- 25 Mart 2008
- 1.782
- 24
- 358
bence 11. gün tek çağırması yetersiz..kendi doktorumla kıyaslarsam eğer 12. gün gidiyorum büyümemiş oluyor tam.. 18 mmi geçinceye kadar 2 günde bir gidiyorum..uygun boyuta geldğinde yarın şu saatte vurulcan diyor.. vurulduğum ertesi günü tekrar çağırıyor.. çatlamayan yumurta kiste dönüşüyor çoğunluk.. çatladığı görüyor yumurtanın şu şu şu günlerde ilişki diyor..senin yumurtan takip edilmiyor yani..asıl önemli olan büyümeye başladıktan sonrası..bir de özellikle iğne şart...
bence 11. gün tek çağırması yetersiz..kendi doktorumla kıyaslarsam eğer 12. gün gidiyorum büyümemiş oluyor tam.. 18 mmi geçinceye kadar 2 günde bir gidiyorum..uygun boyuta geldğinde yarın şu saatte vurulcan diyor.. vurulduğum ertesi günü tekrar çağırıyor.. çatlamayan yumurta kiste dönüşüyor çoğunluk.. çatladığı görüyor yumurtanın şu şu şu günlerde ilişki diyor..senin yumurtan takip edilmiyor yani..asıl önemli olan büyümeye başladıktan sonrası..bir de özellikle iğne şart...
Kızlar, bir şey anlatacağım, eğer doktor her ay 11. gün çağırıyorsa, başka günler çağırmıyorsa, demekki sizin yumurtanızın çatladığından emindir, bunu da nerden bilir, bir sonraki ay yumurtalıkta o büyüklükte yumurtayı görmediği zaman kesinlikle çatladığını anlıyor. yani doktora bir kaç aydır gidiyorsanız, o sadece sizin yumurtanızın belli ölçüye gelmesini sağlamaya çalışıyordur ve 11. gün çağırarak büyüyüp büyümediğini kontrol ediyordur, 11. gün belirli büyüklüğe ulaşmadıysa iğneyle neyi çatlatacak doktor?yumurta büyümedi demekki, iğne ise yumurtanın büyüdüğü ama çatlamadığı durumlarda gerekli, yani devamlı sizi takip eden doktor sizdeki yumurtaların belli ölçüye ulaştıktan sonra bir sonraki ay aynı yumurtaların yumurtalıkta kaldığını ve ufal kistcikler oluşturduğunu görürse bu durumda hem yumurta büyütücü tedavi hem de çatlatıcı iğne gereklidir. Yani yumurtası büyümekte zorlanan ama büyüyünce çatlayan kadınlara sadece yumurta büyütücü tedavi uygulanır. Ama hem yumurtası büyümeyen hem büyünce de çatlamayan kadınlara her iki tedavi uygulanır, hem yumurta büyütücü hem çatlatıcı iğne ile tedavi. Çok karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir.
Kızlar ya hani size dün dedimya kafaya taktım sabah yapayım mı diye?Dün almıştık zaten test ama normal testlerden,çünkü eczanede sadece o test varmış,tabikii ben sabah dayanamadım ve yaptım,damlatmalı testlerdendi. Bu sabah damlatır damlatmaz hemen t çizgisi(hamilelik çizgisi) çıktı ama hemen çıktı çok belirgin şekilde,sonra c çizgisi de belirginleşti.Sonra yavaş yavaş t çizgisi silik oldu,o belirginlik gitti.C çizgisi(kontrol çizgisi) belirgin bi şekilde kaldı.Acaba test bozuk muydu ya hemen belirir mi böyle t çizgisi ya?
nihalcim benim günüm yarın test yapmaya korkuyorum oyüzden adetim inşallah gecikir gecikse bile bi kaç gün daha beklerim heralde:97:
Ya zaten benim dediğim 11 gün çatlatma iğnesi versin değil.Ama çatladığından nasıl emin oluyor diye düşünüyordum ki senin dediğin mantıklı geldi canım.
Kist görmüyorsa çatlamıştır diye çağırmıyordur belki.
Bana ilaçlara çok güzel tepki veriyorsun iyi gidiyoruz dedi en son gittiğimde.
Mesela 11 günü gidiyorum ya adam bana gün veriyo şu gün hastalanıcan gebelik olmazsa diyor o gün hastalanıyorum.
Sağol bilgilendirdiğin için
nihalcim benim günüm yarın test yapmaya korkuyorum oyüzden adetim inşallah gecikir gecikse bile bi kaç gün daha beklerim heralde:97:
Rica ederim hayatım, her zaman. İnşallah hamile kalırsın, güzel haberlerinle biz de burda göbek atarız şöyle
İnşallah topluca hamile kalırız Mart ayında hepimiz.
Sonra daha minicik göbeklerimizle halaylar çekeriz burda:92::92:
canım ben bu ay daha görmedim ama o bildiğim kadarıyla yumurtanın çatladığı anlamına geliyor belkide erken çatlamıştır.bu günleri boş geçirmemeye çalış gülüm sen yinede.
İnşallah topluca hamile kalırız Mart ayında hepimiz.
Sonra daha minicik göbeklerimizle halaylar çekeriz burda:92::92:
Canım birde ben bişey duymuştum çift yumurtlama diye.. o yüzden kafam karıştı. 1 hafta arayla 2 kere yumurtlanırmı acaba :26::26::26:
Ayyy inşallah inşallah inşallah... mart olamasa bile (ki inşallah olur) ben yaz geldiğinde hamile hamile dolaşmak istiyorum yaaaa
keşke arkadaşım herkez kavuşsun bebeğine burda
Ay ben de ya.Şöyle yazın hamile olsak ekim kasım gibi ne çok sıcakta ne çok soğukta doğuruversek.
Çok mu abarttımhemen hamile kaldık da serinde doğurması kaldı. Olsun ocak şubat doğururum hiç farketmez
Bizim ailede gelinler görümceler 2.yi 3.yü doğuruyor eltim daha yeni 6.yı doğurdu ben hala bekliyorum.
Diyorum az fırsat verin bana yok ila doğuracaklar
Canım birde ben bişey duymuştum çift yumurtlama diye.. o yüzden kafam karıştı. 1 hafta arayla 2 kere yumurtlanırmı acaba :26::26::26:
üzülme arkadaşımallahım inşaallah bizede nasip edecek dualarımızı duyuyor.tevekkül edip sabredelim ve gelsin bebişler annelerinin kucağına hayırlısıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?