Mantıki açıdan bakarsak ev temel ihtiyaç toprak almak lüks. Çünkü yatırım için. Eşiniz yanlış yapıyor bence. Yatırım için bir şeyler almak parası olup değerlendirmek isteyenler içindir daha çok. Ama siz kredi çekip borç vs alıp sıkıntıya giriceksiniz toprak için. Bunun yerine içinize sinen bir ev için kredi çekmek daha makul.
Mantıki açıdan bakarsak ev temel ihtiyaç toprak almak lüks. Çünkü yatırım için. Eşiniz yanlış yapıyor bence. Yatırım için bir şeyler almak parası olup değerlendirmek isteyenler içindir daha çok. Ama siz kredi çekip borç vs alıp sıkıntıya giriceksiniz toprak için. Bunun yerine içinize sinen bir ev için kredi çekmek daha makul.
Edit: öneri kısmını atlamışım. Bence kredi çekmeyin. Ama şimdi kredi çekseniz bile ev alırken tekrar çekmenize maddi açıdan olanağınız varsa çekebilirsiniz..
Ev alırken durumum anca o kredi kapanınca olucak...ben de 30 bin kredi çekemem cok dedim..anca 20bin çıkar benden dedim daha da konu açılmadı..bu hafta bakmaya gidicekler inşallah olmaz die dua ediyorum içimden çünkü onun toprağından önce benm evimi almam lazım...istiyorsa ailesine alsın..ben napim toprağı gençken..
Ev de yatırım değil mi? Evler de değer kazanıyor yerine göre devamlı.. Ayrıca paraya ihtiyacınız olduğunda evinizi satabilir ya da kiraya verip daha ucuz evde kirada yaşayabilirsiniz. Bana da toprak saçma geliyor. Yerine göre mantıklı olabilir de. Bilmek lazım..
Nerden baksanız 3-4 yıl sürer onun taksidi. Eğer bu kadar bekleyebilecekseniz çekebilirsiniz ama eğer hemen ev istiyorsanız bence çekmeyin toprağı ne yapacaksınız yahu ev daha önemli yatırım ilerde de yaparsınız
Ev de yatırım değil mi? Evler de değer kazanıyor yerine göre devamlı.. Ayrıca paraya ihtiyacınız olduğunda evinizi satabilir ya da kiraya verip daha ucuz evde kirada yaşayabilirsiniz. Bana da toprak saçma geliyor. Yerine göre mantıklı olabilir de. Bilmek lazım..
Aynen katılıyorum. Günümüzde her gün artıyor ev fiyatları zaten. Kümes gibi evleri bile sırf konumundan vs ne fiyatlara satıyorlar
Evet işte bizim şu anda oturdugumz evi 30 milyar fazla satabilicez ama azmış.sanki toprakta çok büyük yatırımlar yapabilcekte..
bilmiyorum ya sanki öyle bir insana düştümkü yaşlılar gibi toprak...hadi benm babam hevesleniyor ama artık yaptı herşeyini hakkı..ama biz daha genciz.
Cidden yaşlı işi o ya
vakti zamanında babam inatlasmayıp annemin toprak yatırımına kulak verseydi su an koseyi donmustuk sanırım...
gerci aynı sekilde annemin bu ev degerliyken satıp baska ev alalım demesine de aldırıs etmemisti. sonuc yine hüsran.
fakat onceliginiz sizin barınma ihtiyacınızı karsılamak olsun.
ilerde para ekler daha iyisini alırsınız. toplu parası olup al-satlar ile kar yapanlar bile var.
topraklar yatırımlar sonraki konu.
babanız neden bu kadar hevesli? bir de o yer eger yakın zamanda bir seyler yapılacagına dair duyum almadıysanız sehrine-yerine gore 5-10 hatta 15yılda ancak degerlenir. iyi dusunup arastırmak lazım.
Kızlar merhaba,
Eşimin evlendikten sonra git gide babama benzemesi cok korkutmaya başladı beni:) üstelikte sık sık görüşmezler..2side toprak diye tutturdu. babam toprak bulmuş yatırım amaçlı biz, abim ve babamlar alıcaz. babamın isteği üzerine. eşim çünkü babama kendide almak istediğini söylemişti.. ama asıl sorun şu: eşim araba kredisi ödüyor çok bişi değil bintl.. eşim de toprak için benim kredi çekmemi istiyor 30bin kdr 10bin kdrda benm elimde var belli bir miktarda kendi babasından alıcak..20bin kdr diyim..ama benim şu anki evim çok küçük , çocuk olunca kısmetse o evin yetmeyeceğini düşünüyorum ve düğün öncesi yaşananlardan dolayı ben evime ısınamadım..çünkü oturup konuşulmadan eşim sırf uygun diye atıverdi imzayı sonra da inada bindirdi vazgeçmedi..neyse olan oldu..en azından kayınvalidemin üstüne gitmedim,işin en güzeli bu oldu..şimdi oraya dönmek istemiyorum.orada da 2 katlı ev var ama daha hiçbişi yapılmamış sadede duvarlar örük o kdr..aslında orasını yaptırsam daha karlı her yönden aidat vs olmayacak. ama gitmek istemiyorum.eşimin aşırı aileci olması da bunda etkili...bu yüzden ben kendime sahıbınden.com dan uygun ev bakıyorum..akşam yine bakarken eşim bana güvenrek ev alma dedi..ben de zaten sana güvenrek almıyorm dedim, kredi çeker öderim dedim..bu konu üzerine toprak alıcaz sana kredi o zaman çekicez dedi..evi unut gibi bişi söledi..
