Manevi olarak bağımızın pek olmadığı öz kardeşimin sorunu

Burstan kastınız tam burs mu ? Yoksa %75 mi ? İçime kurt düştü.
[cinize kurt dusmesin, burssuz okullarda var.
siz verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun.

Çalışıyor ama parasını yönetmiyor
Okulunu dondursun, çalışıp karşılasın.

Vermeyin biraz burnu sürtsün.
Oğlumuz 25 yaşında, tek çocuk, özel üniversitede %50 burslu okudu, okulu geçtiğimiz Haziran ayında bitti henüz iş bulamadı, kredi kartı yok.
Gereksiz harcaması da yok.

Sorumsuzca davranan sonucuna katlanmalı.
İyi giyinmek istiyorsa hem okuyup hem çalışacak küçük hanımefendi.

Haklısınız. Ayrıca sizin çocuğunuz burssuz bile okuyabilirdi imkanınızla. Başka kardeşin vs hakkına girmeyecekti gene çünkü. Boşanma aşamasındaki ablanın parasına göz dikmek , kaçıncı level kötülük ve bencillik bilemedim.

Bir tarafım okulu bırakmasını hiç istemiyor çok üzülüyorum ama bir tarafımda o kadar iyilik yaptın yine sana kötülük edecek diyorum
Yani okulu bırakmasına benim de içim razı olmazdı. Okul bu, yani okumazsa ne yapacak? Ben olsam öderdim ama kin tutmaya devam etmek istiyorsam yine kin tutardım. Yani okulunu öder başka bir iyilik de yapmazdım yok ev mev falan, hele kredi kartları asla. kendi patlattığı gibi kendi ödesin. Ama Bir: ciddi sağlık sorunları iki: Eğitim. Bu iki konu çok farklı Eğer siz ödemediniz diye eğitimi yarıda kalacaksa o zaman ödeyin derim ama başka iyilik de yapmayın. ,

Daha kaç senesi var kimbilir konu sahibi yakında boşanacak ve kendine yeni bir hayat kuracak o istese verirler mi?? Hiç sanmam zaten zamanında kocası yüklü bir miktarı ödemiş, akıllarınca boşanma öncesi büyük vurgun peşindeler.....Annesi şimdiye kadar neredeymiş o da işi düşünce arıyor.Konu sahibi eski zor hayatına dönse kapısını çalan olmaz.

Sizin meslek ne?
Ben olaylara karşılıklı bakmıyorum.
Abimin bir oğlu var 25 yaşında yani kardeşim gibi öyle büyüdük. Ben ona her şeyi veririm. Aramaz sormaz da ama gençtir yani ben de onun yaşında kimseyi aramazdım mesela. Hiç takılmam o yüzden.
Siz evi nerden alıp ona verdiniz?

[cinize kurt dusmesin, burssuz okullarda var.
siz verip kötü olacağınıza vermeyip kötü olun.

Çalışıyor ama parasını yönetmiyor
Okulunu dondursun, çalışıp karşılasın.
Konu sahibi lüks giyip kardeşine de lüks şeyler alsa neyse derdim. Kardeşi öğrenciyken daha, başkalarının sırtından onlardan lüks yaşıyor. Sınır çizilmeli böyle kardeşe. Mezun olunca iş mi bulacak hemen yok. Alıştığı hayatı nasıl sürdürecekmiş? Sevgiliye hava atma derdi kızın. Bir tür, adını feriha koydum daki feriha. Konu sahibi önce ben demeli . Sonra çok pişman olur da geç olur.

Ben sizin yerinizde olsam ona parayı vermem hesap numarası isterim. Doğru ise bir çocuk okutun sevap gözü ile bakın. Ama nedense bana doğru gibi gelmedi eşinizi de uyarın sizi atlayıp ondan da isteyebilir haberiniz bile olmaz.

O iyilikleri başkasına yapsan kendine yeni kardeş bulursun. Hiç gerek yok

Sevap kazanmak için daha çok ihtiyacı olan insanları okutsun bence

Maddi olarak bunu karşılayamıyorsa özel üniversitede okumak zorunda değil.

Bence vermemelisiniz. Bu kadar nankör bir insan olmanın bedeli olmalı. Anlattığınıza göre böyle bir insana bugün okul parasını verin borçlarını kapatın, yarın sizi yine evden kovar.
Zaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.
Aynı zamanda da salak. Buyursun sevgilisi ödesin.

Sana bunları yapan birine cidden hala yardım mı ediceksin bu kadar iyi olma. Tek sana 500 vermemesinden degil seni evden kovmasını da hatırla.

250k benim için çok para değil iyi bölümse verirdim durumum varsa boşver belki ileride daha olgunlaşır aklı başına gelir okumaz etmezse ailen üzülecek sonra senide etkileyecek bu durum ister istemez atsan atılmaz satsan satılmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…