Manyak mıyız biz??

Çok fazla istek hissettiğinde ve önüne geçemediğinde otur yarım saatten az olmamak koşuluyla sigaranın zararlarının içerdiği videoları izle. İlk zamanlar "amaaan" modunda oluyorsun lakin 15.dk dan sonra haydaaaa diyorsun. Video gittiğinde "neyse bugün içmeyeyim" diyerek azaltıyorsun. Görsel zeka yanıltma yöntemi. Avrupa bu uygulamayı okulda öğrencilere yapıyor diye okumuştum. Tavsiye ederim böyle bırakan iki arkadaşım var :)

Sigara kullanmiyorum ve kullanmayi hic dusunmedim.Sigarayi birakmak icin once neden sigara ictiginizi sorgulayin.Aliskanlik haline geldigi icin mi kullaniyorsunuz caniniz sikildiginda mi.Once nedeni bulun ve ona gore hareket edin.Ornegin sigarayi bos zamanlarinizda iciyorsaniz kendinize dikis gibi bir hobi edinmek yararli olur.

Hımmm.. etkileyici.. teşekkür ederim.. deneyeceğim..

Reactions: Yeu
Bir ara bunalımla başlamaya çalışmıştım ama midemi bulandırmıştı bağımlı olamamıştım.
Allah korumuş galiba.
Halamda bıraktı göbek yaptı bir ara sonra indi.
Şu an mutlu bırakmanızı öneririm şiddetle...

Canım sigaram
Hele de türk kahvesinin yanına olmadan olmaz

Hamile kalınca kesinlikle bırakıcam (buda benim bahanem, ama gerçekten bırakırım.Biliyorum kendimi) bu yüzden hamile kalıncaya kadar devam
Şuan bi sıkıntı yaşamıyorum kendisiyle..

Hele birde doğurup, emzirmeyi kesene kadar içmeyip sonra tekrar başlayanları da anlamıyorum.Yahu ben taş çatlasın 15 gün içmesem daha ağzıma sürmem ki..

Mesele o 15 günde

Ben de şunu merak ediyorum içmeyenler mesela;
Sinirlenince ne yapıyor ?
Üzülünce?
Sevinince?
Şöyle harika bi manzaraya karşı kahve içerken?
Birini beklemekten sıkılınca?
Otobüs gelmeyince?
Mis gibi yemeğin üstüne ?

Hiçbir şey
Bütün çevremdeki insanlar içerken içmeyen tek benim kokusu midemi bulandırıyor çünkü...

İlk dakikalar çok etkisi olmuyor. Ama şöyle üç gün diş sıksanız, dördüncü gün eliniz gitmiyor sigaraya. Ben teşekkür ederim :)

öncelikle kafada bitirmeniz lazım bunun içinde destek lazım..
allen car kitabını öneririm size..
ancak unutmayın ki sigara bir alışkanlık değil bir bağımlılıktır bırakmış olsanız bile bu bağımlılığınız devam edecektir. hani uzun bir bırakma evresinden sonra bile bir nefes alayım yine içmem gibi birşey söz konusu değildir..
allen car ın videosunu da izleyebilirsiniz..
ama kitabı çok daha etkili ben ara vermeye karar verdiğim zamanlarda kitabı tekrar okuyorum ve bırakıyorum ..
uzun bırakma evreleri yaşamayı başardım ancak tekrar başlamama kısmında çözüm bulamadım henüz:)
severek ayrılmak bu kadar oluyor zaar..

içmeyenleri boşver sen ben napıyorduk acaba sigara içmeden önce ?
bir de ben kazık kadarken başladım .. ama yinede öncesi yok ne yapıyorumuşum acaba bu yazdıklarını yaşarken

Sigara hic icmedim. Soruna cevap vereyim tatli. Asiri tatli tuketiyorum stresli olunca ama onu da birakmaya en azindan azaltmaya calisiyorum. Birakiyorum sonra yine basliyorum. Bir kisir dongu benimki.

Ozellikle cay icerken profiterolu cok ariyorum ama biraz da o beni arasin ne olacak ki.

peki tatlıyı yedikten sonra ?

Ahahahaha çay içiyoruz, sevinip gülüyoruz

ben 15 senenin ardından 1-2 ay evvel bıraktım canım. bu sigara bırakma merkezlerinde de devlet ücretsiz veriyormuş (sanırım) bir ilaç var. o ilacı kullanarak çok da kolay bıraktım. benim açımdan tek sakınca sigaranın oluşturduğu boşluğu çayla doldurmak oldu. ama sigaranın yanında çayın esamesi bile okunmaz. ha şunu da söyleyeyim önceden de çayı çok severdim. sigarayı bırakınca kimi fazla yemek-atıştırmalık tüketir kilo alır ben çaya yöneldim..

biliyor musun hala yoğun bir şekilde (afedersin) balgam çıkartıyorum. sabah uyandığımda dilimin üzerindeki zehir tabakası yok. eşimin saatler önce içtiği sigaranın kokusu bile midemi kaldırıyor. önceden her sigaradan sonra sakız çiğneyip parfüm sıkardım. şimdi bu şekilde yapan tanıdıklarımla görüşünce yıllardır ne kadar kötü kokuyormuşum diyorum kendime..

bu öyle bir lanet ki vücudundan atıyorsun ama el, dudak alışkanlığı bitmiyor. beyinden gitmiyor bi kere. benim motivasyonum tüp bebek tedavisine başlayacak olmamdı. ama inan beynimin bi kenarında doğum yapınca yada tedavi olumsuz sonuçlanırsa tekrar yakarım bi dal düşüncesi asılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…