mantıklı düşünemiyorum :(

şimdi sen ondan bır yakınlık gormedıgın ıcın kın baglıyorsun canım
ama o bıraz yaklassa sen eskıye donersın gıbı gelıyor bana
ama donsende su hatayı yapma
gerekırse gızlı calıs,fakat kendıne bır ıs kapısı yap
yoksa hayatın boyunca boynunda zıncır hıssedıceksın
ve bu sendekı rahatlıgın sebebı
bırazcıkta olsa babanın arka cıkması sana
ama ne olur kendıne bır ıs ımkanı dusun canım yoksa hayat cooook zooor

şimdi sen ondan bır yakınlık gormedıgın ıcın kın baglıyorsun canım
ama o bıraz yaklassa sen eskıye donersın gıbı gelıyor bana
ama donsende su hatayı yapma
gerekırse gızlı calıs,fakat kendıne bır ıs kapısı yap
yoksa hayatın boyunca boynunda zıncır hıssedıceksın
ve bu sendekı rahatlıgın sebebı
bırazcıkta olsa babanın arka cıkması sana
ama ne olur kendıne bır ıs ımkanı dusun canım yoksa hayat cooook zooor

canım hayır yaa gercekten bana yaklaşmasına bıle musade etmıyorumm..

bittii ..gercekten bıttı

tmm benı tetıkleyen bırazcıkta babam oldu ama

su an gıtsem baba böle böle boşanıcam desem emın ol yıne ben suclu cıkarım yıne bızı barsıtırmaya calısırlarr

.........

beynimde yüregimde bıten bır adam bana dokununca ne yapayım kiii

hissetmiyorum ona karsı hıc bırseyy

azcık saygım vardı oda bıttı artık

ekmeginizi kim alıyor?

artık okuyan arkadaşlrım yuhhh abarttın ,yalan söyluyorsun dıyebılırler

ekmegimi babam alıyordu ama artık oda ekmek almıyor cunku evde kımse yokk kıme alsın

annem tatılde memlekette kız kardesımde ekmek yemıyorr

babam bılmıyorkı eşimin eve ekmek almadıgını

söylesem yıne suçlu ben olcamm
bana desene o ne kazanıyorkı parasımı varr( en bilindik koruma yöntemii acındırarakk parasımı varkii)

............

eşim 2.5 ay oldu eve ekmek almıyor ve ben 1 haftalık ekmegı yedım sabah evlatlarımlaa
ama ekmek kokuyordu artık hemen kaldırdım ..öyle yedık boş boş kahvaltıyı

adamın umrunda bıle degılkıı

idrak edmıyorr..

bır kez dolabı aç yaa ,bır kez bak ne var ne yok ne eksikk..

hadı onu gectım agzımla dedım ekmek al dıyee dıyelı 2 hafta oldu yaa almadı :(

Son düzenleme:

ekmegimi babam alıyordu ama artık oda ekmek almıyor cunku evde kımse yokk kıme alsın

bana desene o ne kazanıyorkı parasımı varr( en bilindik koruma yöntemii acındırarakk parasımı varkii)

............

eşim 2.5 ay oldu eve ekmek almıyor ve ben 1 haftalık ekmegı yedım sabah evlatlarımlaa
ama ekmek kokuyordu artık hemen kaldırdım ..mle yedık boş boş kahvaltıyı

idrak edmıyorr..

bır kez dolabı aç yaa bır ekz bak ne var ne yok ne eksikk..

ınanaıyorum ya en cok bu sorunun yanıtını merak edıyordum

ekmek alacak parası yok

babanız onu koruyacak bırde e vde babanızın galıba adam gecım derdıne dusmuyorkı
sızın ekmek paranız nereye gıdıyor?
nasıl sınırlendım ya?
pekı babanız maddı gucuyerındemı , ve sız sızce zormu gecınıyorsunuz?

