mantar enfeksiyonu iyileşmeyen tek ben miyim?

Her doktor bilmiyor bu yontemi. Bana doktorum onerdi. Hani size uygun mudur bilmiyorum. Ozelden yazin bana eczanenin adini vs vereyim onlara bi sorun. Her yer yapmiyor cunku bilmiyorlar. Eczaci bile saglikli bilgi verir. Bayagi eski bi eczane zaten. Ben bi arkadasima onerdim kizin sorunu cozuldu cok memnun kaldi. Ama dedigim gibi handikaplarini bilmiyorum. Bagisiklik icin cok sey kullandim ama yediklerime dikkat etmedigim icin hic faydasi olmadi

Aynı durum bendede var biri geçse biribaşlıyor konuyu takipteyim.. kızlar yanma oluyo mu sizde?

ben de cok ugrastim adacayi yagiyla kurtuldum Allahin izniyle

Arkadaslar esimden bulaşıp bulasmadigini nasil anlarız, benim de geçmedi bir türlü iki defa fitil kullandigim halde

Sadece mantar ise eşten bulaşmaz, ama akintiniz renkli ve kötü kokuluysa bakteriyel enfeksiyondur ve eşli tedavi gerektirir. Eşiniz tedavi olmazsa zaten iyileşmezsiniz.

Aynı durum bendede var biri geçse biribaşlıyor konuyu takipteyim.. kızlar yanma oluyo mu sizde?
Yanma oluyor tabiki 15 gündür gecti bakalım gittiğim ikinci doktor agumentin verdi su an için takipteyim tekrarlamaz inş

valla bazen yanma, bazen kaşıntı, bazen kızarma hepsi oluyor, neye göre artıyor azalıyor anlamıyorum.
Kandaki akyuvarların savaşma durumuna göre mikropların galip gelirse artıyor bu hastalığın ilk önlemi bom boş su içmekmiş onu anladım ama başladıktan sonra asla ilaçsız gecmiyor gectik ten sonrada su içmeyi ihmal etmemek lazım gecmiş olsun

ben piyasadaki bütün ilaçları içtim... artık vazgeçtim kendi haline bırakmaya karar verdim, ilaç içtikçe azıyor.

Spral de mantarı tetikliyor bilginize 2 sene çektim içmediğim ilaç kalmadı her ay regli öncesi çıldırıyorum Spral değiştirdim kurtuldum

Kızlar benimde bazen azaliyo bazen artiyo yanma kasinti ilaç içince de tekrarliyor..

Merhaba çok geçmiş olsun Benim de aylardır devam eden koku problemim var bi doktora gittim mantar dedi bi doktora gittim flora bozulmuş dedi başka doktora gittim kültür aldı ve bakteriyel enfeksiyon, mantar ve mikoplazma ve üroplazma üremesi varmış. Uygun tedaviyi verdi kullandım geçmişti ama tekrarladı. Şimdi ise başka doktora gittim tekrar kültür aldı. Fakat eski sonuçlarımı gösterdiğimde eşinin de tedavi olması gerekiyor eğer hala devam ediyorsa dedi. Bazı antibiyotikler bu enfeksiyonlarda işe yaramıyor o yüzden alınan kültürde hangi antibiyotiğin kullanılması gerektiği yazıyor. Yani bakteri hangi antibiyotiğe duyarlıysa onun kullanılması gerekiyor. Ve ayrıca bakteriyel vajinozis enfeksiyonu varsa metronidazol veya ornidazol içerikli hap ve fitil kullanmanız gerekiyor. Bunlardan bazıları nidazol, sineral, biteral. (Benim bildiklerim) fazla antibiyotik kullanımı da mantarı tetiklediği için dikkat etmeniz gerekiyor. Fakat her şeye rağmen kurtulamıyorsanız Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne gidin derim. Onlar mantara veya enfeksiyona neden olan herhangi bir şey varsa onu araştırıyorlar. Probiyotikli şeyler tüketmeye çalışın. Eczanede de takviye edici gıda olarak satılıyor. Ve ayrıyetten vajina florası bozulduğunda böyle şeyler ortaya çıktığı için o florayı bozacak şeyler yapmayın. Vajinal duş, kokulu ürünler, spreyler, kokulu pedler, günlük pedler, alkol tüketimi vs gibi şeyler yapmayın. Bir de gynoflor diye bir vajinal fitil var. İçeriğinde sadece vajina florasında bulunan şeyler içeriyor. Araştırın ve doktorunuza sorun, belki o da destekleyici bir tedavi olur. Yalnız dediğim ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmayın kesinlikle. Herkesin bünyesi ve tedavisi farklı sonuçta. Çok geçmiş olsun

