ama kamuya açık alanda ayrı. ben çok sanatçının çıplak camdan bakarken resmini çektiklerini hatırlıyorum..hülya avşarın evinin bahçesindeki havuzunda üstsüz çekmişlerdi. duvarlara tırmanmışlar..
ünlülere farklı muamele demek. insan ayrımı olmuyormu bu şimdi.
O kişinin yaptıkları artık kendı evinin dışına sirayet etmiş, o da bunu istiyor zaten anlattıgınız kadarıyla... o yüzden artık burada teşhircilik suçu olur. hatta kimse görmese bile onu, perdesi, ışığı açıkken, yine bu suç oluşurdu.... tanıklarla ispatlanabilir. 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası var, ama o kişinin sabıkası yoksa hükmün açıklanması geri bırakılacaktır muhtemelen, yani 5 yıl içinde yeni suç işlemezse ceza çekmez...
Neee? Adam balkonda striptiz mi yapıyormuş?
yani ben balkonumda neden rahat rahat oturamayım neden illa kamufle edeyim .buda benim evimde rahat oturma hakkıma taciz değilmi.
birde çocuk adamın o şekilde çıplak birşeyler yaptığına şahit olsa onda bu travma yaratmazmı.
bence binadaki diğer komşularınıza da olayı bildirin ve görmelerini sağlayın,suç duyurusunda bulunursanız şahidiniz olurlar.sessiz kalmayın bence de Allah korusun çoluk çocuk görecek ya da ne bileyim bundan utanmayan adam kim bilir neler yapabilir cezalandırılmalı bence.polise gidip anlatın gizli kalmasını isterseniz eminim kimliğiniz deşifre edilmez.korkmayın ayıbı yanında kalmasın.keşke yakın olsaydık kocama söylerdim tenhada kıstırırdı onu pis herif sütü bozuk
Fotograf cekmesin de ceker gibi yapsin . O da suc mudur. Belki adam rahatsiz olur kapatir . Bu ay ben de sokakta iseyen 3 tane adam gordum , tabi arkadan. Belediyeye sikayet etsem mi diye dusundum sonra vazgectim. Boyle teshirci erkeklerden nefret ediyorum.
tek mi yaşıyorsunuz?
apartmandaki diğer komşularınızla örgütlenin polise anlatın imza toplanıp attırıyorlar ya başka apartmanda ama sizde karşı komşuları olarak belki böyle bir hakkınız vardır öğrenirsiniz en azından
valla tanıdığınız bir polis varsa belki gözünü kokutur yaptığın suç içeri atarız filan diye
yoksa bişey yapılamaz..evinin içinde sonuçta..[/QUOTE
benim apt bir sürü polis oturuyor 2. kattta felan o cephede ama onlar görmüyor mu şaşırıyorum kimsenin bişey dediği yok. ast subay kalıyor bir kaç tane polis kalıyor kimse bişey demiyor ya tek ben görüyorum yada görüp bişey demiyorlar.. ama görmemeleri imkansız taaa iki apartman ötede bile perdeler açık olsa görünür yani
cüdana canımcım baksana apı. polis kaynıyorIlk sayfayi okudum da polis uyarir gider denmis
Azicik acip okuyun yahu
TCK da 6 aydan 1 yila kadar cezasi var bunun
Genel ahlaka aykiri suclar kapsamindadir
Lutfen savciliga suc duyurusunda bulunun
Sulh Ceza Mahkemesinde dava acilir
Susmayin boyle olaylara lutfen!
bu ülkede okuduklarını yaşamıyorsun ki güzelim
kadın arar polisi eşim beni öldürecekdiye
polis hadi barışın karı koca arasında olur böyle şeyler der..kadının cenazesi çıkar evden
biz böyle bir ülkede yaşıyoruz maalesef
yoksa emin ol şikayet etmeyi bilmek için okumak gerekmiyor en aptal insan bile bilir
konu sahibi bu polislerin eşlerinden tanıdığın yokmu
ağız arasan belki farkında değiller
aslında çok iyi bir fırsat orda yaşamaları
adamı iki korkuttularmı tamamdır
kim adam mı rahatsız olcakdedim ya çekmeye kalk poz verir ar damarı çatlamış hasta bu adam cidden normal değil . adam balkona çıkalım diye camlarda nöbet tutuyo
canım apartmAN polis subay kaynıyor. bekar ve erkek oldukları için kapılarına gidemiyorum. bi kaç kere asansörde karşılaşıyorum ama o andada soramıyorum bir türlü. tek yaşıyorum ben ev çok küçük zaten tek kalıyorum
alaraey, gazeteci olsaydın adamı çok rahat çekebilirmişsin. tabi bir de adam ünlü olsaymış :)) basın özgürlüğünün sınırını araştırdım, buldum;
"Hakimin göz önüne alacağı husus şu; resimlerin çekildiği yer onun özel hayatına tekabül edecek olan bir yer mi, yoksa herkese açık kamunun faydalanabileceği ya da görmesi beklenebilecek bir yer mi? Mesela birkaç yıl önce Şahan Gökbakar’ın bir resmi vardı, balkonda. Eğer siz herkesin ilgisini çeken bir insan olarak balkona çıkıp insanların gözü önünde böyle şeyler yaparsanız gazeteciler bunu çeker.
