• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maskülen olmak istemiyorum.

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Merhaba hanımlar. Benim sıkıntım erkek gibi olmam. Yani bir ortama girdiğimde genelde erkek gibi davranıyorum.Onlar gibi sigara içip onlar gibi konuşuyorum. Argo desen var. Odunluk desen var. Yürüyüşümde bile bir nezaket bulamıyorum ki çevremdekiler de hep erkek gibi olduğumu söylerler. Ama ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Davranışlarımı nasıl değiştireceğimi de bilemiyorum. Tamam diyorum bundan sonra daha dişi olacağım yok üç gün sonra yine aynıyım.Ben bu şekilde olmak istemiyorum.

Her yer. İşte de aynıyım arkadaş ortamında da. Her yerde. Tarzım bile erkek gibi geliyor.

Giyim tarzın nasıl? O da mı maskülen? Bir de kaç yaşındasın?

Sanırım iş gereği hep erkeklerin ağırlıkta olduğu ortamdayım.Ya çok itici bir şey. Ben bile gördüğümde benim gibi olan birini itici olduğunu düşünüyorum.

Giyim tarzın nasıl? O da mı maskülen? Bir de kaç yaşındasın?
28 yaşımdayım. Giyim tarzım önceden kot gömlekti. Üniversite de biraz daha değişti. Şimdi özellikle giyimime dikkat ediyorum. Ama bakıyorum beğendiğim kıyafetler daha erkeksi.

Her yer. İşte de aynıyım arkadaş ortamında da. Her yerde. Tarzım bile erkek gibi geliyor.

Hanım hanımcık kadınlara mı özeniyorsun, beyler ortamda kadın var lafı mı densin istiyorsun bazen? Erkek gibi olup arada bir tarz değiştirmekte sorun yok ki, işe bir gün normalde giyinmediğin gibi giyinip gitsen merak etme takılırlar belki ama arada bir tekrarlarsan insanların da gözleri alışır, sen de alışırsın. Alımlı yürümek falan çok kolay değil ama biraz daha pratik işi, ben her seferinde sıkılıp dan dun yürümeye devam ediyorum. İtici falan değil ama o kesin, bana göre. Ortamdaki "aşırı" dikkat çeker her zaman maskülen giyim vs. de yakıştırdığın sürece güzeldir.

28 yaşımdayım. Giyim tarzım önceden kot gömlekti. Üniversite de biraz daha değişti. Şimdi özellikle giyimime dikkat ediyorum. Ama bakıyorum beğendiğim kıyafetler daha erkeksi.

Bence daha kadınsı şeyler almalısın. Minicik minicik etekler olmak zorunda değil bunlar ya da beş düğme açık gömlek değil. Daha kadınsı kıyafetler. Topuklu ayakkabılar, cicili bicili şeyler senin tavrını da değiştirir. . Saçlar da önemli. Kıvır, maşa yap, makyajını bakımını yap. Tavırlarına da yansır bunlar.

Hanım hanımcık kadınlara mı özeniyorsun, beyler ortamda kadın var lafı mı densin istiyorsun bazen? Erkek gibi olup arada bir tarz değiştirmekte sorun yok ki, işe bir gün normalde giyinmediğin gibi giyinip gitsen merak etme takılırlar belki ama arada birtekrarlasan insanların da gözleri alışır, sen de alışırsın. Alımlı yürümek falan çok kolay değil ama biraz daha pratik işi, ben her seferinde sıkılıp dan dun yürümeye devam ediyorum.
İşe üniformalı gidiyorum ve silahlıyım. İşyerinde bu da biraz etkili oluyor. Ama normal bir ortamda misal çocuklar küfürlü konuşurlar. Ben rahatsız olmam. Başka kızlara bakarım hemen rahatsız olurlar.Ben tuhaf karşılamam. Ya da kibar kibar konuşamam. Çok değişik ya. Üniversitedeyken bir kere 'ay' diye tepki vermiştim. Oda arkadaşım. O ne öyle kız gibi tepki verdin dedi ya. Lakabım bile erkek ismidir.

Bence daha kadınsı şeyler almalısın. Minicik minicik etekler olmak zorunda değil bunlar ya da beş düğme açık gömlek değil. Daha kadınsı kıyafetler. Topuklu ayakkabılar, cicili bicili şeyler senin tavrını da değiştirir. . Saçlar da önemli. Kıvır, maşa yap, makyajını bakımını yap. Tavırlarına da yansır bunlar.
Onları yapıyorum zaten. Özen gösteriyorum saçıma makyajıma vs. Onlarda pek sıkıntı yok. Giyim vs kolay fakat içten gelen bir şey var. Sanki daha narin değilim sertim. Böyle nasıl anlatayım bilmiyorum ki.

