manzaram

TCK madde 225 :"Madde metninde, toplumun sahip bulunduğu ortak edep (ar ve haya) duygularının, edep törelerinin ihlâli, incitilmesi ve her ne suretle olursa olsun edep ve ahlâk temizliğine alenen saldırı niteliği taşıyan hareketler, tutum ve davranışlar ve takınılan durumlar suç olarak tanımlanmıştır.
Bu hükme göre, genel olarak edep ve iffete saldırı niteliği taşıyan davranışlar, suç oluşturmaktadır. Böylece, halkın ar ve haya duygularının, toplumun ortak edep ve ahlâk temizliğinin korunması amaçlanmıştır. Bu suretle toplum kültürünün önemli bir kısmını oluşturan edep, iffet, ar ve haya duyguları, edep töreleri korunmakta ve bu değerlere saldırı niteliği taşıyan hareketler yasaklanmaktadır.
Hayasızca hareketlerin cezalandırıldığı bu suç tanımında, bu kavrama açıklık getirmek amacıyla, “alenen cinsel ilişkide bulunmak” ve “teşhircilik” ifadeleri kullanılmıştır. Madde metninde geçen cinsel ilişki, cinsel arzuların tatmini amacına yönelik her türlü davranışı ifade etmektedir. Teşhirciliğin konusu, kişinin cinsel organlarından ibaret değildir. Vücut bölgelerinin, madde metniyle korunması amaçlanan hukukî değeri ihlâl niteliğindeki teşhiri, bu suçun oluşumuna neden olacaktır.
Bu davranışların suç oluşturabilmesi için, alenen gerçekleşmesi gerekir. Aleniyet için aranan ölçüt, gerçekleştiği koşullar itibarıyla fiilin belirli olmayan ve birden fazla kişiler tarafından algılanabilir olmasıdır. "

Halen yürürlükte bulunan,

TCK 419. maddesine göre :" alenen hayasızca vaz'ı harekette bulunanlar 15 günden 2 aya ve o suretle cinsi münasebette bulunanlar altı aydan bir seneye kadar hapis ve para cezası ile cezalandırılır"

Yine 547. maddeye göre :" her kim, itidal ve muvazene haricinde veya çirkin ve ayıp görünen sair herhangi bir hal ile başkasını alenen incitir veya huzur ve rahatını ihlal ederse 15 güne kadar hafif hapis ve para cezası ile cezalandirilir"

Ayrıca 576. maddeye göre de : " bir kimse edebe muhalif bir surette halka görünür veya bir yerini gösterir veyahut söz,şarkı ve sair suretle halkın edep ve nezahatine tecavüz eylerse bir aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılır."

Şeklinde çıkıyor sonuçlar..

İçtihatları inceleyip, başvuruda bulunabiliyormuşsunuz.

Son düzenleme:

canım ben ederim etmsine yani... ama kimsenin sesi çıkmıyor. ben diyalizde çalışıyorum haftanın 3 günü işe gidiyorum diğer günler evdeyim en çok ben mazruz kalıyorum bu manzaraya.. ya kimse görmüyor yada kimse ses çıkartmıyor... kimse ile de sammimiyetim yok soramıyorum da.

[COLOR="#FF0000"]Halen yürürlükte bulunan,

Ayrıca 576. maddeye göre de : " bir kimse edebe muhalif bir surette halka görünür veya bir yerini gösterir veyahut söz,şarkı ve sair suretle halkın edep ve nezahatine tecavüz eylerse bir aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılır.

bir ay mı? çok az bu adamın yaptığı düpedüz taciz zaten. neden bu kadar az veriyorlar yaa

Adam evinde istediğini yapabilir tabi ki. İster yarı çıplak dolaşır, ister anadan doğma. Ama perdeleri açıp da milletin göz zevkini bozamaz.
Ben olsam sevgilime söylerdim güzel bi dayak yedirtirdim, bak bakalım bi daha perdeleri açıp da milleti rahatsız ediyor mu.
Söz ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Bu şerefsiz laftan anlamıcana göre direk köteklemek lazım.

ortalık sapık kaynıyor
polise şikayet et canım mutlaka bir cezası vardır en azından kapısına gidip gözünü korkuturlar pisliğin
yada evden çık bu durum katlanılabilir birşey değil çünkü

ismini gizleyerek şikayet edebiliyorsan et yoksa etme derim ben.bi başına ne idüğü belirsiz bi adamı başına bela alma bence

Bir tarafını kesip eline vereceksin bak bir daha yapıyor mu
Ya da teşhir etmeye bir şey kalıyor mu ortada.

Ilk sayfayi okudum da polis uyarir gider denmis
Azicik acip okuyun yahu

TCK da 6 aydan 1 yila kadar cezasi var bunun
Genel ahlaka aykiri suclar kapsamindadir

Lutfen savciliga suc duyurusunda bulunun
Sulh Ceza Mahkemesinde dava acilir

Susmayin boyle olaylara lutfen!

