Mantık evliliği nedir ne değildir??

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
Tekrar merhaba.. son dönemde aklımı kurcalayan bir durum var dün tanık olduğum bir olay da bunu tekrar sorgulamaya itti beni.. konum mantık evliliği meselesi yani nedir bu kısaca, sevmeden evlenmekmi? ya da son çare mi? yani nasıl oluyor bu iş ben hayatta yapamam diyorum ama acaba insanlar kimseyi bulamayınca bunamı yöneliyor ya da görücü usulü dedikleri birilerinin aracı olduğu birliktelikler hani insan hele daha önce aşkı yaşamışken sadece iyi diye birisiyle evlenmeli mi?? peki neden hep tip olarak hoş olmayan erkekler bu yolda eş seçiliyor yani mutlu olmak için çirkin erkeklerimi seçmek lazım?

Olayı da kısaca anlatmak gerekirse firmamızın 2013 senesindeki hedeflerini tutturması sebebiyle geçen ay bir kutlama yemeği düzenlenecekti çeşitli sebeplerle iptal olmuştu ve dün nihayet gerçekleşti. orada yeni nişanlanmış bir iş arkadaşım bayan da nişanlısıyla katıldı adam normal efendi biri ama arkadaş nasıl diyeyim hani aşkla bakmıyor bazen yolda çiftler görürüz hani sevgiyle tutkuyla bakarlar birbirine onda göremiyordum. bir aralık lavaboda sordum hani seni pek seviyor gibi görmedim diye kız bir iç çekti ne yapayım bu saatten sonra böyle adamı bulamam zamanla bir ilgi olur herhalde dedi. yani o da sevmeden evlenmişti..

arkadaşınızın gözünde adam belliki evlenilecek erkek kriterlerin büyük bir kısmını karşılamış. arkadaşınız sadece aşkı gözardı etmiş. olabilir mi tabi ki olabilir. işte burada hayata bakış açımız önemli oluyor. sana bana normal gelen şey bi başkası için saçma ve anlamsız gelebilir. bu nedenle böyle konularda ortak bi bakış açısı sağlanabileceğine inanmıyorum. sadece farklı görüşleri okuyup bakış açımızı genişletebiliriz

Ben kesinlikle boyle dusunmuyorum. Hic dusunmedim de zaten.. askin sevginin yerini baska biseyin doldurabilecegine de asla inanmıyorum. . Bak sana cok ozel bisey verecegim.. ben hayatimda bi kere asik oldum.... ama nasil sevdim anlatamam.. o da beni sevdi.. ailem karsi cikti istemediler... asla dediler.. onsuz kalmayi da denedim basaramadim.. ben evlendim..asik olmadan asla evlenmem derdim ve asik oldugum insanla su an evliyim.cok sorunlar yasadigim zamanlar oluyor ailem hakliymis dedigim zamanlar oluyor.. ama zaten herseyi goze alarak basladim ben
Sonucu ne olursa olsun dedim anliyomusun.. o duyguyu yasamak bambaska bisey......

Bir aşk evliliği değildir mesela.. Ben sevmediğim insanla nasıl her şeyimi paylaşabilirim ki? En basitinden onun için yemek yapmak bile benim için sıkıcı olur... Kaldı ki aynı yatağı paylaşmak, ölüm...
Eğer sevmiyorsam önemsiz bir hareketi bile benim gözüme batacaktır. Yoktan yere kavga gürültü patırtı huzursuzlukSevmeden birlikte olan arkadaşlarım var, evli değiller ama biri sözlü. Çokta mutlu, sonradan sevmiş... Yani olabiliyor . Ama benim etkilenmem lazım , eğer etkilenme yoksa sonradan olacağını da pek sanmam...
Ama seviyorsam görmezden gelirim çoğu şeyi...
Mantık evliliğini ancak 35imde bekar olursam yaparım sanırım..

"Mantık evliliği" herkese göre değişiyor.
Bizim toplumumuz da çoğunlukla,mantık evliliği deyince hemen "maddiyat" akla geliyor.
Ben eşime aşık olmadım mesela ama sevdim.
Dürüst mü?vicdanlı mı?saygılı mı?çocuklarla arası nasıl?sabır lı mı? İyi bir baba olur mu bu adamdan?
Bunlar gibi birçok şeyi gözlemledim ve karar verdim.
Yani "ben bu adamı seviyorum,hiç birşey umurum da değil" diye düşünmedim.
Eğer bu saydığım kriterden biri olmasaydı,ne kadar seversem seveyim evlenmezdim,işte benim için "mantık evliliği" bu.

