Mantık evliliği yapan yada nişanlanan sonunda da mutlu olan var mı?

mantik evliligi iyi biriyle iyi bir es adayiyla kabul edilebilir belki ama sizin durumunuz farkli rahatsizsiniz bu konudan suan sadece nisanliyken bunu kaldiramiyorsunuz ilerde bu adamla ayni yatagida paylasacaksiniz yapabilecekmisiniz ?
iyi bir adam diye hayatiniz zindana donecekse ayrilin cok iyi dusunun mantik evliligi yapiyorlar evet ama hic bir sey hissetmedikleri insanla degil en azindan hoslaniyorlar bir seylerini sevebiliyorlar sizde oda yok

Eğer hiç sevmiyorsan bu mantık evliliği değil bilinçsizliktir. Ha içinde az da olsa kırıntı varsa ısınma vs bu ilerde sevgiye dönüşebilir. Bende bu şekilde evlendim çok beğenmiyordum ama içimi kıpırdattı beni çok mutlu etti artık eşimi çok seviyorum. Hatta her şeyden herkesten çok.
Ondan önce 4 sene beraberliğim olmuştu çok aşıktım sonuç hüsran. Hastalandım çöktüm çok aşık olmak da akıl işi değil.

Cevremdeki en mutlu evlilikler mantik evliligi olanlar. Cok var boyle. Hatta toplam 3 gorusmeyle evlenen tanidigim var. Baktiklari kriterler belli ve isi uzatmadan hemen evleniyor insanlar, evlenince asik oluyorlar ve cok mutlu oluyorlar.

Ask evliligi daha kisa surede bittiyor çünkü adami gerçekten tanimiyor evlenince gerçek yüzu cikar 6 yil sevgili olupta evlendikten 6 ay sonra bosanan var yani bence aşk ta belli bir yere kadr aşk a hiç inanmıyorum ask gerçek olsa milet evliliği bitirmez

Tebrik ederim sizi hep mutlu olursunuz umarım

ilk evlendiğimde ne mantığıma yatıyordu ne seviyordum. belki aileden bir kaçıştı benimkisi. baba eksikliğini gidermek vs.

sevmediğim için hep bir huzursuzluk vardı içimde. hep pis bir his. evlenince de sevemedim. daha da nefret ettim. ısınmamıştım bile. heyecan sıfır. buluşmadan önce ay nasıldı bunun tipi diye gittim hep.

kısa sürede boşandım.

şimdi mantığıma yüzde 80 yatan biriyle nişanlıyım. yakışıklı filan da değil çevreme göre. ama benim için çok yakışıklı. ısındım, sevdim. hep özenirdim birbirinin gözüne bakarken eriyen çiftlere. ben hiç sevilmem öyle derdim. öyle değilmiş. birbirimize bakarken gülümsüyoruz, sevgiyle bakıyoruz. çok sabretmem gerekti, zor günler de yaşadık, ama hem sevdiğim için, hem de mantığıma yattığı için devam ediyorum.

bazen nefret edeceğim kadar kavga ediyorum. diyorum ki ama mantığıma yatıyor dur biraz daha sabredeyim. bazen mantığım bitiyor yok diyorum olmaz bununla. sonra diyorum ki ama seviyorum.

sanırım hem akla yatacak hem kalbe. ısınmak çok çok önemli. siz sanırım ısınamamışsınız.

o şöyle bir durummuş. buluştunuz eve geldiniz ne hissediyorsunuz? ay ben bununla evleneyim bir an önce mi? yoksa eh işte mi? eh işteyse sıkıntı olabilir. he zamanla da ısınabilirsiniz ama evlenmenize rağmen ısınmayada bilirsiniz.

hem belki çevrenize göre mükemmeldir. bakalım sizin aradığınız şey o mükemmellik mi? ben mesela çevrem açısından efendi sessiz biriyle mutlu olabileceğimi sanırdım. evlendikten sonra 2 aya içim çürüdü onunla. yaşlandım. ne şaka yapabiliyorum gönlümce, ne şen kahkahalar savurabiliyorum. ayrılınca kendimi çok iyi anladım.

ben efendi biriyle yapamazmışım. şimdi nişanlım çevreme göre biraz efendilik çizgisinin altında. ama canını yiyim onun. bi şaka yaptım mı gole çeviriyor. birlikte kahkaha da atıyoruz, istediğimiz her şeyi de konuşabiliyoruz.

sevmek önemli sanırım. hem mantığınla sevebilmek hem kalbinle.

baya uzun oldu ama her yönüyle bakmak istedim :) umarım işe yarar

Severek evlendikleri halde her gün burda boşanan boşanana mantık evliliği aman aman

Ister aşk evliliği olsun , ister mantık.
Her halukarda evlilik kumardir.
Aşk evliliği yaparsın ölüp bitersin ama aynı eve girince yaptığı yapacağı şeylerle tiksindirir.
Mantık evliliği yaparsın her gün , her hareketine aşık olursun.

