kızlar bu gece bir rüya gördüm hayır olsun inşallah
bir kızım varmış 1 yaşındaymış hatta konuşabiliyordu
çok tatlıydı benim küçüklüğüme benziyordu yalnız yüzü genişti o bakımdan babasına benziyordu
kalabalık bir ortamdaydık yaramazlık yapıyordu kucağıma aldım hayır annecim dedim uyardım galiba
ama o kucağıma aldığımdaki hissi şuan bile hissediyorum çok güzel bir duyguydu
hatta çok güzel bir adı da vardı ama şuan hatırlamıyorum
ööle işte bi yerim açıkta mı kalmış nedir anlayamadım ama
bugün uyandığımdan beri yüzümde bir tebessüm var hala sırıtırıyorum çok etkisinde kaldım
Kanamamla ilgili drumu aradim, hala rengi koyulasmadi kipkirmizi akiyo dedim. Normaldir dedi. Herkesin koyulasiyomus neden benimki böle deyince, hala koyulasmadi mi diye sordu alay eder gibi! Ciktim baska doktora gittim. Üstten ve alttan ultrasonla bakti. İskence gibiydi
Beyaz bi alan görüyorum ya plasenta parcasidir ya kan pihtisi ya da iltihap dedi. Kürtaj yapip parca almam lazim ama rahim yara yapamiyorum dedi. Off moralim cok bozuldu. Antibiyotik verdi. Onda da "Eritromisin anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız." Yaziyo. Simdi ilaci kullansam mi kullanmasam mi? Oglum anne memesi almazsa susmuyo biberon bile almaz oldualsam bi türlü ilaci almasam bi türlü. Fikir verin bana nolur cok caresizim.
İpeksin, sud3m hayirli olsun saglikli uzuuun ömürler versin rabbim kuzulariniza. maraton basladi artik sizin de yok sütü yok gazi:))
Celiin valla dogru diosun bi sen girer oldun dogurduktan sonra. Benim kanamam son sürat devam bugun 14.gün. Bütün gün armin kucagimda diye midir bilmem bi de adet agrisi cekiyorum dünden beri
Armine hem anne sütü, takviye olarak da aptamil veriyoruz. anne sütünü emicek kadar güclü cenesi olmadigindan sagip veriyodum. 3 günden beri meme vermeye basladim,
3gündür ne uyuyo ne uyutuyo. Devamli memede yapisik durucak. Uyuyunca yatiriyorum basiyo cigligi. Doktor kontrolumuz vardi bugun 300gr almis, 3500gram oldu pasam:) dr amcasi obur bi bebek oldugunu söyledi. Tempoyu artir bi müddet böle gidicek dedi. Bütün gün memede tutmaya devam anliycaginiz. Karnimin agrisi, kanama bi yandan, uykusuzluk bi yandan. Cok yoruldum artik. Duygu ve dogurmayan baska kim kaldiysa bol bol uyuyarak gecirin günlerinizi cok ariycaksiniz bu rahati:)
canım valla 2 gün giremedim aklım kaldı doğurdunmu acaba diye çok merak ettim.misafirim hiç bitmiyor maşallah.dünde oğlumun doğumgünüydü yine çok kalabalıktık.bebek zaten sürekli emmek istiyor hiç bırakamıyorum.düşün şimdi bile oğlumun dersi için açtık neti emzirirken ona burdan yazı okudumda ödevini yaptı :) çok marifetliyim dimi?ikisinede yetişmeye çalışıyorum.doktora gittik pazartesi günü çok şükür sarılığımız düşmüş.mamada ver dedi günde bir kaç kez.gecede uyumuyor pek gündüz uyuyor daha çok ama ben yatamıyorum o zamanda.senin doğumunu bekliyoruz şimdi demek bir sen kaldın inşallah sağsalim alıcaksın kızını kucağına :)
kızlar ayın 18 inde pazartesi sezeryanla doğum yaptım.kızım ultarsonda son kontrolde 3100 gr.dı ama 2800 gr.50 cm doğdu.sağlığı yerinde şükür.bugün eve çıktık.dudaklarını şişirince ısırasım geliyor onu çok küçük kıyılmıyor.süt ve mama birlikte gidiyoruz.süt dediysem aman aman değil,1-2 damla bile çekse kar kardır.bugün sıktım şeffaf bir sıvı var her ikisinde de .ağ sütü o olsa gerek değil mii?
