- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.368
- 333
- Konu Sahibi NothingLastsForever
-
Bende çok küçük sayılmazdım başladığımda.İnan ben de merak ediyorum bazen, en azından banada yardımcı olur diye, ama hatırlamıyorum malesefiçmeyenleri boşver sen ben napıyorduk acaba sigara içmeden önce ?
bir de ben kazık kadarken başladım .. ama yinede öncesi yok ne yapıyorumuşum acaba bu yazdıklarını yaşarken
İşte senin bu dediğini yaptıktan sonra da yine sigara yakıyorumSigara hic icmedim. Soruna cevap vereyim tatli. Asiri tatli tuketiyorum stresli olunca ama onu da birakmaya en azindan azaltmaya calisiyorum. Birakiyorum sonra yine basliyorum. Bir kisir dongu benimki.
Ozellikle cay icerken profiterolu cok ariyorum ama biraz da o beni arasin ne olacak ki.
Hiç cazip değilAhahahaha çay içiyoruz, sevinip gülüyoruz
Bırakmak için benim gibi bir eş lazim sizesigara içer biriyle asla birlikte olamazdım eşim bildiğinden çıkmaya başladığımızda bıraktı 10 yıl oluyor
sigara içen biriyle öpüşmem tokalaşmam telimi vermem telini almamkaldı ki koynuna giricem
Bırakın bacılar bırakın eşimin ilk dediği şey ağzımın tadı yerine geldi olmuştu ki şimdi fiyatlarını duydukça şoka giriyor yazık o paralara
Ben hiç içmedim hayatımda
ben 15 senenin ardından 1-2 ay evvel bıraktım canım. bu sigara bırakma merkezlerinde de devlet ücretsiz veriyormuş (sanırım) bir ilaç var. o ilacı kullanarak çok da kolay bıraktım. benim açımdan tek sakınca sigaranın oluşturduğu boşluğu çayla doldurmak oldu. ama sigaranın yanında çayın esamesi bile okunmaz. ha şunu da söyleyeyim önceden de çayı çok severdim. sigarayı bırakınca kimi fazla yemek-atıştırmalık tüketir kilo alır ben çaya yöneldim..
biliyor musun hala yoğun bir şekilde (afedersin) balgam çıkartıyorum. sabah uyandığımda dilimin üzerindeki zehir tabakası yok. eşimin saatler önce içtiği sigaranın kokusu bile midemi kaldırıyor. önceden her sigaradan sonra sakız çiğneyip parfüm sıkardım. şimdi bu şekilde yapan tanıdıklarımla görüşünce yıllardır ne kadar kötü kokuyormuşum diyorum kendime..
bu öyle bir lanet ki vücudundan atıyorsun ama el, dudak alışkanlığı bitmiyor. beyinden gitmiyor bi kere. benim motivasyonum tüp bebek tedavisine başlayacak olmamdı. ama inan beynimin bi kenarında doğum yapınca yada tedavi olumsuz sonuçlanırsa tekrar yakarım bi dal düşüncesi asılı
Ben de şunu merak ediyorum içmeyenler mesela;
Sinirlenince ne yapıyor ?
Üzülünce?
Sevinince?
Şöyle harika bi manzaraya karşı kahve içerken?
Birini beklemekten sıkılınca?
Otobüs gelmeyince?
Mis gibi yemeğin üstüne ?
Ben de şunu merak ediyorum içmeyenler mesela;
Sinirlenince ne yapıyor ?
Üzülünce?
Sevinince?
Şöyle harika bi manzaraya karşı kahve içerken?
Birini beklemekten sıkılınca?
Otobüs gelmeyince?
Mis gibi yemeğin üstüne ?
Benim de bırakma deneyimim genelde böyle sonlanıyorYARama tuz bastın. 3 gündür içmiyordun cpkta iyi gidiyordu ki 1-2 saat onxe resmen sinir krizi ağlama nobeti gecirdim. aslında canım sigarada pek istemiyordu ama noldu anlamadım.
Ay mis gibi kokan saçlarım bedenime o pis koku sinicek maaalesef çok kötu kokuyorsunuz kendi kokunuzu alsanız asla içmezsiniz
Üzülünce sinirlenince birşey yapmamak en iyisiyanlız bu ifade faborimlerden sanalda tiryakiyim galiba
İçen bir tip izlenimi veriyorum demekİçmediğini okuduğumda şaşırmıştım açıkçası
Merhaba, kahvenin yanında sigara içenler
Merhaba, yemekten sonra tatlı niyetine sigara gömenler
Merhaba, ah biri sigara mı dedi yakayım bir tane diyenler
Yakmayın diyemiyorum, çünkü bunu bende kullanıyorum.. Ne ara düştüm bu tuzağın içine valla hatırlamıyorum.. Ama gel gelelim kii, ciğerlerimin nikotinden çürüdüğünü, dişlerimin de oluşan o lanet lekeleri, bu soğukta titreyerek sigara içmeye dışarı çıktığımı, ona verilen parayla profiterol yapabildiğimi, bir hafta içmezsem bir kazak alabildiğimi, bir ay içmezsem doğalgaz faturası ödeyebildiğimi... daha nicelerini biliyorum...
Sigara benim gözümde yasal uyuşturucu... Öyle bir uyuşturucu ki hemde çok kolay başlayıp vazgeçene kadar senden her şeyini alıyor. Kendine olan saygını, sağlığını, paranı...
Peki nasıl kurtulunur bu uyuşturucudan... Kafa da bitiyor yeaaa.. gibi yorumları şimdiden cevabım.. kafanızı tanımak istiyorum..
Sevgiler..
Ay bende 2 ay allen car videosuyla bıraktım ama başladım yine.. sonra bikaç kere daha izledim videoyu artık etkisi de olmuyor , ezberledim her cümleyi ama yok, içe içe izliyorum anca..Allen carr in kitabını okuyarak bıraktım ama maalesef başladım yine.. ama sigara bağımlılarinin okumasını tavsiye ederim.. eskisi gibi bakmiyorsunuz sigaraya.. şu an yine içiyor olsam da birakabilecegimi biliyorum mesela.. sigaranin sakinlestirmedigini tam tersine sinirlendirdigini biliyorum.. nikotin canavarı ile savaşmak mümkün.. sadece başlamak lazım savaşa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?