Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Doktora söyledik..doktor bana süt arttıran damla verdi ki hiç artmadı.onun dışında günde 3 kere mama verebilesiniz dedi.ama eşim istemiyor
Anası eşin miymiş. Bir çocuğun neye ihtiyacı olup olmadığını en iyi doktor tavsiyesi ile annesi bilir. Baba ilk 2 sırada bile değil yani bana kalırsa.. Hic kavga etme evet haklisin keşke dediğin gibi olsaydı ama öyle olamiyor malesef de geç

Söyleyeceklerimi zaten çoğu kişi yazmış. İlk doğum yaptım eve geldim bana hep “memelerin süt dolunca ağrıyacak, çocuk çekerken hissetceksin” falan dediler ama benim memelerim ağrımadı, çekerken de hissetmiyordum. Dediğiniz gibi bebeğim emmesine rağmen ağlıyordu yada kısa aralıklarla ağlıyordu. Hemen doktora gittim, anlattım durumu. Damla verdi, malt içeceği, çay falan bir de dedi ki “mama takviyesi yapalım, en azından gece” mamayı aldık eve geldik annem o kadar kızdı ki hemen başka doktora götürdü. Doktor sütümü sağmamı istedi ve sağdım. Sütümün yeterli olduğunu, bebeğin emerek makinadan daha fazla süt sağdığını, emdikçe daha çok süt üretileceğini, yenidoğan bebeklerin hep memede kalmak isteyeceğini, kilo alıyorsa sıkıntı olmadığını söyledi ve bir memeni iki kere boşalt dedi. Yani bir birini bir diğerini değil en son emzirdiğini memeni ikinciye bir kez daha emziriyorsun. Çünkü ilk gelen süt sulu doyurmayan sütmüş arkasından gelen süt yağlı doyuran sütmüş. Bir birini bi birini verdiğimizde bebek hep sulu kısmı emiyor ve kısa sürede açılıyormuş bir de sürekli emzir dedi ve ben ilk 1 ay sürekli 15 dakika 30 dakikada bir emzirdim. Mamanın da kapağını açmadan iade ettik eğer ben doktoru dinleseydim olan sütüm de bitecekti bir hafta sonra tekrar sağdık ve ilk sağdığımızın iki katı süt çıktı. Yani sütünüzü sağmadan karar vermeyin önce sütünüzü sağın sonra burda yaZılanları uygulayın bir hafta sonra bir daha sağın doktor bu miktar yetersiz derse o zaman yapılacak birşey yok tabiki.

Öncelikle süt arttırıcı çaylar tüketim ve stresten uzak durun özellikle etkiliyo onun haricide önce emzirin emzirmenin hemen üstüne bebeğiniz kaç aylık biliyorum 60 cc mama verin eğer emzirmeden sonra mamayi emiyosa kesinlikle haklisiniz sutunuzun yetersiz olduğu konusunda ayrıca esinize durumu anlatin eğer anlamiyosa doktora danisin o anlatsın ay sinir oluyorum su kadın işine burnunu sokan erkeklerede yahu adam sanane yani sen işine baksana hayret ya

Emzirme sanati grubuna uye olun. Gereksiz mama veriyorsunuz gibi geldi bana. Sagim olcut degildir. Bebek sadece acliktan aglamaz. Memede cok durmasi aclik belirtisi degildir. Gunde 1 paket margarin agirliginda cisli bez cikiyorsa doyuyordur.
Ben de ilk 4 ay meme + mama devam ettim ama simdi pismanim. Keske hic baslamasaydim. 1 aydir sadece anne sutuyle devam ediyoruz. Ne kadar emerse sut o kadar gelir. Doktorlar da yaniliyor maalesef.
Esinizin tepkisi yanlis tabi cocuga zehir vermiyosunuz sonucta. Kendisi cok biliyosa size destek olsun sutunuz artar hem moralle hem dinlenmeyle.

