mam nikahndaki mehir

evet vermek zorunda istersen boşanmana gerek yok o senin hakkın.ama helal edersen istemiyorum dersen gerke yok almaya ben böyle biliyorum.

hımm o zaman ben yanlış anlamışım bu olayı
ben sadece boşanma olayı gerçekleşirse
hayatının bir kısmını idare etsin diye verilen birşey sanıyordum
hoş zaten onunlayken ihtiyacım olmaz böyle birşeye ama ayrılık olursa ayrı...

mehiri sana evlenince verir boşanma sözkonusu olunca geri verilmiyo..
mehir altın veya paraysa senin rızan dışında eşin alsa onu haram olur ona...

mehiri sana evlenince verir boşanma sözkonusu olunca geri verilmiyo..
mehir altın veya paraysa senin rızan dışında eşin alsa onu haram olur ona...

yok ben evlenirken zaten birşey almadım
aksi gibi saf saf altınları eline verdim hemde hepsini-tatlicadiarzu-
mehir olayını biraz nette araştırdım ya evlenirken yada boşanma sırasında
kadın 4 ay hayatını sürdürebilecek miktarda veriliyormuş
yani başdan öyle yazılıyormuş sanırım CADIARZU
şimdi boşanacak olsam ben bunu istesem bana vermek zorunda mı?

dediğim gibi vermeli sana çünkü vermezse diğer tarafta hesabını vermek zorunda kalacak..haram yani...

ya 80 gr dı yada 80 altındı zaten nikaha ben girmedim vekil soktuk yerimize
benim yerime babam onun yerine abisi girdi
diğr abiside zaten imam
haberim olsaydı sorulanları ezberleyip girerdim
ama apar topar erzuruma görmeye gelmiştik beğencekmiyim
fdiye daha sözlüydük hemen nikahı ortaya attılar oldu işte

arkadaslar bize hoca ne mehir sordu,ne bisey dedi...
kafam cok karisti simdi...
yoksa bize nikah bile kiymadimi,tövbe tövbeee
yada yada durun buldumm,hoca esimin tarafindan saygin bi hocaydi
acep onlari masrafa sokmamak icin mi böyle yapti ki kaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. mehir konusu ilgimi çekti. yakında nişanlanıyorum nikah kıyılırken mehir olarak ne isteyeyim:):):) düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. ucuza gitmeyeyim

Ben de mehiri ilk defa burada duymuştum.. Ailemdeki herkese sordum onlar bilmiyormuş.. İmam da hiç bir şey sormamış nikahı kıyarken.. Yöreden yöreye farklılık gösterebilecek bir şey değil dimi bu? Olacaksa her şey tam olmalı.. Umarım istediğimde sorun çıkmaz benneyaptımki

imam nikahı kıyılırken söylenilen mehir hakkınızı hatırlıyormusunuz.benim 15 tane çeyrek altın sizin

bizim imam nikahı kıyılırkende eşim 20 tane cumhuriyet altını dedi opuyorumnanaktan :lepi: :asigim: a.s. :jeyyar: alkisalkisalkis

benim mehirim dügünümde yapılan altınlardı
onuda ben istemedim zaten genelde öyle yapılıyormuş
dinimizde olan bişey
kadının eşinden ayrıldıktan sonra magdur olmaması için

ben mehir 2 ye ayrılıyormuş nikah zamanı öğrendim..erkek tarafından istediğin düğünde takılanlar yani mehri bilmemne,diğeride mehri muaccel miydi neydi..oda kadını darda bırakmamak için..ayrılma zamanında verilmesi gerekiyormuş..ben ona araba demiştim..evlenince de aldı...ev alıncada benim üstüme yapacakmış..kadının olmalı diyor..erkek ölürse çocukların eline bakmasın diye..erkek bi şekilde başının çaresine bakar diyor..

yok canım yöreden yöreye degişmiyo benim düğünde ve nişanda takılan toplam altın benim mehrimdir diyorum oda bunu kabul ediyo zaten şuan eşim kullanması için verdim ama arada bana borçlusun diyorum yani senin olamadı diye hatırlatmıyoda degilim

Anladım canım, ben de düğünde takılanları isterim o zaman.. Teşekkür ederim a.s.

Düzeltme: Canım dedim ama yaşınız benden baya büyükmüş saygısızlık olarak almayın a.s.

yahu ben bildigim halde hiçbirsey istemedim
saf mıyım neyim-tatlicadiarzu-
ama şimdiki aklım olsa isterdim:jeyyar:

Anladım canım, ben de düğünde takılanları isterim o zaman.. Teşekkür ederim a.s.

Düzeltme: Canım dedim ama yaşınız benden baya büyükmüş saygısızlık olarak almayın a.s.

yok canım niye saygısızlık olarak düşüneyimki sadece 31 yaşındayım daha :dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…