Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Sut arttiricilari denediniz mi peki? O damlalar ise yaramaz. Malt icecekler var bebe magazalarinda. Birsuru cesidi var. Hepsini de alin icin mutlaka. Mama icin esinizi dinlemeyin dontor ver diyorsa verin ama cocugunuzun kilo alimi normalse sutunuz yetiyordur. Bence bir doktora daha gidin. Danismak adina.

Öncelikle sikmayin canınızı,olan sutunuz de gitmesin.Iki oğlum var,ikiside çok az anne sütu aldı.Ben suna inanmıyorum yada bana etki etmedi.Süt arttıran bitkisel takviye aklınıza gelebilecek ne varsa denemiş biri olarak söylüyorum.Sut sadece yeterli sıvı alımı ve stres yoksa olucaksa oluyor.Ama bazı bayanların gerçekten olmuyor.Her nekadar cogu doktor kabul etmesede.Ben süt sagma makinelerini bırakın,hastane tipi makine bile kiraladim medicalden.Yok olmadı ne yapsam.İnanın bir kizim olsun isterdim ama yemin ederim şu emzirme insanların yorumları sütun olmama stresinden doğurmam bir daha.Okadar beni bunaltmisti iki oglumda da bu durum.Ve emziren annelere okadar imrenirdim ki, açıp videolarini izlerdim o derece yani.

Öncelikle sütünüzün artması ve olanınında gitmemesi için STRESten olabildiğinizce uzak durun. Hem size hem bebeğinize yazık. Boş da olsa emiyorsa emsin bebeğiniz. Çünkü emdikçe süt üretilecektir. Sütten kesince neden memeden süt gelmiyor. Çünkü artık memeyi uyaran yok. Bebeğiniz emerken memenin ucunu değil bütün kahverengi kısmını ağzına alsın ki daha çok uyarılsın. Artırmak için de bol bol su. Günde üç litre SU tüketin. Burda birisi maltlı içecekler demiş. Sakın öyle bi şey yapmayın. BUĞDAY TAHIL BULGUR tüketin. AYVA tüketin. Bol sebze meyve ve SÜT YOĞURT tüketin. Mamanın içini bi bilseniz. Ondan şimdi erken ergenlik çıktı. Yazık bebeğinize yapmayın. Hiç olmasa sütünüz saatlerce emzirdiğiniz halde olmasa derim ama şimdi değil. Ve bir memenizi iyice bitirmeden diğerine geçmeyin. Sütün önden gelen kısmı sudan zengindir. Bebeğin su ihtiyacını karşılar. Arkadan gelen kısmı yağlıdır ve bebeğinizin büyümesini doymasını sağlar. UNUTMAYIN BEBEĞİNİZ DOYMASAYDI BÜYÜMEZDİ. NORMAL SEYREDİYORSA SÜTÜNÜZ YETERLİDİR. EKSTRADAN BÜYÜMESİNE VÜCUDUNA SAÇMA SAPAN ŞEY ALMASINA GEREK YOK. Eşiniz haklı

Emzik vermeye calis bence belki o sekilde aralarda sutun birikir
Mamayi da gece yatarken ver de birkac saat uyuyun boylece

Bir yerde okudum sütün çoğalması için geceleri bebek emdikten sonra süt sağımı yapmalıymışız o sayede daha çok süt artıyormuş.
Özellikle geceleri yapmak gerekiyormuş.
Bence deneyin siz de sütünüz çoğalıcaktır. Bide ağlamasını doymadığına bağlamayın gazı olabilir.

Bu adamlarda her ise burnunu sokmasa.Madem cok dusunuyor cigligi bastiginda biraz pispislasa beyfendi ya da cocugunun annesini mutlu edip kadini motive etse.Cok biliyorla ya.Eskiden boyle kadinlar arasinda boyle muhabbetler yokmus simdi moda.Yok ben hic mama vermedim yok kilosu boyu onde yok cok zeki hemen konustu.Mukemmel kendi eserleri ya gurur duysunlar

kilo alımı normal olan bebek doyuyordur. kolik olabilir. hiç bir çocuk doktoru kilosu normal olan bebeğe mama verin demez.

Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.

Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.

Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?

Kimse aç çocuğa mama verme demiyor, ağlaması açlıktan olmayabilir boşuna verme deniyor.

+1500

Her annenin ikiz bebekleri besleyecek kadar sütü vardır siz sütüm yetmiyor diye düşünürseniz sütünüz zaten kesilir bebeklerin memede kalmaları istemelerinin sebebi özgüven geliştirme ve anneyle bağ kurmadır bir bebek günde 10 ile 12 kez emmesi yeterlidir bebeğiniz 1 ayda en az 500 gram alması bebeğin yeteri kadar beslendiğini gösterir 500 gramanın altındaysa o zaman ek besine geçmek gerekir mama vermek bebeğe kaşık kaşık şeker vermekten farksız emzirmeyip mama vermek sütünüzün giderek azalmasına neden olur ve çıkmaza girersiniz üzgünüm ama yanlış yapıyorsun bir an önce vazgeçersiniz istersenin bir doula yada emzirme danışmanından destek alabilirsiniz

sonuna kadar haklisiniz.kesinlikle

Bende ilk 2 ay mama takviyesi yapmistim sutumun yetmedigini dusunerek ama yetiyormus sipa biberonu kendi almadi diliyle ittirdi sagdigin zaman sutun tamami gelmeyebikie bebek emerek daha iyibgetirir bende bunu tecrubeyle anladim kaka yapiyormu mama vermediginiz zaman takip edin bezini daha iyi anlarsiniz

Benimki 3 ay bile emmedi sagdigimda 30 cc cikmiyordu bende hep mama verdim. Mutluyumm. Sıkınti yok . Cok bilmis tavirlari takinacagina size yardimci olsun . Cocugum eksik mi mama yedi diye . Hayir
Bebeğin ihtiyaçı olan herşey anne sütünde var mamada değil 1 aylık bir bebeğin midesi bir yumurta büyüklüğünde yani 1 çay bardağı bile değil bebek emdikçe süt üretimi olur ama emmezse süt memede birikir ve süt üretimi durur anne sütünün yararlarını anlatmama gerek yok sanırım astım, allerji ve bağışıklık sistemi gibi bir çok şey üzerinde etkisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…