Market Macerası

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.261
3.773
198
Evimin yakınındaki bi markette işe girdim 4gün önce. Kasiyerlikten yerleri süpürmeye kadar her işi yapıyordum tek bi görevim yoktu yani o an ne iş olursa. Günde 12saat ayakta geçiyordu. Eve gelince ayaklarımın ağrısını siz düşünün. Yaklaşık 2 yıl evde kitaplarla boğuştuktan sonra çok ağır geldi burası.4gün çalışabildim. Bu sabah gidip market sahibiyle konuştum çıkmak zorundayım diye, anlayışla karşıladı. Adamın eşi de kasada duruyordu yaptığın ayıp falan dedi ( Bugün işçileri yoktu benim böyle emrivakiyle çıkmama dertlendi sanırım bilmiyorum ama inanın 1gün daha geçiremezdim. Dün de haber versem yine aynı tepki olabilir miydi emin değilim.) Eşiniz anlayışla karşıladı durumumu söyledim dedim kadına. Ve kısa süreli market maceram bitmiş oldu. Akşam gel çalıştığını ödeyelim dedi adam. Tartışarak ayrılmadım da yine de bi tuhaflık oldu gibi. Hakkımla kazandım o parayı 3 -5 kuruş olsa da, ama almaya nasıl giderim oraya tekrar bilmiyorum. İlk 2 hafta izin hakkı olmayan, asgari ücretten az bi fiyat veren bu iş hakkında ve son durumla ilgili görüşlerinizi almak istedim

Allah başta madencilere ve tüm çalışanlara yardım etsin. Her iş ayrı bi zor

farkındayım ama bi anda gelişti her şey. of of

bu bi alışma deneme süreci kadın boşboğazlık etmiş 4 günlük işin nesi önceden haber verılırki parayıda almaya hiç sıkıntı yapmadan gideceksiniz tabı 4 günlük emeğiniz var orda

Yıllardır çalışıp bıraksanız ayrılmanıza bozulabilirler
yenisiniz alışamamışsınız ayrılmak istemişsiniz
başkasına asgari ücretten az parayla bu kadar iş yaptıramayacakları için üzülmüştür
paranızı kesinlikle alın hakkınız olan bu

bu bi alışma deneme süreci kadın boşboğazlık etmiş 4 günlük işin nesi önceden haber verılırki parayıda almaya hiç sıkıntı yapmadan gideceksiniz tabı 4 günlük emeğiniz var orda

Market sahibi anlayışlı da eşi öyle olunca bi tuhaf oldum işte.Haber verse miydim diye vicdan yaptım biraz önce ama kime nasıl haber verebilirdim onu düşünüyorum. Ee şey ben bu akşam düşünücem de yarın gelmeyebilirim falan. o daha tuhaf olurdu sanki : /

girenler zaten fazla durmuyor 1-2 ay anca. onlara da sigorta yapamıyorlar zaten. Ee çalısma saati fazla, maaş düşük, iş ağır.. hepsi bi arada. Yine de fazla durmuşum diyorum şimdi düşünüyorum da gittiğim ilk gün soğuktan dona dona akşamı etmiştim.

bende hayatım boyunca ilk iş deneyimime bi simitcide çalışarak başladım
aldıgım aylık 600 liraydı yol parasıda veriyodum bana 500 kalıyodu
12 saat ayaktayım, sürekli yogunluk vardı hiç boş durmuyodum boş zamanlarda da yerler siliniyor camlar siliniyor vs
2 haftada 1 tatil vardı
ve yaz ayında çalıştım fırınların içinde düşünün yani cehennemi hem de adana'da
1 ay dayanabildim ve 1 hafta önceden haber verdim çıkıcam dye ona göre eleman ayarladılar

orda çalıştıktan sonra artık hiç bi iş bana zor gelmiyor iyiki de orda başlamışım diyorum :)

Tabiki gidip alacaksın senin hakkın o !
hiçte çekinme valla kadında kendince haklı kimse olmadığı için öyle demiştir .

bende 1 ay çalışacaktım. ve çalışırken hep düşündüm hayat bu şartlarda çalışanlara zordur bankada çalışmak bunun yanında ne ki demiştim. zihnen yorulmak bedenen yorulmaktan daha makul geldi bi an. stajımı bankada yapmıştım da oraya ağır derken market...
Tabiki gidip alacaksın senin hakkın o !
hiçte çekinme valla kadında kendince haklı kimse olmadığı için öyle demiştir .

kadın da haklı anlıyorum onu da bende neticede oranın emektarı değilim aceminin tekiyim 2elemanına birden aynı gün izin verirken kime güveniyolardı bilmiyorum. 4günlük çalışan bana mı diğer şubeden gelen elemana mı..

bence gidip paranı almalısın..zormuş ne yapabilirsinki..paranı bırakma asla..