Kızlar ben geldim oğlum uyuyorda kaçamak yapayım dedim birazdan uyanır :)
Spinal anesteziyle ameliyat oldum. Ertesi gün baş ve boyun ağrım başladı. Hemen anestezi uzmanı serum ve iğne verdi ve geçti. Ameliyat ve sonrası mükemmeldi nerdeyse hiç ağrı çekmedim. Şimdilerde sızlıyor dikişlerim. Ayrıca kanamam4 gün falan sürdü. Şimdi akıntı gibi tam kanama değil. Anlamadım bende....dün ve bugün ayaklarım çok şişti nedense. Gerçektende uyunmuyormuş. İlk3 gün toplam 2 saat uyuyabildim. Hep bebeğime bişey olacak korkusu vardı. Şimdi boğulunca bile hemen müdahale edebiliom. Altını değiştirebiliom :))
Bebekle aramızda kan uyuşmazlığı var ve sarılık riski çok yüksek. Uyku konmasına giriyor ve beslenmeyi reddediyordu. Hemen sütümü sağıp vermeye başladım biraz kendine geldi.mamayı redediyor. Artık zorla besliyorum. Ama sarılığının artması durdu. Yarın doktor kontrolu ve topuk kanı verilecek. En son ultrasonda 3200 gr görünüyordu. Doğduğunda 3620 gr dı. Ama şimdi şişliği indi baya indi kilosu. Boyumuz 50 cm. Hala inanamıyorum bebeğimin olduğuna. Allah a emanet yavrum. Yarın kan alırken canı acıyacak nasıl dayanıcam bilmiyorum. Herkeze Allah kolaylık versin. Yeni doğum yapan arkadaşlarada hayırlı olsun...
Kızlar nasılsınız
Ben giriyorum ama pek yazasın yok canım sıkıldı arkadaşım 32. Hafta suyu geldi dün. Hastanede şimdi ziyarete gittim o dönem yaşadıklarımı yaşadım. Gene benim umudum vardı ve Allah yüzüme baktı. Onu teselli edecek şişeye bulamadım çünkü suya çare yok bugün yarın alacaklar. Bebek 2 kilo ama doğumda düşer daha. Offff çok kötü günler geçirmişim ben resmen kendimle yüzleşdim bugün. 60 gün yattım ben ya yatalar gibi nerdeyse yaralarçıkıyodu vücudumda. Şuan dışarı çıkınca yürüyemiyorum adaptasyon sorunu yaşıyorum. Neyse düzelicem inşallah. Zor oldu ama şükürler olsun ki mucizeme sağ salim kavuştum...
gerçekten zor canım Allah sabır versin arkadaşına ama 2 kilo çok iyi küvezde yaşar Allahın izniyle
benim kuzenim 1300 ve 1100 gr ikiz doğurdu 40 gün küvezde kaldılar şuan 2 yaşına yaklaştılar
bişey olmaz inşallah biz de dua edelim
hahahaha bende bugün bekliyordum bakalım 3 gün sonra da doğurmazsam benim kız bekler ayın sonunuDuygu doguran dogurana :) yarin da sen benim evde dogururmussun.ne guleriz ama.gezmeye gittim dogurdum dersin artik :)))
canım çatı muayenesini bizim burda ebe yapıyor doktor nst için doğumhaneye gönderiyor ya çatı içinde aynısını yapıyor kendi bakmıyor benim doktorumda erkek benden daha çatı muayenesi istemedi gerçi çok gerek görmüyorum açılman olur doğurursun diyordu benim kız çok kilolu değil ya doktor doğurursun iri bebek olsa çatı önemli demişti o yüzden daha çatıma felan baktırmadı ama ebeler yapıyor burda canım doktor yapmıyorkızlar ben celinin ünv.den arkadaşıyım onun vesilesiyle sizleri az çok tanıdım arada bakıyorum maşallah patır patır doğuruyosunuzdarısı bizim şubat annelrinin başına inşallah... duygu62 canm sen normal doğuracakmışsın sanrm.bende normal düşünüyorum. bişey oracam çatı muayenesi oldun mu? yani olmak gerek mi illaki ben çok utanıyorum dr. erkek malesef.
