Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası mantığım gitsin desede vicdanım dur diyor :((

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
merhabalar

benim oğlum kasın ayında 3 yaşını dolduracak...aşırı sosyal bir çocuk...beni arkadaşı olduğu z aman hiç aramaz..evde çok yalnız olduğu için çok sıkılıyor..anne benimle oyna diyor sürekli..asla kendi başına oynamaz..benim onunla oynamam en fazla 1-2 saat sürüyor..ama o sürekli oynamamı istiyor onunla...bende bunalıyorum,oğlum kendi başına oyna biraz diyorum ama yapmıyor bir türlü..dün bir kreşe götürdüm..öyle ahım şahım bir yer değil..ama benimki oyuncakları çocukları gördü bayıldı..sen git anne ben servisle gelirim diyor..öğretmenim öğretmenim diye geziniyor etrafta...ama ben dayanamıyorum ya..daha çok küçük..2-3 hafta sonra ordanda sıkılacak..ne yapsam sıkılana kadar gönderip alsam mı?yoksa sıkılsa bile kararlı olup göndersem mi?her sıkıldığında okuldan alsam ileride hep bunu istemeyecek mi?mantığım gitsin dese de vicdanım daha o anne kuzusu yapamaz diyor...nedersiniz göndermelimiyim kreşe....

bence daha çok küçük,benim kızımda 3 yaşında ben ana okuluna dahi nasıl yollarım diye düşünüyorum,küçüçük yaşta erkenden uykularının en tatlı anında onları kaldırmak bana yanlış geliyor,tamda anne sevgisine en muhtaç oldukları zaman,genede siz bilirsiniz:16:

herşey bu kadar güzelken neden gitmesinki? üstelik sıkıldığında da almaktan çekinmiyorsun... hem yaşıtlarıyla birarada kalması çok mükemmel... darısı bizim başımıza inşaallah............

merhabalar
benim oğlum 2,5 yaşından beri okula gidiyor.oyun grubu ile başladık.haftada 3 gün yarım gün gidiyordu.sonraki sene yarım gün gitti.bu yıl 5 yaş grubu ve yarım gün yok.onun için tam gün gidiyor.geçen gün okuldan gelince anne okulda çok kalmak daha güzelmiş dedi:)
yani okuldan sıkılmıyorlar.ayrıca çocuğa her anlamda çok faydalı okula gitmesi.sabah erken kalkması ise daha iyi bence.benim oğlum okula gitmediği zamanlarda çok geç yatıyor ve sabahta çok geç kalkıyordu.tabi yemek öğünleri falan altüst oluyordu.erken kalkınca okulda da enerjisini atınca yorulyor ve erken uyuyor.büyüme hormonu 10 dan sonra salgılanmaya başladığı içinde daha da gelişti.
sizde oyun grubu ile başlayabilirsiniz bence.çocuklarının yaşıtları ile zaman geçirmesi çok faydalı.

benim kızım henüz 1,5 yaşında bende oyun grubuna götürmeye başlayacağım sanırım. bence bırakın gitsin. sıkılırsa bırakır. ya da kötü bakılırsa göndermezsiniz.

3 yaş size küçük gelsede o bir birey. büyümüş :)

merhabalar
benim oğlum 2,5 yaşından beri okula gidiyor.oyun grubu ile başladık.haftada 3 gün yarım gün gidiyordu.sonraki sene yarım gün gitti.bu yıl 5 yaş grubu ve yarım gün yok.onun için tam gün gidiyor.geçen gün okuldan gelince anne okulda çok kalmak daha güzelmiş dedi:)
yani okuldan sıkılmıyorlar.ayrıca çocuğa her anlamda çok faydalı okula gitmesi.sabah erken kalkması ise daha iyi bence.benim oğlum okula gitmediği zamanlarda çok geç yatıyor ve sabahta çok geç kalkıyordu.tabi yemek öğünleri falan altüst oluyordu.erken kalkınca okulda da enerjisini atınca yorulyor ve erken uyuyor.büyüme hormonu 10 dan sonra salgılanmaya başladığı içinde daha da gelişti.
sizde oyun grubu ile başlayabilirsiniz bence.çocuklarının yaşıtları ile zaman geçirmesi çok faydalı.

bu sese kulak ver bence çocuğun ana kuzusu değil artık
20-30 yıl önceki nesil olsa haklısınız ama günümüz nesli
çok erken gelişiyor,buda gerekli zaten,bilişim çağındayız
çocuğun sosyalleşir hiç korkma

bize avrupada çocuklar 7 aylıkken gelirdi...aileler çalıştığı için...ve kreş olduğumuz için 3 yaşından sonra onları anaokula göndermek için mezun ederdik:))))) sonra bize yeni bebişler gelirdi....3 yaşa kadar kalırlardı ve giderlerdi ..3 yaş çok uygun bir yaş.arkadaşların dediği gibi herşeyi ile düzene girecek..benim kızım daha yeni iki yaşına basacak ve kaldıgım yer çok küçük öyle bir imkanım olsaydı çocuğumu şimdiden yollardım yaşıtları ile paylaşımlarda bulunsun diye .arkadaşlarım var çocukları 3 yaşında evi başlarına yıkıyor ..cocuklar haklı sıkıntıdan yapıyorlar oysaki arkadaşları olsa oynarlar yollayın dıyorum..küçük dıyorlar. bende onlara kızıyorum.:))küçük değil diye...

Son düzenleme:
zaten bu gidişle okuldan alamayacağım sanırım...çünkü servisten iniyor çok yakın arkadaşı ile bize geliyorlar...1 saat te burda arkadaşıyla vakit geçiriyor...sonra arkadaşının annesi götürmeye geliyor bizimki de onlarla birlikte gidiyor...yani anlayacağınız yavrumu göremez oldum.eve gelmez oldu...almaya gidiyorum sen git diyor babasına da aynı...ne yaptımda bu çocuk evden,annesinden,babasından bu kadar bıktı..bizi görmek istemiyor bile anlamadım...neyse istediği kadar gitsin..onun keyfine bıraktım..bakalım bir annesi ve babası olduğu aklına gelecek mi?

Back
X