Allah o kocanı bıldıgı gıbı yapsın

en azından un fılan bısey alsında taze taze ekmek yap evde

ekmek almaya gıdemedıgınden degıl dımı
bu adam sana ekmek parası vermıyor :47:

babanıze x ekmek almıyor sut almıyor dıyemezmısınız?
en kucuk cocugun kac yasında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum, başka bir konuda ki msj.ını görünce şaşırdım, konuna baktım.Baya gerilere gittim o eşinin kullandığı sözü bulmak için.

Siz barışıp alışveriş falan yapınca ben mutlu olduğumu ama dikkatli olman gerektiğini yazmıştım.Çok çabuk affetmiştin çünkü.
Senin hevesini kırmamak içinde yalnız bunu diyebildim.

Şimdi eşinin derdi senin çarşıya izinsiz çıkman değil bence..Bunun birçok nedeni olabilir;

-Habersiz çıkarsan, habersiz bir yerde yakalanabilir sana,
-Sana yaşattığı bu durumu seninde ona yaşatmaman için tedbir alıyor. (Aldatmaya meyilli insanlar çok sık görünür bu izin almadan çıkma tahakkumleri)
-Seni güçsüz zayıf bırakmaya çalışıyor..Sözde güç bende demeye çalışıyor.
...

Biraz ortalığın durulmasını bekle.Bu tavrını devam ettir.Kavgadan uzak dur lütfen.Bu seni ve çocuklarını yıpratır.

Madem babanda artık arkanda, bana bırak dedi sende zamana bırak biraz.. Yüzgöz olma eşinle.

Birde senin konundan sonra evimde bulunan sütün daha bir kıymetini bilmeye başladım sanki.
Süte bu açıdan hiç bakmamıştım. Her gördüğümde aklıma sen geliyorsun.

İnşaallah yakın zamanda en hayırlı şekilde düzenlive mutlu bir yaşantın olur.

Allah yar ve yardımcın olsun.

............

idrak edmıyorr..

inanamıyorum ya bu nasıl bir kocadır?? hadi eşini geçtin insan çocuklarına kıyamaz yaa:14:

...........

idrak edmıyorr..

Böyle bir adama nefretten başka ne hissedililirki.
Cocuklarini bile düşünmeyen bir bencili Allah islah etsin.

off inanın konuyu en baştan sona tamamını okudum ama bir de bana sorun okurken neler hissettiğimi, bi ara göğsüm sıkıştı resmen, bi taş oturdu sanki.. o kadar üzüldüm ki durumuna, şunu yap bunu yap da diyemiyorum çnk yapabilcek olsan ztn yaparsın.. okurken çok zmn içimden şöyle geçti, keşke dedim bi imkan olsa da bu kadının kocasını evire çevire dövsem, ya da şu mağazadaki yoldan çıkmış arsız kızın ailesinin telini bulsam, tel edip herşeyi anlatsam. onuda, patronunu da, eşinide onun patronunu da herkese rezil etsem.. ama senin kocan seni aldatmamış olsa bile ne çıkarki, o bikere adam değil, insan değil. bi insan iyi bi eş olmayabilir, veya iyi bi baba, veya iyi bi insan ama senin kocan olacak mahluk bunlardan hiçbiri değil. nefes alması bile zarar, ne dicemi bilemiyorum o kadar üzüldüm ki durumuna, keşke sana yardım etmek için elimden bişey gelse, bilemiyorum bi şey.. o kadar isterdim ki yardımcı olabilmek.

ınanaıyorum ya en cok bu sorunun yanıtını merak edıyordum

ekmek alacak parası yok

babanız onu koruyacak bırde e vde babanızın galıba adam gecım derdıne dusmuyorkı
sızın ekmek paranız nereye gıdıyor?
nasıl sınırlendım ya?
pekı babanız maddı gucuyerındemı , ve sız sızce zormu gecınıyorsunuz?