Ama çeşitli teknolojik imkanlar kullanılarak sizin yatak odanız uzaktan çekiliyorsa o zaman burada bir sıkıntı var demektir. Normal şartlarda bu fotoğraflara yasak mümkün değil. Çok açık bizim anayasamız: Basın hürdür, sansür edilemez."
alıntıdır
cüdana canımcım baksana apı. polis kaynıyor
bu ülkede okuduklarını yaşamıyorsun ki güzelim
kadın arar polisi eşim beni öldürecekdiye
polis hadi barışın karı koca arasında olur böyle şeyler der..kadının cenazesi çıkar evden
biz böyle bir ülkede yaşıyoruz maalesef
yoksa emin ol şikayet etmeyi bilmek için okumak gerekmiyor en aptal insan bile bilir
konu sahibi bu polislerin eşlerinden tanıdığın yokmu
ağız arasan belki farkında değiller
aslında çok iyi bir fırsat orda yaşamaları
adamı iki korkuttularmı tamamdır
evli yok burada ya hepsi bekar küçük daireler zaten. şikayet ederim etmesinede adamı da başıma sarmak istemiyorum ben tırsıyorrum bu adamdan. bende görmezden gelmek istemem tabi ama iyi bir sonuca bağlanabileceğinden de emin olamıyorum.
evli yok burada ya hepsi bekar küçük daireler zaten. şikayet ederim etmesinede adamı da başıma sarmak istemiyorum ben tırsıyorrum bu adamdan. bende görmezden gelmek istemem tabi ama iyi bir sonuca bağlanabileceğinden de emin olamıyorum.
anladım o zaman görmemeleri normal polislerin
inanın ben pek emin olamıyorum
sizide anlıyorum böyle bir adamdan çekinmekte haklısınız
isim vermeden şikayette bulunulabilirse tek çare bunu yapmak
Karşı komşumuzu normalleştirmek bizim görevimiz ve haddimiz değil. (Zaten "normal"in de çok net bir formülü yok.) Bazı insanlar öyle, bazı insanlar böyle yaşıyor; bakmamak, izlememek aslında en çok sizi rahatlatır. (Çoluk çocuğunuz da sizden gördüğünü yapar, merak etmeyin.) Karşıdaki adam sizin bakmanızdan rahatsız olacak olsa, umrunda olsa zaten öyle gezmezdi.
Ama insanlar çıplak olmasa da herkesin birbirini izlediği bir toplumda yaşıyoruz, kabul edelim.
Aman komşumu izlemeyeyim, otobüste vapurda karşıma oturanı izlemeyeyim, sokakta yanımdan geçenin gözünün içine bakmayayım, yanımda oturanın kitabının, gazetesinin içinde düşmeyeyim, rahatsız etmeyeyim diye bir düşüncemiz yok.
Konu sahibi arkadaş söz konusu görüntüye maruz kalmış, onu kapatıcı mekanizmalar (tente, saksı, paravan vs.) geliştirilebilir.
kısmen katılmakla birlikte kısmen de katılmıyorum.. evet insanlar birbirlerine çok bakıyorlar, hatta çoğu zaman rahatsız edici bir hal alıyor.. hatta "ne bakıyorsun" dediğinizde "bakarım ne var" şeklinde dayılanabiliyorlar ancaaaak;
bir insanın balkona yarı çıplak çıkması ahlaki açıdan uygun değil.. benim balkonda oturma özgürlüğümün başladığı yerde onun çıplaklık özgürlüğü biter.. ben illa sağıma-soluma çiçek saksısı dikmek zorunda değilim.. her kural yazılı olmak zorunda değil, ahlaki kurallar da vardır evrensel olarak.. konu bakıp bakmamak değil, konu taciz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?