benim 11 tam altın oldu mehirim ama hala veren olmadı...
şimdi bütün sayfaları okumadım ama mehir kadının hakkıdır arkadaşlarım ablalarım. bu bir kocayı soyma hakkı değil bildiğin haktır. ve zorunlu haktır islamda. evdeki koltuklar sayılmaz. hacca götürmek sayılmaz. bunlarla kadınları kandırıyolar mehir diye, öyle mehir olmaz. mehir bir miktar paradır altındır erkeğin karşılamak zorunda olduğu. tabiki insaflı olmanız gerekir ama evleneceğiniz kişinin durumuna göre istemekle YÜKÜMLÜSÜNÜZ.erkek de bunu temin etmek ZORUNDADIR. ve sırf ayrılınca işe yarayacak diye bir şey yok. kadının mehri evlendikten kısa bir süre sonra temin edilmelidir. ayrılırken alırım diye bir şey YOK. islam kadın haklarını en iyi şekilde koruyan dindir diye boşuna bağırmıyoruz heryerde :) kadın erkek gibi çalışmak zorunda değildir, narindir, çalışmayabilir. bu gibi durumlarda kadının bir güvencesi olması gerekmektedir o da mehirdir. bu konuda sorusu olan varsa cevabını araştıralım öğrenelim paylaşalım.
benım takılan yada takılacak olan takılarım meyır kabul edılmıstı.. o yuzden nıkahımızı kıyan hoca yenıden meyır ıstıyormusunuz yada ne olacak dıye sormamıstı..onlarda zaten araba alırken gıttı.. :gitme:
biz 13 aylık evliyiz hala imam nikahımız yok bizdekide cok rahatlıktan mı nedir kaydirigubbakcemile
diyimde yapalım bari bende kayınpederimin ağırlıgınca altın isticem sırnaşık şey
şimdi bütün sayfaları okumadım ama mehir kadının hakkıdır arkadaşlarım ablalarım. bu bir kocayı soyma hakkı değil bildiğin haktır. ve zorunlu haktır islamda. evdeki koltuklar sayılmaz. hacca götürmek sayılmaz. bunlarla kadınları kandırıyolar mehir diye, öyle mehir olmaz. mehir bir miktar paradır altındır erkeğin karşılamak zorunda olduğu. tabiki insaflı olmanız gerekir ama evleneceğiniz kişinin durumuna göre istemekle YÜKÜMLÜSÜNÜZ.erkek de bunu temin etmek ZORUNDADIR. ve sırf ayrılınca işe yarayacak diye bir şey yok. kadının mehri evlendikten kısa bir süre sonra temin edilmelidir. ayrılırken alırım diye bir şey YOK. islam kadın haklarını en iyi şekilde koruyan dindir diye boşuna bağırmıyoruz heryerde :) kadın erkek gibi çalışmak zorunda değildir, narindir, çalışmayabilir. bu gibi durumlarda kadının bir güvencesi olması gerekmektedir o da mehirdir. bu konuda sorusu olan varsa cevabını araştıralım öğrenelim paylaşalım.
sizden hiçbir şekilde mehriniz istenemez. kadının kendine ait malıdır mehir. belki çok bencilce geliyor ama öyle. islam şeriatında erkeğin kendi malı yoktur, o mal ailesinindir :) ama kadın öyle değil. her kadının kendi malı vardır ve kendine saklayabilir. ha siz kendi isteğinizle verirsiniz ayrı mevzu :)
dipnot: şimdi islam şeriatı dedim bizde şeriat yok diye hörlemeyin, islam şeriatı islam kuralları demektir. saygılar sevgiler.
canım imam nikahsız olmaz her müslümanın yapması gereken bişey eğer imam nikanız yoksa eşinle ilişiye girdiğin zaman dinimize göre zinaya girer buda çok günah hemen imam nikahı yapmanız gerekiyo
ben mesela o mehiri istemiyorum yani 20 tane cumhuriyet altınını diyelim yinede eşim bana onu vermek zorunda mı ben onu merak ediyorum CADIARZU
kesınlıkle katılıyorum canım sana.. kaydirigubbakcemile5 cok guzel dusunuyorsun.. evet senınde soyledıgınde gıbı ıstegımle verdım buyuk sehırlerde arabasız olmuyor malesef.. Rabbım verdıkce yenılerını alırız ınsallah.. :Saruboceq:
Allahın helal kıldığını haram kılmak da neyin nesi. bilmeden konuşuyorsunuzlmaz: lmaz:
devlet nikahı olan insanlar islam indinde de nikahlıdırlar. çünkü koşullar tutmaktadır.
zina falan yapmıyor o insanlar!!! bunları bu şekilde konuşunca insanları islamdan soğutuyorsunuz!!! rica ederim araştırın ve öğrenin!!!
nikahta belli şartlar vardır uygulanması gereken islamda. birincisi ve en önemlisi ilandır. gizli gizli yaşanmaz nikah, mühim olan ilandır. diğeri iki tarafın kendi rızasıdır. üç de şahitlerdir. bir diğeri de tarafların ve şahitlerin akıl sağlığı yerinde olmasıdır!
bu şartlar tutan her nikah geçerli nikahtır!! bilginize!
evet zorunda. siz bunu ona hatırlatmak zorunda değilsiniz. mehir, erkeğin kadına karşı sorumluluğudur görevidir.
nerden biliyorsun da konuşuyorsun diyen olursa, fıkıha olan kendi kişisel merakım dışında ilahiyat önlisans öğrencisiyim. sallamıyorum.
Allahın helal kıldığını haram kılmak da neyin nesi. bilmeden konuşuyorsunuzlmaz: lmaz:
devlet nikahı olan insanlar islam indinde de nikahlıdırlar. çünkü koşullar tutmaktadır.
zina falan yapmıyor o insanlar!!! bunları bu şekilde konuşunca insanları islamdan soğutuyorsunuz!!! rica ederim araştırın ve öğrenin!!!
nikahta belli şartlar vardır uygulanması gereken islamda. birincisi ve en önemlisi ilandır. gizli gizli yaşanmaz nikah, mühim olan ilandır. diğeri iki tarafın kendi rızasıdır. üç de şahitlerdir. bir diğeri de tarafların ve şahitlerin akıl sağlığı yerinde olmasıdır!
bu şartlar tutan her nikah geçerli nikahtır!! bilginize!
evet zorunda. siz bunu ona hatırlatmak zorunda değilsiniz. mehir, erkeğin kadına karşı sorumluluğudur görevidir.
nerden biliyorsun da konuşuyorsun diyen olursa, fıkıha olan kendi kişisel merakım dışında ilahiyat önlisans öğrencisiyim. sallamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?