Esimden önce nisanliydim allahın cezası nisandan sonra hayatı burnumdan getirdi , öncesine kadar melek olan adam.
Baktım aşk meşk hak getire , derhal attım yüzükleri. .

Sonra eşim çıktı karşıma binlerce şükür olsun , mantık evliliği yaptım hiç pişman olmadım , hep el üstünde tutar sağolsun.

Demem o ki evlenmeyene kadar bilemezsiniz neyin ne olduğunu , ama deginmem gereken bişey var ki ; arada çekim olmasi da şart. (Her anlamda)

Konu sahibi bendim, geçen aylarda biri benzer sorun nedeniyle konuyu hortlatmış:) Ben ise ayrıldım bahsettiğim sözlümden, şuan başka biriyle evliyim ve hem çok aşık hem de çok mutluyum. Demem o ki benzer yollardan geçmiş biri olarak aşskzı evlilik ne kadar mantıklı olursa olsun hep bi mutsuzluk barındırır. Evlilik aşk duymadan yürütülebilecek en azından mutlulukla yürütülebilecek bişey değil. Tabiş herkesin kendi hayatı kendi seçimi.

Tam da sana böyle yapmanı söyleyecektim, tarihini farketmemiştim. Senin adına çok sevindim :)

Konunun sonunu okudum.Vazgeçmiş siniz ve sonra mutlu bir evlilik yapmışsınız tebrikler konuyu hortlattim ama şunu merak ettim doğru kişi olmadığina nasıl karar verdiniz ve vazgeçme sonrası yaşananlar ağır olmuş muydu ?eş seçimi önemli bir konu çünkü tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Aşk herkese nasip olan duygu değil, olanların da çoğunun burnundan gelir derler. Büyük aşk ile evlenmeyi çok beklemeyin. İçiniz ısınıyorsa bir ömür bir evde yaparım derseniz evlenin. Hiçbir şey hissetmiyorsaniz da iyi bir insan dediğiniz sözlünüzün günahına girmeyin. Biri beni sevmeden evlense çok üzülürdüm.

Mantık evlılıgı zor evet ıyı bır es ıyı bır baba ıyı bır damat olabılır ama ya senın kalbın. Benım 8 senelık bır ılıskım vardı cok asıktık aıleler ıstemeyınce aglaya aglaya ayrıldık. Okadar sevıyordumkı boyle bakmaya doyamıyorum denır ya oyle 3 gun sadce baksam hıc sıkılmazdım. Sonra bı ara alıstım esımle konusmaya basladım onuda sevdım ama asla onun kadar degıl. İyi bı es benı cok sever ıyı baba olur asla guvenımı kırmaz kımseye ezdırmez ama ona bır saat baksam sıkılırım tartısırken dıgerını operdım kızarken bıle tatlı gelırdı esıme hıc susmadan bagırıyorum esımle kavga ederken gozume cok cırkın gozukuyor bunla nasıl evlenmısım dıyorum bazen sevısırken tıksınıyorum bazen hıc dokunmasını ıstemıyorum. Bak ben bunları cok ask olmasada sevgı oldugu halde yasıyorum sızde hıc sevgı yoksa bence yakma basını.
Ask karın doyurmuyor ama ask sızda olmuyor. Ilerde cok askla evlenenlerı bıle kıskanıyor ınsan cunku sen onlar gıbı seyler hıssetmeyecegın ıcın

Ben eşime aşık olarak evlenmedim. Tanıştık niyetini açıkladı çok uğraştı. Değer verdi dürüst davrandı. Bana mantıklı geldi. Çünkü gerçekten iyi bir insan. 3ay içinde yüzük taktık 6 ay içinde evlendik. Evlendikten sonra çok sevdim. Bi daha olsa yine evlenirim. El üstünde tutar. Ağzımdan çıkacak söze bakar. İnsan aşık olunca kusurları görmez bence. Mantıklı olunca herşeyi net görür ve ona göre doğru karar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…