Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari


Ben yumurtamı 13mmden yukarı hi görmedim çünkü çağırmadı.
Bir de çatlatma iğnesinin adını bile anmıyor.11 gün bakıyor önümüzdeki 7-8 gün önemli ilişkiye devam, adet olmazsan gel adet olursan yine 11.günü gel diyor.
Offf değiştirsem mi napsam? aranızda İzmit ya da Adapazarı'nda oturan var mı belki doktorundan memnundur benim için fikir olur.
 
nihalcim benim günüm yarın test yapmaya korkuyorum oyüzden adetim inşallah gecikir gecikse bile bi kaç gün daha beklerim heralde:97:
 

Kızlar, bir şey anlatacağım, eğer doktor her ay 11. gün çağırıyorsa, başka günler çağırmıyorsa, demekki sizin yumurtanızın çatladığından emindir, bunu da nerden bilir, bir sonraki ay yumurtalıkta o büyüklükte yumurtayı görmediği zaman kesinlikle çatladığını anlıyor. yani doktora bir kaç aydır gidiyorsanız, o sadece sizin yumurtanızın belli ölçüye gelmesini sağlamaya çalışıyordur ve 11. gün çağırarak büyüyüp büyümediğini kontrol ediyordur, 11. gün belirli büyüklüğe ulaşmadıysa iğneyle neyi çatlatacak doktor?yumurta büyümedi demekki, iğne ise yumurtanın büyüdüğü ama çatlamadığı durumlarda gerekli, yani devamlı sizi takip eden doktor sizdeki yumurtaların belli ölçüye ulaştıktan sonra bir sonraki ay aynı yumurtaların yumurtalıkta kaldığını ve ufal kistcikler oluşturduğunu görürse bu durumda hem yumurta büyütücü tedavi hem de çatlatıcı iğne gereklidir. Yani yumurtası büyümekte zorlanan ama büyüyünce çatlayan kadınlara sadece yumurta büyütücü tedavi uygulanır. Ama hem yumurtası büyümeyen hem büyünce de çatlamayan kadınlara her iki tedavi uygulanır, hem yumurta büyütücü hem çatlatıcı iğne ile tedavi. Çok karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir.
 

Ya zaten benim dediğim 11 gün çatlatma iğnesi versin değil.Ama çatladığından nasıl emin oluyor diye düşünüyordum ki senin dediğin mantıklı geldi canım.
Kist görmüyorsa çatlamıştır diye çağırmıyordur belki.
Bana ilaçlara çok güzel tepki veriyorsun iyi gidiyoruz dedi en son gittiğimde.
Mesela 11 günü gidiyorum ya adam bana gün veriyo şu gün hastalanıcan gebelik olmazsa diyor o gün hastalanıyorum.
Sağol bilgilendirdiğin için
 

evet canım, testler o şekilde oluyor bazen. sen 5 dk sonraki sonucu değerlendirmelisin. ama çıkma ihtimali düşük, daha çok erken..
 
nihalcim benim günüm yarın test yapmaya korkuyorum oyüzden adetim inşallah gecikir gecikse bile bi kaç gün daha beklerim heralde:97:

Tatlım, günün pazartesiyse, adetin geciktiği durumda salı günü idrar testi yap bence, ama tubacım, idrar testinde ne çıkarsa çıksın, gidip mutlaka kan testi yaptıracağız, bunu biliyoruz değilmi?pozitif çıkarsa "acaba beta HCG seviyem ne kadar" deyip kan testine koşacağız, negatif çıkarsa da, "adetim gecikti, idrar testi hassas değil her halde" deyip yine kan testi yaptıracağız, kısacası adetin gecikir gecikmez, hemen kan testi yaptır, nasıl olsa adet geciktiyse bu test mutlaka yapılacak. Hiç idrar testine para harcama, yok eğer evde alınmışı varsa, geceden 6 saat idrara çıkmadan salı günü sabah idrar testini yap. Salıyı iple çekeceğiz artık beklemek ne zor, ama sonucunu hayal ettikçe insan içten içten uçuyor, ama sen uçma, biz ne kadar arkadaş olsak da, sendeki kadar hayal kırıklığı yaşayamayız, her kes kendi yaşadığını daha derinden hisseder. Bu yüzden kendini negatif sonuca hazırla, hayal falan kurma bu aralar, olurmu?En azından negatif çıkarsa üzülmezsin , pozitif çıkarsa da uçuverirsin
 

Rica ederim hayatım, her zaman. İnşallah hamile kalırsın, güzel haberlerinle biz de burda göbek atarız şöyle
 
tamm canım ozaman salı sabahı (inşallah adetim gecikirse)test yapıyorum evde vardı geçen seneden ve sonrada doktorum yolunu tutuyorum ama hayal kurmakta yok.tabi engel olabilirsem içim kıpır kıpır bi yandan bi yandan da umutsuz gibiyim zaten.hislerim gidip geliyo
 
