Artık bu bir meslek olmuş.
Markete gidersin,marketin önünde durmuş birşeyler istiyor.
Alayım diyorsun ,aldığını beğenmiyor yada alıyor senden arkandan girip iade ediyor,satıyor vs.
Kızımın ayakkabıları vardı küçülmüş, restoranlar sokagında hep yemek isteyen yalın ayak bir kız görüp verdim,yepyeniydi,sonra hiç ayağında görmedim ben o ayakkabıları.
Çöpün yanına cöküp ekmek yiyenler.
Okul cıkışı ışıklarda her seferinde camlara vurup para isteyen genç çocuk mesela her gün orada ve hep en yoğun saatlerde.
Hastane önünde madde etkisinde olduğu muhtemel kabadayı tipli adamlar ki baya kavga ediyorlar bunlar vermezseniz para sizinle.
Araba durduran bir grup insan,onların hikayesi de standart,hastamız var diyorlar taksi falan durdurmazlar ama illaki araba,binince de ilac parası vs ne koparabilirlerse artık.
Kalabalık sokakta yere yatan,göya bayılan ,nöbet geciren kişi genelde genc erkek.
Market otoparkında elinde 2-3 sayfalık sacma sapan bir kitapcığı ,abuk bir anahtarlık vb adını hiç duymadığım bir vakıfa yardım topladığını söyleyerek satmaya çalışan kibar,temiz giyimli ve aşırı ısrarcı kadın.(genelde kadın)
Yol param yok memlekete gideceğim diyip para toplayan ama her gün orada ayni senaryoyu oynayan kişi.
Saymakla bitmez yani, öyle çoklar ki.
Bilemiyorum ben artık,duymuyor, görmüyorum. Zaten gittiğim yerler belli onlarda bana yanaşmıyorlar.(hep aynı kişiler genelde)
Gerçekten ihtiyacı olan böyle rahat rahat ister mi sanmıyorum.
Konu sahibi keşke bilseydim minvalinde yazmış ya,yukarıda yazdıklarıma dikkat etsin diye yazdım bunlar genelde dolandırıcı. Aynı senaryoyu tekrar tekrar oynuyorlar.