Allah o kocanı bıldıgı gıbı yapsın

en azından un fılan bısey alsında taze taze ekmek yap evde

ekmek almaya gıdemedıgınden degıl dımı
bu adam sana ekmek parası vermıyor :47:

babanıze x ekmek almıyor sut almıyor dıyemezmısınız?
en kucuk cocugun kac yasında?

canım bana kalırsa bız cok guzel gecınırız aldıgı paraylaa
ev babamın evet kıra derdı yok elektrık su toplam 100 tl gelıyor

eşimin aldıgı haftalık 150 tl (ama inanmıyorum ben bunaa mayısta 200 veya 250 olacaktı)
hatta sordum eşime yok hala 150 dedi ..patronu arıcam ama oda eşimden az degıl dogruyu söyleyecegını snamıyorum
kıyafet masrafım yok hala bekarlık gıysılerımı gıyıyorum ...görümcelerimden gelenleri gıydırıyorum evlatlarıma ve bazen banada yollarlar esorfman falan alır gıyerım tereddut etmeden
aSLA küçümsemem gelenı gıdenı fakat ..bende gencım yenı eşyler istoyrum ama ..4 yılda toplasan elbıse konusunda abartmıyorum 100 tl zor harcamıstır ( bana)
....

başka bir masrafımız yok 2 yaftada bır kendı sebze alır gelır (çürük çarık beceremez )
şimdi karpuz kestım evlatlarıma kelk çıktıı ha tmm eşim ne bılsın karpuzun kelek olup olmadıgını ama herseyın ucuzuna kaçıyor karpuz minnacık yaa tahmın bıle edemıyor sanırım kelek cıkar mı dıyee

sadece markete borcumuz var onuda her haftalıgıyla öduyor zaten bır alısverıs yapsam 1-1.5 ay alışverıs lafı olmaz bızım evde..o borç kapanmadan yenısı açılmaz ..en dogrusuda bu... ama herseyın ucuzuna kaçıyor ...

sütü yan komsumuzdan alıyorum...
inekleri gözümün önünde bahcede yayılıyor makine ile sağıyorlar yanı ınsan alı degmıyor tertemıs ve mıs gıbı ahır kokmuyor
5 kılosu 6 tl
kadıncagız ALLAH var para vermezsende olur yada ayda ver haftda ver kzıım önemlı degıl desede olmuyor ıste ben alamıyorum...

b ir kere bana 30 tl vermıstı hala bana onu sayıklıyor yaa 3 kez süt aldım 10 tl yıde harcadım dedım kendıme toka falan almıstım

sankı çok büyük suç işledim kii benı babama kadar sikayte gıttı..evden cıkmayı yasakladı (aklınca)
.........

hiç ama hiç taviz bile vermıyorum x e (eşim dmeek içimden gelmiyor yaa içim daralıyor )

dün geldı akşam yaptııgm yemegı yedı mutfakta tek başına asla onunla aynı sofraya oturmam..

canım bu adam eve ekmek bıle almıyor sen bu evde neyle yemek pişiriyorsun yahu o zaman ne bulup da ne yediriyorsun o adama hala

birde yemek mı hazırlıyorsun?

inanamıyorum ya bu nasıl bir kocadır?? hadi eşini geçtin insan çocuklarına kıyamaz yaa:14:

artık anladımkı evlatları bıle gözune gozukmuyor ...cok severdı demıstımyaa ..ben öle sanıyormusum

dün de kendını affettırıyor guyaa cocuklara meyve falan almıss

sankıı cok buyuk bır ıs basarmıs gıbı gerıne gerıne anlatıyor bak oglum sana şunu aldım sana bunu aldım

çocugum hıc babasının yanına bıle gıtmedı dızımın dıbınde oturdu ben verdıysem yedıı..

artık bebegımde anlıyor yaa ..

o gece bır bagırısları vardıı evladım ogunden sonra ne yanında yatıyor babasının neden yanına gıdıyorr

eskiden babamla yatacam derdı :(

canım bu adam eve ekmek bıle almıyor sen bu evde neyle yemek pişiriyorsun yahu o zaman ne bulup da ne yediriyorsun o adama hala

Hiç mi ekmek yemiyor bu adam ? Neden bir hafta önceki bayat ekmeği önüne koymuyorsun bir bardak suyla ?

Evine ekmek dahi almayan adam öğle bu ev halkı ne yiyor diye düşünmüyor, ekmek almak için dışarıya çıkan karısına kızıyor.

