Bütün eczacılar yapabilir mi bu borik asiti? Sakıncası var mı? Her şeyi denedik olmadı... bir de bunu denemek istiyorum. Bağışıklık için ne önerirsiniz? Probiyotik kullanmıştım ben. Geçmiş olsun.
Aynı durum bendede var biri geçse biribaşlıyor konuyu takipteyim.. kızlar yanma oluyo mu sizde?bendede 2 aydır aynı durum mevcut enfeksiyon oluyor sonra bitti derken mantar olusuyor yada ikisi aynı anda bende sadece bende oldugunu düşündüm ama baktım aynı sorunu yasayan cok insan var ve konuda baya cok isterseniz yorumları okuyun bi çok öneri var bende deniyorum hepsini evliliğim zindan oldu 2 aydır bakalım daha ne kdr sürecek bu durumgeçmiş olsun..
ben de cok ugrastim adacayi yagiyla kurtuldum Allahin izniylemerhabalar,
uzun zamandır, yani 8 aydır falan vajinal mantar ile resmen boğuşuyorum. bir kaç doktora gittim, en sonunda iyi hissettiğim bir doktor takip etti. aslında bakteriyel enfeksiyon vardı, enfeksiyon o kadar dirençliydi ki piyasadaki tüm antibiyotikleri içmiş olabilirim, en son bu böyle olmayacak dedi doktorum ve 6 günde 24 antibiyotik iğne oldum. iğnelerden sonra enfeksiyon bitti diye düşünsek de mantar çok yoğun şekilde devam etti, en başından beri hep vardı zaten.
enfeksiyon iyileşirse mantar iyileşebilir diye düşündük ama mantar tüm ilaç ve fitillere rağmen ne bir gerileme ne bir düzelme belirtisi göstermiyor, son sürat devam ediyor. hayatı zindan eden semptomlara artık hiç bir krem iyi gelmiyor. en son östrojenli krem kullandım, asidik bir ortam yaratılırsa mantar üremekten vazgeçer diye düşünüldü. yok yani o da olmadı.
oral probiyotikler, vajinal fitiller hepsini kullandım.
ben artık ben de sorun var, başka atlanan bir hastalığım mı var diye düşünmeye başlamıştım ki burada geçmeyen mantar enfeksiyonu olan başka kadınların olduğunu görmek biraz rahatlattı beni. doktorum da artık çaresiz kaldığını başka ilacın olmadığını söyledi.
çoook uzun süren ilaçla düzelmeyen enfeksiyonlarınızın akıbeti ne oldu, nasıl düzeldiniz? başka ne yapılabilinir???
sevgiler.
Yanma oluyor tabiki 15 gündür gecti bakalım gittiğim ikinci doktor agumentin verdi su an için takipteyim tekrarlamaz inşAynı durum bendede var biri geçse biribaşlıyor konuyu takipteyim.. kızlar yanma oluyo mu sizde?
Kandaki akyuvarların savaşma durumuna göre mikropların galip gelirse artıyorvalla bazen yanma, bazen kaşıntı, bazen kızarma hepsi oluyor, neye göre artıyor azalıyor anlamıyorum.
Merhaba çok geçmiş olsunmerhabalar,
uzun zamandır, yani 8 aydır falan vajinal mantar ile resmen boğuşuyorum. bir kaç doktora gittim, en sonunda iyi hissettiğim bir doktor takip etti. aslında bakteriyel enfeksiyon vardı, enfeksiyon o kadar dirençliydi ki piyasadaki tüm antibiyotikleri içmiş olabilirim, en son bu böyle olmayacak dedi doktorum ve 6 günde 24 antibiyotik iğne oldum. iğnelerden sonra enfeksiyon bitti diye düşünsek de mantar çok yoğun şekilde devam etti, en başından beri hep vardı zaten.
enfeksiyon iyileşirse mantar iyileşebilir diye düşündük ama mantar tüm ilaç ve fitillere rağmen ne bir gerileme ne bir düzelme belirtisi göstermiyor, son sürat devam ediyor. hayatı zindan eden semptomlara artık hiç bir krem iyi gelmiyor. en son östrojenli krem kullandım, asidik bir ortam yaratılırsa mantar üremekten vazgeçer diye düşünüldü. yok yani o da olmadı.
oral probiyotikler, vajinal fitiller hepsini kullandım.
ben artık ben de sorun var, başka atlanan bir hastalığım mı var diye düşünmeye başlamıştım ki burada geçmeyen mantar enfeksiyonu olan başka kadınların olduğunu görmek biraz rahatlattı beni. doktorum da artık çaresiz kaldığını başka ilacın olmadığını söyledi.
çoook uzun süren ilaçla düzelmeyen enfeksiyonlarınızın akıbeti ne oldu, nasıl düzeldiniz? başka ne yapılabilinir???
sevgiler.