canım sen hamilesin duygu demişti dersin hadi gözün aydınkızlar bu gece bir rüya gördüm hayır olsun inşallah
bir kızım varmış 1 yaşındaymış hatta konuşabiliyordu
çok tatlıydı benim küçüklüğüme benziyordu yalnız yüzü genişti o bakımdan babasına benziyordu
kalabalık bir ortamdaydık yaramazlık yapıyordu kucağıma aldım hayır annecim dedim uyardım galiba
ama o kucağıma aldığımdaki hissi şuan bile hissediyorum çok güzel bir duyguydu
hatta çok güzel bir adı da vardı ama şuan hatırlamıyorum
ööle işte bi yerim açıkta mı kalmış nedir anlayamadım ama
bugün uyandığımdan beri yüzümde bir tebessüm var hala sırıtırıyorum çok etkisinde kaldım
vallahi iyiki girmişiz bu topiğe canım arkadaşlarım seviyorum siziiiiiİyi ki acmisim iyi ki sizi tanimisim burda :)) ilk yazdiklarimiza baktim gecen gun de yok benim degerim su kadar keseyi gorduk su kadar mm falan :)) bi de dondum simdi baktim kucagimizda bebisler cok sukur ya uzun bi surecti hep beraber gecirdik bu sureci tabi daha her sey yeni basliyorrr dii mii :)))
ben bayanakıllı serapbebekistiyor kaldık galiba 4ekim de yazıcaktım ama oda doğurmuş maşaallahhh pıtır pıtır doğurdu topiğimiz helal size kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrcanım valla 2 gün giremedim aklım kaldı doğurdunmu acaba diye çok merak ettim.misafirim hiç bitmiyor maşallah.dünde oğlumun doğumgünüydü yine çok kalabalıktık.bebek zaten sürekli emmek istiyor hiç bırakamıyorum.düşün şimdi bile oğlumun dersi için açtık neti emzirirken ona burdan yazı okudumda ödevini yaptı :) çok marifetliyim dimi?ikisinede yetişmeye çalışıyorum.doktora gittik pazartesi günü çok şükür sarılığımız düşmüş.mamada ver dedi günde bir kaç kez.gecede uyumuyor pek gündüz uyuyor daha çok ama ben yatamıyorum o zamanda.senin doğumunu bekliyoruz şimdi demek bir sen kaldın inşallah sağsalim alıcaksın kızını kucağına :)
ayy bugün canlı canlı arda keremciği gördüm aynı dediğin gibi celiinin memeden ayrılmıyor kız kaç kere mama hazırladı memesinide veriyor banamısın demiyor uyumuyor birde zar zor uyuttuk anam insan nasıl iş yapsın vallahi zor ama herşeye değerİpeksin, sud3m hayirli olsun saglikli uzuuun ömürler versin rabbim kuzulariniza. maraton basladi artik sizin de yok sütü yok gazi:))
Celiin valla dogru diosun bi sen girer oldun dogurduktan sonra. Benim kanamam son sürat devam bugun 14.gün. Bütün gün armin kucagimda diye midir bilmem bi de adet agrisi cekiyorum dünden beri
Armine hem anne sütü, takviye olarak da aptamil veriyoruz. anne sütünü emicek kadar güclü cenesi olmadigindan sagip veriyodum. 3 günden beri meme vermeye basladim,
