- Konu Sahibi Papatyamelo
-
- #7.361
Aman anlatma ben kimseye anlatmadım hamile olduğumu öğrenene kadar,çünkü biri ters yorumlar Allah korusun yorumlamak çok önemliAy ne güzel rüyalar bunlar. Ben de bu gece bişey görürsem sabah anlatırım
Benimkine de bakarmisin? Burcum aslan yükselenim yayBakıyorum canım duş kaldı bu arada
Öyle mi. Tamam o zamanAman anlatma ben kimseye anlatmadım hamile olduğumu öğrenene kadar,çünkü biri ters yorumlar Allah korusun yorumlamak çok önemli
Yok ben doğal yolla denedim bu ayTeşekkür ederim hoş buldum, inşallah:) yazışmalar çok uzun olduğu için bakamadım tedavi süreciniz vs söz konusu mu sizin de?
Aynen rüyan çıkınca dilediğine anlatÖyle mi. Tamam o zamansonra anlatırım
Gebelikte vücut bakımı
Kadın vücudu gebelik sırasında diğer zamanlardan daha fazla bakım ister. Bu dönemde bedeninize gösterdiğiniz ilgi hem sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmenizi hem de doğum sonrasında vücudunuzun eski haline kolayca dönmesini sağlar. Bu yüzden hamilelik döneminde vücut temizliğinize ve bakımınıza gerekli ilgiyi göstermelisiniz.
Banyo
Gebelik sırasında günlük yıkanma alışkanlık haline getirilmelidir. Çünkü bu dönemde ter bezleri normalden aşırı bir çalışma gösterir.
Yıkanırken kullandığınız su 37-38 derece olmalıdır. Aşırı sıcak su sağlığınız açısından zararlıdır. Ayrıca banyo süresinin 15 dakikadan fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kanama geçirme riskiniz artacaktır.
Banyo yaparken kapınızı hiçbir zaman kilitlemeyin. Hatta evde kimse olmadığı zamanlarda banyo yapmamaya özen gösterin.
Göğüslerin bakımı
Hamilelik döneminde en çok dikkat ve özen gösterilmesi gereken yer göğüslerdir. Bu dönemde şişen göğüslerde çatlak oluşmaması için ılık bir duştan sonra nemlendirici kremlerle göğüslere masaj yapılmalıdır. Aksi halde göğüslerde çirkin bir görüntü oluşturan çatlaklar oluşabilir.
Göğüs sarkmalarını engellemek için göğüsler günde iki defa soğuk suyla yıkanmalıdır.
Kalça ve göbek bakımı
Karın çizgisinin yerleşip iz bırakmasını en aza indirmek ve kalçalara gerekli özeni göstermek için bu bölgeler badem yağıyla her gün ovulmalıdır.
Cilt bakımı
Cildin sağlıklı bir şekilde nefes alması hamilelik döneminde her zaman olduğundan daha önemlidir. Bu yüzden bu dönemde yatmadan önce makyajınızı mutlaka temizlemeli, yüzünüze ve ellerinize besleyici krem sürmelisiniz.
Saç bakımı
Gebelik döneminde saçlara istenilen şekli vermek her zamankinden daha zor olabilir. Saçlar parlaklıklarını, canlılıklarını yitirirler. Saçların sık sık yıkanması ve saç tipine uygun bakım yapılması bu sorunu büyük ölçüde giderecektir.
El ve ayak bakımı
El ve ayak tırnakları gebelik sırasında donuk bir renk alır ve kolayca kırılır. Tırnakların katmanlarının ayrılmaması için güçlendiricili parlatıcılardan kullanabilirsiniz.
Tırnaklarınızı üç günde bir havalandırmalısınız. Çünkü bu dönemde oje sürmek tırnağın kurumasına neden olur.
Ağız bakımı
Hamile kadınların tükürüklerinde bulunan ve diş minelerini etkileyen maddeler, bu dönemde diş çürümelerine sebep olur. Ayrıca dişlerin sağlamlığında rol oynayan fluor maddesi de yeterince sağlanamaz. Bu nedenle hamilelik döneminde hiçbir ağrı duyulmasa bile diş doktoruna düzenli olarak görünülmelidir.
Arada sırada dişleri bir antiseptikle çalkalamak da mikropların dişlerde yuvalanmasını önleyecektir.
Ay bı daha yorumlamasınAynen rüyan çıkınca dilediğine anlatben eşime anlattım bi tek o da çok yumurta yiyorsun ondandır demişti
Canım bulmaya çalışayım baya zor bulmuştumBenimkine de bakarmisin? Burcum aslan yükselenim yay
Şimdiden teşekkür ederimCanım bulmaya çalışayım baya zor bulmuştum
kız ne güzel rüyaymış öyleeİnanmayacaksınız ama ben rüyamda yavru tavşan gördüm bi hafta sonra da bi koli yumurta gördüm hepsi minik minikti bi tanesi iri ve çok güzeldi herkes bebeğe yordu ve öyle de oldu. Annem de geçen ay beni hamile görmüş bu Ay oldu çok şükür
Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallahYok ben doğal yolla denedim bu ay
ne güzel konuşuyorsunuz bugün HelloKitty hanımcımŞimdi şöyle bir kafadan sallama hesap yaptım. Şubat gebelik planlayalar topigiyle bu topigin yuzdelerinin tahmini hesaplayinca bu gruptaki hamile sayısı epey fazla olacak gibi görünüyor. Tabi Allah bilir oncelikle. Benimki bir tahmin.
Valla üşenmedim saydım cordesam iki gruptaki adayları. Sonra hamisleri. Sonra olabilecek tahminler burayı fazla gösteriyor şimdilik. İnşallah öyle olurne güzel konuşuyorsunuz bugün HelloKitty hanımcımağzınızdan bal damlıyor adetaaaa
Rica ederim canımŞimdiden teşekkür ederim
Amin inşallah zaten yeni evliyim 6 ay oldu ve yaşımız 30 lara dayanınca deneyelim dedik 3 aydır deniyoruz hayırlısı herşeyinAllah hayırlısıyla nasip etsin inşallah
Mart 2022 burç sayfasına baktım bende senden sonra canım benim burcum için hamilelik olabilir yazıyordu bu ay çok mutlu oldumRica ederim canım
Ne güzel konuştun canım ya bir an ümitleniyorum sonra yeşil çam filmi mi bu ilk aydan olur mu hiç diye ümitsizliğe kapılıyorumŞimdi şöyle bir kafadan sallama hesap yaptım. Şubat gebelik planlayalar topigiyle bu topigin yuzdelerinin tahmini hesaplayinca bu gruptaki hamile sayısı epey fazla olacak gibi görünüyor. Tabi Allah bilir oncelikle. Benimki bir tahmin.
yaaa varya bu ay kime baksak herkes hamişMart 2022 burç sayfasına baktım bende senden sonra canım benim burcum için hamilelik olabilir yazıyordu bu ay çok mutlu oldum
İlk aydan kalanlar varmış canım. Bı probleminiz olmadığını biliyorsan neden olmasın ki. Allah büyüktür. İmkansız değil yaniNe güzel konuştun canım ya bir an ümitleniyorum sonra yeşil çam filmi mi bu ilk aydan olur mu hiç diye ümitsizliğe kapılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?