Bu ne sorumsuzluk ne vicdansızlıktır.

evde ne varsa onu pişiriyorum ayıp degıl abla mercımek corbası yapmıstım bırde yanına pirinç pilavı yaptım ..hepsi buu

zaten 4 yıldır evlıyım hep aynı seylerı yıyoruzz

ALLAH'IMA bınlerce kez şükürler olsunn asla isyan etmıyorum onları bulamaynlarda varr (haşa)

ama ınsna bır degısıklık ıstıyor yanıı ...hep bulgur pilavı pirinç pilavu makarna vs

Hiç mi ekmek yemiyor bu adam ? Neden bir hafta önceki bayat ekmeği önüne koymuyorsun bir bardak suyla ?

Evine ekmek dahi almayan adam öğle bu ev halkı ne yiyor diye düşünmüyor, ekmek almak için dışarıya çıkan karısına kızıyor.

Bu ne sorumsuzluk ne vicdansızlıktır.

koydum poşetle önüne ama yemedii..ekmek varmı dıye sormuyo bılee

off inanın konuyu en baştan sona tamamını okudum ama bir de bana sorun okurken neler hissettiğimi, bi ara göğsüm sıkıştı resmen, bi taş oturdu sanki.. o kadar üzüldüm ki durumuna, şunu yap bunu yap da diyemiyorum çnk yapabilcek olsan ztn yaparsın.. okurken çok zmn içimden şöyle geçti, keşke dedim bi imkan olsa da bu kadının kocasını evire çevire dövsem, ya da şu mağazadaki yoldan çıkmış arsız kızın ailesinin telini bulsam, tel edip herşeyi anlatsam. onuda, patronunu da, eşinide onun patronunu da herkese rezil etsem.. ama senin kocan seni aldatmamış olsa bile ne çıkarki, o bikere adam değil, insan değil. bi insan iyi bi eş olmayabilir, veya iyi bi baba, veya iyi bi insan ama senin kocan olacak mahluk bunlardan hiçbiri değil. nefes alması bile zarar, ne dicemi bilemiyorum o kadar üzüldüm ki durumuna, keşke sana yardım etmek için elimden bişey gelse, bilemiyorum bi şey.. o kadar isterdim ki yardımcı olabilmek.

Allah razı olsun ıyı dılekelrın ıcın bu sözler bıle bana yardımcı oluyor dualarınızı eksık etmeyın lütfen dua edın abna bır rızk kapısı açılsın çalısayım... bu bana yetr

Anlamadığım şey baban neden kendi kızına güvenmek yerine elin oğluna güvensin ki , Ondan önce sen vardın . Önceden bi olay mı oldu sana güvenmiyor arka çıkmıyor ? Hayır normalde babalar kızlarına çok düşkün olurlar , hissederler yaşadıklarını anlarlar . Baban bu adama niçin böyle?

artık anladımkı evlatları bıle gözune gozukmuyor ...cok severdı demıstımyaa ..ben öle sanıyormusum

dün de kendını affettırıyor guyaa cocuklara meyve falan almıss

sankıı cok buyuk bır ıs basarmıs gıbı gerıne gerıne anlatıyor bak oglum sana şunu aldım sana bunu aldım

çocugum hıc babasının yanına bıle gıtmedı dızımın dıbınde oturdu ben verdıysem yedıı..

artık bebegımde anlıyor yaa ..

o gece bır bagırısları vardıı evladım ogunden sonra ne yanında yatıyor babasının neden yanına gıdıyorr

eskiden babamla yatacam derdı :(

canım benim yaa of nasıl üzüldüm durumuna anlatamam ya:14:
bu magazada çalışan kızla konussan bu durumları anlatsan ama bu sefer de kocan bunu anlayıp inat eder de sana kötü davranırsa diye bu fikri aklımdan siliyorum...bence bu adamın yanında durma ya ona yaptıgın yemeklerden de yedirme :47:
babanın evine gitsen anlatsan böle böle diye belki uzaklık işinize yarar olmaz mı??

Back
X