- 3 Eylül 2010
- 1.307
- 3.272
- 333
Şu 500 tl vermeme olayını daha ayrıntılı anlatır mısınız, çünkü insan inanamıyor ve çoğu kişinin para vermezdim demesi bu yaptığı yüzünden diye düşünüyorum. İnsan kendisine o kadar iyilik yapan ablasına 500 tl neden vermez, neden vermedi, ne dedi tam olarak?Ben de zaten geri ödemesi şartıyla vereceğim verirsem. Ama inanın onu bile veresim yok çünkü hep 500 tl vermeyişi aklıma geliyor,ama vicdanımda susmuyor.
O zaman sevgilisi ödesin? Bu ne rahatlıkmış. Ödeyebileceğine çok güveniyordu demek ki devletten özele geçtiğine göre. Şimdiye kadar nasıl ödedi ve kaç dönemi kaldı?Zaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.
Babamla sorunlarımız olduğu için. Hesabım bloke olunca yemek yemek için ondan 500tl istiyorum oda bana önce yok dedi (ki olduğuna emin olduğum için istedim zaten) yalanı açığa çıkıncada babam görür veremem dedi.Oysaki babasında bırakın banka hesaplarının şifresini telefon şifresi bile yok.Babasından asla da korkmaz. Babalarıda benden o dönem dünyanın parasını almıştı bu arada.Ha sonra 500 tl vermediği için çok pişman oldu ama iş işten geçti.Suçu diğer görüşmediğim kardeşine attı yemin ederim atacaktım ama o atma dedi özür dilerim falan diye.Durum içler acısı.Şu 500 tl vermeme olayını daha ayrıntılı anlatır mısınız, çünkü insan inanamıyor ve çoğu kişinin para vermezdim demesi bu yaptığı yüzünden diye düşünüyorum. İnsan kendisine o kadar iyilik yapan ablasına 500 tl neden vermez, neden vermedi, ne dedi tam olarak?
O zaman sevgilisi ödesin? Bu ne rahatlıkmış. Ödeyebileceğine çok güveniyordu demek ki devletten özele geçtiğine göre. Şimdiye kadar nasıl ödedi ve kaç dönemi kaldı?
Evet boşanıyorum o konuda bile değer verdiğim kardeşimden başka kimse yanımda olmadı.Siz eşinizden mi bosanacaksiniz?
Dondursun okulunu çalışsın, bence de vermeyin borc olarak bile.
Bu arada yazıda atladım heralde kendisi çalışıyor şimdi yiğidi öldür hakkını yeme o konuda bir şey diyemem yan gelip yatmıyor çalışıyor ama bir yandan markadan dolayı patlayan kartını mı kapatsın okulunu mu ödesin.İşe girsin ödesin yapacak bir şey yok kendi tercihi. Benim okulum uzadı ben haftada 3 gün sabah 9 akşam 10 çalıştım 3 gün de 7-10 çalıştım o 3 gün staj yaptım
Aman Allah'ımZaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti
Ayağını yorgana göre uzatmayı öğrensin, başkalarına bel bağlamadan yaşamayı, verdiği kararların sonuçlarını çekmeyi öğrensin ,ömür boyu arkasında duramazsınız böyle yaşanmaz o zaman en büyük kötülüğü siz yapmış olursunuz.....Bu arada yazıda atladım heralde kendisi çalışıyor şimdi yiğidi öldür hakkını yeme o konuda bir şey diyemem yan gelip yatmıyor çalışıyor ama bir yandan markadan dolayı patlayan kartını mı kapatsın okulunu mu ödesin.
Yorumlar vicdanımı rahatlattı.Teşekkür ederim hepinize kafamda azda olsa birşeyler belirlendi.Ayağını yorgana göre uzatmayı öğrensin, başkalarına bel bağlamadan yaşamayı, verdiği kararların sonuçlarını çekmeyi öğrensin ,ömür boyu arkasında duramazsınız böyle yaşanmaz o zaman en büyük kötülüğü siz yapmış olursunuz.....
Baba zaten narsist bir baba,çocukken hiç birimize bakmadı ki şimdi baksın.Ne zaman büyüdük elimize çalışıp para geçmeye başladı baba o zaman ortaya babanızım diye geldi.Ailen versin , sen niye veriyorsun
Senede 2-3 kere anca buluşuyorum kendisiyle zaten.Telefonlada hiç aramaz.Genelde ben mesaj atarım onada geç ve kısa cevap verir konuşmada ilerlemez zaten. Bir araya geldiğimizde genelde benden bir şey isteyeceği için onu konuşuruz hani öyle havadan sudan konuşulmaz.Diyorum ya çok kopuk bir bağ.Tamamen çıkar ilişkisi.Ama diğer sevdiğim kardeşimle öyle değiliz beni hergün arar,sürekli konuşuruz. Ama ben de yüzsüz değilim yani sürekli neden yazayım bir zaman sonra ben de peşine düşmüyorum.Bu sene çok zor şeyler yaşadım hepsini duydu biliyor ama arayıp abla nasılsın demek çok mu zor. Ama yinede vicdanım susmadı üniversite konusuna çünkü ben de okuduğum dönem yalnız yaşadığım dönem çok zor şeyler yaşadım. Ama yorumları okuyunca gerçekten vicdanım rahatladı.Ve ablası olarak o markaları alırken onu uyarıyordum yapma diye oda uyarılarıma karşılık benim giyimimle dalga geçerdi.Kumar oynayanın veya kardeşin gibi keyfi borç yapan kişinin borcunu ödemek o kişiye de kendine de kötülük yapmaktan başka bir şey değil. Devlette okurken sevgilisi için özel okula geçmiş, marka giyinmekten borç yapmış. Böyle birinin okul ücretini ödemek hem onun para yönetimini öğrenmesini önler hem de sürekli sıkıştığında senden para istemesine sebep olur.
