mantık evliliği ve pişmanlık...

Kustuyu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2018
18
16
38
39
merhaba,
tüm hayatım boyunca hep ilişkilerde vasat durumlar yaşamıştım. son iki yılda ise bir birlikteliğim oldu. tamamen duygusal, fakat mantığa hiç mi hiç uymayan bir ilişkiydi ve bu durum iyice can yakıcı bir hal aldığı için buna son verip hayatıma yön vermeye karar vermiştim. bu dönemde ailemin ısrarla görüşmemi istediği uzak bir akrabamız vardı. bu kişi ile sadece artık aile baskısı görmemek adına görüşmeyi kabul ettim. reddetsem yine baskı yapacaklardı, bu yüzden umarım o hayır der diye vasat bir halde gittim. dış görünüş olarak fena değildi tavırları hareketleri ile değer verdiğini belli ediyordu. ben artık saçma sapan her şeyden sıyrılmak adına karşımda düzgün efendi birini görünce denemeye karar verdim. o kadar hızlı ilerliyordu ki henüz ne hissettiğimi bile kestiremiyordum. 1,5 ay sonunda evlenme teklif etti. kendimi akışa bırakmıştım ne söylese kabulümdü. nişanlandık. ekimde düğün yapalım dedi ve biz nikah da kıydık. ben nikahtan sonra gerçekler ile yüzleştim ona karşı bir şey hissedemiyordum. bunu farkettiğimde hemen onunla paylaştım. ailem bu konuda çok çok anlayışsız ve sırf onların tepkisinden korktuğum için hemen bitiremedim ona da bunu söyledim. çünkü ailem onun mükemmel olduğunu düşünüyor. nişanlım farklı illerde olmamıza bağladı bu durumu. bir araya gelince düzelir dedi. ama ben sanmıyorum kendimi biliyorum sadece bunu sürece yaymak adına bir araya geldiğimizde düzelir mi diye bir kez daha deneyim diyorum fakat ümitsizim. ne yapacağım konusunda çok çaresizim yaşım 32 bunun vermiş olduğu bir korku da var daha iyi biri artık karşıma çıkmaz düşüncesi de... ama bir yandan da ya sevemezsem ikimize de haksızlık etmiş olurum ve işler daha da ilerlemiş olur. bu arada ekimde düğün istemediğimi bu durumda doğru olmayacağını söyledim ona ve düğünü erteledik. yaptığım yanlıştan dönmek adına cesur adım atıp bitirmeli miyim, yoksa devam edip beni sevdiği için ısınır mıyım? çok derin bir ümitsizlik içindeyim. onu da üzmek istemiyorum kendim de bu duruma düştüğüm için çok üzülüyorum. en az onun kadar ben de kapana kısılmış haldeyim. ikimizi aynı evde düşünüyorum o hiç bir şey yaşamamış ve bir çok olayda benden pasif. bir çocuğa annelik edecekmişim gibi geliyor. oysaki ben daha baskın olsun isterdim. bu yazdıklarımı şımarıklık olarak nitelendirmenizi istemem. derler ya bir anda dilim bağlandı ve kendimi evli buldum. ve inanın evliyim demek bile zoruma gidiyor şu durumda. lütfen bu durumu yaşamış birileri varsa bana yardımcı olsun.

Mantik evliligi deyince neden icinde duygu olmamaliymis gibi algilaniyor ki?
Adama karsi sevgin vardir, bu işin duygusal boyutudur.. Yine adamla aileler arasi denklik, kültür benzerligi, hayata karsi ortak bakış açısı, maddi-manevi uyum vardir, bu da isin mantik boyutudur..
Birinden biri yoksa o evlilik saglam temelli başlamış olmaz..
Burda mantik evliligi diye anlatilan iliskilerde hicbir mantik goremiyorum ben genelde..
(başlığa binaen yazılmış bir yorumdur)

Merhaba, herşey çok hızlı ilerlemiş. Keşke evlilik teklifine evet deseniz bile nişanı erteleseydiniz. Ama olan olmuş. Düğünü Mart ayı gibi bahara erteleyin. Başka şehirlerde olsanız da düşüncelerinizden sıyrılıp daha çok zaman geçirin. Uzak kalarak daha çok kafanızda kuracaksınız. Bir iki ay deneyip olmuyorsa nikah iptali yaparsınız. Karşınızdaki adam anlayışlı biriymiş. Sizin düşüncelerinizi önemsemiş. Olumlu/olumsuz Karar vermekte bu defa acele etmeyin.

siz bu adama isinmissiniz ki nikaha kadar ilerlemissiniz.
snra da bir sey olmus ve sogumussunuz,
bence bunun ne oldugunu bulun.

bu yasadiginiz eger sadece korku ise bence su asamada kararinizin arkasinda durun ve evliliginize sans verin,
yoksa sogumaniz icin gecerli bir nedeniniz variysa zararin neresinden donersen kardir demisler...