3gündür ne uyuyo ne uyutuyo. Devamli memede yapisik durucak. Uyuyunca yatiriyorum basiyo cigligi. Doktor kontrolumuz vardi bugun 300gr almis, 3500gram oldu pasam:) dr amcasi obur bi bebek oldugunu söyledi. Tempoyu artir bi müddet böle gidicek dedi. Bütün gün memede tutmaya devam anliycaginiz. Karnimin agrisi, kanama bi yandan, uykusuzluk bi yandan. Cok yoruldum artik. Duygu ve dogurmayan baska kim kaldiysa bol bol uyuyarak gecirin günlerinizi cok ariycaksiniz bu rahati:)
canım lohusa şekeri bulursam yapıcam gıda boyası kullanmak istemiyorum kırmızı rengi lohusa şekeri veriyormuş bakalım bulursam yapcam hemen canım tarifi not aldım teşekkür ederimdoğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun gözünüz aydın.bol bol emzirmeye gayret edin sarılık olmasın bebişler gerçi kolay atlatılıyor ama üzüyor insanı
bu arada doktor ahmet maranki ısırgan otu çayının anne sütünü arttırdığını söyledi.
ayva hoşafı armut hoşafi yada reçeli yada tatlısı süt yapıyormuş
susam tahin pekmez süt yapıyormuş.
rezene çayı bol bol için diyo.
anason ısırgan yaprağı rezene kimyon birer tatlı kaşığı demleyip içilicekmiş.
ben rezeneyi içiyorum tadıda güzel.
duygucum lohusa şerbeti tarifini aldım.kabuk tarçınla karanfili cezvede kaynat bir yandan büyük tencerede su kaynat kaynayınca tarçınla karanfilin suyunu süzüp kaynayan suya karıştır şeker ekle mesela 3 litre suysa 1 kilo şeker koyabilirsin amaç tatlı olması en son çay kaşığının ucuyla azıcık kırmızı gıda boyasını çaybardağında suyla erit kaynattğın şerbete ekle.soğuyuncada çok güzel ama sıcakkende çok güzel oluyo.bana yapılan bitti yeniden ben yapıcam.baş ucuma koyuyorum gece içiyorum arada :)
anam bu polisler hep mi psikopat olur yahu güldürdün beni çilekli başını duvara vurup kendinimi bayıltcan psikopatmısınCaniiin hayirli olsun sana yazamadim bi türlü kusuruma bakmaNasilsin? Agrin sizin kalmamistir insallah. Gercekten cok marifetlisin. Ben bi taneye yetisemiyorum. İkinciyi hayatta yapamam heralde bunu gördükten sonra. Dün gece basimi duvara vursam da bayilsam biraz uyurum hic olmazsa diyodum düsün :) oglunun dogum günü kutlu olsun nice senelere canim...
maşaaallahhhh canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün şu doğum hikayelerini alalım sırayla ne ara doğurdun bacım ya durumun nasıl canım iyi haberlerini bekliyoruzkızlar ayın 18 inde pazartesi sezeryanla doğum yaptım.kızım ultarsonda son kontrolde 3100 gr.dı ama 2800 gr.50 cm doğdu.sağlığı yerinde şükür.bugün eve çıktık.dudaklarını şişirince ısırasım geliyor onu çok küçük kıyılmıyor.süt ve mama birlikte gidiyoruz.süt dediysem aman aman değil,1-2 damla bile çekse kar kardır.bugün sıktım şeffaf bir sıvı var her ikisinde de .ağ sütü o olsa gerek değil mii?
