mantık mı ask mı

mantığınla sevdiğin bir insanı zamanla kalbende sevebilirsin ama sevmeyeblirsinde.

sevememek daha zor sonuçlar doğurur. çünkü her zaman sevgiye aç olursun. açık bir kalb vardır ortada, her an o kalpten içeri biri girebilir.

çok iyi düşünmeli yada biraz daha zamana yaymalısınız .

anladığım kadarıyla mantık evliliğinden kastın seninle evlenmek isteyen erkeğin ekonomik durumu,sosyal statusu, böyle bir evlilik yaparsam istediğim herşey olur gibi düşünüyorsan yanılıyorsun.Herşey bir anda değişebilir. Bir kriz olur güvendiğin statü vs herşey uçup gider, öyle bir durumda ah keşke diye hayıflanmaya başlarsın ama iş işten çoktan geçmiş olur. Sevmediğin biriyle evlenme, ama gerçeken seviliyorsan zamanla sende sevebiliyorsun, belkide kendini mantıken birlikteyim diye inandırdığın için sevemiyorsun, belkiaslında sende seviyorsun,birinin birini sevmesi sürekli sevgi göstermesi ister istemez sevgi gösterilen sevilen kişide de karşı tarafa karşı sevgi tomurcukları oluşturmaz mı? Çok iyi düşün.. Sevgisiz hiç bir şey yürümez. İlerleyen günlerde, karşılaştığınız zorluklarda en büyük desteğiniz birbirinize olan sevginiz olacaktır..

anaaa29901.jpg

erkekler biraz severım ama para getırsın duzgun olsun falan dıe bakıyorlar
düzenlı işin neyım oldu mu tamamdır adam için ask mesk yalan walla ya cok asık olacak da evlenmek ıstıcek ya da okadar

tamam sevgiyle karın doymuyor ama sevgisizde olmuyor be güzelim:1closedeyes:
ben bu kişiyle rahat ederim zamanlada severim diye evleniyosun ama malesefki tam tersi adamın her hareketi batmaya başlıyor sana karşı yanlışlarını ağzıyla kuş tutsa bile af edemiyosun(tecrübeyle sabitti):çok üzgünüm:ama sevdiğin kişi oldumu o yanında olduğu sürece her türlü zorluğun üstesinden kalkabilecek gücü kendinde hissediyosunsüprizzzzz
o yüzden koca bir ömür bu çok iyi düşünmeni ve ona göre karar vermeni hayatının hatasını yapmamanı tavsiye ederim hayırlısı olsun:teselli:

bendede aynı sorun war canım benim durumumda seninkinin aynısı we bende o kadar kararsızım ki anlatamam zaman zaman uykularımın kaçtığı bile oluyor çok iyi bir insan ailemlede tanıştı onlarda kişiliğine laf etmiyorlar we beni çok sewiyor ama ben sewemiyorum kendimi zorluyorum ama olmuyor çewremde de bir sürü laf kargaşası...''biz sewdikte ne oldu görüyorsun kedi köpek gibiyiz'' ,''önemli olan kişiliği aşk gelip geçer'',sen sewmesen de olur önemli olan erkeğin sewmesi'' gibiii eminim sende çok duymuşsundur bunları ne yapıcaz biiz yaa :(:(:(

Kesinlikle mantık. Mantığına uyan karakterinizin uyuştuğunu düşündüğün biri seni de el üstünde tutuyorsa neden olmasın.Sadece aşk birkaç sene sonra acı verir. mantığına uymayanlar çıkar ön plana aşk bitince. Bu kesin.Ama sadece mantığın acı vereceğini sanmıyorum. Hem aşk hem mantığın ikisini birden bulabileceğin ne malum. . Bulabilenler evet çok şanslı ama bulamayanlarda gül bahçesi hikayesini unutmasınlar...Geri dönüşün yok. Bir daha bunu bulamayabilirsin

bilmeyenlere gül bahçesi hikayesi ;

Delikanli yillar sonra dogdugu kasabaya döner.Sabah uyandiginda aklina yillar önce evlenmek istedigi,kasabanin güzel kizi gelir.Kizin güzelligi cevre kasaba ve sehirlerde bile dillerdedir ve kimler istediyse kiz bir türlü olumlu yanit vermemistir.Otelden cikar ve gördügü yasli adama kizi sorar.Yasli adam az ilerde güzel bahce icinde bir ev gösterir, kizin orada oturdugunu söyler.Delikanli merak eder,kizin nasil biriyle evlendigini.Bir kösede beklemeye baslar,bir müddet sonra yaslica kel pek te hos görünmeyen bir adami yolcu eder kiz kapidan...Üstelik zengin bir adam da degildir....

Adam gittikten sonra delikanli calar kapiyi,kendini tanitir.Sorar niye bu adamla evlendigini kiza...

Kiz söylerim der ama bir kosulla....

Evin arkasinda büyük bir gül bahcesine götürür delikanliyi ve der ki:

Bu bahcenin en güzel gülünü bana getirirsen söyleyecegim sana niye bu adamla evlendigimi...Ama asla geri yürümek yok bahcede,arkana bakmak yok en güzel gülü istiyorum sadece...

Memnuniyetle der delikanli ve girer bahceye....

Cok güzel sari bir gül durmaktadir karsisinda tam elini güle uzatmisken pembe bir gonca görür az ötede,ilerler...

Ona uzanirken kadife kirmizi bir gül ilisir gözüne ilerde...

Derken.....Birde bakar bahcenin sonuna gelmis...

Kiza verdigi söz gelir aklina..Geri dönmek yok...

Ne yapsin..Mecburen buldugu alelade,hatta solmaya yüz tutmus bir gülü mahcup bir sekilde götürür kiza....

Kiz gülümser gülü görünce..

''Bilmem aldin mi cevabini''der delikanliya.....

Hayat bu bahcede yürümeye benzer....

arkadaslar evlilik kararı vermem gereken su günlerde kafama takılan bir soru var.ask evliliğimi mantık evliliğimi.ben hep mantıgı savunurdum ama iş ciddiye binince o kişiyle aynı yatagı paylasacagım bunun için az da olsa sevmem gerekmezmi diye düşünmeye basladım.su an hayatımda biri var.her anlamda cok iyi bir konumda.beni de cok seviyor.ama soru işaretleri var kafamda.ve istemeye geleceklermiş.kafam cok karısık

Bence kesınlıkle mantık evlılığı yap,kalbın doğruyu secıcek kapasitede değil :1no2:

Back
X