Son düzenleme:
sinir bozucu gerçekten..
apartmanınızın diğer cephesinde kiralık bir ev boşalırsa oraya çıkın.
sanırım ben evimi değiştirirdim.

birde resimlerini çekin. elinizde delil olsun

bu çok mantıklı bence ama özel hayatla ilgili yasalara falan aykırı olmasın bu resim olayı..bilmiyorum var mıdır böyle bişey.

ben olsam direkt şikayet ederdim.

konu başlığı manzara ya gözümün önüne göbekli,kıllı,heryerini açıp dolaşan bir adam geldi şimdi..ıykk :104:

Aradaki bazı yorumları okuyamadım, öneren oldu mu bilmiyorum, tente, büyük boy çiçekler veya belki paravan gibi bir şeylerle o manzaradan kurtulmayı denediniz mi?
Görmezseniz rahatsız olmazsınız. Polisti, tck maddesiydi diye daha fazla rahatsız etmeyin kendinizi bence.

Sizi tenzih ederim ama ben bu tarz şeylerde bakan, izleyen insanları da çok mağdur olarak göremiyorum ne yazık ki. Bakmamayı, izlememeyi de öğrenmemiz lazım.

Allah kahretmesin o adamı, milletin çoluğu çocuğu var be. Çağıracaksın erkek bir akrabanı iri yarı eline de bir silah, adam cama çıktığı anda silahı bilmem nerelerine doğrultacak, belki kymetlilerine zarar gelir diye korkar da böyle bir şeye bir daha kalkışamaz iğrenç herif.

Neyse bu işin fantazi kısmı ama memlekette hukuk var, kendi evi diye suç değil denilemez, suç olacak diye illa sokağa mı çıkacak ya da bizim evimize mi gelecek? Yukarıda bir arkadaş izah etmiş, ben olsam önce gider karakola anlatırım böyle böyle bir durum var diye. Nasıl ispat edeceğini, hangi kanıtlara ihtiyacın olduğunu onlar söyler sana. Olmadı bir avukata danışacaksın.

manzara konu başlığını görunce aklıma ne guzelde denız dağ manzaları gelmişti

ama konunun içeriği donlu bı sapıkmış

nekadar zor rahatsız edıcı bı durum

polislerın yetkileride bıyere kadar konunlar bu gibi konularda yetersız ama çok rahatsız edıcı

bazı arkadaşlar sevgılıme dövdururdum falan demiş

yalnış bişi ama insanda bazen çaresiz hıssedıyor böyle durumlarda

aertı k bu ulkede kendı adaletımızı kendımızmı sağlıycaz dıye düşünmeden edemıyorum

normal olan sizin yazdığınız gibi ama

evımıze hırsız gırdığınde bıle yatak odamıza gırmeden kendımızı savunamıyoruz

bu adama bır ceza vereleceğini snamıyorum

ama tabı yınede polisrten yardım alması en azından sorması en doğrusu

bu adamı gören sadec ekonu sahıbı değildir aslında aprtmandan

toplanıp şikayet edılse belkı daha yararlı olur

Hadi yetişkin insan neyse de çoluk çocuk var. Onlar ne yapacak?

Balkona çıkmışım yanımda ailem var önümde adam çırılçıplak, ne kadar da normal. Bakmayayım bari de adam rahatsız olmasın.

İspat edilirse ceza alır elbette, ispat etmek için de hangi yollara başvurulacağını ancak karakola veya bir avukata başvurarak öğrenebilir konu sahibi. Ya da buradan biri çıkar belki de.

Üst komşum gürültü yapıyor diye mahkeme kapısına dayanırsanız kuru kuru kimse umursamaz, ama onun öncesinde polis çağırıp yaşananı tutanağa döktürürseniz elinizde somut kanıt olur. Konu sahibi bunu da yapabilir belki, adamın bir rutini varsa polisi çağırıp gördüklerini tutanağa dökmelerini isteyebilir. Mahkemeye de kanıt olur.

Bize denk gelmez ki böyle pislikler.
Yok mu ailenin erkeklerinden 3-5 kişi?
Bunların anlayacağı dilden konuşacak?

Neyse, savcılığa suç duyurusunda bulun.
O ahlaksız kiracıyla ev sahibiyler görüşün toplanıp.
Sonra da o manzarayı kapatacak bir çözüm düşün.
Kalın stor falan yaptır pencerelerine.
Gerekirse panjur bile yaptırabilirsin.

Her ayrıntısına kadar bakmak zorunda da değilsin ayrıca.
O evde oturmaya devam edeceksen, balkonu falan unutarak yaşayacaksın, çaren yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…