Mantık evliliği?

Sudemsade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
181
255
53
Merhaba hanımlar.
henüz çok erken biliyorum ama 3 gün önce birisiyle tanıştım. Duygu bende hiç yok. Ama tanıdıkça vay be dediğim birisi. Aslında şu dönem istesem de bazı sebeplerden ötürü ters teper diye biriyle tanışmaktan korkuyordum. Ama hakkında çok iyi şeyler duyduğum tek bir kötü söz duymadığım birisi. hatta yanında çalıştığı bazı insanların bile ona kefil olabileceğini duyduktan Sonra bir tanışmaktan zarar gelmez diyerek tanıştım. Bir kaç aydır beni takip ediyormuş. Bir kaç arkadaşına sormuş onlarda bana ulaşamamış. Sonra benim yakın bir erkek arkadaşıma kendi bayan arkadaşıyla birlikte beni sormuş tanışmak istediğini söylemiş. Bende kabul ettim. Arkadaşım eklesin mi izin veriyormusun dedikten sonra sosyal medyadan ekledi orda biraz konuştuktan sonra usule uygun olsun istiyorum sistem açık ama izin istiyorum senden numaranı kaydedebilirmiyim dedi. Sistem dediği kendi kullandığı programlar sayesinde numaralarımızı görebiliyor. Bende olur dedim. Nezaketi hoşuma gitti. iki gün havadan sudan konuştuk. Daha sonra iş yerinde denk geldik yarım saat kadar oturduk konuştuk. İş hakkında konuştuk hep seninle yüzyüze anlatmak isterim kendimi dedi ve açıldı. Uzun süredir aklındaymışım. Ama direk beni eklememesi ve arkadaşıma sordurması hoşuma gitti ve numaramı isteme şekli de. Şuanda kafama uymayan bir yanı yok henüz çok erken ama duyguda yok bende. Zamanında çok sevdiğim birisi çok üzmüştü beni çok aşık oldumda ne oldu büyük travmalar yaşadım diyorum. Üzülmek istemiyorum hayatımda sadece huzur istiyorum. Ama o eski kişiye hissetmediklerimde olmayınca kafam karışıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum..

Bana mantik evliligi olacakmis gibi gelmedi, siz etkileniyorsunuz bence gayet
Zaten ben bi insanin fiziksel gorunusu az cok hosumuza gidiyorsa kafamiz uyusuyor ve hal tavirlarini uygun buluyorsak sevginin olusacagina inaniyorum
Aşktan bahsetmiyorum ama sevgi bence tam olarak boyle bir sey

Bence zaman vermelisin.Zamanla tanı.İlla evlenmek zorundayım diye düşünme.3 günde tanıdığın birine karşı sevgi Ya da aşk besleyemezsin zaten.Bu bağlar zamanla oluşur.Hoşuna gittiyse tanımaya devam et.Zaten hiçbir kadın sevmediği bir adamla nikah masasına oturmaz.

Bir şeyler hissetmek için biraz daha zamana ihtiyaç var. Bir insanın dış görünüşü hoşunuza gittiyse genel hatlarıyla da düşüncelerini beğendiyseniz sevgi duygu oluşması için daha çok vakit geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum sevmek emek ve zaman vermek gerekir zaten vakit geçirdikçe anlarsınız birbirinize uygun olup olmadığını

3 gunde ne gordunuz de vay be dediniz? 3 gun de vay be diyip 3 gunde duygum yok demenız. Farkındaysanız mevzu 3 gun?
Vay be demek ıcın de, olmaz demek ıcın de.

Çok mu acelecisiniz sanki? Tanımak, tanıdıktan sonra karar vermek en doğal hakkınız hatta olması gereken zaten. Biraz kendinizi akışına bırakın. Karşınızdaki kişi liseli ergen değil sonuçta 3 günde sizin ona körkütük aşık olacağınızı evleneceğinizi düşünüp umutlansın.

