Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Sana bir şey olursa gelirsin hastaneye yine ben tedavin için seni karşılarım umarım :)
şu mesajları cimer'e mail atıcam.toplum sağlığını tehdit etmekten ayrıca bir sağlık çalışanı olduğunuzu iddia edip bu şekilde halkı tehdit etmenizden.
onun dışında yorumlarımı yine mailde ileticem çünkü arkadaşlar belki anlarsınız diye zaten kendilerini yormuşlar.umarım bütün zararı kendiniz görürsünüz.

Maalesef empati kuramadım. Takmak durumundasınız. Zor ama yapacak bir şey yok. Bu zor günlerde çalışıp birşeylerin yürümesini sağladığınız için size minnettarız. Ama bu maske takmamanızı mazur görmemizi sağlamıyor.

İşin içindeyseniz bilmeniz lazım alt tarafı bi maske takacaksiniz neyi zor geliyor sanki ağzınızı bantlayin diyoruz. Babanız desem nasıl bi kafada olduğu belli sırf cebinden para çıkmasın diye sağlıkçı kızını milletin evine gönderiyor. Hiç şaşırmadım böyle babadan böyle birinin çıkmasına. Dua edin de babanız da başta olmak üzere aile fertleriniz sizin kargo dağıtırken maske takmadiginiz icin kaptiginiz virüse yakalanmasin

Yanlış düşünüyorsunuz ve bu yanlış düşünceyi burda insanlara empoze etmeye çalışıosunuz.

Bugün tvde profesör spor bile yapsanız,yürürken ya da zıplarken de o maskeyi takacaksınız diyordu.

Küçümsemiyorum,Allah güç versin.Ama bu farkındalık yaratabileceğiniz bi durum değil.Maskenizi çıkarmayın, duyarlı olun. Eğer bir farkındalık yaratmak stiyorsanız çalışma saatleri açısından talepte bulunabilirsiniz.Babanıza söyleyin vardiyalı çalıştırsın çalışanlarını, böylece nefes almaya vaktiniz olur. Ha tabi bunun için daha fazla kişiyi daha az süre çalıştırmalı.Maliyet fazla geleceğinden pek düşünmezsiniz bunu herhalde.Maske takmamak daha kolay

sabah 8den akşam 6ya kadar kargo dağıttığına göre hastanede çalışan bi doktor hemşire değil muhtemelen şu dönemde işssiz kalmış harçlığını çıkaran hasta karşılama şeysi ne deniyosa işte ona,o yüzden duyar bilinç vs beklememek lazım fazla

kamu spotu yapılsa bu kadar etkili olmazdı tebrik ediyorum
artık herkes çok daha dikkatli bakacak kargo kurye vs elemanlara

Bu maske konusu butun dunyada bu sekilde ilerledi cunku virus o kadar yeni ki hicbir sey bilinmedigi icin hakkinda yeni bilgiler edindikce uygulamalar da degisiyor. Onceden bu kadar fazla semptom gostermeyen hasta olabilecegi bilinmiyordu su an toplumun en az 10%'unun semptom gostermedigi biliniyor o yuzden maske takmanin onemi anlasildi. Tabii maske takip 6 adimlik mesafeyi korumazsak yine bir etkisi olmuyor. Acikcasi salgin uzun sureli ve birkac dalga halinde ilerleyecegi icin surecte bircok seyin degismeye devam edecegini ve bizim de aliskanlarimizi degistirecegimizi dusunuyorum. Bir sekilde virus hayatta kalmak icin bize uyum saglamayi ogrenecek (ornek influenza virusleri artik eskisi kadar olumcul degil) , biz de yeni aliskanliklar edinerek virus ile yasamayi ogrenecegiz :)
Bilemiyorum açıkçası, çok fazla bilgi kirliliği var 😕
Maskeyi sadece hastalar taksın derken de gayet hiç belirti vermeden de geçirebilir gençler çocuklar deniyordu, hatırlıyorum.
Hatta o zaman neden herkes takmıyor ki diye düşünüyordum.

Hatta Dr lar bile bir gün kaparsak maskeden değil, elimizi ağzımıza götürmekten kapariz diyorlardi.
Ama ne olursa olsun riske almaya değer mi, değmez..
Maske eldiven çok basit şeyler bunlar, evet sıcak da zor ama yapılmalı.
Kesinlikle bir şekilde bununla yaşamayı ogrenicez.