Sağılan süt çok çıkmaz. Sütünün yetersiz olduğunu nasıl anladın? Memelerin yumuşak bile olsa süt gelir. Ben 10 aydır emziriyorum. Sağımla çıkan Süt 10 cc. Bebeğim emiyor ama. Ağzının kenarlarından süt akıyor. Ek gıdaya başlayana kadar hastalandım, ateşlendim, regl dönemlerinde göğsüm yumuşadı yine de emzirmeye devam ettim. Çocuk da alıştı bu tempoya. Bebek çektikçe sütü getirir. Benimki bazen 7-8 dk uğraşıp indiriyordu sütü 5. Ay falan. Biberondan gelen hazır mamaya alışırsa memeyi reddeder. Meme uğraştırıcıdır çünkü, çene kasları yorulur. Emzir ki güçlensin.
Bebekler sadece açlıktan ağlamaz. O aylarda gazlı oluyorlar, uyumadıkları zaman gergin oluyorlar, rahatlatılmaya ihtiyaç duyuyorlar. Sırf ev kalabalık diye de ağlar. Ve ilk aylarda bebekler açlıktan değil, anne kokusunu ve güvenini almak için memede dururlar. 3. Ay zaten etrafa ilgileri kaydığı için memede çığlıklar ve reddetmeler başlar. Her zorlukta mamaya sarılma bacım. Çeşitli pozisyonlarla emzirmeye devam et. Eşin de bırbır konuşacağına tutsun bir işin ucundan. Git yemek yap, sütün artsın, fazla konuşma de.

Strese girme canım. Stres de etkiler sütünü.

Ama esin de çok ayıp etmiş. Çocuğunu sadece omu düşünüyormuş ki. Mama vermicende kelle paça mı iciricen minicik yavruya. Hem o kadar kolaymis madem neden kendi memesinden süt vermiyormus bebeğinize.

Eşinde endişe ediyordur anlıyorum ama bu senin üstüne geleceği ve seninde bilerek yaptığın birsey değil. Hem emin ol herkes yavrusuna süt veremiyor. Hiç gelmeyen de var . esin biraz şükür etmeli.

Hem madem mamadan rahatsız o zaman biraz daha iyi baksın sana. Üstüne geldikçe Allah korusun sütten iyice kesilirsin. O zaman ne yapacak?

Öncelikle süt sağma makinaları sütü arttırmıyor. Bebeğin ağzı memeye değmediği sürece artmıyor bunu bizzat yaşadım. Oğlum doğduğunda küvezde kalırken süt gelmedi üzüntü ona dokunamaz derken 1 damla süt çıkıyordu en son kavga edip çocuğumu kucağıma alıp emzirmeye çalıştıkça sütüm arttı. O kadar uğraştım ki artsın diye anlatamam
Ayrıca lütfen bebeği memede tutmayın yanlış emzirme saatleri yüzünden sütünüzün yetmediğini düşünüyorsunuz. Sizin bebeğe olan bağımlılığınız yüzünden bebek memeyi istiyor. Kilo alımı normal ve tuvalet ihtiyacını düzenli olarak yapıyorsa mamaya gerek yok. Sütü olmayan anneleri yazdıklarım dışında tutuyorum ama sizin sütünüz var ve bu dediklerimi kime söylesem uyguladılar ve bazende gece gidip arkadaşlarımda kaldığım çok olmuştur.
Önce gece emzirmesini azaltmakla başlayın Doğumdan itibaren gece 3 kere , 3 Ayda 2 ye düşürün 5.Aydan sonra bırakın hem siz mutlu hem bebek huzurlu uyuyacaktır. Siz yorgun ve uykusuz olmadığınız için sütünüz çoğalacaktır, bebekte memede sürekli süt birikip içtiği içtiği için süt memenizde birikmiyor yani ben eşinize hak verdim. Sürekli memede olan çocuklar daha fazla ağlar çünkü gaz çıkartmanadan üstüne yemek yiyorlar.

Ve yine Eminimki bebeğiniz gaz sorunu yaşıyordur.
Hem kendi sağlığınız hem bebeğin sağlığı için bebeği saatlik emzirin 2 saatten önce emzirmeyin. Gece hastanelerde yenidoğan için 3 saatten önce emzirmeye çağırmadıklarını unutmayın. 2 çocuk büyüttüm ve Doğumdan itibaren uyguladığım bu yöntemler sayesinde 1,5 yaşındaki kızım bile uykusu gelince tulumunu getirir yatağına gider tek yatar, 3,5 yaşındaki oğlumda tek başına tuvaletini yapıp bizi öper yatağına gider yatar. Lütfen bol bol kitap okuyup çocuk eğitimi üzerinde araştırma yapın.

Bebeğinizi sağlıklı ve huzurlu büyütmeniz dileğiyle

doktoru söyledi mi sütünüzün yetmediğini?
kilo alımı nasıl?
memede uzun süre durması ille doymadığından değil ki..
kafanıza göre mama vermeyin.

Bence kizmakta hakli.

