• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maskülen olmak istemiyorum.

İşe üniformalı gidiyorum ve silahlıyım. İşyerinde bu da biraz etkili oluyor. Ama normal bir ortamda misal çocuklar küfürlü konuşurlar. Ben rahatsız olmam. Başka kızlara bakarım hemen rahatsız olurlar.Ben tuhaf karşılamam. Ya da kibar kibar konuşamam. Çok değişik ya. Üniversitedeyken bir kere 'ay' diye tepki vermiştim. Oda arkadaşım. O ne öyle kız gibi tepki verdin dedi ya. Lakabım bile erkek ismidir.
Silahliysan guvenliksin galiba maskulen olman gayet normal isinin geregi senin caydiriciligin olmali gorunusunde

Ben senin tam olarak neden şikayetçi olduğunu anlamadım? Hisler mi? Davranış mi? Konuşma tarzı mi?

Eger ki konuşma tarzı olarak diyorsan geçmiş msj.larina baktım biraz ama ben bir anormallik göremedim. .Sadece 'ya'kelimesini biraz kullanıyorsun. .Onu azaltmakta fayda var bebis..Argo konuşuyorsan onu bırakma is ortamına göre çok zor..ama azaltmak imkansız değil. .

Kendine kadınlardan bir idol belirle sarkici olur, beğendiğin bir arkadasin olur. Onun davranislarini ve konusmasini taklit et. Giyiminde de daha kadinsi kıyafetler tercih et. Bu şekilde belki bir fayda gorursun. Gerekiyorsa yürüme konusunda ders al, videolar izle. Ne biliyim olmadi bir uzman yardimi al

Sanırım iş gereği hep erkeklerin ağırlıkta olduğu ortamdayım.Ya çok itici bir şey. Ben bile gördüğümde benim gibi olan birini itici olduğunu düşünüyorum.
Canım ablam da bikaç yıldır erkeklerin çok bulunduğu ortamda çalışıyo, ortaya bi erkek çıktınresmen:) sonradan olma erkeklik düzeliyor. Ne güzel ki farkındaymışsın, o farketmemiş bile. Zamanla düzeltirsin merak etme

giyim maskülen olunca seviyorum ama tavır hoş durmuyor. mesleğinizden dolayı iş ortamında feminen giyinmeniz zor ama öncelik olarak argoyu bırakmaya çalışın, o itici oluyor.
kadınlar en çok saçları ve ayakkabılarıyla feminen hissederlermiş.

Bir kadına argo konuşmayı yakıştıramıyorum. Üniformalı bir mesleğiniz var, silah taşıyorsunuz bu biraz daha sizi maskülenliğe itiyor olabilir. Giyim kuşamınızı değiştirebilirsiniz, saç renginizi kesimini modelini değiştirebilirsiniz, bu konuda kitaplar okuyabilirsiniz.

Topuklu giy topuklu.
Çok işe yarıyor. " asla giymem " diyenlerdensen de bi dene.
Başladın mı bırakamıyorsun.

Bende oyleyim.Etek giymem mesela,boydan dolayi topuklu giymem..Hani futbolla cok hasir nesir oldugumdan hatta futbol sitelerinde takila takila tum argo jargona hakimimdir.Kendimi rahat hissettigim ortamda kufurlu de konusurum ama yeri ve zamani var iste.Cok kadinsi olmaya gerek yok.Erkekler bu tarz kadinlardan hatta hoslanirlar fazla ortak nokta bulduklari icin.Zamaninda cok ekmegini yemisimdir hatta :))) ama dogru yerde ve dogru zamanda yapmalisin bunu.Makyajla giyimle cok ta alakali degil bu durum.Nadir makyaj yaparim saclarim genelde at kuyrugudur ama bunu da avantaja cevirebilirsin.

İşe üniformalı gidiyorum ve silahlıyım. İşyerinde bu da biraz etkili oluyor. Ama normal bir ortamda misal çocuklar küfürlü konuşurlar. Ben rahatsız olmam. Başka kızlara bakarım hemen rahatsız olurlar.Ben tuhaf karşılamam. Ya da kibar kibar konuşamam. Çok değişik ya. Üniversitedeyken bir kere 'ay' diye tepki vermiştim. Oda arkadaşım. O ne öyle kız gibi tepki verdin dedi ya. Lakabım bile erkek ismidir.
güvenlik görevlisi misin yoksa polis mi ...her iki durumda da maalesef pozisyonlarımızın etkisi olabiliyor..üç yıllık doğu görevimde tek kadın olarak çalışınca bende fazla maskülen bir tarza girişmiştim..neyse ki bu sene toparladım çok şükür..

Bence bir hormon testi yaptirmalisin. Bu gibi durumlarin altinda genellikle hormonel bozukluk yatabiliyor.

Bu meslegi secmis olman da bunun etkisi olabilir hatta.

Sana yakın olan tarzını beğendiğin bir kız arkadaşın var mı? Varsa ondan yardımcı olmasını iste.
Biz buradan şöyle yap böyle yap deriz ama pratikte pek başarılı olamayabilirsin. Bir aşamadan sonra sıkılıp salarsın.

Bu gibi şeylerde seni tanıyan biri daha çok yardımcı olur.

canım hormon testı yaptır eger erkeklık hormonların yuksekse elınde olmadan boyle davranıyo olabılırsın

Bence bir hormon testi yaptirmalisin. Bu gibi durumlarin altinda genellikle hormonel bozukluk yatabiliyor.

Bu meslegi secmis olman da bunun etkisi olabilir hatta.

Konu sahibi erkek gibi görünmüyorsa yani erkek tipi tüylenme, erkek tipi kelleşme gibi sorunları yoksa asla hormonlardan kaynaklı bir durum yoktur. Neye göre böyle bir iddiada bulunduğunuzu bilemedim?

Back
X