- 23 Ağustos 2012
- 51.928
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.945
- 898
Diğer ablasıyla bana güveniyor çünkü eminim. Valla çıkıp marka kıyafetlerin ve sevgilin üniversiteni halletsin dememek için zor tutuyorum kendimi.
Benim eşimden dolayı durumum iyi.Ben de olmasa tabi ki böyle bir konuda vicdanım sızlamazdı.Cepte yoksa ben de ne yapabilirim ki ?Neyyyyy5 kuruş vermem bu akıldaki kardeşe. Ayrıca sizin de zengin olduğunuzu sanmıyorum. Neden veresiniz? Size para lazım olmayacak mı ?
Bu arada markadan kastım zara dan daha yüksek markalar.Ki ben zaraya bile pahalı diyorum siz düşünün gerisini. Zamanında buna nasıl büyük meblağda kredi kartı verildiyse inanılmaz harcamalar yapmış.Kk den ödeyince hiç gözüne gelmedi heralde nasıl ödeyeceğim diye düşünmedi sanırım.Ve 2 sene önce eşim onun kk kapattı zaten.Bir sene sonra beni yanına çağırıp kk için tekrar yüksek bir meblağ talep etti benden,tabi ki vermedim almasaydın dedim.Bu senede okul konusu işte,okul olduğu için tabi ki üzüldüm.Dümdüz söyle valla. Tek akıllı kendisi sanırsam, ben devlet ünvsinde okudum her çocuk bütcesine göre yaşıyordu kimsenin de öyle marka kıyafeti falan da yoktu. Bunca genç akılsız, tek akıllı senin kardeşin mi yani, sizleri tırtıklarım demis de sen de gencecik kızsin 250bini nerden çıkarıp vereceksinverme bir sey butcesine göre yaşasın. Sana 500lira vermeyip gelip cuvalla para istemesi de ayrıca yuzsüzlüj
Valla önce özelde olsa sınıf tekrarı vs de olmasa ben de verirdim ama sevgilisi için keyfine özele geçen kardeşe param olsa da vermezdim.Benim eşimden dolayı durumum iyi.Ben de olmasa tabi ki böyle bir konuda vicdanım sızlamazdı.Cepte yoksa ben de ne yapabilirim ki ?
Haklısın miss. Benim çocuk kolejdeydi zamlandı bu sene iyice. Nitelikli lise kazan dedim çabaladı devlet de kazandı. Evlat için bile zora sokulmamalı insan bırak kardeşi. Ha hastalık olur kaza olur o başka.Dümdüz söyle valla. Tek akıllı kendisi sanırsam, ben devlet ünvsinde okudum her çocuk bütcesine göre yaşıyordu kimsenin de öyle marka kıyafeti falan da yoktu. Bunca genç akılsız, tek akıllı senin kardeşin mi yani, sizleri tırtıklarım demis de sen de gencecik kızsin 250bini nerden çıkarıp vereceksinverme bir sey butcesine göre yaşasın. Sana 500lira vermeyip gelip cuvalla para istemesi de ayrıca yuzsüzlük
Yine istememesi lazımdı. Enişte yenge bizim için eldir. Ablam mahcup olabilir diye düşünmeliydi. Sizi düşünseydi bunu da düşünürdü. Ama düşünmemiş.Yok yanlış anlaşılmış,boşanma aşamasındayken istemedi parayı.Hatta ben o dönem eşimle sevgiliydim evli bile değildim.Eşimden istenilen para kredi kartları için olan bir ödemeydi.Benden gizlice istiyor ve adam şak diye hepsini kapatıyor.Ama nasıl oluyorsa hala kredi kartı borcu var.
Şuan boşanma aşamasındayız zaten.Ama ben annemle görüntülü konuşurken boşanma derdimi söylerken bana söylediği şey kızının üniversitesiydi.Keşke insan ailesini seçebilse gerçekten o kadar üzülüyorum ki bana yapılan haksızlıklara.Yani bahsettiğim kardeşimde bir kez yanımda olsa yemin ediyorum gençtir hata yapmış der yine ne olursa olsun yanında olurdum.Eşten dolayı durumunuz iyi diyorsunuz, peki boşandıktan sonra ne olacak? Önce kendinizi düşünün, yarın beş parasız kalırsanız arkanızda kimse olmaz. Kardeşiniz de ne yapıyorsa yapsın, herkes ektiğini biçer.
Sizin çocuğunuz var mı?Şuan boşanma aşamasındayız zaten.Ama ben annemle görüntülü konuşurken boşanma derdimi söylerken bana söylediği şey kızının üniversitesiydi.Keşke insan ailesini seçebilse gerçekten o kadar üzülüyorum ki bana yapılan haksızlıklara.Yani bahsettiğim kardeşimde bir kez yanımda olsa yemin ediyorum gençtir hata yapmış der yine ne olursa olsun yanında olurdum.