Boşver kendi kendine stres yapmayı bırak ve git akşam paranı al çık çokk dert ettiysen bidaha uğramazsın olur biter .

bence gidip paranı almalısın..zormuş ne yapabilirsinki..paranı bırakma asla..
hanımı kasada duruyor değilmi..genç kızken benzeri başıma geldi insan sarrafı bunlar..gidip isteme diye yapmıştır..kul hakkını kimse ödeyemez .paranı asla bırakma..kendine saygın varsa..

4 gün deneme süresi sayılır onceden haber gerekmez.4 gun mılletın hayrına kendınızı paralamayacagınıza göre,gidin alın tabiiki

hanımı kasada duruyor değilmi..genç kızken benzeri başıma geldi insan sarrafı bunlar..gidip isteme diye yapmıştır..kul hakkını kimse ödeyemez .paranı asla bırakma..kendine saygın varsa..

normalde kasada başka eleman vardı. izin günü cumaydı ama bugün yaptı. eleman olmayınca kadın kendi geçmiş galiba. hem zaten kasada tek durcak kadar da hızlı değilim. bi başıma idare edemezdim 4günümün kaç saati kasada geçti bilmiyorum bugün gitsem de ayak işlerini yapardım sanırım. bide hak hukuk yiyecek insan değiller o konuda iyiler haklarını yememem lazm. para konusunu çıkardılar aradan kadın o an verecekti ama yoğunluktan ve kimsenin olmayısından böyle oldu işte

Kadından değil ama adamdan isteyebilirsiniz uygun bir dille, duygu sömürüsü yaparlarsa yapsınlar, hak bu.
Benzeri benimde başıma gelmişti 3 sene yaz tatillerinde toplamda 9 ay çalıştım sabrımın en sonunda ben yarın gelmiyorum artık haberiniz olsun dedim. Kasa bende, temizlik bende, çocuk bakımı bende, alışveriş bende, tezgahtarlık bende, ki 12 saat günde ama 3 lira zam için vik vik ettiler. Bir de üstüne laf yedim "kocanı da demek bırakırsın sen para için, hiç mi vefa duygusu yok sende?" Ben de; "koca da işveren de her zaman bulunur, hak yiyenin bir daha yüzüne bakmayacaksın" dedim sonraki gitme bizi çok zor durumda bırakıyorsun ağlamalarını da timsah gözyaşısı kabul ettim, çok da tınn.

kendileri de dedi zaten akşam paranı alırsın diye. ama benim arkamdan neler düşünmüşlerdir kimbilir. o düşüncelerin üzerine,yanlarına gidip paramı alana kadar nefesimi tutucam sanırım

Valla vermem etmem derse kadın. Sigortasız asgari maaş bile değilken işçi çalıştırdığınızı gider şikayet ederim de..

kendileri de dedi zaten akşam paranı alırsın diye. ama benim arkamdan neler düşünmüşlerdir kimbilir. o düşüncelerin üzerine,yanlarına gidip paramı alana kadar nefesimi tutucam sanırım
ne düşünecekler modern köle arıyorlar işte..kolay değil maalesef..

Valla vermem etmem derse kadın. Sigortasız asgari maaş bile değilken işçi çalıştırdığınızı gider şikayet ederim de..

sorun yaratacaklarını sanmıyorum mecbur verecekler de.. Zaten dedemin aracığıyla girdim bu işe ordan tanıdıklar yani, dedeme senin torun fos çıktı falan derler heralde

ne düşünecekler modern köle arıyorlar işte..kolay değil maalesef..

aynen. Allah devamlı olarak çalışanlara yardım etsin. Ben atama beklediğimi söyledim zaten 1ayı doldururlar diye bakıyolardı sanırım ama 4gün dayanabildim.. Hiç kolay değil malesef.. ders calısırken evde annemin yaptırmadığı işleri orda yaptım diyebilirim..

gittim. paramı vericek kişi yerinde yoktu.. 100lira bile tutar mı bilmiyorum ama kapılarını sürekli aşındırarak iyice düşücem gibi geliyo.. üstelik market sahibinin eşi de gördü beni uzaktan o tavrı görmeniz lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…