Kizlar bugun doktor bana cals-d3 diye bi ilac verdi. İlaci ictikten sonra prospektüse baktim. Aynen şöyle yazıyo.
Yüksek miktarda vitamin D içerdiğinden, Cals-D3 hamilelik ve laktasyon dönemlerinde kullanılmamalıdır.
1. Yapılan denemelerde, ilacın teratojenik veya embriyosid (embriyo öldürücü) veya başka türlü, üreme ile ilgili etkisinin olduğunu gösterilmiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur .
2. Gebe kadınlarda veya yapılan deneylerde ilaç incelenmemiştir. Bu katagorideki ilaçlar, eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fötus üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.
Aranizda bu ilacı kullanan var mı??? Umarim bebege bisey olmaz offf kendimi cok kotu hissediyorum moralim bozuldu. Siz ne kullaniyosunuz kalsiyum icin?
Ben hic kalsiyum kullanmadim bu zamana kadar ama dr. Yazmissa vardir elbet birbildigi,sade sodada cok fazla kalsiyum ve magnezyum var onu biliyom.ama cok kullanan arkadas var burda gorunce sana cevap yazarlar.allahin izniyle biseycik olmaz cnm moralini bozma.