ama ben uygun bir ev bulduğumda, hem de içime sindiğinde almak istiyorum..
şimdi ben bu durumda ne yapayım..eşime o krediyi çekeyim ama ev bulunca da ev içinde çekicem diyerek şartmı koşayım.hiç çekmezsem topra işinden vazgeçicek muhtemeln ama bana da ev aldırmayacak..öyle inattır..
bana daha mantıklı bir önerisi olan var mı?
Kızlar merhaba,
Eşimin evlendikten sonra git gide babama benzemesi cok korkutmaya başladı beni:) üstelikte sık sık görüşmezler..2side toprak diye tutturdu. babam toprak bulmuş yatırım amaçlı biz, abim ve babamlar alıcaz. babamın isteği üzerine. eşim çünkü babama kendide almak istediğini söylemişti.. ama asıl sorun şu: eşim araba kredisi ödüyor çok bişi değil bintl.. eşim de toprak için benim kredi çekmemi istiyor 30bin kdr 10bin kdrda benm elimde var belli bir miktarda kendi babasından alıcak..20bin kdr diyim..ama benim şu anki evim çok küçük , çocuk olunca kısmetse o evin yetmeyeceğini düşünüyorum ve düğün öncesi yaşananlardan dolayı ben evime ısınamadım..çünkü oturup konuşulmadan eşim sırf uygun diye atıverdi imzayı sonra da inada bindirdi vazgeçmedi..neyse olan oldu..en azından kayınvalidemin üstüne gitmedim,işin en güzeli bu oldu..şimdi oraya dönmek istemiyorum.orada da 2 katlı ev var ama daha hiçbişi yapılmamış sadede duvarlar örük o kdr..aslında orasını yaptırsam daha karlı her yönden aidat vs olmayacak. ama gitmek istemiyorum.eşimin aşırı aileci olması da bunda etkili...bu yüzden ben kendime sahıbınden.com dan uygun ev bakıyorum..akşam yine bakarken eşim bana güvenrek ev alma dedi..ben de zaten sana güvenrek almıyorm dedim, kredi çeker öderim dedim..bu konu üzerine toprak alıcaz sana kredi o zaman çekicez dedi..evi unut gibi bişi söledi..
şimdi ben bu durumda ne yapayım..eşime o krediyi çekeyim ama ev bulunca da ev içinde çekicem diyerek şartmı koşayım.hiç çekmezsem topra işinden vazgeçicek muhtemeln ama bana da ev aldırmayacak..öyle inattır..
sorma
Ben bizim topraka yatırım yapmamız için erken bir vakit olduğu için karşyım..bir de ben yatırımcı bir babanın yaptıklarından payını hem maddi hem manevi fazlaca almış bir insanım vesselam..belki de bu konu beni bu yüzden cok düşündürüyor..sorun para değil aslında tamamen fikir ayrılıkları..bir de sanki sömürülüyormuşum hissi de var doğrusu..tamam eşimdir destek olurum ama onun bana güvenme diyipte kendinin de bana güvenmesi beni biraz geriyor...
Önceliğim kesinlikle kendi hayalim, kendi isteğim..Rabbim izin verirse..
Daha sonra o istediğini yapsın, hayır kendi ailesinden destek alsın nasılsa çift emekli maaş pek bir giderleri de yok..evlerinde doğalgaz bile yanmaz doğru düzgün.
Babam oldum olası böyle işlere heveslidir. ıbu tür hevesleri bize fazlaya mal olmuştur..ama hala istediği başarıyı elde edene kdr bu böyle sürüp gidecek, biz karışmıyoruz zaten o da artık kendi bildiğini okuyor..he babam öyle bir babadır ki bizden de hiçbirşeyi eksik etmemiştir allah razı olsun.alınacak
toprak ne zaman değerlenir bilmiyorum..Balıkesir civarı.
