Mama yemeyen kedimiz

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Iyi akşamlar arkadaşlar
4aylık ankara cinsi erkek kedimiz var ama çok istahsiz tek sevdiği sey sut ve yaş mama :/

Veteriner gun de 60gram yaş mama yemesi lazım dedi hesapladık 10gram falan anca yiyo

Ve yoğurt kefir ayran ve sebze de yemesi lazım ama yediremiyoruz
Kuru mamayı ıslatıp yaşla karıştırıp içine haşlanmış sebze koyduk alışsın diye yiyo ama veteriner yaş mamaya alışır dedi bugün onu fa veremiyoruz kuru da cok az yiyo iste

Bi de hastalığından dolayı veteriner kefir içirin dedi Siringayla zorla iciriyiruz

Sizce kedimizi nasil kuru mamaya ve sevdiği şeylere alıştırabiliriz yedirebiliriz beberon alsam mi ama onda da kuru mama yediremeyiz

Şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim

Kendi kendine yiyebilen kediye biberon kullanmayın.yas mama yiyo diye sürekli verirseniz ilerde kuru mamaya dönemezsiniz.yas mamanın için e önce bikac tane kuru mama karıştırın verin.daha sonraki günlerde yavaş yavaş yaş mama miktarını azaltıp kurumamayı arttırın.veteriner hekim kontrolünü yaptıysa, az yemesi herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyorsa zorlamayın bırakın istediği kadar yesin.

4 aylık kedi ne kadardır sizinle

Onun yemeyi daha önce öğrenmesi lazımdı sanki

Karıştırarak yaş mamayı azaltın

Yalnız kefiri sevmiyorlar bizim yoğurt seven kedi bile kalıyor kefirden

Bizimki de balık yağı sevmiyor şırınga ile de beceremiyorum

Bir şeye karıştırınca da mamaya yanaşmıyor bile

Bu arada kedi neden sebze yesin kedi etobur yani Aslan sebze yemez ki

Kuru mamalarda var biraz sebze

Hayvanı önüne zorla ıspanak koyulup aç bırakılan çocuk gibi zorlamayın

Su da içmezse tekrar götürün ama vücudu güçsüz kalmasın

benim kedim yok bakimindan anlamam bilmedigim icin soruyorum illa mama mi yemek zorunda kucukken annemin vardi annem peynir ekmek yogurt ekmek pilav makarna ve yemegin suyuna islatilmis ekmek verirdi hatta salatalik karpuz bile yerdi

Iyi akşamlar arkadaşlar
4aylık ankara cinsi erkek kedimiz var ama çok istahsiz tek sevdiği sey sut ve yaş mama :/

Veteriner gun de 60gram yaş mama yemesi lazım dedi hesapladık 10gram falan anca yiyo

Ve yoğurt kefir ayran ve sebze de yemesi lazım ama yediremiyoruz
Kuru mamayı ıslatıp yaşla karıştırıp içine haşlanmış sebze koyduk alışsın diye yiyo ama veteriner yaş mamaya alışır dedi bugün onu fa veremiyoruz kuru da cok az yiyo iste

Bi de hastalığından dolayı veteriner kefir içirin dedi Siringayla zorla iciriyiruz

Sizce kedimizi nasil kuru mamaya ve sevdiği şeylere alıştırabiliriz yedirebiliriz beberon alsam mi ama onda da kuru mama yediremeyiz

Şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim
Ne rahatsızlığı var kedinizin?İçine birşey karıştırmadan sadece yaş mama verdiniz mi?

Degisik markalari deneyin. Tavuklu balikli etli cesitlerini deneyin. Ustelik yas mama alternatifi varken hicbir kedi kuru mama yemek istemez. Yas mamayi ve diger seyleri bir sure kesin, mecbur kalinca yer

Balık yağını ne için vermek istiyorsunuz neye iyi geliyor?Benim kedim de var iyi bişeyse bende vereyim

Balık yağını ne için vermek istiyorsunuz neye iyi geliyor?Benim kedim de var iyi bişeyse bende vereyim

Direnci artar tüyü az dökülür sağlıklı olur deniyor

Sonbaharda rahatsızdı mantar olmuştu o Zaman aldık içiremedik geçrn yine demiş veteriner kış gelirken içirin diye de koşarak uzaklaştı

Ben öyle Boğaz'ına enjektör ile sıkmayı da beceremedim bir de bu yağ tüm her yer kokar diye çok ısrar da edemedim bir damla dökülmüş yalanacaksa bir hal oldu hayvan

Direnci artar tüyü az dökülür sağlıklı olur deniyor

Sonbaharda rahatsızdı mantar olmuştu o Zaman aldık içiremedik geçrn yine demiş veteriner kış gelirken içirin diye de koşarak uzaklaştı

Ben öyle Boğaz'ına enjektör ile sıkmayı da beceremedim bir de bu yağ tüm her yer kokar diye çok ısrar da edemedim bir damla dökülmüş yalanacaksa bir hal oldu hayvan
Tüy için bende kışa girerken vermeyi deneyim teşekkür ederim.Yoğurt veriyorum ara sıra ama kefir hiç denemedim ondan da vereyim

benim kedim yok bakimindan anlamam bilmedigim icin soruyorum illa mama mi yemek zorunda kucukken annemin vardi annem peynir ekmek yogurt ekmek pilav makarna ve yemegin suyuna islatilmis ekmek verirdi hatta salatalik karpuz bile yerdi

Ekmek, makarna, pilavi hayvacagizlar acliktan yiyor caresiz alişiyor. Etcil hayvan niye pilav yesin yoksa :)

