mart 2013te hamis oldugunu ogrenenler

MELEĞİNİZİN CİNSİYETİ NE OLACAK GÜZEL ANNELER?

• İkiz;Prenseslerim geliyoooorr :)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    109
kızlar ayın 18 inde pazartesi sezeryanla doğum yaptım.kızım ultarsonda son kontrolde 3100 gr.dı ama 2800 gr.50 cm doğdu.sağlığı yerinde şükür.bugün eve çıktık.dudaklarını şişirince ısırasım geliyor onu çok küçük kıyılmıyor.süt ve mama birlikte gidiyoruz.süt dediysem aman aman değil,1-2 damla bile çekse kar kardır.bugün sıktım şeffaf bir sıvı var her ikisinde de .ağ sütü o olsa gerek değil mii?

Kanamamla ilgili drumu aradim, hala rengi koyulasmadi kipkirmizi akiyo dedim. Normaldir dedi. Herkesin koyulasiyomus neden benimki böle deyince, hala koyulasmadi mi diye sordu alay eder gibi! Ciktim baska doktora gittim. Üstten ve alttan ultrasonla bakti. İskence gibiydi
Beyaz bi alan görüyorum ya plasenta parcasidir ya kan pihtisi ya da iltihap dedi. Kürtaj yapip parca almam lazim ama rahim yara yapamiyorum dedi. Off moralim cok bozuldu. Antibiyotik verdi. Onda da "Eritromisin anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız." Yaziyo. Simdi ilaci kullansam mi kullanmasam mi? Oglum anne memesi almazsa susmuyo biberon bile almaz oldu alsam bi türlü ilaci almasam bi türlü. Fikir verin bana nolur cok caresizim.

Canım öyle düşünme anneliği muhakkak hakediyorsun hepimizinki mucize inan...

Kızlar ben geldim oğlum uyuyorda kaçamak yapayım dedim birazdan uyanır :)
Spinal anesteziyle ameliyat oldum. Ertesi gün baş ve boyun ağrım başladı. Hemen anestezi uzmanı serum ve iğne verdi ve geçti. Ameliyat ve sonrası mükemmeldi nerdeyse hiç ağrı çekmedim. Şimdilerde sızlıyor dikişlerim. Ayrıca kanamam4 gün falan sürdü. Şimdi akıntı gibi tam kanama değil. Anlamadım bende....dün ve bugün ayaklarım çok şişti nedense. Gerçektende uyunmuyormuş. İlk3 gün toplam 2 saat uyuyabildim. Hep bebeğime bişey olacak korkusu vardı. Şimdi boğulunca bile hemen müdahale edebiliom. Altını değiştirebiliom :))
Bebekle aramızda kan uyuşmazlığı var ve sarılık riski çok yüksek. Uyku konmasına giriyor ve beslenmeyi reddediyordu. Hemen sütümü sağıp vermeye başladım biraz kendine geldi.mamayı redediyor. Artık zorla besliyorum. Ama sarılığının artması durdu. Yarın doktor kontrolu ve topuk kanı verilecek. En son ultrasonda 3200 gr görünüyordu. Doğduğunda 3620 gr dı. Ama şimdi şişliği indi baya indi kilosu. Boyumuz 50 cm. Hala inanamıyorum bebeğimin olduğuna. Allah a emanet yavrum. Yarın kan alırken canı acıyacak nasıl dayanıcam bilmiyorum. Herkeze Allah kolaylık versin. Yeni doğum yapan arkadaşlarada hayırlı olsun...

bugun duyguya bende bahsettım hatta sana yazacaktım rengı kıpkırmızı akıyorsa bı sorun vardı demısti kız kardesıme sormustum senın ıcın mutlaka ıcerde bır sorun vardır demişti doktorun ne dıyorsa yap bence ya da bı doktora daha gorun canım bırde üstündeki uyarı için doktorunu ara o bişey demedimi sonucta emzırdıgını biliyor bız bugun arda keremı saatlerce uyutamadık duyguyla birlikteydik mahvetti bizi o yuzden yenı gırdım canım allah yardımcın olsun bı ara sonra bızede haber ver ne dedı

Kızlar nasılsınız

Ben giriyorum ama pek yazasın yok canım sıkıldı arkadaşım 32. Hafta suyu geldi dün. Hastanede şimdi ziyarete gittim o dönem yaşadıklarımı yaşadım. Gene benim umudum vardı ve Allah yüzüme baktı. Onu teselli edecek şişeye bulamadım çünkü suya çare yok bugün yarın alacaklar. Bebek 2 kilo ama doğumda düşer daha. Offff çok kötü günler geçirmişim ben resmen kendimle yüzleşdim bugün. 60 gün yattım ben ya yatalar gibi nerdeyse yaralarçıkıyodu vücudumda. Şuan dışarı çıkınca yürüyemiyorum adaptasyon sorunu yaşıyorum. Neyse düzelicem inşallah. Zor oldu ama şükürler olsun ki mucizeme sağ salim kavuştum...