bugün celiin diyordu vallahi kardeşi söylemiş kırmızı olmaması lazım diye doktorunu ara ilacı içmek için canımKanamamla ilgili drumu aradim, hala rengi koyulasmadi kipkirmizi akiyo dedim. Normaldir dedi. Herkesin koyulasiyomus neden benimki böle deyince, hala koyulasmadi mi diye sordu alay eder gibi! Ciktim baska doktora gittim. Üstten ve alttan ultrasonla bakti. İskence gibiydi
Beyaz bi alan görüyorum ya plasenta parcasidir ya kan pihtisi ya da iltihap dedi. Kürtaj yapip parca almam lazim ama rahim yara yapamiyorum dedi. Off moralim cok bozuldu. Antibiyotik verdi. Onda da "Eritromisin anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız." Yaziyo. Simdi ilaci kullansam mi kullanmasam mi? Oglum anne memesi almazsa susmuyo biberon bile almaz oldualsam bi türlü ilaci almasam bi türlü. Fikir verin bana nolur cok caresizim.
canım ne güzel iyi geçmiş doğumun sızılarda geçer hayırlısıyla cileklinin de ayakları çok şişmişti şimdi nasıl bimiyorum maşaallahh kuzucunda çok iyi yarınıda atlatırsınız kolayca inşaalahhh haber ver bizeKızlar ben geldim oğlum uyuyorda kaçamak yapayım dedim birazdan uyanır :)
Spinal anesteziyle ameliyat oldum. Ertesi gün baş ve boyun ağrım başladı. Hemen anestezi uzmanı serum ve iğne verdi ve geçti. Ameliyat ve sonrası mükemmeldi nerdeyse hiç ağrı çekmedim. Şimdilerde sızlıyor dikişlerim. Ayrıca kanamam4 gün falan sürdü. Şimdi akıntı gibi tam kanama değil. Anlamadım bende....dün ve bugün ayaklarım çok şişti nedense. Gerçektende uyunmuyormuş. İlk3 gün toplam 2 saat uyuyabildim. Hep bebeğime bişey olacak korkusu vardı. Şimdi boğulunca bile hemen müdahale edebiliom. Altını değiştirebiliom :))
Bebekle aramızda kan uyuşmazlığı var ve sarılık riski çok yüksek. Uyku konmasına giriyor ve beslenmeyi reddediyordu. Hemen sütümü sağıp vermeye başladım biraz kendine geldi.mamayı redediyor. Artık zorla besliyorum. Ama sarılığının artması durdu. Yarın doktor kontrolu ve topuk kanı verilecek. En son ultrasonda 3200 gr görünüyordu. Doğduğunda 3620 gr dı. Ama şimdi şişliği indi baya indi kilosu. Boyumuz 50 cm. Hala inanamıyorum bebeğimin olduğuna. Allah a emanet yavrum. Yarın kan alırken canı acıyacak nasıl dayanıcam bilmiyorum. Herkeze Allah kolaylık versin. Yeni doğum yapan arkadaşlarada hayırlı olsun...
canım sıkma canını rabbim yardım etsin dua ederiz arkadaşına toparlanır bebek inşaalahhh sen şimdi hatırlama eskileri neşe kuşuna bak unut geçmişi üzülme düşünerekkkkKızlar nasılsınız
Ben giriyorum ama pek yazasın yok canım sıkıldı arkadaşım 32. Hafta suyu geldi dün. Hastanede şimdi ziyarete gittim o dönem yaşadıklarımı yaşadım. Gene benim umudum vardı ve Allah yüzüme baktı. Onu teselli edecek şişeye bulamadım çünkü suya çare yok bugün yarın alacaklar. Bebek 2 kilo ama doğumda düşer daha. Offff çok kötü günler geçirmişim ben resmen kendimle yüzleşdim bugün. 60 gün yattım ben ya yatalar gibi nerdeyse yaralarçıkıyodu vücudumda. Şuan dışarı çıkınca yürüyemiyorum adaptasyon sorunu yaşıyorum. Neyse düzelicem inşallah. Zor oldu ama şükürler olsun ki mucizeme sağ salim kavuştum...