Dogru durust kedi, kopek bakan hic kimse hayvani bunlarla beslemeye kalkmaz.
Duzgun beslenmeye alismis kediler pilavla karin doyurmak istemiyor zaten. Keyfine arada ilginc seyler yiyen kediler var tabi.😁

Tüy için bende kışa girerken vermeyi deneyim teşekkür ederim.Yoğurt veriyorum ara sıra ama kefir hiç denemedim ondan da vereyim

Benimki sevmiyor

Hatta herkese anlattığım bir anım var buraya da yazayım

Bir kavanoz kefir bir kavanoz yoğurt yaptım

Sonra buzdolabında bunlar karışmış

Açtım tadına baktım birinin yoğurt birinin kefir olduğuna karar verdim

Yoğurt olduğunu düşündüğümden cacık yaptım bir kaşık da kediye koydum

Biz ailecek yedik kefir olduğunu anlamadık sonra kendininkini de vereyim dedim bir dil darbesi ile alıp tüm tüyleri diken diken oldu ve kaçtı

O kefirmiş biz koca insanlar anlayamadık da bizim küçük kız çakmıştı

Keflr yemiyor arada veriyorum parmağım ile, bir kaç kere yaladı ise şanslı sayıyorum kendimi

Yaş mamaya alışırsa kuru mama yemez onlarda ağzının tadını biliyor.Farklı bir marka kuru mama deneyin tadını sevmemiş olabilir zamanla anlarsınız hangi mamayı sevip sevmediğini deneme yanılma her kuru mamanın tadı ve aroması farklı

Benim kızım da bir yaşına kadar kuru mama yemedi bir çok mama denedim sonra tavuk ve yaşmamaya royal can yavru kedi maması az az karıştırdım (tabi önceden de denemiştim ama yememişti) sonra sade mama koydum ilk yediğinde ailecek okadar mutlu olmuştuk yedimi yiyecek mi onu takip ediyorduk tabi öncesi hep tavuk yiyordu sanırım bıktı iştahlı yemiyordu şuan iki yaşında hala royalin yavru kedi mamasını yer başk mama asla ağzına sürmez ve kediler yaşmamaya bayılır az yiyor diyorsunuz veterinerinizle konuşun iştahsız sanrım vitamin takviyesi yapın

Bana gore zorlamayin kediyi sebze yemek zorunda degil yemez zaten her kedinin mizaci farkli damak zevkleri salatalik yiyen kedi de gordu bu gözler. Ona kedi otlarindan alin kendi yerse yer. Duz ot severler zaten yeterlidir ona.
Yas mamayi surekli vermezseniz ac kalmaktan ziyade kuru mamayi yemeyi tercih etcektir.
Ben kitlik varmis gibi davrandim kendisini mecbur hissedip alisiyor yani iyiligi yapcak bisey yok.

Öncelikle kuru mamanın yavru mama olmasına dikkat edin. Yaş mamaya azar azar karıştırın ve gittikçe kuru mamayı çoğaltıp yaş mamayı arttırın. Kuru mamayı öğün aralarında elinizde ödül maması gibi de verebilirsiniz aranızdaki bağda kuvvetlenir. Ayrıca sütü kesinlikle diretkt vermemelisiniz bağırsakları laktozu sindiremez vericekseniz illa suyla karıştırarak vermelisiniz kefiri genelde sevmiyorlar ama yoğurt yiyor olması güzel

Kendi kendine yiyebilen kediye biberon kullanmayın.yas mama yiyo diye sürekli verirseniz ilerde kuru mamaya dönemezsiniz.yas mamanın için e önce bikac tane kuru mama karıştırın verin.daha sonraki günlerde yavaş yavaş yaş mama miktarını azaltıp kurumamayı arttırın.veteriner hekim kontrolünü yaptıysa, az yemesi herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyorsa zorlamayın bırakın istediği kadar yesin.
Biz de sizin dediginiz gibi yapıyoduk veteriner kontrolune gittik bugün oyle yapmayın kuru verin mecbur ali-şir dedi ama yemiyo iste kac gün kuru mama da versek yemiyo en son dayanamayıp bir hafta sonra yaş mama veriyoruz

Yaklaşık bir aydır.bizde hep istahsizdi koyuyoruz yaş mama cook az yiyo dayanamayıp bi hafta sonra süt ya da yaş mama veriyoruz 1100kg sadece
Kefiri veteriner hastalığından dolayı bağışıklık sistemi güçlensin diye yedirin dedi sebzeyi de bağırsakları icin önerdi
Dediginiz azaltarak vermeyi de denedik ama veteriner yapmayın oyle dedi bırakın ac kalınca yer dedi ama yemiyo iste neler yapıyoruz
Istemedigi biseyi yediricegimiz zaman bebek gibi yatay pozisyonda kucağıma aliyorum patilerini tutuyorum annem de Siringayla yanaklarından tutup ağzına sıkıyo sonra yalaniyo yemeye basliyo

Benden once cevao verdiler de neyse ben yine de yaziyim.
Kedilerin vücudu ve bağışıklığı bizden çok hassas olduğu icin yememeleri lazım ama ac kalmamak için tiyolar mecburen sokak hayvanları

Ne rahatsızlığı var kedinizin?İçine birşey karıştırmadan sadece yaş mama verdiniz mi?
Zehirlendi kusuyodu veterinere yatırdık serum tedavisi gördü uyulesti ama suan oksuruyo akciğerlerinde enfeksiyon varmis boğazları şişmiş ve ateşi 1c yüksekmis yani ilaç tedavisi tam etkisi göstermemiş bağışıklığını yuksetmek gerekiyormus onun icin de kefir önerdi veteriner

Yaş mama verdik bayiliyo

Back
X