Hamilelik planladığınız günlerden itibaren (hamile kalmayı beklemeden) folik asit vitamini kullanmaya başlamanız gerekir. Folik asit kullanımı ve gebelikten önce yapılması gereken tahliller için doktorunuza başvurmalısınız. >>
Yumurtlama zamanına yakın günlerde ilişkiye girmeniz gebelik şansınızı arttırır. Yumurtlama adet başlamadan 14 gün önce olur genellikle. >>
1 yıl korunmadan düzenli ilişkiye girilmesine rağmen gebelik oluşmamışsa infertilite (kısırlık) durumundan söz edilir. Bu durumda sebeplerin araştırılması ve tedavi için doktorunuza başvurmalısınız. >>
Gebelik planlayan bayanların eğer aşırı kilolu iseler hamile kalmadan önce normal kiloya ulaşmaları önerilir. Fazla kilo ile gebeliğe başlamak gebelikte alınacak kilolarla beraber çeşitli sıkıntılara yol açabilir. >>
Aşırı kilo gebe kalmayı zorlaştıran faktörlerden birisidir. Kilo vermek için bir diyetisyenden yardım almanız ve spor yapmanız faydalı olacaktır.
Sigara hamile kalmayı zorlaştıran faktörlerden birisidir. >>
Hamilelik isteyen çiftlerin en çok merak ettikleri konulardan birisi de bebeğin cinsiyetini belirleyebilmek için, kız veya erkek olma şansını arttırabilmek için bir yöntem var mıdır? Genetik yöntemler dışında (PGD) hiçbir yöntem bebeğin cinsiyetini belirlemede etkili değildir. Ne takvimler, ne yiyecek içecekler, ne ilişki zamanı ne de yumurtlama zamanı ile ilgili değildir. Bebeğin cinsiyeti ancak PGD denilen genetik yöntemle tüp bebek öncesinde belirlenebilir bu da ülkemizde yasaktır, hiçbir yerde uygulanmamaktadır. >>
merhaba kızlar beklenmeyen regl tarihim bugün. Ara ara kasık ağrılarım oluyor ama daha gelmedi kırmızılar :) Gerçi bu umudum yok gibi eşimin spremiogram testinde problem çıktı dr gitmesi gerekiyormuş ama daha gidemedi(
Evet umutlar bir sonraki aya kaldı14 mart bat tarihim dayanamadım dün test yaptırdımm BHCG 0,1 Progestoron 3,8 .Ay kızlar ya ben bütün belirtileri yaşıyorummmm. Yinede acaba demekten kendimi alamıyorummm.
kızlar slm herkese bugun batım henuz bırsey yok..dun sabah ılk ıdrarla test yaptım cooook ama cooook az varla yok arası ıkıncı cızgı cıktı aynı gun aksam farklı bır markayla yaptım negatıf cıktı..offf kızlar yuregım pırpır aklım hep onda..eger yarında regl olmazsam ptesı kan testı yaptırıcam ama olumsuz sonuc almaktan cook korkuyorum..beklemek resmen bır ıskence gunler saatler gecmıyo(sızce ıdrar testınde cıkmamıs olabılır mı erken oldugu ıcın yanı adetten bırgun once?
kızlar slm herkese bugun batım henuz bırsey yok..dun sabah ılk ıdrarla test yaptım cooook ama cooook az varla yok arası ıkıncı cızgı cıktı aynı gun aksam farklı bır markayla yaptım negatıf cıktı..offf kızlar yuregım pırpır aklım hep onda..eger yarında regl olmazsam ptesı kan testı yaptırıcam ama olumsuz sonuc almaktan cook korkuyorum..beklemek resmen bır ıskence gunler saatler gecmıyo(sızce ıdrar testınde cıkmamıs olabılır mı erken oldugu ıcın yanı adetten bırgun once?
