- 16 Ekim 2017
- 585
- 691
- 53
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Ben bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğinizKimse zaten cocuguna kafasina gore mama vermez
Kadin diyor iste cocugum doymuyor agliyor diye
Bn kizimda neler n neler yaptim neler yedim neler ictim kizimi surekli emdirmeye calistim ama yok olmayinca olmuyor
Sizin sutunuz bol diye herkesin olacak hali yok bazi kadinlarda ne yapsada olmuyor
Bilmis bilmis konusmak kolay !
Doktoru gunde 3 kere mama verebilirsin demis zaten ona gore yorum yaptim buna gore siz doktorlardan daha iyi biliyorsunuz
Ayrica bazi kadinlarin sutu cok olur bazilari ne kadar cabalasada olmaz ben onu anlatmak istedim
Zaten su emzirme doneminde herseye karisan mama kolayina gidiyor gibi sacma sapan yorum yapan tum insanlardan nefret ettim
Kimse kimsenin ic durumunu bilemez onun farkina varin
Konu sahibine yorum yaparken ona gore yapin.
Facede emzirme sanatı grubu var. Hemen oraya katıl. Eşin haklı. Bebek boş meme çekmez. Bazen de sindirim için emmek ister ya da süt artırmak için. İlk 3 4 ay böyle sonra sen koşacaksın peşinden emzirmek için. Boşa mama verme. Günde toplam tüm bezleri 1 margarin ağırlığında oluyor ise doyuyordur.Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Bn benim sutum yoktu demedim bnmde ilk gunler az geldi sonra geldi nerdeyse 6 ay boyunca sadece sutle gitti ama oyle sakir sakir sutum hic olmadi arada mama yaptigimda oldu.cunku cocuk ac oldugunda oyle bir agliyor ki insanin ici ciz ediyor emiyor emiyor gelmiyor bir sure sonra memeyi reddediyor falan filan kac doktorlar gezdim ne damlalar caylar ictimSizin sütünüz yokmuş. Konu sahibinin var. Sadece yetmediğini düşünüyor. Banada lohusayken hem kendi ailem hem eşimin ailesi sütümün yetmediğini anlatıp duruyordu. Noldu? Yetmedi mi? Yetti. Onlara göre de açlıktan ağlıyordu. Kolaya kaçmadım. Kendim sütüm artsın diye uğraştım. Süt hiç gelmediyse anlarım ama geliyorken yetmiyor denmesini anlamıyorum. Hemde çocuğun kilo alımı iyiyken.
Bilmişliğimi okuduklarımdan, araştırdıklarımdan, doktorlarımdan alıyorum ben. Çok şükür hem bilmeyip hemde saldırdığım olmadı.
benim kizim 2 ay emdi sadece. aglamaktan kendimi harap etmistim. emmedi diye. simdi o kadar pismanimkii. konusan herkese kulak tikayinn. emiyorsa emzirin emmiyorsa mama yedirin.Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Sen mi emzirme danismanligi egitimi aldinBen bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğiniz
Eeeee öyleyse o sütten bende neden hiç yoktu. Kızım 4 aylıkken 10 cc bile çıkmıyordu. Öncesinde de 50 cc den fazla görmedim. Bu sütle hangi ikiz bebek doyar ?Her annenin ikiz bebekleri besleyecek kadar sütü vardır siz sütüm yetmiyor diye düşünürseniz sütünüz zaten kesilir bebeklerin memede kalmaları istemelerinin sebebi özgüven geliştirme ve anneyle bağ kurmadır bir bebek günde 10 ile 12 kez emmesi yeterlidir bebeğiniz 1 ayda en az 500 gram alması bebeğin yeteri kadar beslendiğini gösterir 500 gramanın altındaysa o zaman ek besine geçmek gerekir mama vermek bebeğe kaşık kaşık şeker vermekten farksız emzirmeyip mama vermek sütünüzün giderek azalmasına neden olur ve çıkmaza girersiniz üzgünüm ama yanlış yapıyorsun bir an önce vazgeçersiniz istersenin bir doula yada emzirme danışmanından destek alabilirsiniz
Kimse zaten cocuguna kafasina gore mama vermez
Kadin diyor iste cocugum doymuyor agliyor diye
Bn kizimda neler n neler yaptim neler yedim neler ictim kizimi surekli emdirmeye calistim ama yok olmayinca olmuyor
Sizin sutunuz bol diye herkesin olacak hali yok bazi kadinlarda ne yapsada olmuyor
Bilmis bilmis konusmak kolay !
Herkes bazi konulari biliyor olabilir ama bu karsimizdaki kisiyi kirmamizi gerektirmiyor bnde psikolojik danismanim ve yaptiginiz yorumlarin konu sahibini incitebilecegini dusunuyorumCanim bilmis kim konusmus veya kim konusmyssa konusmus. Ben bilmis konusmadim.
Sutu yetmiyorsa bebegi ek gida alacak aylarda ise uygun sebzelerle hazirlayarak verir.
Hazir mama herkese kolay...
Ek olarak veriyosa versin ama anne sütunun yerinide hicbisey tutmaz.
Kolaya kacma niyetiyle yapiyorsa da kendi bilir onun evladi.
Ek olaeak cocuk gelisimci ve öğretmen olarak bilmis konusmaya hakkim var.
Kilo alimi normal seviyede şuan zaten iri bir bebek doğdu. Iri bebek olduğu için yetmiyor sürekli emmek yemek istiyor.doktor ver dedi.esim maddi yönü düşünmüyor.cunku hicbir zaman maddiyatçı olmadı.hele çocuğu için hiç olmaz.herseyi alır yapar.hatta ben artık alma yeter derim.bunlara rağmen eşimde mama ya aşırı bir önyargı var.mama dan nefret ediyor ve çok karşı.onun bu önyargısını kıramıyorum
Beceriksiz lafı hiç ama hiç olmamış. Siz emzirme danışmanlığını bu üslupla mı yapıyorsunuz?Ben bu işin eğitimini aldım doğum koçluğu ve emzirme danışmanlığı asıl çok bilmiş konuşan sizsiniz yardım etmeye çalışıyoruz yapmadıysan emziremediyseniz sizin beceriksizliğiniz
Sadece sütle o doyarmiymis bi sorsaydiniz illaki baska seylerde yicek kotu bsy degil sonuctaBugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Eşinizin bu tepkisiyle korkarım çıkan 30cc sütte çok uzun sürmez kesilir .. kendimden örnek vereceğim ,ben doğum yaptığım gün sütüm az geliyordu ,kabullenmek istemedim aynı eşiniz gibi ne maması vs tepki gösterdim .. kızımın şekeri düştü ,ben ne uslu bebeğim var diye düşünürken çocuk açlıktan bayilmis. Sonuç ilk günden buyana ana beslenme mama süt çok az miktarda sagarak verdim . Hiç üzülmeyin ,göğüs pedleri,silikon uçlar , kremler vs neler hazirlamistim gerek kalmadı sütüm olmadı bir türlü .. çok şükür sağlıklı meme emen bebekler gibi kilosu boyu gelişimi gayet iyi .. bir çocuk doktoruna gidin esinizide yanınızda götürün ,belki doktordan duymak daha etkili olur,keşke biraz bilinçli ve anlayışlı olsa, olsalarBugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?