mantıklı yorumlara ihtiyacım var..

dişimi sıkar taksitim bitince çıkardım borç en dayanılmaz şey bence çok zor bi durum

Bende borç yüzünden korkuyorum taşınmaya canım.. yoksa rahat olayı sıcacık oturayım diye gözümü karartıp taşınamıyorum zaten.. aylık 1000 lira direk borca gidiyor.. 700 lira da kira ve aiata gidince bize kuş kadar bişey kalacak.. rahat harcayıp yiyip içip giyineyim diye değil, allah korusun bi sıkıntı olsa çok zora girecez taşınırsak.. buranın kirası az ve aidatı da yok.. yaza kadar allah izin verirse borç bitince rahatc çıkayım diyorum ama soğuk ve ufak çocuğum olması kafamı kurcalıyor..

canım biraz önyargılı konuşmuyormusun?
gezmek tozmak değilki benim derdim.. gezdiğimiz mi var normade de...
benim sıkıntım borçlara ve kiraya+aidata ödedikten sonra bize çok küçük bişey kalacak olması.. gezmeye tozmaya para ayırıp da soğukta sabreden biri değiliz zaten.. biraz empati yapmak yerine yargılamak nedendir acaba?

Size demedim yahu! Arkadasimdan bahsediyorum.

bizimde merkezi ısıtma geçen ocak 475 tl verdik yani gerçekten bütçenizi aşacaksa size kalacak miktar çok azsa gerçekten iyi düşünmeli.. ani bi durum olsa yardım edecek biri var mı? ben buz gibi bir evde büyüdüm eskimo gibi gezerdik hiç hasta olmazdım şimdi sıcacık evdeyiz kızım hep hasta okula gidiyor hastalanıp geliyor.. tabi gerçekten soğuğa dayanamıyorsa çocuğunuz ciddi rahatsızlığı varsa o zaman gözünüzü karartıp taşınmalı belki de..

bi laf vardır..
ATIN KUYRUĞUNUN HERKESİN ÖNÜNDE , KİMİ KISA DER KİMİ UZUN

evle güzel.. ama o üç beş dediğim evler hep merkezi sistem.. normal doğalgazlı evler hep dolu.. klasik site evlerinden geneli..
Yani bence merkezi sistem olayı sizin bütçenize göre ters. Uzun vadeli konuşuyorum. Belki öyle bir zaman gelecek ki sadece tek oda yakmak isteyeceksiniz yahut mecbur kalacaksınız. O yüzden ben olsam bir şekilde kışı çıkarır, kafama göre ev bulana kadar da çıkmazdım. Sonuçta her sene taşınma telaşı yaşanacak değil. Gece yatarken falan sıcak su torbaları kullanabilirsiniz, bizim kaloriferler yanmıyorken en büyük dostumdu onlar:) 2 tane atınca yatağa hamam gibi oluyor sıcacık uyuyordum. Gündüz de kucağımda gezdiriyordum...

bu merkezi sistem evleri de anlayamadım gitti... insan neden başkasının yaktığını da öder?
benim arkadaşın evine gidiyoruz, onlarında merkezi sistem... sıcaktan bayılıyoruz.. ama hanımefendi kaloriferi kısmak yerine pencere açıyor
neden cam açıyorsun kaloriferi kıs diyorum... aman ben kıssam herkes yakıyor neden kısacakmışım diyor...
mekez sistem kadar saçma bişey yok...nasılsa herkes yakıyo diye yak babam yak.. günah yaa

benimde gönlüm biraz sabretmekten yana sanırım...
bazen kafam atıyor çıkalım taşınalım diyorum sonra işin maddi boyutunu düşününce oturuyoum yerime :)
çok teşekkür ederim yorumunuz için...

iki odam var ikisinde de soba var zaten canım.. misafir gelince bayan erkek ayrı oturursak orayı da yakıyorum..

Ara gibi bir şey varsa yok zannediyorum orada da yansın diyeceğim ama bilemedim ,kapatmayın yansın bari ..Mutfak içinde duvara monte ufo geldi aklıma ..Camlara sünger ,tavana köpükte çözümlerin arasında ..

Disariya bakan tüm cam ve kapilarin etrafina slikon çekin ya da yalitim sungerleri yerlestirin. Ayni zamanda disa bakan pencerelerde panjur yoksa iç ve dışını şeffaf naylonlarla kaplayin..

pencerelerin birlestigi duvar kenarlarina ruzgarli havalarda elinizi gezindirerek hava sizdirmasi var mi kontrol edin varsa buralara alci sivayin ya da silikon sıkın..

Apartman giriş kapisini kapali tutmaya özen gösterin ya da yangin cikisina giden kapilari arada bir gezerek kapatin..

Belki bunlar ise yarar...

Ara gibi bir şey varsa yok zannediyorum orada da yansın diyeceğim ama bilemedim ,kapatmayın yansın bari ..Mutfak içinde duvara monte ufo geldi aklıma ..Camlara sünger ,tavana köpükte çözümlerin arasında ..

ara var ama soba kurulmaz canım. soba kurulacak yer yok..
mutfakta da ufo var zaten... biraz daha dişimi sıkacağım sanırım..

Ahh ahh gazelim yeni gördüm konunu.Kıpırdam şimdi aceleye getirme kuzu sobalı eve alışık içine yün atlt ve tayt giydir ayağı pantifsiz olmasın sen zaten bunlara dikkat ediyosundur.Mutfağa bir kuzine al kur çıkacağın zaman satarsın.Hem üstünde yemek pışer hem mutfak ısınır kesinlikle başka çözüm yok gibi.Dünyanın masrafı olacak canım taşınmak yani o kira farkı ordan çıkacak .Sıcak su torbası yatakta güzel ısıtıyor.inşallah nisan gibi filan ev aramaya başlarsınız.Tayinler olur boşalan evler olur bütçenizde toparlanır hem.Hırsla kalkan zararla oturur canım.evden yana şansın olmadı biliyorum kuzum ama sabir.Kuzineyi araştır mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…