çok basit ve bilinen bir yöntemi hatırlatayım
bayatlayan ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırında kızartabilirsiniz
kızarttığınız ekmekleri de bir kavanoza koyup buzdolabında bir kaç ay saklayabilirsiniz
saklayıp da nolcek demeyin :44:yaptığınız sıcacık çorbaların içine katıp afiyetle yersiniz
Buda guzel fikirmis canim sagolasin..bayatlamış ekmekleri fırında kurutun
üzerine et suyu dökerek hafif ıslatın
üzerine sarımsaklı yoğurt en üstede tereyağında pulbiber ve nane yakıp dökün..
iserseniz kıymada kavurup dökebilirsiniz...
bayatlamış pideleri küçük parçalaa bölün fırında kurutun..
kuşbaşı eti önce kavurun sonra ister düdüklüde ister normal tencerde pişirin..
patates ve doğranmış biberleri ayrı bir yerde kızartın..
ayrı bir yerde rendelenmiş domatesin içine bir diş sarımsak azıcık salça ve yağ ekleyip sos yapın..
tabağın en altına kurutulmuş pideleri üzerine et patates ve biberleri dizin en üste sosu bolca dökün ..
tabağın yanına yoğurt isterseniz sosunda üzerine tereyağı dökün..
evde yapılmış iskenderiniz hazır :)
bayatlamış ekmeklerinizi küp küp doğrayın
teflonda erimiş tereyağına kekik tutz karabiber pulbiber ekleyin ekmekleri bu baharatlı yağda kızartın..
bu krutonları çorbalarınızın yanında servis edebilirsiniz
özellikle mercimek çorbasının üzerinde nefis oluyor..
Onu hic denemedim canim,crouton diyolar ona kurutulmsu ekmek fransizcadan geliyor.. corbayla guzel olur eminim.. mercimek corbasina yakisirEn sevdigim corbada kendisi
Buda guzel fikirmis canim sagolasin..
Supersin canim :)
Tskler tarifin icin guzel fikirler cikacagina eminim bu sekilde..
Resimlerle renk katabilirsin alintida olabilir altina alinti yaz,yada kendi tarifini de yayinlayabilirsin..
Saol ablacim,senden de bekliyorum tarifler
Hayırlı olsun topiğin canımTopiğin birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyorum Benim evimde en çok bayat ekmek olur, köfte yapımında kullanıyorum, kızartıyorum kahvaltıda güzel gidiyor bir de pizza yapıyorum. Kek kırıntılarını da buradaki tariflerden uygulayıcam inşallah:81:
Saol ablacim,senden de bekliyorum tarifler
Tesekkur ederim canim,evet elimizin altinda tarif bulunur boylece :)
Kek te fazla tarif olmadi ama yine de ekleriz sonradan :)
Aslinda yapcak cok sey var ki bayat ekmeklerle.. Yeterki yapilsin araya gitmesin yani
Ruzgarim gulumhayirli olsun topigin canim cok guzel faydali bir baslik olmus bu en cok bizlere yarayacak mutfak seven insanlar olarak
bayat ekmekle ilgili yaptigim en onemli sey hafif sertlesmeye baslayinca robottan gecirip buzdolabi posetine koyup dondurucuda saklamak ve kofte ,harc yaparken kullanmak
Merhaba rüzgargülü. Benim en çok artırdığım zeytinyağlı dolma içi ve pilav. Bunları nasıl değerlendirebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?