canım ellerin nasıl oldu bu arada
bebekten kanamadan isimden ona sıra kalmadı konuşamadık

iiiiki doğdun ereeeeeen

maşallah gerçekten süper annesin aman da aman nazar değmesin

gözün aydın Allah analı babalı büyütsün

sağlığı yerinde maşallah gerisi gelir düşünme

canım Allah kolaylık versin bak alışıyorsun yavaş yavaş

bu ultrason çok yanıltıcı demekki inanmamak lazım

gerçekten zor canım Allah sabır versin arkadaşına ama 2 kilo çok iyi küvezde yaşar Allahın izniyle
benim kuzenim 1300 ve 1100 gr ikiz doğurdu 40 gün küvezde kaldılar şuan 2 yaşına yaklaştılar
bişey olmaz inşallah biz de dua edelim

Evet canim kuveze girecek buyuk ihtimal ama iste cok sıkıntılı bi surec Allah yardimcilari olsun

Duygu doguran dogurana :) yarin da sen benim evde dogururmussun.ne guleriz ama.gezmeye gittim dogurdum dersin artik :)))
hahahaha bende bugün bekliyordum bakalım 3 gün sonra da doğurmazsam benim kız bekler ayın sonunu )

canım çatı muayenesini bizim burda ebe yapıyor doktor nst için doğumhaneye gönderiyor ya çatı içinde aynısını yapıyor kendi bakmıyor benim doktorumda erkek benden daha çatı muayenesi istemedi gerçi çok gerek görmüyorum açılman olur doğurursun diyordu benim kız çok kilolu değil ya doktor doğurursun iri bebek olsa çatı önemli demişti o yüzden daha çatıma felan baktırmadı ama ebeler yapıyor burda canım doktor yapmıyor
canım sen hamilesin duygu demişti dersin hadi gözün aydın

vallahi iyiki girmişiz bu topiğe canım arkadaşlarım seviyorum siziiiii

ben bayanakıllı serapbebekistiyor kaldık galiba 4ekim de yazıcaktım ama oda doğurmuş maşaallahhh pıtır pıtır doğurdu topiğimiz helal size kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ne güzel sarılıkta düşmüş erenciğin doğum günü kutlu olsun darısı keremciğe vallahi bende haber verirmiyim yoksa ani mi olur doğurdum geldim mi derim bilemicem

ayy bugün canlı canlı arda keremciği gördüm aynı dediğin gibi celiinin memeden ayrılmıyor kız kaç kere mama hazırladı memesinide veriyor banamısın demiyor uyumuyor birde zar zor uyuttuk anam insan nasıl iş yapsın vallahi zor ama herşeye değertabi kaynanasını görünce heycan yaptı kuzucuk uyumak istemedi zorla uyuttuk
canım lohusa şekeri bulursam yapıcam gıda boyası kullanmak istemiyorum kırmızı rengi lohusa şekeri veriyormuş bakalım bulursam yapcam hemen canım tarifi not aldım teşekkür ederim

anam bu polisler hep mi psikopat olur yahu güldürdün beni çilekli başını duvara vurup kendinimi bayıltcan psikopatmısın hahahahahaha
maşaaallahhhh canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün şu doğum hikayelerini alalım sırayla ne ara doğurdun bacım ya durumun nasıl canım iyi haberlerini bekliyoruz

bugün celiin diyordu vallahi kardeşi söylemiş kırmızı olmaması lazım diye doktorunu ara ilacı içmek için canım

canım ne güzel iyi geçmiş doğumun sızılarda geçer hayırlısıyla cileklinin de ayakları çok şişmişti şimdi nasıl bimiyorum maşaallahh kuzucunda çok iyi yarınıda atlatırsınız kolayca inşaalahhh haber ver bize
canım sıkma canını rabbim yardım etsin dua ederiz arkadaşına toparlanır bebek inşaalahhh sen şimdi hatırlama eskileri neşe kuşuna bak unut geçmişi üzülme düşünerekkkk

hayırlı olsun bebeginiz gecmiş olsun emzirmeye devam et seffaf sıvı beyazlasıcak zaten o ilk gelen sut cok onemliymiş bence mama verme hep meme ver hemen sutun gelir ben oyle yaptım canım

ya bu ayak sismesi bende de var hamileyken giydigim ayakkabılarım bile olmuyor neden oluyor acaba kızlar sizde ayrıca terleme varmı bende cok fena terleme var gece 2-3 kere ustumu degıstırıyrum

ya bu ayak sismesi bende de var hamileyken giydigim ayakkabılarım bile olmuyor neden oluyor acaba kızlar sizde ayrıca terleme varmı bende cok fena terleme var gece 2-3 kere ustumu degıstırıyrum

Terleme bende de var dedigin gibi ozellikle geceleri.uyuyup bebek aglayinca kalkacagim zaman buz gibi oluyorum ustumdeki yorgani acamiyorum terlemis sogumus oluyorum sanki.neden oluyor acaba.

