- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.943
- 598
182 yi ara sikayet et canimOlay az önce Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşandı.
Hızlı hareket etmeye çalıştığımızdan o an bir şok haliyle aptallığıma geldi kadına bir şey diyemedim.
Tam kan verceğimiz odaya girdim fonda İbrahim Tatlıses çalıyor son ses. Kadın kan mı verecektiniz dedi. Evet dedik. Gitti eldiven taktı heldi. Maske yok. Önlük yok. Pembe pullu badisiyle 40-50 yaş aralığında sarı saçlı bir kadın.
Ordan çıkınca girişte ateş ölçen çalışana siz burda bunca ekipmanlasınız ama aşağıda maskesiz kan alıyorlar dedim. Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi. Tabi o sesler kulağıma sanki galaksiler ötesinden uğultuyla geldi. Bir kez daha şok oldum. Dedim bunlara anlatsam da anlamayacak.
Çıktım binadan. Şikayet etmeliyiz dedim. Neyse hasta hakları birimini bulduk. Olayı anlattık. Ordaki kadın yanındaki daha genç olana ara bakalım dedi. Tipini tarif ettik. Tamam arıyoruz şimdi dedi olay çözülmüşcesine. Ben de not filan almayacak mısınız dedim. Arıyoruz ya şimdi başhekimliğe de decek dedi.
Tatmin olmadım. Ne yapmalıydım? Ne yapmalıyım?
Ben bi kadın doğum uzmanına bekar iken pko tedavisi için gittim adam iceri aynı anda dört hasta aldı sen bekle diyo arkada birinden parça alıyor ben de oradayım ayrıca uc kişi daha var sonra geliyor senin neyin var falan böyle iğrenç bi ortam sikayet ettim her yere yazdım gram bi şey olmadı o yüzden kaldı ki buna bi şey yapsınlar ama umarım yazarlar bıktım artık bu devlet kapısında olanların bana hiç bir şey olmaz tavrından ki olmuyor da ondan devlet kapılarında böyle sefillik çekiyor halk çünkü hakkini savunan ve yer yok hiç bir şey olmuyorYa yukarda dediler ya bi savunma verse bile kâr şu an.
HES uygulaması ya da acikkapi.gov.tr. Yalnız pandemi sürecinde bir çalışan olduğum için şunu söyleyeyim, HES uygulamasından gelen ihbarlar nedense saatler sonra ya da ertesi gün sistemimize düşüyor. İhbar mahiyetinde şikayet edeceksen 112’yi ara mutlaka.Olay az önce Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşandı.
Hızlı hareket etmeye çalıştığımızdan o an bir şok haliyle aptallığıma geldi kadına bir şey diyemedim.
Tam kan verceğimiz odaya girdim fonda İbrahim Tatlıses çalıyor son ses. Kadın kan mı verecektiniz dedi. Evet dedik. Gitti eldiven taktı heldi. Maske yok. Önlük yok. Pembe pullu badisiyle 40-50 yaş aralığında sarı saçlı bir kadın.
Ordan çıkınca girişte ateş ölçen çalışana siz burda bunca ekipmanlasınız ama aşağıda maskesiz kan alıyorlar dedim. Kadın bana herkes kendinden mesul takmıyosa o hasta olur filan dedi. Tabi o sesler kulağıma sanki galaksiler ötesinden uğultuyla geldi. Bir kez daha şok oldum. Dedim bunlara anlatsam da anlamayacak.
Çıktım binadan. Şikayet etmeliyiz dedim. Neyse hasta hakları birimini bulduk. Olayı anlattık. Ordaki kadın yanındaki daha genç olana ara bakalım dedi. Tipini tarif ettik. Tamam arıyoruz şimdi dedi olay çözülmüşcesine. Ben de not filan almayacak mısınız dedim. Arıyoruz ya şimdi başhekimliğe de decek dedi.
Tatmin olmadım. Ne yapmalıydım? Ne yapmalıyım?
Şaka dimi? Inşallah şakadırAcaba saglik sorunu oldugu icin takmamis olabilir mi? Bende saglik sektorunde calisiyorum ve maske takmiyorum saglik sebebinden dolayi. Bende cok zorlandim insanlar yuzunden cunku hem cok kotu bakislari vardi hemde cok laf yedim bazi insanlardan. Ama kimse acaba neden takmiyor diye dusunmuyor direkt onyargiyla kotu davraniyorlar. Ben cozumu yakama saglik sebebinden dolayi maske takamiyorum mesaji yazmakta buldum, artik ise yariyor. Endisenizi anliyorum tabiki ama belki bi sebebi vardir...
Bu vesileyle bir uyarı da benden gelsin, dün akşam haberlerinde izledim pandemi sebebiyle dezenfektan ve kolonya kullanımımız arttığından sahtekarlar türemeye başlamış, içine metil alkol konulan, ciddi sağlık sorunlarına yol açan sahte kolonyalar üretenler varmış, aman diyeyim lütfen kolonya ve dezenfektan alırken bilindik yerlerden bilinen markaları alın.Benim eşime önceki çalıştığı yerden bir adet dezenfekten vermişler.
