- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Sut arttiricilari denediniz mi peki? O damlalar ise yaramaz. Malt icecekler var bebe magazalarinda. Birsuru cesidi var. Hepsini de alin icin mutlaka. Mama icin esinizi dinlemeyin dontor ver diyorsa verin ama cocugunuzun kilo alimi normalse sutunuz yetiyordur. Bence bir doktora daha gidin. Danismak adina.Kilo alimi normal seviyede şuan zaten iri bir bebek doğdu. Iri bebek olduğu için yetmiyor sürekli emmek yemek istiyor.doktor ver dedi.esim maddi yönü düşünmüyor.cunku hicbir zaman maddiyatçı olmadı.hele çocuğu için hiç olmaz.herseyi alır yapar.hatta ben artık alma yeter derim.bunlara rağmen eşimde mama ya aşırı bir önyargı var.mama dan nefret ediyor ve çok karşı.onun bu önyargısını kıramıyorum
Öncelikle sikmayin canınızı,olan sutunuz de gitmesin.Iki oğlum var,ikiside çok az anne sütu aldı.Ben suna inanmıyorum yada bana etki etmedi.Süt arttıran bitkisel takviye aklınıza gelebilecek ne varsa denemiş biri olarak söylüyorum.Sut sadece yeterli sıvı alımı ve stres yoksa olucaksa oluyor.Ama bazı bayanların gerçekten olmuyor.Her nekadar cogu doktor kabul etmesede.Ben süt sagma makinelerini bırakın,hastane tipi makine bile kiraladim medicalden.Yok olmadı ne yapsam.İnanın bir kizim olsun isterdim ama yemin ederim şu emzirme insanların yorumları sütun olmama stresinden doğurmam bir daha.Okadar beni bunaltmisti iki oglumda da bu durum.Ve emziren annelere okadar imrenirdim ki, açıp videolarini izlerdim o derece yani.Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Canimm doymuyor gaz ağlaması başka oluyor açken başka.acken sanki dünyayı yıkacak o derece ağlıyor içim gidiyor.doktora söyledim mama verin dedi.kilo alımı iyi.yani kilosu yüksekti zaten doğduğunda.simdilik iyi gidiyor
Emziremeyecegi için bence bir işe yaramaz. Bence kocana al çocuğu oyala madem 2 saat uyuyacağım ben demelisin. Çünkü süt için uyku şart.Cok dusunuyosan al sen emzir deseydin herifine
Kimse aç çocuğa mama verme demiyor, ağlaması açlıktan olmayabilir boşuna verme deniyor.Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.
Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.
Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?
+1500Doktor söylemeden mama takviyesi kesinlikle yapılmamalı bence. Bi bebeğin ağlamasına bakarak aç kaldı diyemezsiniz. Az uyumuştur, gazı olmuştur, bi yeri ağrımıştır. Artık herkes biliyor ki; bebek emdikçe süt gelir. Göğüs ucundaki uyaranlar bebeğin açlığına göre süt üretimini sağlar.
Kafanıza göre mama verdiyseniz eşiniz sonuna kadar haklı. Amaç bebeğin sütten kesilip kesilmemesinden ziyade, vucüduna formul mama sokmamak.
Her annenin ikiz bebekleri besleyecek kadar sütü vardır siz sütüm yetmiyor diye düşünürseniz sütünüz zaten kesilir bebeklerin memede kalmaları istemelerinin sebebi özgüven geliştirme ve anneyle bağ kurmadır bir bebek günde 10 ile 12 kez emmesi yeterlidir bebeğiniz 1 ayda en az 500 gram alması bebeğin yeteri kadar beslendiğini gösterir 500 gramanın altındaysa o zaman ek besine geçmek gerekir mama vermek bebeğe kaşık kaşık şeker vermekten farksız emzirmeyip mama vermek sütünüzün giderek azalmasına neden olur ve çıkmaza girersiniz üzgünüm ama yanlış yapıyorsun bir an önce vazgeçersiniz istersenin bir doula yada emzirme danışmanından destek alabilirsinizBugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
yani ben sütümü tamamen kesip mama vermeyi bile düşündüm o açlık ağlamaları çooook kötü. Üstüne bizim bebek bir de gazlıydı. Eşinizin tepkisi saçma[/QUOTE size diyecek hiç bir şey bulamıyor mama vermek bebeğe kaşık kaşık şeker vermekten farksız
sonuna kadar haklisiniz.kesinlikleNedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.
Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.
Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?
Aynen annenin isine karışıyorlardı sinir oluyomCok dusunuyosan al sen emzir deseydin herifine
Bebeğin ihtiyaçı olan herşey anne sütünde var mamada değil 1 aylık bir bebeğin midesi bir yumurta büyüklüğünde yani 1 çay bardağı bile değil bebek emdikçe süt üretimi olur ama emmezse süt memede birikir ve süt üretimi durur anne sütünün yararlarını anlatmama gerek yok sanırım astım, allerji ve bağışıklık sistemi gibi bir çok şey üzerinde etkisi varBenimki 3 ay bile emmedi sagdigimda 30 cc cikmiyordu bende hep mama verdim. Mutluyumm. Sıkınti yok . Cok bilmis tavirlari takinacagina size yardimci olsun . Cocugum eksik mi mama yedi diye . Hayir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?