manzaram

aynen, benim de aklıma direk balkonda çekilen ünlüler geldi.

biraz bakındım şimdi internette, ebru gündeş geçen gün özel hayatı ihlal gerekçesiyle savcılığa başvurmuş, boğazda bir villada oturuyormuş ebru gündeş, denizde bir teknede devamlı onu çekmeye çalışan magazincilerden rahatsızmış..

bir de bir kadın varmış tanımıyorum da, Yasemin Alkaya diye, onun evinin açık adresi yayınlanmış medya da ve kadına hırsız girmiş sonrasında. AİHM'de türkiyeye 17bin küsürlük tazminat ödetmiş.
'kamuya mal olmuş bir kişi de olsa evinin adresi yayınlanamazmış'

okypete, bilen bir hukukcu gelip okusa da, ikimizi de aydınlatsa bu konuda :) merak ettim

Son düzenleme:

evet balkona çıktığım zaman veya camdan bakayım hemen adam cama yapışıyor soyunuyor hareket yapıyor felan. önce umursamıyordum çok yoğun çalışıyordum evde pek bulunmuyordum. şimdi yeni işime üç gün gidiyorum tül perdenin arkasından gizlenerek adamı takip etmeye başladım bilmiyorum ağzım açık kalıyor bazen huzursuz olmaya başladım. ama itirafta etmek gerekirse walla çok tırsıyorum ben. erkek arkadaşımdan da yeni ayrıldık tamda korkamaya başladım ben bu adamdan yani herşeyi yapar adam da Allah korkusu yok ya kandil gecesi millet akın akın camiye gitti adam evde tövbe ya anlatmayım o zaman bu adamın hasta olduğuna kanaat getirdim zaten

Çocuk ne olduğunu anlamadan izlemeye devam edebilir, karşıdaki sapıkta pedofilik duygular baş gösterebilir vs vs.

Şikayet etmek için sapığın sokağa inmesini mi bekleyeceğiz şimdi? Evimizin kapısını zorlamadıkça sorun yok ya da.

İnternetteki sapıklar da masum, sen konuşmadığın sürece zararsızlar çünkü senin için.

Önümde bir ahlaksızlık varsa, "hımm banane, bakmam ki ben" deyip sindirmek değil çözüm. Zaten rahatsız olan bayılmıyordur sapıklara bakmaya. Yoksa derdimiz "aman çekin bu adamı karşımdan, bana bu zevki yaşatmaya hakkı yok" olayı değil.

Fotograf cekmesin de ceker gibi yapsin . O da suc mudur. Belki adam rahatsiz olur kapatir . Bu ay ben de sokakta iseyen 3 tane adam gordum , tabi arkadan. Belediyeye sikayet etsem mi diye dusundum sonra vazgectim. Boyle teshirci erkeklerden nefret ediyorum.

tek mi yaşıyorsunuz?
apartmandaki diğer komşularınızla örgütlenin polise anlatın imza toplanıp attırıyorlar ya başka apartmanda ama sizde karşı komşuları olarak belki böyle bir hakkınız vardır öğrenirsiniz en azından

buarası 1+1 daireler olduğu için bir sürü polis subay vs kalıyor. görmemeleri imkansız ya bende buna şaşıyorum ben nasıl görüyorumda onlar görüp bişey demiyor.. ben 7. kattayım adam da öyle ama alt katlardan da görülür yani ne bilim görülebilecek durumda.. çocuk hiç yok Allah tan apartmanda . ya apartmandakilere kızıyorum zaten en çok o kadar da erkek var toplasan hepsini bir adam etmezler yaaa hiç mi görmediler yani

kim adam mı rahatsız olcak dedim ya çekmeye kalk poz verir ar damarı çatlamış hasta bu adam cidden normal değil . adam balkona çıkalım diye camlarda nöbet tutuyo

alaraey, gazeteci olsaydın adamı çok rahat çekebilirmişsin. tabi bir de adam ünlü olsaymış :)) basın özgürlüğünün sınırını araştırdım, buldum;

"Hakimin göz önüne alacağı husus şu; resimlerin çekildiği yer onun özel hayatına tekabül edecek olan bir yer mi, yoksa herkese açık kamunun faydalanabileceği ya da görmesi beklenebilecek bir yer mi? Mesela birkaç yıl önce Şahan Gökbakar’ın bir resmi vardı, balkonda. Eğer siz herkesin ilgisini çeken bir insan olarak balkona çıkıp insanların gözü önünde böyle şeyler yaparsanız gazeteciler bunu çeker.
Ama çeşitli teknolojik imkanlar kullanılarak sizin yatak odanız uzaktan çekiliyorsa o zaman burada bir sıkıntı var demektir. Normal şartlarda bu fotoğraflara yasak mümkün değil. Çok açık bizim anayasamız: Basın hürdür, sansür edilemez."