Cnm pekı senın bu cızgılerın sonu ne oldu daha once hamılelık mı gecırdın yoksa bu aymı yaptın sende testlerı?evet dedıgın gıbı cnm sabah daha konsantre oluyomus ıdrar..off bılmıyorum arkadasım umarım hepımız guzel haberlerı alırız tez zamanda senın varmı daha bata?kan testı yapsan sende madem belırtılerde var e azından su stresten kurtuluruz be arkadasım hıc bılmezdım bu kadar heyecan yapıcagımı elımde degıl yapmıyım dıyorum ama bu regl hala nıye gelmedı ılk test neden hafıf de olsa sılık cıktı dıye kendı kendımı yıyorumgebelik testlerine daha öncede söylediğim gibi güveniyorum ilk testi sabah yapmışsın diğerini akşam ben aynı şekilde denemiştim sabah ki silik olmasına rağmen akşam yaptığım ona nazaran daha az belli olmuştu onda bile farkediyor sen sabah ilk idrarla yap iyice bekle hemen atma umarım vardır bende hala adet olmadım testtede çıkmamıştı aklım takıldı şimdi niye böyle oldu diye düzensizlik yok ama ağrım sancım hiçbirşeyimde yok ama bugün acayip uyudum sabah geç kalkdım az öncede 1 saat kadar uyumuşum anlamadım gitti bu neyin nesi..
Cnm pekı senın bu cızgılerın sonu ne oldu daha once hamılelık mı gecırdın yoksa bu aymı yaptın sende testlerı?evet dedıgın gıbı cnm sabah daha konsantre oluyomus ıdrar..off bılmıyorum arkadasım umarım hepımız guzel haberlerı alırız tez zamanda senın varmı daha bata?kan testı yapsan sende madem belırtılerde var e azından su stresten kurtuluruz be arkadasım hıc bılmezdım bu kadar heyecan yapıcagımı elımde degıl yapmıyım dıyorum ama bu regl hala nıye gelmedı ılk test neden hafıf de olsa sılık cıktı dıye kendı kendımı yıyorumgebelik testlerine daha öncede söylediğim gibi güveniyorum ilk testi sabah yapmışsın diğerini akşam ben aynı şekilde denemiştim sabah ki silik olmasına rağmen akşam yaptığım ona nazaran daha az belli olmuştu onda bile farkediyor sen sabah ilk idrarla yap iyice bekle hemen atma umarım vardır bende hala adet olmadım testtede çıkmamıştı aklım takıldı şimdi niye böyle oldu diye düzensizlik yok ama ağrım sancım hiçbirşeyimde yok ama bugün acayip uyudum sabah geç kalkdım az öncede 1 saat kadar uyumuşum anlamadım gitti bu neyin nesi..
Cnm pekı senın bu cızgılerın sonu ne oldu daha once hamılelık mı gecırdın yoksa bu aymı yaptın sende testlerı?evet dedıgın gıbı cnm sabah daha konsantre oluyomus ıdrar..off bılmıyorum arkadasım umarım hepımız guzel haberlerı alırız tez zamanda senın varmı daha bata?kan testı yapsan sende madem belırtılerde var e azından su stresten kurtuluruz be arkadasım hıc bılmezdım bu kadar heyecan yapıcagımı elımde degıl yapmıyım dıyorum ama bu regl hala nıye gelmedı ılk test neden hafıf de olsa sılık cıktı dıye kendı kendımı yıyorum
kızlar şu erken gebelik teti forteli kullananlar varmı aranızdaa ???
meraba kızlar.yarın 5 haftalık olacak inşallah bebeğim.ne zaman dr a gitmeliyim.hem gitmek istiyorum bir an evvel hem de korkudan ertelemek istiyorumm.gereksiz yere endişeye kapıldımm ve atamıyorum bi türlü.mide bulantım yok.göğüslerimden ve arada kasık ağrımdan başka belirtim yok.normal mii diye düşünüyorum.bişeyler söyleyin de içim rahatlasın bari kızlar:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?