Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Ben bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğiniz

işte hiçbir doktor kilo alımı iyi olan bebeğe günde 3 kere mama demez. konu sahibesinin doktoru bunalttığını düşünüyorum. bebek sürekli memede ille aç olduğu için durmaz. emzik niyetine bizde kullanıldık. konu sahibesi sürekli memede durmak istiyor diye aç sanıyor memeden çekince ağlıyor muhtemelen aç sanıyor. ya doktora sordum dediği hikaye yada cidden doktoru bunaltmış . çünkü tekrar ediyorum hiçbir çocuk doktoru kilo alımı yerinde olan bir bebeğe mama demez.

süt yetmeme konusuna gelince elbette süt yoksa azsa bebek doymuyorsa mama vericez bu konuda kimsenin bir itirazı olamaz.

Facede emzirme sanatı grubu var. Hemen oraya katıl. Eşin haklı. Bebek boş meme çekmez. Bazen de sindirim için emmek ister ya da süt artırmak için. İlk 3 4 ay böyle sonra sen koşacaksın peşinden emzirmek için. Boşa mama verme. Günde toplam tüm bezleri 1 margarin ağırlığında oluyor ise doyuyordur.

Bn benim sutum yoktu demedim bnmde ilk gunler az geldi sonra geldi nerdeyse 6 ay boyunca sadece sutle gitti ama oyle sakir sakir sutum hic olmadi arada mama yaptigimda oldu.cunku cocuk ac oldugunda oyle bir agliyor ki insanin ici ciz ediyor emiyor emiyor gelmiyor bir sure sonra memeyi reddediyor falan filan kac doktorlar gezdim ne damlalar caylar ictim
Tomrisin emzirme gunlugunun hepsini okudum yani bu konuda master seviyesine geldim ama yinede sutum belli bir miktardan fazla gelmedi
Her neyse konu sahibinin konusunu dagitmayalim
Konu sahibi esin haksiz emdiren anneye nasil davranacagini bilmiyor
Sen onun annesisin en iyi sen bilirsin kendini uzme

b
benim kizim 2 ay emdi sadece. aglamaktan kendimi harap etmistim. emmedi diye. simdi o kadar pismanimkii. konusan herkese kulak tikayinn. emiyorsa emzirin emmiyorsa mama yedirin.

ha bu arada konu sahibine yorum yaparken neye ve kime göre yapacağımı kimseye soracak değilim.
buraya gelip kimseye destur vermeye hakkınız yok.

Töbe töbe.. sanki zehir verdin.. sen karışma de eşine.. ben yavrum aç mı tok mu sütüm yetiyo mu?? içgüdüsel olarak anlarım babalar anlamaz de..

Benimde sütüm azdı ikincide.. emerdi ağlardı mama vermek istemedim.. her gece yatmadan helva yaptım yedim üstüne bolca su içtim..gerçekten sütüm baya arttı o zmn.. ama ben 100 kilo oldum. Şimdi verdim şükür ama 6 ay 100 kilo gezdim evlâdım için değer..

Ben bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğiniz
Sen mi emzirme danismanligi egitimi aldin
orada emdiremeyen annelere beceriksiz mi deniliyomus bilmiyordum ogrendigim iyi oldu Mune

süt yetmiyorsa tabii ki mama verilebilir ama kilo alımı ve günlük çiş kaka miktarı normalse süt yetiyordur.
bebek illa ki aç olduğundan ağlamaz ki.
sağımla sütün az çıkması da gerçekte bebeğin emdiği sütü yansıtmıyor.

Eeeee öyleyse o sütten bende neden hiç yoktu. Kızım 4 aylıkken 10 cc bile çıkmıyordu. Öncesinde de 50 cc den fazla görmedim. Bu sütle hangi ikiz bebek doyar ?