Böyle spreydi.
Oda bana verdi.
Elime sıkıyorum falan.
Bir hafta sonra uyandım ellerim şişmiş, yüzüğüm parmağıma olmuyor falan.
Sonra aşırı derece de soyulmaya başladı falan.
Deterjana alerjim yok ama anlamadım.
Aklıma dezenfekten geldi.
Bana verdikleri o şişenin üstüne başka bir etiket yapıştırmışlar.
Etiketi kaldırıyorsun altında yazan şey şu " ayak ve ayakkabı kokularını gidermek için sprey "
Üstüne dezenfekten etiketi yapıştırıp piyasaya sürülmüş ve satılıyormuş.
Fotoğraflarını çektim, açıklayıcı şekilde Cimer'e yazdım.
Sadece arayıp olayı sorup kapattılar bu kadar.
O ürün hala piyasada satılıyor.
Hanımefendi inşallah kafanız güzeldir bunları yazarken. Maske takamıyorsanız çalışmayın. Ben asla burnumu kullanmıyorum bu aylarda kemik var artı alerji var. Maskenin içinde nefes alabilmek için verdiğim çabayı görseniz oturur ağlarsınız. Evim bakkalla bitişik maskesiz çıkmıyorum elimde dezenfetanımla ekmak alıp geliyorum. Sizin gibilere de hakkımı gram helal etmiyorum. Siz şimdi virüse filan da inanmıyorsunuzdur belki de...Acaba saglik sorunu oldugu icin takmamis olabilir mi? Bende saglik sektorunde calisiyorum ve maske takmiyorum saglik sebebinden dolayi. Bende cok zorlandim insanlar yuzunden cunku hem cok kotu bakislari vardi hemde cok laf yedim bazi insanlardan. Ama kimse acaba neden takmiyor diye dusunmuyor direkt onyargiyla kotu davraniyorlar. Ben cozumu yakama saglik sebebinden dolayi maske takamiyorum mesaji yazmakta buldum, artik ise yariyor. Endisenizi anliyorum tabiki ama belki bi sebebi vardir...
Bu vesileyle bir uyarı da benden gelsin, dün akşam haberlerinde izledim pandemi sebebiyle dezenfektan ve kolonya kullanımımız arttığından sahtekarlar türemeye başlamış, içine metil alkol konulan, ciddi sağlık sorunlarına yol açan sahte kolonyalar üretenler varmış, aman diyeyim lütfen kolonya ve dezenfektan alırken bilindik yerlerden bilinen markaları alın.
merve geçmiş olsun, maalesef bu virüs yüzünden hepimiz kendi önlemimizi almak zorundayız, birebir insan temaslı yerlere gideceksek maske siperlik eldiven robocop gibi hazırlanıp gitmek gerekecek, hastanelerde virüs yükü fazla diye Mart'tan beri kontrol amaçlı dahi gitmiyorum ama zorunlu olanlar çok dikkat etmeli
Acaba saglik sorunu oldugu icin takmamis olabilir mi? Bende saglik sektorunde calisiyorum ve maske takmiyorum saglik sebebinden dolayi. Bende cok zorlandim insanlar yuzunden cunku hem cok kotu bakislari vardi hemde cok laf yedim bazi insanlardan. Ama kimse acaba neden takmiyor diye dusunmuyor direkt onyargiyla kotu davraniyorlar. Ben cozumu yakama saglik sebebinden dolayi maske takamiyorum mesaji yazmakta buldum, artik ise yariyor. Endisenizi anliyorum tabiki ama belki bi sebebi vardir...
İnsanlar endişeleri yüzünden su gibi dezenfektan ve kolonya kullanıyor haklılar korkuyorlar, bu da bütçelerine artı maliyet demek, ister istemez uygun fiyatlılara yöneliyorlar ve maalesef fırsatçılar bu durumdan yararlanmak için insanların sağlığını hiçe sayarak öldürebilecek kadar tehlikeli ürünleri piyasaya sürüyor.Çok haklısın Mune.
Aman temiz olalım, dezenfekten kullanalım derken sağlığımdan oluyordum.
3-5 lira fazla olsun ama bilindik marka olsun.
Ben zaten deterjanı falan hiç ucuz almam, bilindik markaları alırım.
Parası fazla olsa da güvenilir markadır.
Ve ben kaliteli sandıklarımızın da bazılarının böyle olabileceğini düşünüyorum.İnsanlar endişeleri yüzünden su gibi dezenfektan ve kolonya kullanıyor haklılar korkuyorlar, bu da bütçelerine artı maliyet demek, ister istemez uygun fiyatlılara yöneliyorlar ve maalesef fırsatçılar bu durumdan yararlanmak için insanların sağlığını hiçe sayarak öldürebilecek kadar tehlikeli ürünleri piyasaya sürüyor.
İnsan düşmanı vicdan yoksunu tipler para kazanmak için halkın korkularından bile yararlanıyor ya Allah onları bildiği gibi yapsın
Almak için neye elimizi atarsak bir hile hurdabunlar arasında bu kadar sağlıklıyız valla buna da şükür.
