Bebek Beslenmesi Mama konusunda bana da yardım :/

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Organize_isler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
542
527
33
Kizlar merhabaa.. Ben de tek memeden emzirdigim icin dogdugundan beri mama takviyesi yapiyoruz.. 3 saatte bir 30 cc aptamil pronutra veriyorum + tek gogus.. suan 35 gunluk oldu ve dogdugundan beri yaklasik 800 gr aldi.. ama bu 30 gunluk surecte boyu 2cm civari uzamasi gerekirken 6 cm uzamis.. sanirim yedigi boyuna gitmis.. doktora arttiralim mi dedim hayir dedi 30luk mama + tek meme dedi.. ikinci ayin sonunda da kiloya bakilacak sanirim sonra degisecek.. bazen 45lik deniyorum ama kusuyor ayrica 30lugu bile bazen 3 saatte bir vermiyorum surekli meme de oldugu icin bazen mama ogunu atliyorum.. sizce dogru yolda miyim? Bide bu aptamil pronutra veya milupa vs vs ben anlamiyorum isimlerinin onemi nedir? Yani hangisinden verdigimizin bi onemi var mi

bazı bebekler az yer ama sütünüz doyurucudur doyar. maşallah kemik gelişimi güzel demek ki ve kemik gelişimi iyi beslendiğini gösteriyor.ayda 800 850 civarı almaları gerekir bebeklerin ve gayet güzel almış bebeğiniz.kilo almasını istiyorsanız aptamil yerine anne sütüne eşdeğer golden goat keçi sütünden üretiliyor kullanabilirsiniz.aptamili sevmiyor olabilir.benim bebeğime ilk aptamil vermiştim 60cc zor içiyordu.3 gün kullanıp bıraktım golden goat aldım 110cc ye bile çıkıyor.mama farkı çok önemli.bu arada doktorlar promosyonunu aldığı mamayı önerirler başka bir doktor başka bir mama önerecektir.daah sık beslemeniz kilo almasından ziyade yanlış beslenme alışkanlığına neden olur ve karnını tam anlamıyla doyurmaz çünkü anne sütünün en önemli olan son kısmını alamaz midesi dolu olduğu için.beslenmelerini 3 saatde bir yapın.

Canim cevabin icin tesekkur ederim.. sesimi duyan biri olmus :) bebegim mamayi seviyor cunku 30luk veriyorum bitiriyor sonra bitti diye kiyameti kopariyor hemen meme veriyorum.. simdi sunu da sorayim canim, once meme veriyorum emdigi kadar tutuyorum sonra mama veriyorum ve mamadan sonra yine meme veriyorum son verdigim memede de uyuyup kaliyor.. son gunlerde baya duzenli besliyorum yani 3 saatte bir anne sutu alsa da almasa da mama veriyorum.. arada bir 45lik deniyorum onu da bitiriyor ama iste surekli meme aliskanligi var hep meme de durmak istiyor yalanci meme olarak kullaniyor.. yalanciyi da almiyor.. mamayi siradan bir doktor onermedi o yuzden kullaniyorum.. diger mamalarda da bos yere şişer obez olur diye korkuyorum.. ama haftaya kontrole gittigimizde mutlaka bu konuyu konusucam arttirmak gerekir mi diye cunku burda okuyorum 40 gunluk cocuga 90lik veren var uzuluyorum bende.. doymasa aglar hic durmaz ama duruyor genelde aglamiyor.. valla kafam karisik ama cevabin iyi geldi insallah benim sutum doyuruyordur.. tesekkur ederimmm..

Rica ederim.Doymayan bebek gece çok uyanır mesela sakinleşmesi zor olur gündüz 3 saatde bir beslediğinizde huzurluysa doyuyordur.Evet yalancı meme almayan bebek zordur benim bebeğim de ilk başlarda almıyordu acıktığı için mi ağlıyor anlamıyordum ama gece iki kez uyandığı için yediriyordum ama asla uyumasına izin vermiyordum o beşiğe mutlaka uyanık koyuyordum ki uykuyla beslenmeyi memeyi bağdaştırmasın. sonra bire düştü sonra uyanınca emzirmemeye başladım sırtına pat pat yapıp shhh sesiyle uyuttum çok zorladı ama sonunda chicconun kauçuğunu aldı geceleri uyandığında onu veriyorum artık uyanmıyor da 7 den yarım saat önce uyanıyor bazen yine o emziği veriyorum 7 de kaldırıyorum.Siz de bu yolu deneyebilirsiniz.ilk bir ay boyunca emzik vermeye çalıştım bir sürü denedim çok şükür oldu.gün içindeki öğünleri tamsa gece alacağı öğünü kalmaz zaten yani 6-8 saat arası dayanabilir.minyon bir bebekse gece bir kere uyanması normal ama vakumlu çekmiyorsa memeyi yine acıkmamıştır sadece emme ihtiyacını gideriyordur. isterseniz bir de o emziği deneyin. minyon bebekler daha az yiyerek doyarlar büyük ihtimal doktor buna bakarak öyle yapmanızı önerdi ama büyüdükçe artırmanızda fayda var en azından 2.5 haftada bir 10 cc artırabilirsiniz.Ayrıca ben size şunu öneriyorum sormuşsunuz; göğüs pompasıyla sütünüzü sağıp ne kadar çıktıysa 30cc ekleyin üzerine.90cc ise 120 kadar çekiyordur bebeğiniz.buzdolabının alt kısmında bekletin bir gün ve üstündeki tabakaya bakın eğer katı ve rengi sarıya yakınsa sütünüz çok besleyicidir.Tabi sütün besin değerini uykusuzluk ve besleenme etkiler.mama ise hep sabittir ama malesef anne sütünün mucizesini barındırmaz. çok kilo aldırır ve besleyicidir ama bağışıklığı güçlendiren en önemli besini anne sütü.6 haftalıktan 4 aya kadar bebekler 120 ile 150 arası süt içerler her öğün.Tabi kiloya göre bu oran azalıp artabilir.Eğer sütünüzü sağdığınızda bu oranlara denk düşüyorsa sadece anne sütüyle besleyebilirsiniz çünkü mamayla daha fazla anne sütü alacakken almasını engellemiş olursunuz bu sadece bir öneri kesinlikle tercih sizindir. Önemli bir nokta daha var.özellikle 3 saatte bir besleniyorsa ve verdiğinizde daha fazla istediyorsa verin eğer kusmazsa demek ki ihtiyacı vardır ama kusarsa biberonu yalancı emzik olarak kullanıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…