Kimse zaten cocuguna kafasina gore mama vermez
Kadin diyor iste cocugum doymuyor agliyor diye
Bn kizimda neler n neler yaptim neler yedim neler ictim kizimi surekli emdirmeye calistim ama yok olmayinca olmuyor
Sizin sutunuz bol diye herkesin olacak hali yok bazi kadinlarda ne yapsada olmuyor
Bilmis bilmis konusmak kolay !

Çok doğru konustn vallaha oyle

hanım efendi amacınız nedir anlamadım ama çocuk doktorunun sütün yetiyor kilo alımı iyi dediği kadını bu kadar hararetli savunduğunuza göre doktorlardan iyi biliyorsunuz sanırım

Esin hakli sutun yetmemesini kafaya takma emzirdikce cogaliyor zaten emzirmekten yoruluyorsan yanina yatir yatarak emzir yani cocuk yetiatirenlere katisanlardan nefret ederim ama hem sormussunuz hem de emzirme hassas bir konu bebek ne kadar az yabanci madde alsa o kadar iyi

Ben ful mama veriyorum yok denecek kadar azaldı sütum cunku. Napalım açlıktan Bayilsinlar mi hem ben de sürekli mama yemişim suan sapasaglamim:))

Canim daha yeni dogum yapmissin, bi dur acele etme mama icin... sen emzirdikce sutun gelir.. mama alacagina sut arttirici seyler al ve tuket.. dereotu mesela, bi kase yogurda dogra ye, hem sut yapar hem kilo yapmaz.. malt icecekleri de cok ise yariyor
. Gunde 2-3 tane ic.. ve en onemlisi bol bol su.. bebek kilo aliyorsa mama verme..

Kizim ilk aylarsa 600 gr alma.. yani alt sinirda.. sadece aksamlari bir kere mama verdim arada.. inatla emzirdim. 2 aylikken mamayi tamamen biraktik ve 2 bucuk yasina kadar emdi..

Emzirmenin faydalarini yazmaya gerek yok zaten herkes biliyor.. bence sonuna kadar emzir.. sen olumlu dusunursen sutun olur ve cogalir.. sutum yok veya az diye dusunme..

hanım efendi amacınız nedir anlamadım ama çocuk doktorunun sütün yetiyor kilo alımı iyi dediği kadını bu kadar hararetli savunduğunuza göre doktorlardan iyi biliyorsunuz sanırım
Doktoru gunde 3 kere mama verebilirsin demis zaten ona gore yorum yaptim buna gore siz doktorlardan daha iyi biliyorsunuz
Ayrica bazi kadinlarin sutu cok olur bazilari ne kadar cabalasada olmaz ben onu anlatmak istedim
Zaten su emzirme doneminde herseye karisan mama kolayina gidiyor gibi sacma sapan yorum yapan tum insanlardan nefret ettim
Kimse kimsenin ic durumunu bilemez onun farkina varin
Konu sahibine yorum yaparken ona gore yapin.

Ben Doğumdan 5 hafta sonra felan sütüm azaldığında ve bebeğim güçsüzdü uyurdu meme başında.
Çevremdekiler olsun aç kalınca emer emer dediler zaten süt yok. 3 gün yavrum mahvoldu.
Eşim kafayı yemişti. Süt yoksa yok bebeği yormanın ne anlamı var deyip mama almıştı.
Çok büyük kavga çıkarmıştı hem kendine hem bebeğimize eziyet ediyorsun diye.
İyiki eşimi dinlemişim,eşiniz bence o cahil kısmında kalıyor bana göre..

Takma canim kafana bende hem emzirdim hem mama verdim benimde ilk zamanlar sütüm az sonra cogalmaya basladi az olan surecte mama verdim sonra zaten kizim istemrdi mamayi sende genelde gece 1 kere vermeye çalış kimseyede aldiris etme olan üstünde esin yuzunden kesilcek ona ole söyle

Sizin sütünüz yokmuş. Konu sahibinin var. Sadece yetmediğini düşünüyor. Banada lohusayken hem kendi ailem hem eşimin ailesi sütümün yetmediğini anlatıp duruyordu. Noldu? Yetmedi mi? Yetti. Onlara göre de açlıktan ağlıyordu. Kolaya kaçmadım. Kendim sütüm artsın diye uğraştım. Süt hiç gelmediyse anlarım ama geliyorken yetmiyor denmesini anlamıyorum. Hemde çocuğun kilo alımı iyiyken.

Bilmişliğimi okuduklarımdan, araştırdıklarımdan, doktorlarımdan alıyorum ben. Çok şükür hem bilmeyip hemde saldırdığım olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…