Malzeme Benden Tarif Sizden...

BAYAT EKMEK KOFTESI

Malzemeler
2 bayat ekmek
2 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
100 gr kaşar peyniri
Galeta unu
Tuz
Karabiber

Islatmak İçin
1 çay bardağı süt
Su

Garnitür İçin
Çeri domates
Marul

Yapılışı
Karıştırma kabına suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıyoruz ve avuç içimizde iyice sıkarak başka bir kaseye koyuyoruz. Ekmeklerin üzerine soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz, ilave ediyoruz.

Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Kaşar peynirini de rendeliyoruz. Kıvamı cıvık olursa galeta unu ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız köfte harcından cevizden büyük parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine elimizle basıyoruz ve yassı köfteler hazırlıyoruz.
Hazırladığımız köfteleri de galeta unu serpilmiş tabaklara diziyoruz. Üstüste koymamaya dikkat ediyoruz. Üzerlerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabında dinlendiriyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz tavada köfteleri kızartıyoruz. Servis tabağına marul ve doğranmış çeri domates koyuyoruz. Kızarmış köfteleri de yanına koyarak servis ediyoruz.

ALINTI

Genelde keklerimiz hep artar, benimde uyguladigim cok sirin ve basit bi tarif var.

Artan kekin kivaminin yumusamasi icin göz karari süt ilave edilir, kakao ve tarcinda olabilir.
Sütle birlikte yumusamis kek hamurunu yogurup, ceviz büyüklügünde toplar elde ederiz.
Daha sonra bu toplari benmari usülü ertilmis cikolatayla lezzetlendirebiliriz.

Örnek fotolar.

Bayatlayan ekmekleri ananem yumurtalı sosa bulayıp kızartır.
Kıtır kıtır hoş oluyor.

Son düzenleme:
Bayat ekmeklerle en sık yaptığım şey , üzerinde evde hangi malzemeler varsa koyup fırına vermek oluyor ;

Ekmek Pizzası

İster sabah kahvaltıda yiyoruz ya da gece gece

Ya da yumurtalı ekmek kızartırım ;

Yumurta , süt ve tuz çırparak ...

Yumurtalı Ekmek

Son olarak da aklıma gelen ;

Ekmek Köftesi
Malzemeler

ıslatılmış bayat ekmek, 1 yumurta, kaşar peyniri, sucuk, beyaz peynir, karabiber
Hazırlanışı

Ekmeklerin suyu sıkılıp bir kap içine alınır. Üzerine kaşar peyniri ve sucuk rendelenir, az beyaz peynir eklenir. Karabiberde eklenip yumurtası kırılır ve yoğrulmaya başlanır. Yoğrulan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanıp köfte biçimi verilir ve tavada kızartılır.

Resimler alıntıdır.

Onu hic denemedim canim,crouton diyolar ona kurutulmsu ekmek fransizcadan geliyor.. corbayla guzel olur eminim.. mercimek corbasina yakisir En sevdigim corbada kendisi

Buda guzel fikirmis canim sagolasin..

Supersin canim :)
Tskler tarifin icin guzel fikirler cikacagina eminim bu sekilde..
Resimlerle renk katabilirsin alintida olabilir altina alinti yaz,yada kendi tarifini de yayinlayabilirsin..

bu sıralar yapamıyorum..netten bulursam ekleyeyim

Bayatlayan ekmeklerler degerlendirmek icin o kadar cok tarif var ki, uygulamaya üseniyoruz kesinlikle.

Firinda bayat ekmek böregi cok lezzetli olur.
Küp küp dogranan ekmekleri yumurta, süt ve beyaz peynir ile karistirip üzeri icin kasar peynir eklenir.

Ben bayat ekmekleri genelde yumurtaya bulayip kizartirim..
Ama bunu yaparken bir püf noktasi var belki bilenler vardir ama yinede yazayim..
yumurtanin icine biraz süt ve karbonat atip cirpin,ekmekleri bulayip tereyaginda kizartin,siviyagda kizartirsaniz cok sert oluyor..

Ben bayatlamış ekmekleri kapalı balkonuma ufalayıp seriyorum. Kuruduktan sonra temiz bir kutunun içinde muhafaza ediyorum. Kışın tarhana ile mükemmel gidiyor. Aynı zamanda ıslatıp köfte yapabilirsiniz.
Diğer bir yöntem. Çok ekmek alırsam birini öylece derin dondurucuya atarım. İhtiyaç olduğunda fırında ısıtırım yeni pişmiş gibi harika yumuşacık oluyor.

Hayırlı olsun topiğin canımTopiğin birçok kişiye faydalı olacağını düşünüyorumBenim evimde en çok bayat ekmek olur, köfte yapımında kullanıyorum, kızartıyorum kahvaltıda güzel gidiyor bir de pizza yapıyorum. Kek kırıntılarını da buradaki tariflerden uygulayıcam inşallah:81:

Canım hayırlı olsun
Yeni gördümEki Görüntüle 690515
Saol ablacim,senden de bekliyorum tarifler

Tesekkur ederim canim,evet elimizin altinda tarif bulunur boylece :)
Kek te fazla tarif olmadi ama yine de ekleriz sonradan :)
Aslinda yapcak cok sey var ki bayat ekmeklerle.. Yeterki yapilsin araya gitmesin yani

İnşaallah canım

Ben bayat ekmeklerle yumurtalı ekmek yapıyorumSonra birde dilimleyip üzerine peynir yada çökelek maydanoz,yoğurt,yumurta,yağ,tuz, karıştırıp sürüyorum sonra fırına
Birde dilimleyip üzerine pizza gibi sucuk,domates,biber,zeytin,kaşar,yağ salça ,kekik sürüp yine fırınaBirde kurutup köfte içine koyuyorum

Ruzgarim gulum hayirli olsun topigin canim cok guzel faydali bir baslik olmus bu en cok bizlere yarayacak mutfak seven insanlar olarak

bayat ekmekle ilgili yaptigim en onemli sey hafif sertlesmeye baslayinca robottan gecirip buzdolabi posetine koyup dondurucuda saklamak ve kofte ,harc yaparken kullanmak

Merhaba rüzgargülü. Benim en çok artırdığım zeytinyağlı dolma içi ve pilav. Bunları nasıl değerlendirebilirim?

Tesekkur ederim canimm
O sekilde de guzel oluyor evet.. Kullanilcak cok yer var degil mi
Merhaba rüzgargülü. Benim en çok artırdığım zeytinyağlı dolma içi ve pilav. Bunları nasıl değerlendirebilirim?

Merhaba canim,her persembe yeni malzeme ekliyorum bu haftada senin malzemeleri ekleyelim,cevaplar aliriz insAllah..
Ben pilavi corbada kullaniyorum yayla çorbasi varya icine atiyorum normal bi corba gibi oluyor araya gitmiyor hem..

Ben dolma harcını çok az artmışsa çorba yapıyorum, fazla ise poşetleyip buzluğa atıyorum bir dahaki doma yapımı için kolaylık oluyor. Pilavıda tavuk çorbasında kullanıyorum

bayat ekmegi robotta çekip buzluga atıyorum köfte yapacagım zaman kullanıyorum
ekmegi dilimliyorum bi kapta süt beyaz peynir kaşar peyniri yumurta maydanoz pul biber ilave edip çırpıyorum ekmekleri bu sosa batırıp fırınlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…