paylaşımınız için çok teşekkür ederim. esasında tıbben her şeyi yaptık. o kadar uzun kullandım ki o gynofloru, kültür sonucuna göre üreyen bakteriye uygun antibiyotik kullandım, o bitti başkası başladı. her çıkan da tr de bulunan antibiyotiklere dirençli çıkıyor. enfeksiyon hastalıklarına gitmek aklımda ama doktorum biraz bekle dedi, bu artık jinekolojik bir problemden çok bağışıklığın ile ilgili bir mesele, bi kaç test isteyeceğim dedi. bi de ona bakıcaz. ama artık asla ilaç kullanmayı planlamıyorum. flora bozucu olarak sayılan şeyleri ki hiç yapmam zaten alkol yok sigara yk hiç vajinal duş falan yapmadım. bu arada bir eş yok artık. hepimize geçmiş olsun.

Ooof of gece gece bu dertten yazıyorum ben de. Herkese geçmiş olsun. Birkaç ay önce sistit oldum ağır antibiyotikler kullandım benim mantar yine hooop hemen coştu. Öncesinde biraz kontrol altina almıştım fitillerle probiyotiklerle falan. Ama şu birkaç aydır ne denediysem yok, olmadı. Ayıptır söylemesi ilişkiden sonra vajina girişi davul gibi şişiyor. Doktor 14 günlük fitil verdi. Bugün sonuncuyu attım. Şu an fitil kullanmama rağmen ve 2 haftadir ilişki olmamasına rağmen hala şiş ve mantar akıntısı (koyu kivamli) devam ediyor. Sizde de şişlik yapıyor mu mantar?

Evet her şeyi denemenize rağmen geçmediyse bağışıklık sisteminizden kaynaklanıyor olabilir tabii. Doktorunuzun dediği gibi bi sonuçları bekleyin bakalım ne çıkacak. Duruma göre gidersiniz enfeksiyon bölümüne. Doğal ve sağlıklı beslenmeye çalışın, protein ağırlıklı beslenin ve karbonhidratla şekerden uzak durmanız gerekiyor diye biliyorum. Okuduklarıma göre propolis, aynısefa bitkisi iyi geliyormuş mantar ve enfeksiyonlara. Bi araştırın isterseniz aklınızda bulunsun. Bir de başka başlıklarda borik asit fitili okudum. Henüz araştırmadım ama çoğu kişi faydasını gördüğünü yazmış. Onu da bi sorabilirsiniz doktorunuza. Bu arada enfeksiyonunuz ne çıktı en son ya da hangilerini geçirdiniz şimdiye kadar? Bende de tekrar ettiği için merak ediyorum

Şişlikten çok akıntı ve koku bazen kaşıntı oluyor bende. Her kişide farklı gösterebiliyor kendini Acaba başka bir enfeksiyon var da o yüzden mi tekrarlıyor? Kültür ya da smear testi yaptı mı doktorunuz? Siz de sağlıklı beslenmeye çalışın. Protein ağırlıklı beslenin, bol su için. Karbonhidrat ve şekerden uzak durun. Bunlar mantarı tetikleyen şeyler. Ben propolis ve aynısefa bitkisinin mantar ve enfeksiyonlarda etkili olduğunu okudum ama siz de bi araştırıp doktorunuza sorup belki deneyebilirsiniz. Başka yazılarda borik asit fitili de okudum. O zaten doktorun yazabileceği bir şey ama sorabilirsiniz yine de doktorunuz sizi bilgilendirir. Çok geçmiş olsun

Kültürüm temiz çıktı bi enfeksiyon yok. Sanirim bağışıklığım düştü. Bi de yabanci sitelerde doğal Hindistan cevizi yağı öneriyorlar. O bölgeye sürüyoruz. Mantara çözümmüş. Hatta bircok kişi iliskide kayganlastirici olarak kullaniyormus ki mantıklı bence dışarıya ne kadar şey sürersek sürelim içeride de mantar varken etki etmez. Iceriye de gitmesi lazim yağın. Denemekten zarar gelmez bence organik olanını bulup denicem Bi de çay ağacı yağı alıp iç çamaşırımi utuledikten sonra bir damla camasirin orta kısmına damlaticam. Bi arkadaş böyle kurtulmuş mantardan. Yeter artık ilaç fitil ilac fitil biktik. Fazlasi da zarar. Böyle şeyler koca karı ilaci gibi gelirdi bana ama biraz da doğal şeyler deneyelim napalim.

Evet valla doğru söylüyorsunuz. Ben de öyle deneyeyim. İnşallah sağlığımıza kavuşuruz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…