HayırSizin çocuğunuz var mı?
Hâlâ onları düşünüyorsunuz, ben size boşandıktan sonra nasıl geçineceksiniz diye soruyorum. Birikmişi böyle dağıtırsanız siz muhtaç duruma düşersiniz. Mesleğiniz var mı? Nafaka mı verecek her ay? Türk lirası durduğu yerde eriyor, bence siz öncelikle kendinizi düşünün.Şuan boşanma aşamasındayız zaten.Ama ben annemle görüntülü konuşurken boşanma derdimi söylerken bana söylediği şey kızının üniversitesiydi.Keşke insan ailesini seçebilse gerçekten o kadar üzülüyorum ki bana yapılan haksızlıklara.Yani bahsettiğim kardeşimde bir kez yanımda olsa yemin ediyorum gençtir hata yapmış der yine ne olursa olsun yanında olurdum.
Mesleğim var ama çalışmıyorum.Hâlâ onları düşünüyorsunuz, ben size boşandıktan sonra nasıl geçineceksiniz diye soruyorum. Birikmişi böyle dağıtırsanız siz muhtaç duruma düşersiniz. Mesleğiniz var mı? Nafaka mı verecek her ay? Türk lirası durduğu yerde eriyor, bence siz öncelikle kendinizi düşünün.
Devlette okuyup özele geçince burs veriliyor mu ? Ben böyle bir şey duymadım çünkü hiç.Kendiside kimseye bursla alakalı birşey söylemedi zaten.Almıyordur heralde. Ama şimdi kafama takıldı.Eğer öyle birşey varsa onunda alması lazım ve bu durumu herkesten saklıyor o zaman.
Ozelden mezunum, sinif arkadaslarimin arasinda devletten bizim okula gecenlerde hep bursluydu, bende bursluydum cunku devlette ayni bölümü kazanabilecek puani almistim, yani devasa yonetmelik degisiklikleri ya da okudugu uninin ozel bir yonetmeligi falan yoksa burslu olmasi lazim.Devlette okuyup özele geçince burs veriliyor mu ? Ben böyle bir şey duymadım çünkü hiç.Kendiside kimseye bursla alakalı birşey söylemedi zaten.Almıyordur heralde. Ama şimdi kafama takıldı.Eğer öyle birşey varsa onunda alması lazım ve bu durumu herkesten saklıyor o zaman.
Burstan kastınız tam burs mu ? Yoksa %75 mi ? İçime kurt düştü.Ozelden mezunum, sinif arkadaslarimin arasinda devletten bizim okula gecenlerde hep bursluydu, bende bursluydum cunku devlette ayni bölümü kazanabilecek puani almistim, yani devasa yonetmelik degisiklikleri ya da okudugu uninin ozel bir yonetmeligi falan yoksa burslu olmasi lazim.
Bursun olayi bu zaten devlette bi bolumu kazanabilecek puanı aldiysan ozelde o bolumu burslu okuyabilirsin
Bence okudugu bolumu (devlette ve ozelde ikisinide) öğrenip, devleti kazanirkenki puanlarini vs arastirmalisin. Bazi uniler hic burs vermeyebiliyor bu arada.
Tam burs, hatta maas odemeli burs bile olabilir, kardesin muhendislik, tip vb bolumlerdeyse maasli tam burs olabilir. Yani aylik bir odeme arti okul parasi.Burstan kastınız tam burs mu ? Yoksa %75 mi ? İçime kurt düştü.
Arada çocuk yokmuş . Artık ömür boyu nafaka olmamalı konuşuluyor devlet tarafından. Hazır para çabuk biter. Biriyle kan bağımız var diye bizi sömürmesine izin vermemeliyiz derim ben. Sevgili için okul değiştirmek ne demek? Benim kız mesela kankalarının gideceği okulu da kazandı. Eve çok uzak diye başka okulu tercih ettik. Israr etmedi küçücük çocuk bile. Enişteye lüks giyim kuşam parası ödetmek, keyfine üniversite değiştirmek falan, bana anneye babaya kardeşlere saygısızlık ve onları kullanmak anlamına gelir.Ozelden mezunum, sinif arkadaslarimin arasinda devletten bizim okula gecenlerde hep bursluydu, bende bursluydum cunku devlette ayni bölümü kazanabilecek puani almistim, yani devasa yonetmelik degisiklikleri ya da okudugu uninin ozel bir yonetmeligi falan yoksa burslu olmasi lazim.
Bursun olayi bu zaten devlette bi bolumu kazanabilecek puanı aldiysan ozelde o bolumu burslu okuyabilirsin
Bence okudugu bolumu (devlette ve ozelde ikisinide) öğrenip, devleti kazanirkenki puanlarini vs arastirmalisin. Bazi uniler hic burs vermeyebiliyor bu arada.
Verme. Ben verilmesine izin verdim çok çok pişmanım.eğitim için veririm
ben de böyle bir malım maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?