Canim bilmis kim konusmus veya kim konusmyssa konusmus. Ben bilmis konusmadim.
Sutu yetmiyorsa bebegi ek gida alacak aylarda ise uygun sebzelerle hazirlayarak verir.
Hazir mama herkese kolay...
Ek olarak veriyosa versin ama anne sütunun yerinide hicbisey tutmaz.
Kolaya kacma niyetiyle yapiyorsa da kendi bilir onun evladi.
Ek olaeak cocuk gelisimci ve öğretmen olarak bilmis konusmaya hakkim var.

Herkes bazi konulari biliyor olabilir ama bu karsimizdaki kisiyi kirmamizi gerektirmiyor bnde psikolojik danismanim ve yaptiginiz yorumlarin konu sahibini incitebilecegini dusunuyorum
Sizin icin normal cumleler ama gercekten emdiren annenin bu tur cumleler cok zoruna gidiyor bende yasayarak deneyimledigim icin soyledim

MErhaba,
İri bebek olduğu için kuvvetli emiyordur ve sütü hemen bitiriyordur. Ve emme refleksi tatmin olmadığı için ağlamaya devam ediyor olabilir.
Benim iki oğlan da iri bebeklerdi, 5 dakikada emip bitirirlerdi. Ben ikisinde de ilk 6 ay emzik kullandım, emme refleksi sebebiyle, çünkü emzirme süresi sakinlemelerine yermiyordu.
Siz de bunu deneyim bence. Çünkü iri bebek sen doyuramazsın diyen de çok, hatta hemşireler falan öyle demişti bana hastanede, ama öbür yandan da ikiz bebeği besleyebilir bir kadın rahatça deniyor, eğer bir problem yoksa. O yüzden ağlamasının sebebinden emin olun. İri bebekse emzik ben tavsiye ederim

Beceriksiz lafı hiç ama hiç olmamış. Siz emzirme danışmanlığını bu üslupla mı yapıyorsunuz?

Sütünüzü arttırmaya yönelik çabanızı arttırsanız olmaz mı?
Bunu başkası dese neyse de sizi her zaman gözlemleyen eşiniz söylüyorsa belki doğruluk payı vardır.

Bak güzel kardesim.. Seni en iyi ben anlarim.. Normal dogum yapmama ragmen ilk gunler 10 cc cikiyordu sütüm.. Oglum cok ac kalıyordu.. Sutun geldiginu hiasediyorsun ilk emdigi zaman bende o hic olmadi. 4 gunlukken topuk kani aldirmaya gittgimizde hastane tipi pompayla cekeyim guclu oldugu icin dsha cok gelir belki dedim.. Gozumun onunde millet koca biberonlari doldurdu.. Allah sizi inandirsin benden sadece 3 yutkunmali sut cikti.. Mecbur mama takviyeli gittik.. Burdan sutu arttirmak icin ugrasin diyen hanimefendilere soyluyorum 1 ayda 6 kilo aldim her kafadan ses cikti onu yersen sutun olur bunu yersen sutun olur diye diyr icmedik sey birakmadim ama olmayinca olmuyor..8 ay boyunca az da olsa emdi cok sukur.. Mamaya asiri tepki veren insanlara sinir oluyorum..

Sadece sütle o doyarmiymis bi sorsaydiniz illaki baska seylerde yicek kotu bsy degil sonucta

Eşinizin bu tepkisiyle korkarım çıkan 30cc sütte çok uzun sürmez kesilir .. kendimden örnek vereceğim ,ben doğum yaptığım gün sütüm az geliyordu ,kabullenmek istemedim aynı eşiniz gibi ne maması vs tepki gösterdim .. kızımın şekeri düştü ,ben ne uslu bebeğim var diye düşünürken çocuk açlıktan bayilmis. Sonuç ilk günden buyana ana beslenme mama süt çok az miktarda sagarak verdim . Hiç üzülmeyin ,göğüs pedleri,silikon uçlar , kremler vs neler hazirlamistim gerek kalmadı sütüm olmadı bir türlü .. çok şükür sağlıklı meme emen bebekler gibi kilosu boyu gelişimi gayet iyi .. bir çocuk doktoruna gidin esinizide yanınızda götürün ,belki doktordan duymak daha etkili olur,keşke biraz bilinçli ve anlayışlı olsa, olsalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…