Ayrıca okuduğu bölümü bile bilmediğin bir insana ben kardeş demem ya. Tamam biyolojik bağ var ama o kadar. Siz bir araya gelince ne konuşuyosunuz ki okuduğu bölümden bile haberin yok?
Yok yanlış anlaşılmış,boşanma aşamasındayken istemedi parayı.Hatta ben o dönem eşimle sevgiliydim evli bile değildim.Eşimden istenilen para kredi kartları için olan bir ödemeydi.Benden gizlice istiyor ve adam şak diye hepsini kapatıyor.Ama nasıl oluyorsa hala kredi kartı borcu var.Anlattığınız her şey o kadar fail ki. Boşanma aşamasındaki kocadan para istemek, marka kıyafetler için kartları patlatmak, sevgili için vakıf üniversitesine geçmek… daha hala aklınızda acaba var. Bu kardeş size sadece kambur olur. Size kıymet vermeyenlere siz de vermeyin. Kimsenin sevgisini satın almazsınız, satın alsanız bile sizi mutlu etmez.
Sizin etiniz, budunuz ne ki ? Siz de 26 yaşında genç bir kadınsınız. Kardeşiniz özel üniversite yazarken, kimse ödenecek rakamı düşünmemiş mi ?Ben de zaten geri ödemesi şartıyla vereceğim verirsem. Ama inanın onu bile veresim yok çünkü hep 500 tl vermeyişi aklıma geliyor,ama vicdanımda susmuyor.
Baba zaten narsist bir baba,çocukken hiç birimize bakmadı ki şimdi baksın.Ne zaman büyüdük elimize çalışıp para geçmeye başladı baba o zaman ortaya babanızım diye geldi.
Diğer ablasıyla bana güveniyor çünkü eminim. Valla çıkıp marka kıyafetlerin ve sevgilin üniversiteni halletsin dememek için zor tutuyorum kendimi.Eee ablacığım böyle bir aileden gelen biri 250bin lirayı yer mi, özel okula gider mi, aileniz zengin değilse neyine güveniyorkardesin doy doy akıllı, keyfi borcu noye odeyesin, madem sevgili için de okul değiştirdi o zaman okul parasını da sevgilisi ödesin
Bu arada yazıda atladım heralde kendisi çalışıyor şimdi yiğidi öldür hakkını yeme o konuda bir şey diyemem yan gelip yatmıyor çalışıyor ama bir yandan markadan dolayı patlayan kartını mı kapatsın okulunu mu ödesin.
Vermem, hiç gerek yok. Annesi babası düşünsün size ne?Bu konuyu açma sebebim tamamen kararsız olmam siz ne yapardınız söyleyin lütfen.
Babamla asla görüşmüyorum,annemle bazen facetime. Kardeşlerimden sadece bir tanesini çok seviyorum ve sürekli görüşüyorum çünkü onun beni sevdiğine eminim.(Konu sevdiğim kardeşimle alakalı değil)
İki kardeşim daha var ama bir tanesine tamamen çizgi attım çünkü çok fena bir şekilde arkamdan bıçakladı ve maddi olarak sürekli kullandı.
Bir diğeriylede bağımız pek yok ama onlada tatsız şeyler yaşandı.Ayda yıl bir halimi hatrımı sorar.Genelde ben ona yazarım o bana hiç yazmaz.
Şuanda hem çalışıyor hem üniversite okuyor.
Zamanında her ay harçlık verirdim,ve kendisine güzel bir evde tahsis etmiştim ne kira öderdi ne fatura.Oraya bazen gider kafa dinlerdi vs. Bunlar aklıma gelen iyiliklerim.
Ama bu iyiliğime rağmen annemle babamın evine gittiğimde bir tartışma çıktığında beni evden kovmuştu..Çok zoruma gitmişti düşünün ben ona her ay harçlık veriyorum birde ev veriyorum ama o beni annemin evinden kovuyor.
İkinci olanda şu ; Bankama girememiştim galiba bloke olmuştu.Ondan 500 tl istediğimde vermemişti.Halbuki ben ona dünyaları vermiştim.500 tlyede yemek yiyecektim çünkü ben evde yemek yapan biri değilim.Kendisi sadece dara düştüğünde benle konuşur geçen sene bir baktım birden aradı şaşırdım gel oturalım falan dedi sonra bir baktım patlattığı tüm kredi kararlarının ödemesini benden istiyor.Tabi vermedim o kadar tatsızlıktan sonra. Neyse bu senede üniversite taksidini ödeyemeyecekmiş bundan yakınıyordu.Annemle konuşurken sağ olsun oda araya sıkıştırdı okulu bırakacakmış bilmem ne diye.
Benim ödeyecek durumum var,sizce ben bu kadar tatsızlıktan sonra ödemeli miyim ünisini ? Çünkü sürekli 500 tl vermeyişi aklıma geliyor.Ayrıca yok değildi,vardı.
Ben de asla vermezdim nankör insan her zaman nankördur. Kardeşime vermem yeğenime veririm ama.Merhaba.
Ben olsam vermem. Nankör insana 1 bardak su vermem. Denizim olsa, gölüm olsa 1 bardak su vermem. Ki ben 42 yaşında görece tecrübeli biriyim. Kimseye iyilik geçmez. O paraya git her ay çeyrek altın al daha iyi. En azından çeyrek altın seni evden kovmaz. Gün gelir işine yarar. Kardeşmiş pehhhh. çok anlam yüklememek lazım. 7 kat yabancı kardeşten daha iyidir.
NeyyyyyZaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?