üzüldüm açıkçası

hepsi bir arada olsa nolur sanki

sevdiğimizden darbe görüyoruz yaşımız geçiyo birine sarılayım bu sefer sevgi değil mantık arayım diyoruz oda olmuyo

konunun takipçisi oldum yorumları çok merak ediyorum

ben de böyle bir yanlış yapmaktan korkuyorum

merhaba,
tüm hayatım boyunca hep ilişkilerde vasat durumlar yaşamıştım. son iki yılda ise bir birlikteliğim oldu. tamamen duygusal, fakat mantığa hiç mi hiç uymayan bir ilişkiydi ve bu durum iyice can yakıcı bir hal aldığı için buna son verip hayatıma yön vermeye karar vermiştim. bu dönemde ailemin ısrarla görüşmemi istediği uzak bir akrabamız vardı. bu kişi ile sadece artık aile baskısı görmemek adına görüşmeyi kabul ettim. reddetsem yine baskı yapacaklardı, bu yüzden umarım o hayır der diye vasat bir halde gittim. dış görünüş olarak fena değildi tavırları hareketleri ile değer verdiğini belli ediyordu. ben artık saçma sapan her şeyden sıyrılmak adına karşımda düzgün efendi birini görünce denemeye karar verdim. o kadar hızlı ilerliyordu ki henüz ne hissettiğimi bile kestiremiyordum. 1,5 ay sonunda evlenme teklif etti. kendimi akışa bırakmıştım ne söylese kabulümdü. nişanlandık. ekimde düğün yapalım dedi ve biz nikah da kıydık. ben nikahtan sonra gerçekler ile yüzleştim ona karşı bir şey hissedemiyordum. bunu farkettiğimde hemen onunla paylaştım. ailem bu konuda çok çok anlayışsız ve sırf onların tepkisinden korktuğum için hemen bitiremedim ona da bunu söyledim. çünkü ailem onun mükemmel olduğunu düşünüyor. nişanlım farklı illerde olmamıza bağladı bu durumu. bir araya gelince düzelir dedi. ama ben sanmıyorum kendimi biliyorum sadece bunu sürece yaymak adına bir araya geldiğimizde düzelir mi diye bir kez daha deneyim diyorum fakat ümitsizim. ne yapacağım konusunda çok çaresizim yaşım 32 bunun vermiş olduğu bir korku da var daha iyi biri artık karşıma çıkmaz düşüncesi de... ama bir yandan da ya sevemezsem ikimize de haksızlık etmiş olurum ve işler daha da ilerlemiş olur. bu arada ekimde düğün istemediğimi bu durumda doğru olmayacağını söyledim ona ve düğünü erteledik. yaptığım yanlıştan dönmek adına cesur adım atıp bitirmeli miyim, yoksa devam edip beni sevdiği için ısınır mıyım? çok derin bir ümitsizlik içindeyim. onu da üzmek istemiyorum kendim de bu duruma düştüğüm için çok üzülüyorum. en az onun kadar ben de kapana kısılmış haldeyim. ikimizi aynı evde düşünüyorum o hiç bir şey yaşamamış ve bir çok olayda benden pasif. bir çocuğa annelik edecekmişim gibi geliyor. oysaki ben daha baskın olsun isterdim. bu yazdıklarımı şımarıklık olarak nitelendirmenizi istemem. derler ya bir anda dilim bağlandı ve kendimi evli buldum. ve inanın evliyim demek bile zoruma gidiyor şu durumda. lütfen bu durumu yaşamış birileri varsa bana yardımcı olsun.
Ailenin tepkisinden korkup bitiremediğine göre bu beğenmediğin,hoşlanmadığın ve hatta uygun olmadığın adamla yaşamaya mecbursun.
Yapacak hiç bir şey yok.

Aşk, sevgi, bağlılık, ismine ne dersen de, bi evlilikte bu cok onemli.. Yani duygular olmadan olmaz.. Sadece ayni evde yasamayacaksiniz, ayni yatagi ve cinselligi paylasacaksiniz.. Bu cok ileri bi boyut..
Duygu ve mantik yonunden uygun oldugunu dusundugum icin evlendim eski esimle, sonradan cikti ailevi uyumsuzluklar, onun kisisel kompleksleri vs ama severek evlenmis oldugum icin pisman olmadim; o an oyle hissediyordum ve dolayisi ile o donem sevdigim adamla hayatimi birlestirdim diye bakiyorum.. Elbette cok uzuldum ama "duygu bile yokken ahmak gibi gidip evlendim" demedim.. Sıfır duygu ile evlenseydim cok farkli dusunuyor olurdum su an, eminim..