Bana mantik evliligi olacakmis gibi gelmedi, siz etkileniyorsunuz bence gayet
Zaten ben bi insanin fiziksel gorunusu az cok hosumuza gidiyorsa kafamiz uyusuyor ve hal tavirlarini uygun buluyorsak sevginin olusacagina inaniyorum
Aşktan bahsetmiyorum ama sevgi bence tam olarak boyle bir sey
Bende o şekilde düşünüyorum. Çünkü sizi etkileyen, hoşunuza giden bir şeyler varsa; karşı taraftan birazcık olumlu elektrik almışsınız demektir. Bunun sevgiye ve aşka dönüşmeyeceğini bilemezsiniz. Hemen olmaz ki böyle güzel duygular. Kendinizi açıklamaktan asla çekinmeyin. Karşı taraf teklif etse bile ağırdan almayı tercih ettiğinizi söyleyin. Sizi önemsiyorsa zaten kabul eder ki... Bu süre içerisinde hem siz hislerinizden emin olursunuz hemde karşı tarafada çok umut vermemiş olursunuz. Karşı tarafında hissedeceği ve düşüneceği şeyler önemlidir.

Eşim de bana hemen hemen bu şekilde açılmıştı. Öyle üç günde birini tanıyamazsınız. Bir süre vakit geçirmeniz gerekir. Evlilik düşüncesi için de çok erken. Aceleci davranmayın.

Merhaba hanımlar.
henüz çok erken biliyorum ama 3 gün önce birisiyle tanıştım. Duygu bende hiç yok. Ama tanıdıkça vay be dediğim birisi. Aslında şu dönem istesem de bazı sebeplerden ötürü ters teper diye biriyle tanışmaktan korkuyordum. Ama hakkında çok iyi şeyler duyduğum tek bir kötü söz duymadığım birisi. hatta yanında çalıştığı bazı insanların bile ona kefil olabileceğini duyduktan Sonra bir tanışmaktan zarar gelmez diyerek tanıştım. Bir kaç aydır beni takip ediyormuş. Bir kaç arkadaşına sormuş onlarda bana ulaşamamış. Sonra benim yakın bir erkek arkadaşıma kendi bayan arkadaşıyla birlikte beni sormuş tanışmak istediğini söylemiş. Bende kabul ettim. Arkadaşım eklesin mi izin veriyormusun dedikten sonra sosyal medyadan ekledi orda biraz konuştuktan sonra usule uygun olsun istiyorum sistem açık ama izin istiyorum senden numaranı kaydedebilirmiyim dedi. Sistem dediği kendi kullandığı programlar sayesinde numaralarımızı görebiliyor. Bende olur dedim. Nezaketi hoşuma gitti. iki gün havadan sudan konuştuk. Daha sonra iş yerinde denk geldik yarım saat kadar oturduk konuştuk. İş hakkında konuştuk hep seninle yüzyüze anlatmak isterim kendimi dedi ve açıldı. Uzun süredir aklındaymışım. Ama direk beni eklememesi ve arkadaşıma sordurması hoşuma gitti ve numaramı isteme şekli de. Şuanda kafama uymayan bir yanı yok henüz çok erken ama duyguda yok bende. Zamanında çok sevdiğim birisi çok üzmüştü beni çok aşık oldumda ne oldu büyük travmalar yaşadım diyorum. Üzülmek istemiyorum hayatımda sadece huzur istiyorum. Ama o eski kişiye hissetmediklerimde olmayınca kafam karışıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum..
Bu kişi ile ne olur bilemem, belki de bi sure sonra asik olursun.. Ben basliga yorum yapacagim; evlilik ayni yatagin, en en ozel anlarin, cinselligin paylaşıldığı bir sey.. Icinde duygu olmayan evliligin neresi mantığa uygundur? Mantik evliligi demek, sıfır his, maddi manevi şartların uyuşması değildir; en az asgari duzeyde şartların uyuştuğu, denklik olan ve icinde sevgi barındıran evliliğe saglikli ve mantikli evlilik denir..

Sürekli sonrasını düşünerek anın tadını çıkaramayan insanlardan birisiniz. Uzak ya da yakın gelecekte neler olabileceğini kim bilebilir? Tanıyın birbirinizi...

Back
X