Evet her şeyi denemenize rağmen geçmediyse bağışıklık sisteminizden kaynaklanıyor olabilir tabii. Doktorunuzun dediği gibi bi sonuçları bekleyin bakalım ne çıkacak. Duruma göre gidersiniz enfeksiyon bölümüne. Doğal ve sağlıklı beslenmeye çalışın, protein ağırlıklı beslenin ve karbonhidratla şekerden uzak durmanız gerekiyor diye biliyorum. Okuduklarıma göre propolis, aynısefa bitkisi iyi geliyormuş mantar ve enfeksiyonlara. Bi araştırın isterseniz aklınızda bulunsun. Bir de başka başlıklarda borik asit fitili okudum. Henüz araştırmadım ama çoğu kişi faydasını gördüğünü yazmış. Onu da bi sorabilirsiniz doktorunuza. Bu arada enfeksiyonunuz ne çıktı en son ya da hangilerini geçirdiniz şimdiye kadar? Bende de tekrar ettiği için merak ediyorumpaylaşımınız için çok teşekkür ederim. esasında tıbben her şeyi yaptık. o kadar uzun kullandım ki o gynofloru, kültür sonucuna göre üreyen bakteriye uygun antibiyotik kullandım, o bitti başkası başladı. her çıkan da tr de bulunan antibiyotiklere dirençli çıkıyor. enfeksiyon hastalıklarına gitmek aklımda ama doktorum biraz bekle dedi, bu artık jinekolojik bir problemden çok bağışıklığın ile ilgili bir mesele, bi kaç test isteyeceğim dedi. bi de ona bakıcaz. ama artık asla ilaç kullanmayı planlamıyorum. flora bozucu olarak sayılan şeyleri ki hiç yapmam zaten alkol yok sigara yk hiç vajinal duş falan yapmadım. bu arada bir eş yok artık. hepimize geçmiş olsun.
Şişlikten çok akıntı ve koku bazen kaşıntı oluyor bende. Her kişide farklı gösterebiliyor kendiniOoof of gece gece bu dertten yazıyorum ben de. Herkese geçmiş olsun. Birkaç ay önce sistit oldum ağır antibiyotikler kullandım benim mantar yine hooop hemen coştu. Öncesinde biraz kontrol altina almıştım fitillerle probiyotiklerle falan. Ama şu birkaç aydır ne denediysem yok, olmadı. Ayıptır söylemesi ilişkiden sonra vajina girişi davul gibi şişiyor. Doktor 14 günlük fitil verdi. Bugün sonuncuyu attım. Şu an fitil kullanmama rağmen ve 2 haftadir ilişki olmamasına rağmen hala şiş ve mantar akıntısı (koyu kivamli) devam ediyor. Sizde de şişlik yapıyor mu mantar?
Şişlikten çok akıntı ve koku bazen kaşıntı oluyor bende. Her kişide farklı gösterebiliyor kendiniAcaba başka bir enfeksiyon var da o yüzden mi tekrarlıyor? Kültür ya da smear testi yaptı mı doktorunuz? Siz de sağlıklı beslenmeye çalışın. Protein ağırlıklı beslenin, bol su için. Karbonhidrat ve şekerden uzak durun. Bunlar mantarı tetikleyen şeyler. Ben propolis ve aynısefa bitkisinin mantar ve enfeksiyonlarda etkili olduğunu okudum ama siz de bi araştırıp doktorunuza sorup belki deneyebilirsiniz. Başka yazılarda borik asit fitili de okudum. O zaten doktorun yazabileceği bir şey ama sorabilirsiniz yine de doktorunuz sizi bilgilendirir. Çok geçmiş olsun
Evet valla doğru söylüyorsunuz. Ben de öyle deneyeyim. İnşallah sağlığımıza kavuşuruz artıkKültürüm temiz çıktı bi enfeksiyon yok. Sanirim bağışıklığım düştü. Bi de yabanci sitelerde doğal Hindistan cevizi yağı öneriyorlar. O bölgeye sürüyoruz. Mantara çözümmüş. Hatta bircok kişi iliskide kayganlastirici olarak kullaniyormus ki mantıklı bence dışarıya ne kadar şey sürersek sürelim içeride de mantar varken etki etmez. Iceriye de gitmesi lazim yağın. Denemekten zarar gelmez bence organik olanını bulup denicemBi de çay ağacı yağı alıp iç çamaşırımi utuledikten sonra bir damla camasirin orta kısmına damlaticam. Bi arkadaş böyle kurtulmuş mantardan. Yeter artık ilaç fitil ilac fitil biktik. Fazlasi da zarar. Böyle şeyler koca karı ilaci gibi gelirdi bana ama biraz da doğal şeyler deneyelim napalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?