Manevi olarak çok eksik hissediyorum :(

anincome

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
63
3
28
İstanbul
Kendimi çok boşlukta hissediyorum. Maneviyat 0 Abdest yok,namaz yok, ahiret adına hiç bir şey yok. bazen kendime acıyorum.:43:

O zaman dua etmekten başlayabilirsin.. Allahım beni sana inanan ve namaz kılan kullarından eyle diyin kalkıp bir abdest alın. Inanın devamı gelir. Ve bolca okuyun. Dini şeyler okuyun. Kuran meali okuyun. Göreceksiniz zaten içine surukleneceksiniz. Allah gonlunuze namazı sevdirsin inşallah. ..

maneviyat...Yaratıcıya sevgi öyle bişey kiii..
uzaklaştıkca uzaklaşır...yakınlaşdıkca yakınlarşırsınız...Kuranın türkçe mealini okuyun bitirin....sonra zaten öyle bi huzur saracak ki bir daha uzaklaşmak istemeyeceksiniz....

üzüldüğüm şey 25 yaşıma kadar hiç namazımı bırakmadım.kuranı türkçe yazı gibi okuyordum. giyim olarak çok özen gösteren biriydim.nasıl bu hale geldim.namaz kılmadığım zaman,abdest almadığım zaman kollarım kaşınırdı. şimdi başlıyorum namaza ama öyle zor geliyorki 1-2 gün sonra tekrar bırakıyorum.
vicdan azabı duyuyorum böle bişi başına gelen varmı?
istanbul halkalıda oturuyorum.burda sohbetlere falan gidebileceğim yer bulamadım. çok asosyal biriyimdir.komşum bile yok çevreyi tanımıyorum. namazlı abdestli arkadaşlarım olsun istiyorum...ama nasıl edinirim bilmiyorum. :43:

üzüldüğüm şey 25 yaşıma kadar hiç namazımı bırakmadım.kuranı türkçe yazı gibi okuyordum. giyim olarak çok özen gösteren biriydim.nasıl bu hale geldim.namaz kılmadığım zaman,abdest almadığım zaman kollarım kaşınırdı. şimdi başlıyorum namaza ama öyle zor geliyorki 1-2 gün sonra tekrar bırakıyorum.
vicdan azabı duyuyorum böle bişi başına gelen varmı?
istanbul halkalıda oturuyorum.burda sohbetlere falan gidebileceğim yer bulamadım. çok asosyal biriyimdir.komşum bile yok çevreyi tanımıyorum. namazlı abdestli arkadaşlarım olsun istiyorum...ama nasıl edinirim bilmiyorum. :43:

Halkalıyı bilmiyorum ama size tavsiyem kendiniz oluşturun komşularınızla böyle bir etkinliği, rutin ibadet ve Kur'an okuma günleriniz olsun inşallah..

Bende senin gibi uzun yıllar namazını kılan biriydim.sonra evlenince nolduysa oldu.bir sürü bahaneyle şeytana uydum ve gittikçe maneviyata uzaklaştım.bu yaklaşık on yıl kadar sürdü.ara ara kıldım,bıraktım.derken geçen yıl hamile kaldım.bu sitede hamileyken okunacak dualar diye bir konuya baktım.sonra kuran okumaya başladım.bir defa baştan sona,bir defada 20 cüz okudum.derken namaz geldi arkasından.doğuma girdiğim güne kadar namazı bırakmadım.şimdi de bebeğim iki aylık oldu.hala arada kaçırdıklarım olsada bırakmamaya çalışıyorum.bence hiç beklemeden bir ucundan tutmalısın.çünkü bahane ararsan şeytanın sana vereceği bahane çok olur.

Allah'ım hepimizi kendisine hayırlı kullardan eylesin. bizleri Kendi yolundan doğru yoldan asla ayırmasın. şeytanın vesveselerinden hepimizi korusun rabbim.

Kardeşim hayalhanem ve sözler köşkünü izle youtube den her derde deva :) emin ol her sorunun cevabı ve kesin terapi orda :)

canikom bunun çocuk büyütmeyle alakasını kuramadım ama sen de şimdi git bir abdest alıp sakinleş, sonra dua et, gerisi gelir canım.

Back
X