kızlar ayın 18 inde pazartesi sezeryanla doğum yaptım.kızım ultarsonda son kontrolde 3100 gr.dı ama 2800 gr.50 cm doğdu.sağlığı yerinde şükür.bugün eve çıktık.dudaklarını şişirince ısırasım geliyor onu çok küçük kıyılmıyor.süt ve mama birlikte gidiyoruz.süt dediysem aman aman değil,1-2 damla bile çekse kar kardır.bugün sıktım şeffaf bir sıvı var her ikisinde de .ağ sütü o olsa gerek değil mii?
ya bu ayak sismesi bende de var hamileyken giydigim ayakkabılarım bile olmuyor neden oluyor acaba kızlar sizde ayrıca terleme varmı bende cok fena terleme var gece 2-3 kere ustumu degıstırıyrum
Simdi de korkum vajinal muayene oldum alttan ultrasonla bakti bi zarari yoktur insallah sonucta rahim daha yarabugun duyguya bende bahsettım hatta sana yazacaktım rengı kıpkırmızı akıyorsa bı sorun vardı demısti kız kardesıme sormustum senın ıcın mutlaka ıcerde bır sorun vardır demişti doktorun ne dıyorsa yap bence ya da bı doktora daha gorun canım bırde üstündeki uyarı için doktorunu ara o bişey demedimi sonucta emzırdıgını biliyor bız bugun arda keremı saatlerce uyutamadık duyguyla birlikteydik mahvetti bizi o yuzden yenı gırdım canım allah yardımcın olsun bı ara sonra bızede haber ver ne dedı
Canim iste bunlarla ugrasmaktan ellerimi unuttum inan. renkleri kirmizi kaldi ellerimin. Bi de bi parmagimin alti hic hissetmiyo artikcanım ellerin nasıl oldu bu arada
bebekten kanamadan isimden ona sıra kalmadı konuşamadık
Biz bugun cocuk doktoruna gittik adam performansi arttir dedi, agladigi an meme vericekmisim. Artik biberon almaz olduu sütüm yetiyo mu bilmem ama sürekli memede zaten. Bundan sonraki hayatim hep yatakodasinda gecicek heralde:)) geceleri 4saat memede durmak isteyince paşam paikopatlasiorumm cnm elimde degill:)ayy bugün canlı canlı arda keremciği gördüm aynı dediğin gibi celiinin memeden ayrılmıyor kız kaç kere mama hazırladı memesinide veriyor banamısın demiyor uyumuyor birde zar zor uyuttuk anam insan nasıl iş yapsın vallahi zor ama herşeye değertabi kaynanasını görünce heycan yaptı kuzucuk uyumak istemedi zorla uyuttuk
anam bu polisler hep mi psikopat olur yahu güldürdün beni çilekli başını duvara vurup kendinimi bayıltcan psikopatmısınhahahahahaha
bugün celiin diyordu vallahi kardeşi söylemiş kırmızı olmaması lazım diye doktorunu ara ilacı içmek için canım
canım ne güzel iyi geçmiş doğumun sızılarda geçer hayırlısıyla cileklinin de ayakları çok şişmişti şimdi nasıl bimiyorum maşaallahh kuzucunda çok iyi yarınıda atlatırsınız kolayca inşaalahhh haber ver bize
Terleme bende de var dedigin gibi ozellikle geceleri.uyuyup bebek aglayinca kalkacagim zaman buz gibi oluyorum ustumdeki yorgani acamiyorum terlemis sogumus oluyorum sanki.neden oluyor acaba.
ya bu ayak sismesi bende de var hamileyken giydigim ayakkabılarım bile olmuyor neden oluyor acaba kızlar sizde ayrıca terleme varmı bende cok fena terleme var gece 2-3 kere ustumu degıstırıyrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?