Onları yapıyorum zaten. Özen gösteriyorum saçıma makyajıma vs. Onlarda pek sıkıntı yok. Giyim vs kolay fakat içten gelen bir şey var. Sanki daha narin değilim sertim. Böyle nasıl anlatayım bilmiyorum ki.

Eeee öyleyse değiştirmek istediğin senin ta kendin. Sen bölesin demek ki. Hepimiz aynı olamayız ki. Senin de yapın bu. Bence barış kendinle :)

İşe üniformalı gidiyorum ve silahlıyım. İşyerinde bu da biraz etkili oluyor. Ama normal bir ortamda misal çocuklar küfürlü konuşurlar. Ben rahatsız olmam. Başka kızlara bakarım hemen rahatsız olurlar.Ben tuhaf karşılamam. Ya da kibar kibar konuşamam. Çok değişik ya. Üniversitedeyken bir kere 'ay' diye tepki vermiştim. Oda arkadaşım. O ne öyle kız gibi tepki verdin dedi ya. Lakabım bile erkek ismidir.

Hmm, üniforma olunca tabi daha kısıtlı durum, küfürden aşırı rahatsız olmak da çok saçma bana göre, kendin etmezsin kaldıramayacak olana ama ortamın kaldırdığı yerde ederim, edilmeyecek ortamda asla etmem. Bunu sınırını çizebiliyorsan sorun yok. Kibar olmakla yapmacık olmak arasında da fark var tabi. Böyle olmamak istiyorsan azar azar değiştirebilirsin kendini ama normalin buysa değiştirmek çok daha zor olur. Başka kadınlar ne der diye hareket etmenin çok nadir haller dışında bir getirisi yok ama. Kendin gibi arkadaşlar edin, iki kişiyle tarz değiştirmek daha rahat olur, botları çıkarıp topukluyu ancak öyle deneyebilmiştim :)

Ben bunu biliyom.
Kestirmeden çözüm söyleyeyim sana.
Cici bici bi arkadaş edin mutlaka, yani kokoş olup da abartmayanlardan, öyle şirin bi kız bul, onla takıl, ye iç gez.
Onla takılırken onun gibi davranmaya çalış, alışverişe onla çık, senin kıyafetlerini de o seçsin. Tabi kızın haberi olsun değişmek istediğinden, yardım iste ondan.
Bunun yolu bu, yani gözlemleyeceksin. Bir süre uğraşırsan sonra kendiliğinden galıştığını görürsün.

bi donem ben de erkekvari triplerdeydim :KK53: ama gecti..
giyim tarzi bile cok etkiler.. mesela pantolonda erkek gbi daha rahat oturabilirken, etekte bi hanimlik gelebiliyo..
ama bu fıtrî bisey.. insan kolay kolay degisebilir mi?
ha eger ciddi anlamda rahatsizsan, degisim kolay olacaktir insaallah..

Duygusal bir yanın ya da zaafın var mı? Ağlamak sence zayıflık mi? Ya da ?

Oncelikle cok tatlisin :) Yazim tarzin cok hos geldi bana, gulumseyerek okudum yani.
Neyse. Benim aklima yetistirilme tarzin, yetistigin ortam geldi. Nasil bir ailedeydin? Bir suru abi filan mi vardi mesela? Kucuk yasta cok sorumluluk mu aldin da biraz sert oldun boyle?

Ben maskulen degilim, ama cok kadinsi da degilimdir. Kadinlarin aksine, alisveris hic sevmem, canta, ayakkabi, makyaj vs. bunlardan anlamam. Azami derecede ancak. Topuklu giyemem, evde kizkardesiminkileri deneyip yuruyunce guluyorlar, hic beceremiyorum, zaten merakim da yok. :D Ama maskulen bir havam da yok.
Kirk yilda bir ozenirim de ancak oyle makyaj filan yaparim, o da 2-3 sey, full makyaj degil. Yani insanin yapisinda olmayinca olmuyor. Ama asama asama ilerleyebilirsin yine de. Su halinden birden bire cok kadinsi bir insan olamazsin tabii. Giyimini degistirsen, makyaj yapsan, tavirlarini degistirsen kendine bile yabanci gelirsin, huzursuz olursun. Cok fazla bir degisim bekleme bence. Ve adim adim feminen ol. Mesela kendine elbise, etek vs artik neye ilgi duyarsan ondan al. Az biraz makyaj yap. topuklu olmasa da daha kadin ayakkabilari al. Cevrende ozendigin biri varsa ondan da akil alabilirsin, birlikte alisverise gidebilirsin.

Back
X