Rica ederim hayatım, her zaman. İnşallah hamile kalırsın, güzel haberlerinle biz de burda göbek atarız şöyle

İnşallah topluca hamile kalırız Mart ayında hepimiz.
Sonra daha minicik göbeklerimizle halaylar çekeriz burda:92::92:
 
Son düzenleme:
Neşelikız, bende bu ay hamişlik yok, adetim yeni bitti, ama adetim başlamadan test yapmıştım, ilk önce tamamen negatif çıktı, 1-2 saat sonra zar zor seçilen silik çizgi belirdi. Testin üstünde zaten yazar, 20 dakika sonrasındaki sonuçları değerlendirmeyin diye. Zaten o günden 1 gün sonra adetim başladı, Sende önce belirgin olmuş sonra silikleşmiş, yani ilk 10-15 dakika içindeki sonuç geçerlidir. Belirgin çizgi hemenmi silikleşti yoksa 15-20 dakika sonramı?
 
canım ben bu ay daha görmedim ama o bildiğim kadarıyla yumurtanın çatladığı anlamına geliyor belkide erken çatlamıştır.bu günleri boş geçirmemeye çalış gülüm sen yinede.

Canım birde ben bişey duymuştum çift yumurtlama diye.. o yüzden kafam karıştı. 1 hafta arayla 2 kere yumurtlanırmı acaba :26::26::26:
 
Canım birde ben bişey duymuştum çift yumurtlama diye.. o yüzden kafam karıştı. 1 hafta arayla 2 kere yumurtlanırmı acaba :26::26::26:

evet gülüm çift yumurtada olabilir belki hele klomen kullanıyorsan 3-4 tane bile gelişiyor diye biliyorum.ikizler bu şekilde oluyor bazen çift yumurta ikizi bazen tek yumurta ikizi.çift yumurta ikizi iki yumurtayı ayrı ayrı iki sperm döllüyor öyle oluşuyor.yani 2 yumurta olabiliyor kısacası ama bir hafta araylamı bilemiyorum bunu.
 
Ayyy inşallah inşallah inşallah... mart olamasa bile (ki inşallah olur) ben yaz geldiğinde hamile hamile dolaşmak istiyorum yaaaa

Ay ben de ya.Şöyle yazın hamile olsak ekim kasım gibi ne çok sıcakta ne çok soğukta doğuruversek.
Çok mu abarttım hemen hamile kaldık da serinde doğurması kaldı. Olsun ocak şubat doğururum hiç farketmez
Bizim ailede gelinler görümceler 2.yi 3.yü doğuruyor eltim daha yeni 6.yı doğurdu ben hala bekliyorum.
Diyorum az fırsat verin bana yok ila doğuracaklar
 

üzülme arkadaşımallahım inşaallah bizede nasip edecek dualarımızı duyuyor.tevekkül edip sabredelim ve gelsin bebişler annelerinin kucağına hayırlısıyla.
 
Canım birde ben bişey duymuştum çift yumurtlama diye.. o yüzden kafam karıştı. 1 hafta arayla 2 kere yumurtlanırmı acaba :26::26::26:

Çift yumurtlama diye bir terim hiç duymadım, ama böyle durumlar istisna sayılarak olabilir. Bu neden kaynaklanabilir? her siklüste kadının 1 veya 2 yumurtası büyümeye başlar, genelde bu yumurta sayısı 1 olur ve büyür çatlar, spermle buluşunca hamilelik süreci başlar. Ama bazen 2 adet yumurta hücre büyür, biri diyelim ayın 12si çatlar, diğeri daha geç büyümeye başladığı için pik noktaya bir süre sonra ulaşır ve çatlar. böylelikle kadın 2 defa yumurtlamış olur, İkiz gebeliklerde eğer çift yumurta ikizi söz konusu ise, kesinlikle iki yumurta hücre büyümüş ve çatlamıştır.

Bizde ailede ikiz var ve herkes benden ikiz bekliyor. ilk hamileliğimde annemler de, kayınvalidemler de şunu sordular: "bebeğin ikiz olup olmadığı ne zaman anlaşılır?" Kısacası, o psikolojiyle bebek düşünüyoruz, nisan ayında artık inşallah, ALLAH nasip ederse.
 
üzülme arkadaşımallahım inşaallah bizede nasip edecek dualarımızı duyuyor.tevekkül edip sabredelim ve gelsin bebişler annelerinin kucağına hayırlısıyla.

Ya üzülmemeye çalışıyorum henüz ümidimi kaybetmedim.Hepimiz inançlıyız çok şükür.Vardır Rabbimin bi bildiği.Doğru zamanını bekliyordur.
Hayırlısıyla gelsin kucaklarımıza artık.
Annelik duygusunu tattursın Allah'ım hepimize
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…