En büyük katkısı inşallah herkes sağlıklı beslenmenin önemini öğrenir, ve en nefret ettiğim şeydi oğluma yabancıların dokunmasıydi, inşallah insanlar çocuklara da izinsiz el uzatmamayi öğrenecek sevmek bahanesi altında.

Maske dışarıda her türlü takılmalı mı ? EVET. Ama ‘Maske tak yiaaa’ diyeceğine acaba alısveris yapmasa mı? Sonucta o kargo kimlerin kimlerin elinden geçiyor ne mağlum yani ter temiz olduğu?? Vallahi birsey diyemiyorum Allah herkesin yardımcısı olsun..

Benimde diyecek pek sözüm yok
Kolay gelsin
Bu virüs istisnasız herkesi bulacak
Umalım ki tedavisi aşısı artık herneyse bşr an önce bulunsun

Maske dışarıda her türlü takılmalı mı ? EVET. Ama ‘Maske tak yiaaa’ diyeceğine acaba alısveris yapmasa mı? Sonucta o kargo kimlerin kimlerin elinden geçiyor ne mağlum yani ter temiz olduğu?? Vallahi birsey diyemiyorum Allah herkesin yardımcısı olsun..
Abartmiyorum pisligin icinde atila atila geliyor.bizim burda var ve tiksindim resmen.kargo subesinin disinda hemen onunde herkesin dolandigi yerlere tukurdugu arabalarin parkettigi pisligin ortasina yigiyorlar o kargolari🤮

Dün bir konuya daha yazdım bunu,
yeter kızlar, vurmayın, pert oldu konu sahibi.
Baksanıza sesi sedası çıkmıyor.

Ben de kapıma maskesiz gelen görevliye sordum,
acaba maskeye ulaşamıyor mu? Diye düşünmüştüm.
Şirket sağlamıyor, yada tükenmiş vs olabilir, evde hic açılmamış 50li paket vardi, verebilirim diye sordum hatta..
Insanların şu durumda kendini ve dahi sizi düşünmesinden daha doğal ne olabilir ki?
Inşallah aktif sağlık çalışanı değilsinizdir.

Zaruri ihtiyaç dışında alışveriş yapmıyorum.
Ama hiç yapmıyorum diyemem.
Olduğum semtte market market gezip bebek bezi arayamam mesela.
Aynı şekilde ıslak mendil.
Çocuklara kullandigim şampuan da yok hiç bir yerde, kendi kullandigim vitamin de.
Yada en basiti, maske bulamadık, internetten sipariş verdik.
Şimdi yaz geldi, çocuklar malum, geçen yılın kıyafetlerini giyemezler ki zaten de elden cikardim, sweatlerle, esofmanlarla mi duracaklar?
Kargo paketleri geldiğinde kucaklamıyoruz, eldivenle alıp balkona. 2 gün bekletip, yine eldivenle açıp, dezenfekte ediyorum.
Tabiki herkes kendi bilir ama kimsenin toplum sağlığını tehlikeye atma hakkı yok

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)

Pişkinsiniz
Sizin gibiler yüzünden insanlar ölüyor
Alerji hastasıyım, yılın bu zamanlarını ve koca yazı kabus gibi geçiriyorum, maske takmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum yani ama yine de takıyorum, hem de tüm kurallarına uyarak, maske asla burnumdan aşağı inmiyor, çok soluksuz kaldığımda ortasından iki parmakla çekerek nefesleniyorum ellerimi yüzüme zaten değdirmiyorum ama hiç vazgeçmedim takmaktan, birinin vebaline girmeye korkarım çünkü. Sağlık çalışanıyım demişsiniz ki asla inanmıyorum olamaz öyle bir sağlıkçı, insan olmaya gayret edin önce

Corona protestolari yapilan ülkelerde maske takani nerdeyse dövecekler yapilmayan ülkelerde de maske takmayini dövecekler :KK70: ne garip dünya..

Yani ne diyelim. Cogu kisi üzerinize gelmis ama haksiz degilsiniz. O yesil/mavi üc katli doktor maskeleri insani boguyor cidden.
Calisanlara ayri maske verilmeli. Beyaz ve ucu genis maskeler var onlarla daha rahat nefes aliniyor bence.
Veya alina yapisan önü plastik butun yüzü gözü kaplayan maskeler var onlari mi kullansaniz acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X