Mantık evliliğinin çaresizlikten değil de,daha çok boşvermişlikten yapıldığını düşünüyorum.O ilk bakışta karşındaki kadın/adam içini titretmediyse 10 yıl sonra nasıl titretecek allasen? Bu olsa olsa alışkanlık olur.Bazı kadınlar adamlarla maddiyat için evleniyor,bunun karşılığında da gençliklerini güzelliklerini veriyorlar.Ya da genç bir erkek kendisinden büyük zengin bir kadınla evlenip imkanlarından faydalanıyor,karşılığında gençliğini,yakışıklılığını veriyor.Aşk bunun neresinde? Dışardan o kadar sakil duruyor ki...Ben tamamıyla sevmediğin,aşık olmadığın,görünce gözlerinin parlamadığı bir adamla evlenip,onunla aynı yatağa girmeyi kabul edemem.Bunu kendime yediremem..İlerde çocuk oldu diyelim,evet çok iyi bir baba,harika meziyetleri var,işten eve -evden işe,ama bu ilgi ve sevgi eksikliği bir yerde patlar,çocuğa da yazık olur.
Haa,aşkla başlayan ilişkilerin de kötü bittiği olmuyor mu? Oluyor tabii kii.Ama daha az pişman olursun.Eski güzel günlerin hatrına tahammül eşiğin daha yüksek olur.Bu haltı yedim ama sevdiğimden yedim dersin en azından.Sırf evlenmek için evlenilmez kısacası.

Son düzenleme:
İlla mantıkla sevgi ters düşecek diye birşey yok bence.
Aşk evlilikleri aynı zamanda mantıklı da olabilir.
Ya da mantık evlilikleri de gayet sevgi dolu olabilir.
Yani aşk evliliklerinde mantık yok mantık evliliklerinde aşk yok diyemeyiz.
Böyle kesin çizgilerle ayrılmaz bence bu ikisi.
Bazısı mantığına doğru geleni sever bazısı sevdiğini mantığına uydurur.

27 yasindayim bi kac yas daha buyuk gosteririm ama. Daha gecen hafta arkadaslar biriyle tanıştırdı. Maddi durumu oldukca iyi bi beyefendi.30 yasinda.bi iki kere bulustuk.30 uma oldukca yaklasmama,belki bundan daha iyisini asla bulamama ihtimalime, beyefendinin kibar tavirlari ve bana olan ilgisine ragmen reddettim.sanirim uc bes yil daha mantik evliliğini reddedip sonunda razi olmak zorunda kalicam :-(

peki 35'leri geçip de yalnız kalamayan bir bayan aşkımı beklemeli yoksa en uygun erkekle mi yola devam etmeli ya da yalnızlıkmı tek çözüm yani şimdi düşnüyorum 35imi geçsem ve o yaşlarda bekar bir erkek kalmaz pek yani kalan zaten ya sorunlu dengesiz olur ya da çoktan bekarlığa alışmış olur evliliğe uyum sağlayamaz..

çünkü görüyorum günümüz erkekleri evliliği kafese tıkılmak olarak görüyor aman bana uzak olsun modunda takılıyorlar..

Buyuk konusmayin derim. Aslinda ben de aynen sizin gibi dusunuyorum ama bakarken icimin titredigi 2 erkekten hic hayir gormedim bu zamana kadar.

Ben 27yim, yalnizliktan artik bunaldigim icin ve etrafimda da kimse kalmadigi icin mantik evliligini dusunuyorum acikcasi amna sonra icim kaldirmayinca vazgeciyorum.

Ben mantık evliliği düşünüyorum ama sevmeden çirkin şartları iyi diye evlenilince bu mantık evliliği değil, çıkar evliliği olur. Sizin tanımınızdaki bana göre mantık evliliği değil.

Mantık evliliği dediğim standartları bana göre olan, yanında en azından huzuru bulduğum anlaşabildiğim biriyle kuracağım bir hayat olacaktır. Ne büyük aşklar biliyorum evlendikten sonra biten. Bitmeyenlerse bir elin parmağını çok zor geçer belkide geçmez.

