mantık evliliği

posterior

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
161
132
103
Amasya
arkadaşlar aranızda mantık evliliği yapıp mutlu olan var mı. ben şu an öyle bir evlilik yapmayı düşünüyorum

Nasıl yani? Karşındaki kişiyi hiç beğenmiyor musun? Ona karşı kendini kardeşten daha farklı görmüyor musun? Kalbini birazcık olsun kıpırdatmıyor mu?

arkadaşlar aranızda mantık evliliği yapıp mutlu olan var mı. ben şu an öyle bir evlilik yapmayı düşünüyorum

Evlilik işi milli piyango bileti gibidir seçersin eşini ya çok mutlu olursun yada amorti bile vurmaz..Bende eşime ilk önce aşık olmuştum ama kararlarımı mantıkla aldım..Çokta mutluyum hamdolsun..Ama onu ne kadar seversem seveyim istediğim özelliklerde olmasaydı inanki aşkımdan ölsemde evlenmezdim...Şimdi diyeceksiniz ki mantık evliliği ile mutluluk olur mu mutluluğu sen oluşturacaksın..İki gündür tv de yayınlanan bir olay var damat 4 kişilik aileyi katletti..Bunlar aşk evliliği yapmışlardı sanırım çünkü kızın yaşı bile küçüktü..Yani canım ben severek evlenenlerdede mutluluk görmedim...Buna hayatımda çok şahit oldum..Ama eğer sevdiğin varsa içinde hep bir ukte kalır dersinki keşke sevdiğimle olsaydın ama öyle olmuyor...

canım ben mantık+aşk evliliği yaptım. aşksız bir evlilik de düşünemiyorum. sonradan aşık olamaz mısın? evet bir ihtimal sevebilirsin, ama geri kalan hayatını yalnızca bir ihtimal üzerinden yürütmek bana çok mantıklı gelmiyor...

İşe mantık evliliği olarak başlıyorsan kendine biraz zaman ver. Karşındaki kişiyi tanı. Bak bakalım ondan hoşlanabilecek misin, sevebilecek misin? Mantıklı davranmak iyi güzel de sonuçta sen bu adamla gecede 6-8 saat aynı yatakta yatacaksın. Eğer sevmiyorsan için almıyorsa mantıklı olmak seni mutlu yapmayacaktır. Benim evliliğim de aşk+mantık evliliğiydi. Çok şükür 18 yıldır gayet iyi gidiyor, Allah bizi beraber daha da mutlu günlere ulaştırsın inşallah.

Bunu biraz açman lazım. Onu pek de sevmiyorsun, seni etkilemiyor sanırım. O seni seviyor mu peki?

Bir ömürü onunla aynı evde geçirmek için hangi mantıklı nedenler var mesela?

Evlilik ha diyince yapılmaz elbette. . .
Birbirinizi tanımak içn geçirdiğiniz süre ne kadar ?
Neleri sana mantıklı geliyor. . Sevebilme ihtimalin yok mu?

Ben şu an ve uzun bir süre için evlilik düşünmüyorum ama düşünmeye başladığımda mantık evliliğine sıcak bakacağımı biliyorum, birini ne kadar seversen sev evlilikte belli standartlar olmalı bence bu demek değil ki asla ufacık bir kıpırtı bile hissedemeyeceğim biriyle evleneceğim tabii ki de en azından hoşlanabilirim ama yapacğaım çocuk için de iyi bir baba seçmeliyim, insanlar aşk uğruna çok büyük hatalar yapıyor evlilik konusunda.

mantık evliliği aşk evliliğinden çok daha mutlu eder insanı yalnız şöyle ki karşındaki adamı sevmen lazım yani sırf mantığına uyuyor diye hoşlanmadığın biriyle evlenme. mantığına uyuyorsa seni mutlu ediyorsa değer veriyorsa ailesi de düzgün insanlarsa olabilir, aileye çok dikkat ama. eş adayın ailesine karşı seni koruyabiliyorsa söylediklerini dinliyorsa hiç kaçırma derim hayırlı olsun kardeşim

Mutlu olanlar tabiki vardır fakat bir yakınım sırf "düzgün adam" diyerek evlendiği kişiyi birkaç ayda boşadı. Evlenince türlü türlü huylar çıkıyor ortaya .birde hoc tanımadan evlenmek gözünü kapatıp uçurumdan atlamak gibi geliyor bana .

Konu eskiymiş

Sevmediğin bir adamla nasıl birlikte olunur hiç anlamam.
Kusma gelır bana ..

Aşk olmalı aşkkk
Varsın sonu kötü bitsin .

Çok robotik olur .
Heyecan duymadan da olmaz .
Ama tabi kör Kütük aşık Değilim sadece biraz seviyorum ama mantık yanı da ağır basıyor diyorsan ona bşy diyemem .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…