alıntıdır

canım apartmAN polis subay kaynıyor. bekar ve erkek oldukları için kapılarına gidemiyorum. bi kaç kere asansörde karşılaşıyorum ama o andada soramıyorum bir türlü. tek yaşıyorum ben ev çok küçük zaten tek kalıyorum

ya polise şikayet edin bir kaç komşunuzla birlikte en fazla uyarır ama belki bir ihtimal gözü korkar
ya da perdeleri sıkı sıkı kapatıp oturun başka çareniz yok gibi

böyle bir manzaran olsun sizde takip edersiniz adamı tül perdeler arkasından.. bakın şimdi apartmanlar arası mesafe var yani dip dibe değil nerden baksan bir ara yol geçecek kadar mesafe var ama adam cam pencere lamba açık oturunca görünüyor yani. gündüz bile görünüyo cam büyük biraz evin içinede güneş vurunca görünüyor zaten adam ccamın önüne koltuk mu ne koymuş galiba sürekli orada oturuyor bir gözünün biri de bizim daire de.. tv yide tam bize görünür şekilde karşıya almış uygunsuz filmler açıp bize de izletiyo hey allahım ya

Insanligin ar damari catlamis artik,yazdiklariniza sok oldum resmen gözünüzun icine baka baka yapmasida cabasi ama sizden ricam lutfen bu adami sikayet edin hatta yaptigi esnada polisi arayip cagirin lutfen ve korkmayin isim bildirmek zorunda degilsiniz .Evet bunu yapiyo diye bi ceza almaz ama en azindan uyari alir etkisi olmasa bile birilerinin rahatsiz oldugunu bilir .Böyle gözünüze sokar gibi yapip sizin sezinizi cikarmiyo olmanizdan sizinde hosunuza gittigini bile dusunebilir,sapik bu adam resmen.Sizin yerinizde olsma apartmandaki diger kapilari tek tek calar konusurdum bu sizin ayibiniz cekinmeniz gereken bisey degil yada yöneticiyle görüsün apartmanda polis varsa ona danisin ne yapilabilinir belki size daha iyi yardimci olur ama lütfen bu duruma sessiz kalmayin.Bayramda seker toplamak icin kapi calan cocuklarda böyle bi sapiga rastgelmislerdi maalesef allahtan etrafta cocuk yokmus

kısmen katılmakla birlikte kısmen de katılmıyorum.. evet insanlar birbirlerine çok bakıyorlar, hatta çoğu zaman rahatsız edici bir hal alıyor.. hatta "ne bakıyorsun" dediğinizde "bakarım ne var" şeklinde dayılanabiliyorlar ancaaaak;

bir insanın balkona yarı çıplak çıkması ahlaki açıdan uygun değil.. benim balkonda oturma özgürlüğümün başladığı yerde onun çıplaklık özgürlüğü biter.. ben illa sağıma-soluma çiçek saksısı dikmek zorunda değilim.. her kural yazılı olmak zorunda değil, ahlaki kurallar da vardır evrensel olarak.. konu bakıp bakmamak değil, konu taciz..

her kelimene katılıyorum..tam da içimden geçenleri yazıya dökmüşsün..evet orası onun balkonu ama bu yarı çıplak gezip gereksiz hareketler yapmasını gerektirmez..

neden ben balkonum için çözümler bulayım..üstelik balkondan kendini teşhir eden bir adam başka zamanda daha farklı şeylerde yapabilir..

hadi balkon olayı görmezden gelindi ya da geçici çözümler bulundu,ya devamı başka türlü gelirse? onları da mı görmezden gelsin insanlar?

zaten başımıza ne gelirse bazı kavramları yanlış değerlendirip görmezden geldiğimiz için geliyor..haklarımızı aramayı mı bilmiyoruz yoksa susmak daha kolay mı geliyor bilemiyorum.

Polis bu konuda bir şey yapmaz ama oturduğunuz yer site ise yönetime bildirebilirsiniz. Biraz duyuldu mu uyarırlar, en azından utanır belki

Bahçe katında otururken penceremden bakan bir sapık için aradım polisi, mevsim yazdı, giriş katta oturuyorsunuz biraz daha usturuplu giyinin dediler, üzerimde askılı yazlık bir elbise vardı, ilgilenmiyorlar açıkçası.

ya da eve sağlam, ağır abi bir erkek arkadaşını çağır, görünsün pencereden =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…