Simdi de korkum vajinal muayene oldum alttan ultrasonla bakti bi zarari yoktur insallah sonucta rahim daha yara enfeksiyon olmadiysam da olurum diye korkmaya basladim simdi. Doktor emzirdigimi biliyo, kullan diyo. E hekimden degil cekenden sor demisler, bisey olsa da umursamazlar ki. Baksana ameliyati yapan doktorun umrunda bile degilim baska doktora gitmek zorunda kaliyorum. Cnm kardesine sorar misin vajinal muayenenin bi riski varsa ameliyattan sonra verilen antibiyotigi iciyim bari bi kür daha. Bi de sezeryandan sonra parca kalmasi diye bisey olabilir mi? Dr temizlemiyo mu sonucta normal dogum degil ki bu. Off

canım ellerin nasıl oldu bu arada
bebekten kanamadan isimden ona sıra kalmadı konuşamadık
Canim iste bunlarla ugrasmaktan ellerimi unuttum inan. renkleri kirmizi kaldi ellerimin. Bi de bi parmagimin alti hic hissetmiyo artik dokunuyorum bi yere sicak soguk hic yok, sanki odun bununla gecmis etsin allah buna da sükür tabi..

Biz bugun cocuk doktoruna gittik adam performansi arttir dedi, agladigi an meme vericekmisim. Artik biberon almaz olduu sütüm yetiyo mu bilmem ama sürekli memede zaten. Bundan sonraki hayatim hep yatakodasinda gecicek heralde:)) geceleri 4saat memede durmak isteyince paşam paikopatlasiorumm cnm elimde degill:)
Kendi doktorumun umrunda degilim ki cnm bu gittigim adam da ne derece bebegi umursar. İcinde zarar verebilir dedik bisey olmaz ic diyo. Nasi iciyim okuduktan sonra. Bi tarafta kendi canim bi tarafta yavrumun cani of cok zor hersey mi beni buldu yaa..
Evet ayak sismesi bende de oldu, druma sordum "ben ayaklarina bisey yapmadim" cevabini aldim. Adam tam kazma cikti! 4-5güne indi kendiliginden heralde ameliyattan dolayi sisti.

Terleme bende de var dedigin gibi ozellikle geceleri.uyuyup bebek aglayinca kalkacagim zaman buz gibi oluyorum ustumdeki yorgani acamiyorum terlemis sogumus oluyorum sanki.neden oluyor acaba.

Geceleri bebege kalkinca titremeye basliyorum ben de terden. Hemen üst degistiriyorum. Demek bi tek ben degilim buna olsun sevindim:)

Gözün aydin allah anali babali büyütsün :) benim de öyle 1-2 damla cikiyodu, bebegin cenesi de cekmeye gücü yetmiyodu. Ben sagarak cogalttim cnm cok ise yaradi, sen de deneyebilirsin.

Canim ayak sismesini bilemicem de terleme var bende de lohusalikta normalmis ama geceleri ter icinde uyaniyorum oglusum uyutursa tabii :)) simdi de oyle ozellikle boyun ve gogus cevresi sirilsiklam oluyot

Kizlar cok giremiyorum ben de cokk okuyamadim gecmisi ama 4ekim canim hadi gozun aydinn :)) Allah anali babali buyutsun azicik kisi kaldi bebisini kucagina almayan duygucum senden bekliyoruz artik kizin arda keremi de gordu artik bi an once tamismak icin gelmk isteyebilir :)
Cilekli canim gecmis olsun pek bi bilgim yok kanama hakkinda ama ne yaptin en son neye karar verdiniz benim bugun 25. Gun hala devam ediyor azaldi ama baya rengi de sarimsi turuncumsu bi sey allah yardimcin olsun canim.
Duydunmuu canum oglusunun dogum gunu kutlu olsun hep beraber saglikli mutlu nice yillara ins :)
Caglasammi arkadasina uzuldum zor bi durum allah kolaylik versin sen de uzulme artik cok zor gunlerdi atlattin sukur ki bak. Gecti o gunler de bak kuzucunla daha da guzel olcak her sey ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…