Aşk birgün bitecek (Tabiki Allah bitmeyeninden versin inş.) ama mantık hep kalacak diye düşünüyorum.

aşk evliliğiyle mantık evliliğini ayıran tek bir nokta var aşık olacağın adamı seçemezsin ama mantık evliliği yapacağın adamı seçersin

şöyleki yolda görüp yada bi kafede sinemada falan tak diye aşık olursun nedir necidir bilmezsin..... tanırsın her haliyle kabul edersin evlenirsin

ama birini tanırsın işini ,mesleğini ,yaşını kabaca bilgilerini öğrenirsin bi şekilde aynı sınıfta olursun ,aynı mahallede biri tanıştırır vs....
adam hakkında fkir sahibi olursun tabi oda senin hakkında bakarsın mantıklı görüşürüsün tanışırısın aranızda elektrik çekim bişey olursa evlenirsiniz... buda mantık evliliğidir yani sen seçersin:)

illa mantık evliliği sevgisiz olcak diye bişey yokki
ben eşimin önce bilgilerini öğrenmiştim mantıklı gelmişti mantık burda devreye giriyo işte:) sonra tanıştık ,baktık muhabbet iyi kafalar uyyo sonra 3 yıl çıktık evlendik .... işte bizimki mantık evliliği mesela:)

ama herhangi bi yerde aşık oldugun bi adamın memleketini düşüncelerini bilemezsin sen siyahsan o beyazdır o beyazsa sen siyahsındır ama ona rağmen seviyorum diye evlenirsin buda aşk evliliği mantıgın devre dışı kalır:)))))))))))))

Sevmeden ben asla evlenemezdim sahisla.
Mantik evliligi yapamam yani ..
Sirf evlenilicek erkek diye , evlenilmiyor malesef..

insan birseyler hissetmeli , asik olmali ..
evlenmek icin evlenilmemeli...

Once duygularim evet diyecek sonra mantigim . Ikisi de hayir derse o evlilik olmaz. Biri evet biri hayir derse de olmaz. Benim icin ikisinin evet demesi lazim.

bu sorunuz verdiginiz ornekten farklı bence. aşkı farketmemiş olabilirsiniz ama sevmedikleri anlamına gelmez bu.
ayrıca adaylar arasından en uygunu mu yoksa tum kriterlerini karsılayan kisi miydi...?

yerinizde olsam mantıgıma ters dusmeyen birini tanımaya calısrım... evlenmek icin acele etmem ama.
eger aramızda olusan sevgi bagını yeterli goruyorsam da ciddi bir yola girmekten cekinmem

Yalnizlik o kadar da kotu birsey degil. Yuzune baktigimda icimi titretecek biri olmadiktan sonra hayat boyu yalniz kalirim yine onunla bir arada olmam. Herkesin hayattan beklentisi farkli tabi

Büyük konuşmaktan kaçındım hep,sadece yapmayacağım kesin olan bir şeyden bahsettim.Öncekilerden hayır görmediniz diye sonrakilerden de görmeyeceksiniz diye bir şey yok,hayat bu.Siz de 'İçim almaz diye vazgeçerim' diyorsunuz.Çok doğru,bir yerde mutlaka kopar.Biz Hande Ataizi değiliz ki 24 saatte boşanalım.Evlilik ciddi bir şey,mantığın yanında aşk da olmalı.Bu kadar umutsuz konuşmak için çoook genç değil misiniz sizce de?

ikisinden de dengeli şekilde bulunmalı, hem mantık hem duygular. sadece aşk üzerine kurulan bir evlilik zaten yürümez. çünkü evlilikte pek çok dinamik var; güven, sadakat, dürüstlük bunların en başında. ha, çok dürüsttür, sadakatlidir, tam bir aile babası olacak karakterdedir ama kalbin atmaz. bu da en az diğerleri kadar önemli. fiziksel çekim olmazsa o evlilik işkenceye dönüşür. ben kendi adıma düşündüğümde büyük konuşmak gibi olmasın ama fiziksel çekim duymadığım bir adamla hayatımı birleştiremem. mutsuzluktan ölürüm. inanılmaz fiziksel çekim duyduğum fakat pek çok olumsuz karakter özelliği olan biriyle de evlenmem.o zaman da mutsuzluktan ölürüm. burdan ne anlam çıkıyor? demek ki ben evde kalıcam

kısacası, hem sevdiğin hem sevildiğin, hem yüreğine hem aklına hitap eden şahsiyetli birini bulmak gerçekten giderek zorlaşıyor.. allah herkese hayırlısını nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…