Market alışverişim sorun oldu

Ben de kaşar için demiştim onu :)

Demekki adam sadece kontrol icin giriyo mutfaga.
Benim esim yamyam gibi herseyi yer bitirir hani sut aldim yumurta var girip bi kek yapiyim diyemem cunku herseye bigunluk gozuyle bakar bitirir :)
Bikere birlikte gittik alisverise market arabasi ful doldurdu abur cubur hepsi enaz 5er tane iste su icine su koyunca makarna olanlardan ben sadece et alabildim :)
450-500 bisey tuttu oo bak herseyi aldik biray biseye gerek yok dedi halbuki 1gun yemek yapicak malzeme yok
O aldiklarida yaz oldugu icin sicaktan evde bozuldular cogu cop oldu bidaha hic gelmedi benimle markete

beyfendi hergüne sana sipariş geçmeyi biliyor ama senin sihirli değneğin yok onlar öyle kendiliğinden olmuyor , malzemelerini almışssın ne var bunda , hadi diyelim canın bişey çekti abur cuburda aldın nolcak dünyanın sonu mu ? uff böyle gereksiz yere triplere giren erkeklerden nefret ediyorum.. benim eşimde yapıyor bazen aynısını , niye bu kadar abur cubur alıyosun bir markete giriyosun 100 liradan aşağı çıkmıyosun diye söylenip duruyor , kusura bakmada ayağıma markalı milyonlarca ayakkabı almıyorsam , pahalı kıyafetler giymiyorsam , marka takılmıyorsam , yediğim iki poşet şeyede karışmayıversin , bende inadına paket paket açıp yiyorum gözüne baka baka sinirden gülüyor :)

Ben direk iş çıkış saatine yakın kısa mesaj atıyorum ona aldırıyorum bide fazladan yazarım çünkü hep az alcağını bildiğimden. Geçen ay 2 kg kıyma yazdım 350 gr almış kuşbaşı 1 kg yazdım yarım kg almış mesela.
Bacım sende etsiz yemek yap veya eksik malzemeyle yap. Dırdır ederse canım evde yoktu kızıyorsun diye almıyorum bişey de. Ertesi gün bi alınacaklar listesi hazırla koy cebine daha da karışma alışverişe madem.

kız yazıık benim eşim napsin ya taşındık onun arasında temizlik malzemesi o bu derken 500 lira bitmiş nereye harcadigimi da aciklayamiyorum bilmiyorum da ama sesini çıkaramadı garibim . bazıları şükretmeyi hiç bilmiyr çok şükür halimize napalim

benim eşim de seninkinin tam tersi. fiyatlara bakmadan en pahalı ürünleri alır kasaya gelir ama sonrasında şikayet eder çok harcadık diye. ona mutfak alışverişi konusunda söz hakkı tanıma bence. sonuçta yemeği hazırlayan sensin. hangi malzemeye ne kadar ihtiyaç var sen bilirsin.

Valla markete oylesine bisey alcam diye girsem 100 den asagi cikilmiyo. Hele de bisey icin gereken malzemeleri falan da alcaksam 300 u gozden cikarmak lazim. Kaşar fazla olsa parcala at dondurucuya yine yenir yani kasar.

Esin ne kadar degisikmis.biz alisverisi hep esimle yapariz ben liste hazrlarm yemekliktir temizlik malzemesidir abur cuburuna kadar gider gik demeden alir hatta daha bide ona ragmen malzeme eksigim olsa gelirken sunu al derim bikez cok para gtti demez ben cok harcadik desem yiyecege ihtyaca para gder cgu azi mi olur yiyorz der.bunlar yasadgimiz srece olacak seyler keyfi hic bisey yapmamissiniz ki

Kasar fazlaysa paketi acilmamis olani buzluga atabilirsiniz. Harcamaniz fazla degil, bugun alinmazsa yarin alinacak seyler listenizdekiler. Esinizin tepkisi fazla

Ben alışverişe gitmem liste veririm eşim alır.. bi üye yazmış üste çıkın diye.. o taktik güzel. .bence aldığınız herşeyi götürüp geri verin.. istediği keki, dolmayı da sakın yapmayın..

Sizin eşinizin yaptığı " hem karnım doysun, hem pastam dursun..." Böyle olmaz efendim bu dumda. Ben mesela aylık liste yaparım biraz kabarık olur ama parakende satış marketlerden yaparım alisverisimi daha ucuza gelir. Aylık alışveriş yaptığım için bir ay boyunca evde su yok bu bitti derdi olmuyor . Ay başı alışverişi kabarikta olsa bir iki söylenir her erkek illaki. Ama sizinki bir kaşara bin gönül yapmış. Bence böyle şeylerin lafı olmamali. Ben bide konuyla alakasız ama buzdolabımimin üzerinde bir kağıt olur Evde biten şeyleri oraya yazarım bittikce ay başı yapılan alışverişte eksik gedik unutulmuyor öyle olunca ay için dede çok alışverişe çıkmayın . Öyle günlük abur cubur alırız akşam atıştırmalık filan malum sorvivor var ağız boş kalmıyor

katılıyorum

Altı üstü bir paket kaşar. Eninde sonunda diğeri bitecek o yenilecek. Markette sebze meyve filan çok pahalı biber 7 lira muz 8,75. Eşinin piyasadan haberi yok heralde. E zaten et almışsın onun hiç yanına yaklaşılmıyor 200 liranın en büyük bölümü ete gitmiştir. Paşa hem yemek siparişi veriyor hem malzemeyi pahalı buluyor. Gitme bi daha markete kendi gitsin

Sabah işe gitmek için kalktım yatakta uyanmaya çalışıyordum.Kadınlar kulübüne bakayım dedim konunuzu gördüm okuduklarım karşısında yataktan fırladım işe gitmeliyim diye Ekonomik özgürlük çok güzel.Çalışmayı düşünüyor musunuz bu eşle işiniz zor sizin adınıza üzüldüm.

Birincisi , sanki eşinize göre yasiyormuşunuz izlenimi neden veriyorsunuz ? ; yok güveç istedin, kek istedin .. Ee tabi o da sizin canınızın çekmiş olabileceğini bile düşünmeden kaşarı sorgular ?

Ikincisi, bir yemek istiyorsa , akşam işten geldikten sonra malzemesini ona aldırın.

Kadınların , birlikte gidilmedigi sürece market alış verişini ustlenmelerini anlayamıyorum. Hem alması zor , hem anlatması, hem taşıması..

Kasari iade falan etmeyin tabi ki. Olmus bi kere büyütmesin. Ayrica bitecek zaten. Göveç, kek dolma istemeyi biliyor ama.. Ne kadar anlayışsız bu erkekler yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…