Yaşım 32, istedigim gibi birini bulamam demissin ama sevmedigin biriyle evlenmek hic evlenmemekten daha kotu olmaz mi? Resmen zulüm..

Nişan, nikah aceleye gelmis, bari düğün için acele etme derim.. Belki de yan yana gelince bi elektrik oluşacak ve paylaşım oldukca aşık olacaksin, bilemeyiz..
Yalnizca, lutfen acele etme ve kendini hicbir seye mecbur hissetme..

Nice bu şekilde başlayıp eşini sonradan çok seven mutlu olanda var... tam tersi olup ayrılan da.. Ama benim çevremde mutlu olan çoğunlukta..

Hep erkeklere kiziyoruz ya biz ayni seyi karsi taraf yapsaydi ne hissederdiniz? Insan sevmedigi birinin evlenme teklifini nasil kabul eder hadi insaniz hata yapariz. Peki nisan? Bir de ustune nikah. Yasiniz kucuk olsa haklilik payiniz olabilir diyecegim de o da degil. Zararin neresinden donseniz kardir hic bir duygunuz yoksa zaten ayrilacaksiniz.

Neden hemen nikahı kıydınız ki?
Of zor bir durum eğer gerçekten hiçbirşey hissetmiyorsan evlenme...
Ayni yataga girdigini hayal ettiğinde ne hissediyorsun?
Sevgi hoşlantı olmazsa olmazki...
Bilerek mezara girmek olur sakın evlenmek için evlenme...

Mantığın M si yokki. Nasıl hiç tanımadığınız adam ile nikah masasına oturup o memura evet dediniz ki?

Hadi nişanlanırken jeton düşmedi, bari nişan süresini 1 yıla falan yaysaydınız o sürede tanıma, ısınma şansınız belki olurdu.

Bilemedim, Allah hakkınızda en hayırlı olan kararı aldırsın inşallah.

Son düzenleme:
Şimdi sevmediğin soğuduğun adama ömür boyu aynı hissi taşıyıcaksın yok sonradan seversin çocuk olunca seversin alışırsın laflarına kanma inan ki sevmeyeceksin..
Sadece tahammül edersin birsüre sonra eziyet olur bu tahammülün ve karşı tarafada yazık edersin..

Çok acele etmişsiniz . Bence sürekli iyi yönlerini düşünüp içinizi ısıtmaya çalışın daha çok vakit geçirin birlikte aktiviteler yapın . Düğün tarihi zaten ertelenmiş . Eğer bunca uğraşa rağmen içinizde kıpırtı olmazsa ayrılmaktan başka çare kalmıyor. Benim anlamadığım ne acıdan tatmin etmiyor eşiniz sizi. Görsel olarak mi , statü olarak mi , davranış olarak mi ? Önce bunun sebebini düşünün . Siz ne istediğinizi eşinizle de paylaşın . Umarım mutlu olursunuz

Mutlaka aşık oldugunuz biriyle evlenin ama aşıkken evlenmeyin. Umarim bu cümlenin değerini anlarsınız.
Ay çok beğendim bu lafı ve aşırı doğru. Yaşayan herkesin şıp diye anlayacağı ama yaşamayanın da "bu ne saçma şey." diyeceği bir cümle bu. :oops:

Çok acele etmişsiniz . Bence sürekli iyi yönlerini düşünüp içinizi ısıtmaya çalışın daha çok vakit geçirin birlikte aktiviteler yapın . Düğün tarihi zaten ertelenmiş . Eğer bunca uğraşa rağmen içinizde kıpırtı olmazsa ayrılmaktan başka çare kalmıyor. Benim anlamadığım ne acıdan tatmin etmiyor eşiniz sizi. Görsel olarak mi , statü olarak mi , davranış olarak mi ? Önce bunun sebebini düşünün . Siz ne istediğinizi eşinizle de paylaşın . Umarım mutlu olursunuz
Yapısal olarak çok toy ve gerçekten kiminle birlikte olduğunu bile bildiğini sanmıyorum eğlenmiyorum ortak zevklerimiz bile yok. Zamanla uyuşuruz diye düşünmüştüm. Fakat sonra bu kadar boş kalması kendine bir şey katmamis olması tek özelliğinin iyi biri olması beni rahatsız etmeye başladı . ❣

Back
X