Enfeksiyon varsa, ateşi de vardır. Bu haldeyken kolay kolay kuru veya yaş mama yemez. Umarım veteriner kan tahlili yapmıştır.
Kefir vermenize şaşırdım. Kefir beni perişan etmişti. Bağırsak gazı, ishal, vs. Ağır bir içecektir kefir. Süt ürünlerini yarıyarıya sulandırarak verin ama sık sık da vermeyin.
Kakasının orta sertlikte ve şekilli olması gerek. Kakasını sık sık kontrol edin.
Herhalde iç parazit sıkıntısı yoktur diye düşünüyorum.
Yaş mamaların şekersiz ve tahılsız olanlarını tercih edin lütfen.
Yaş mama- kuru mama konusu dünya çapında çok tartışmalı bir konu. Kimisi sadece yaş mama, kimisi ise sadece kuru mamayı önerir. Yaş mamanın büyük kısmı su olduğu için besleyici değerinin az olduğu ama kediler pek su içmeyi sevmediği için, böbrekleri için yaş mama yemesi gerektiği yazılıp çizilir. Ben de böyle düşünüyorum. Yaş mamaların taneli olanlarından ziyade püre şeklinde olanlarını daha çok yiyorlar. Propaln Gourmet'e bayılırlar ama bunu da tavsiye etmem. Yaş mamaların, balıklı olanlarının kediyi kusturma ihtimali biraz fazlaca.
Ben kedilerime hem kuru, hem de yaş mama veriyorum. Ama haftada 2-3 kez ve her bir kediye en fazla 50 gr kadar. Kuru mamaları zaten sürekli önlerinde duruyor. Ayrıca her akşam haşlanmış tavuk veya hindi veriyorum. Makasla minik minik doğruyorum . Bunun dışında dana eti, yeşil fasulye/ıspanak yumurta, balkabağı, pirinç ile çorba yapıyorum ve bunu da her akşam önlerine koyuyorum. Benimkiler havuçtan hoşlanmıyor. (Bu arada havuç da tartışılan bir yiyecek) Sebze miktarını fazla tutmayın. Mesela, yarım kg dana etine bir avuç yeşil fasulye gibi bir ölçü yeterli.
Ya kediler için macun veya tablet şeklinde multi vitamin alabilirsiniz (Veda firmasının çok iyi bağışıklık için destek ürünleri var) ya da Supradyn, Immuneks (Beşeri) kullanabilirsiniz.
Royal Canin iyi bir mama değildir. (Royal Canin'in Exigent kuru mamasına bayılırlar ama pek tavsiye etmem) Whiskas'a bayılırlar ama Whiskas tam bir zehirdir. Hill's alıyorsanız, eh işte bir mama, bu mamayı pek sevmezler, zor yerler. Proplan de, eh işte diyeceğim bir mama. Micho türü şeyleri sakın vermeyin. Acana ve Orijen iyidir ama benim kediler sevmiyorlar. Köpeğim de sevmedi. N&D'nin yavru tavuklu narlısına ve tavuklu+narlı+balkabaklısına, hem kedilerim hem köpeğim bayılıyor. 1-2 ayda bir marka değişikliği yapın, çünkü aynı mamadan bıkıyorlar. Acana, Orijen ve N&D mama içeriklerinde uygun miktarda sebzeler de vardır.