eger siz tarlayi her ay parasini siz vericekseniz almayin ama su bir gercek esinize deyin
sizin daha minicik bir evim var diyorsunuz tarla elinde para olan hazirda almasi greken kisiler alir yani tarlayi alip unutucaksiniza kaldiki 80 bine aldik biz hala 23 senedir duruyor
onemli ihtiyaciniz eviniz dururken bunu once konusun esinizle bi bu sekilde aktarin
cocuk olacak isinmiyor de yani mutsuzum burda gunes almiyor alttakiler yakmiyor soguk vs vs vs
merhaba foruma yazdığım ikinci konu bu oldu sanırım benimde üzerinde düşündüğüm bir konu üstüne denk geldiev almak beğenmediğin evi değiştirmek elbetteki önemli gözüksede toprak almaya yaşlı işi böyle yatırım mı olur demeyin bence hem kendi ailemden hem komşulardan hem tanıdıklardan vs. arazi arsa alanların paralarının çok iyi değerlendirebildiklerini bire on veren yatırımlar olabiliyor
örnek bizim komşu bir ev fiyatının yarı parasına bir arazi alıyor evi almaktan vazgeçip eski evinde oturmaya devam ediyor daha sonra arazisini bir mütahit alıyor ve 18 daireden altısını adama veriyorlar sırf kira gelirlerini siz düşünün hiç bir şey yapmasa tabii evide kendiliğinden değişmiş oluyor
ama senin konuda kayınvalide olayı olduğu için bir şey diyemiyorum :26: bende kayınvalide yanına gitmektense borcu neyse ödeyip kendi evimde oturmayı tercih ederdim isterse dikili tek bir fidanım olmasın
birde oturulan bölgeye göre değişebiliyor arazi işleri örneğin kırsal kesimde küçük ilçede toprak pek de olumlu bir yatırım olmuyor
biraz kafa karıştırıcı bir mesaj olduama kusuruma bakmayın temel düşündüklerimi yazdım
Toprakla ilgili sıkıntı olacağını sanmıyrm babam araştırmıştır çünkü...gönlüm hep güzel ferah bir evden yana..kredi ödemeyi ben de istemiyorum ama eşim de bu evi satmak istemeyecektir eminim..bu durumda zaten ona güvenrek yola çıkmak istemiyorum...eger babanızın aklına guveniyorsanız destek cıkın fakat ilk mesajımda da dedigim gibi once barınma sorununuzu cozmeniz gerek anladıgım kadarıyla. ve gecmis tecrubeleriniz de pek iç açıcı degilmiş... yerinizde olsam sanırım once evim derdim.
balıkesir civarı iyidir fakat toprak alırken o bolge imara acıldı mı planı var mı bunlara da bakmak gerek. yoksa kamulastırma ile aldıgınız butun parca yola gidebilir. elbette ucretini verirler ama yatırımınız istenilen duzeyde olmaz.
bir de herkes krediye yukleniyor ama yıllarca kira odemek yerine bankaya borc ödüyorlar, en azından kendi evim diyorlar fakat odeyemedikleri an o evler arabalar hoop hacizle gidiyor.
kredi kartını bile kullanmaktan cekinen biri olarak cok cesaret edebilecegim iş degil acıkcası.
yatırım şansınızı kaybetseniz de biri ki ah vah edersiniz ama evsiz ortada kaldıgınızda kahrolmanız sorununuzu cozmez.
ben saglamcı biriyimdir o yuzden once evim derim, koltuga oturdugumda sırtımı huzurla yaslamalıyım...
gonlunuzdeki neyse ona karar verin bence. o zaman her konuda pismanlıklarınızı daha kolay atlatırsınız. kolay gelsin...
duygularıma tercüman oldunuz derler ya o misal..ben de aynen öyle diyorum yaşlandığımda ne yapıcam evi...eşim zamanında cok fazla hayatını yaşamış ve doymuş biri olduğu için şu anda birçok şeyi de gereksiz görüyor, ama sırf ben istiyorum diye yapıyor işte bazı şeyleri de..Tecrubelerimden ornek alarak ben ev alin derim. Yatirim yapmak icin cok gencsiniz. Hem yatirim krediyle yapilmaz. Pesin para var ise yapilir. Gencken guzel bir evde oturmadiktan sonra, yaslandiginizda iyi bir evin tadini cikaramazsiniz zaten. Birde ortak alinacak. Ihtiyaciniz oldugunda satamazsiniz bile. Esinizi ikna etmeye calisin ev almak icin. Bu dunyaya sadece yatirim yapmaya gelmedik. Biraz hayatinizi yasayin derim. Banada ailem hep yatirim yapmayi ogretti ve egitimini aldirdilar. Simdi yeterli yatirimim var ama bu yastan sonra cok bir anlami olmuyor: ( Ama yine sizin karariniz. Kendiniz ne dogru buluyorsaniz onu yapin derim. Iyi sanslar: )
Ev alırsanız taşınmasanız bile kira getirisi olur, ve kirasına göre kendi kendini belli bir süre sonunda amorti eder.Kızlar merhaba,
Kızlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?