İnsanlar endişeleri yüzünden su gibi dezenfektan ve kolonya kullanıyor haklılar korkuyorlar, bu da bütçelerine artı maliyet demek, ister istemez uygun fiyatlılara yöneliyorlar ve maalesef fırsatçılar bu durumdan yararlanmak için insanların sağlığını hiçe sayarak öldürebilecek kadar tehlikeli ürünleri piyasaya sürüyor.
İnsan düşmanı vicdan yoksunu tipler para kazanmak için halkın korkularından bile yararlanıyor ya Allah onları bildiği gibi yapsın
Almak için neye elimizi atarsak bir hile hurdabunlar arasında bu kadar sağlıklıyız valla buna da şükür.
İnce eleyip sık dokumak gerekiyor, misal ben pandemi süreci başlangıcında bidonlarla kolonya, kutu kutu dezenfektan aldım sonra mune ne yapıyorsun dedim, su ve sabun kafi.Ve ben kaliteli sandıklarımızın da bazılarının böyle olabileceğini düşünüyorum.
İnce eleyip sık dokumak gerekiyor, misal ben pandemi süreci başlangıcında bidonlarla kolonya, kutu kutu dezenfektan aldım sonra mune ne yapıyorsun dedim, su ve sabun kafi.
Gıdalarda da elimden gelen dikkati gösteriyorum, gerisi kaliteli adı altında ürünleri imal edenlerin vicdanına kalmış.
Allah korusun hepimizi. Hastalanmaktan çok bulaştırmaktan korkuyorum. Her sabah yumuşatıcı kokluyorum kendimce test yapıyorum.İnce eleyip sık dokumak gerekiyor, misal ben pandemi süreci başlangıcında bidonlarla kolonya, kutu kutu dezenfektan aldım sonra mune ne yapıyorsun dedim, su ve sabun kafi.
Gıdalarda da elimden gelen dikkati gösteriyorum, gerisi kaliteli adı altında ürünleri imal edenlerin vicdanına kalmış.
Sirke zaten oldum olası vazgeçilmezimBirde bol bol sirke .
Her şeye kullanıyorum ben harika bir ürün.
inaniyorum tabiki oyle bisey kastetmemistim. yasadigim yerde maske takma zorunlulugu yok takmak isteyen takiyor calistigim yerde takmamam gerektigini soyledi bir cok doktorla gorustum ve hepsi bu kanida bileyerek isteyerek yaptigim birsey degil yani emin olabilirsiniz bu yuzdende calismama gibi bi sansim yok cunku sunabilecegim bi gerekce yok is yerim bi sorun olarak gormuyor. ve calistigim alanda zaten kimseyle yakin temas icinde degilim cam koruyuclarimiz var arada gorusmeleri bu sekilde yapiyoruz. is disinda zaten hic bi yere gitmiyorumHanımefendi inşallah kafanız güzeldir bunları yazarken. Maske takamıyorsanız çalışmayın. Ben asla burnumu kullanmıyorum bu aylarda kemik var artı alerji var. Maskenin içinde nefes alabilmek için verdiğim çabayı görseniz oturur ağlarsınız. Evim bakkalla bitişik maskesiz çıkmıyorum elimde dezenfetanımla ekmak alıp geliyorum. Sizin gibilere de hakkımı gram helal etmiyorum. Siz şimdi virüse filan da inanmıyorsunuzdur belki de...
Saglik calisaniyim, cimer e yazilan her sey bizzat yazi olarak bashekimlige ordan da ilgili kişiye geliyor aciklama bekleniyor ve oyle yada boyle sonuclaniyor.Cimer'e yaz diyeceğim ama orada da hiç bir şeyin sonuçlandığını görmedim.
Saglik calisaniyim, cimer e yazilan her sey bizzat yazi olarak bashekimlige ordan da ilgili kişiye geliyor aciklama bekleniyor ve oyle yada boyle sonuclaniyor.
Ama sunu da eklemem gerekir gelen sikayetlerin %80i aptal saptal cahillik abideleri.
Tabiki konu sahibi hakli, tek lafim yok sikayet edebilirsiniz cimer e, geregi yapilacaktir
Yasadiginiz yer mars mi? Biz turkiyede yasiyoruz ve burada zorunlu lutfen boyle seyler yazip maske takmamayi normallestirmeyin. Yazdığınız hic bir sebep maske takmamanizi hakli cikarmazinaniyorum tabiki oyle bisey kastetmemistim. yasadigim yerde maske takma zorunlulugu yok takmak isteyen takiyor calistigim yerde takmamam gerektigini soyledi bir cok doktorla gorustum ve hepsi bu kanida bileyerek isteyerek yaptigim birsey degil yani emin olabilirsiniz bu yuzdende calismama gibi bi sansim yok cunku sunabilecegim bi gerekce yok is yerim bi sorun olarak gormuyor. ve calistigim alanda zaten kimseyle yakin temas icinde degilim cam koruyuclarimiz var arada gorusmeleri bu sekilde yapiyoruz. is disinda zaten hic bi yere gitmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?