Masraflardan Kısmak

Manav alışverişim tek başına 200 lira tutmuş bak oturdum hesapladım. Domatesin kilosu 5 lira.2 çeşit zeytin, biraz peynir çeşidi. Bu hazır gıdalardan birkaç tane aldım. yumuşatıcılarım bitmişti. Onlardan aldım. süt yoğurt, salam, sosis derken 700 lirayı buldu. Elimde bir tek iki paket sigara var. Nasıl gitti anlamadım.

5 lira domatese mi verdin hemde hormonlu ?
çok çok mu aldın anlamadım ki ?
700 lira 1 aylık mutfak masrafı nerdeyse..

Madem eşiniz yemekten kaçıyor siz yapın yemekleri, eşinizi de yamak olarak kullanın:) bizde yemekleri eşim yapıyor ben de etrafı toparlama, bulaşık, banyo, mutfak temizliğiyle ilgileniyorum. İki kişi için temizlikçi lüks değil mi? Ev temizliği iki saate bakar aslında birlikte. Pazar yok mu yakınlarda? Manav alışverişinizi ordan yapsanız. Bir de salam sosis gerçekten anlamsız pahalı ve sağlıksız şeyler.

300 Tl elektrik çokkk. Bize bir kere 115 Tl geldi düşüp bayılacaktım neredeyse. Normalde 90Tl gelir. Evde kurutma makinam var. Ayrıca kızımı iki günde bir yıkıyorum ve bunun için Ufo yakıyorum. Binada en yüksek fatura bana geliyor yani. Bence size neden o kadar yüksek geliyor bir öğrenin.
700 Tl bir market alışverişi için çok fazla. Şu an domatesin fiyatı salkım da olsa hiç bir yerde 5 tl değil.

300 elektrik fazla her hafta tam gün yardımcı da fazla

Çocuk da yok anladığım yarım gün rahat yeter her hafta tüm evin camını mı siliyor

Bilgisayar o kadar yakmaz bence fırın vs mi çok çalışıyor desem benimki de haftada 5 çalışır 100 tl fatura gelmez
Yumuşatıcı vs pahalı ama her ay alınmaz zaten

Selam kızlar.
Benim sorunum masraflardan kısamamak. Az önce market alışverişine çıktım. Buzdolabı komple boşalmış. 500 tllik harcama yapacağım Bütün ay tamam. Ben böyle planladım. Markete gittim, doğru düzgün de br şey almadım. 700 lira para verdim ya. Bir sürü de eksiğim var etimi falan da almadım henüz. Türkiye standartlarında iyi kazanıyoruz ama bereketi mi yok nedir.
Yetişemiyorum.

Siz bu işi nasıl yapıyorsunuz? Kredi kartı kullanıyorz ve neredeyse her ay 4000 tl' nin üzerinde geliyor.
Daha önce hiç nakit alışveriş yapmadım, nasıl yettireceğim.
Faturalar desen aldı başını gitti. 2 kişiyiz 300 tl elektrik faturası ödedik geçen ay. Eşimle yemek işini bölüşüyoruz. Bir gün ben yapıyorum bir gün o. Ben ev yemeği yapsam bile, eşim üşenip dışardan söylüyor bi pizza alsak geliyor 50 tl hesap. Kendi gününde yemek yapaya ikna edemiyorum.
ben normalde halk günlerinde gidiyorum bir de marketlere. Fiyatları da karşılaştırmaya çalışıyorum. Bir de eve yardımcı bayan geliyor. Haftada bir kere günlüğü 150 liradan. Ayda 600 lira da oraya veriyorum.
yazdıkça bayağı fark ettim nerelere harcama yaptığımı ya.
Ben nasıl azaltacağım bunları, bütçenizi nasıl ayarlıyorsunuz?
Temizliginizi ve yemeklerinizi kendiniz yaparak kısabilirsiniz, calisan insanlarsiniz 700 tl'lik erzagi ne ara tuketiyorsunuz,

bende istanbldayim a101 bim şok gayet de yetio herseyime sadece meyve sebze icn farkli marketlere gidiyorum o da pazarin oldugu gn gidiyorum cnku rekabet artyo :)))

Market alisverisini ben haftalik yapmaya basladim baya duzene girdim :)
Yani cumartesi gunleri alosveris gunum. 4 kalemde hallediyorum.
Eksikleri hafta ici telimde not defterime isliyorum.
O an kahve yoksa evde gidip almiyorum soda hazirliyorum yada hemen cay :)
Sadece oglum icin ekstra bisey gerekiyorsa onu aliyoruz.
Duzen sart.
Toplu alisveris bir tuzak :63:

evet 300 çok elektrik .. bizim pc de sürekli açık .. 2 günde bir çamaşır makinesi çalışıyor ..bulaşık mak bazı gün 2 kere çalışıyor.. 100 lira ve civarı geliyor bize..

Domates bizim burdada 6 tl ama market degil manavda :)
Bence hergun yemegi siz yapin esiniz bulasiklari toplasin tek fazla gider disaridan yemek bence.

Cok fazla tutmus kaac kisilik ailesiniz.liste yapin alisveris oncesi.fisin fotosunu atsaniz merak ettim.ne aldinizda okadarvtuttu yani

Temizliginizi ve yemeklerinizi kendiniz yaparak kısabilirsiniz, calisan insanlarsiniz 700 tl'lik erzagi ne ara tuketiyorsunuz,
bu hazırları çok yiyoruz. Böreği falan da hazır alıyorum ben. patates kızartması, halka soğan falan zart zurt. Bir de aldık mı 3-4 tane falan almam gerekiyor çünkü eşim bir yedi mi 2 paket o hazırlardan yiyor.

Lüks yaşıyorsun gibi. Ayda bir al kadını. Toz almak, yerleri süpürmek zor işler değil. Bir de kadın fazla alıyor. Pizza nın kişi başına 10 tl ye olanı da var. Market alışverişini toptan yapmak mantıklı değil bence. Ay içinde Can'ın başka bir peynir çeker. Yine girersin markete. Sen hiç kısmaya çalışmıyorsun ki. Dörtnala para harcıyorsun.

bu hazırları çok yiyoruz. Böreği falan da hazır alıyorum ben. patates kızartması, halka soğan falan zart zurt. Bir de aldık mı 3-4 tane falan almam gerekiyor çünkü eşim bir yedi mi 2 paket o hazırlardan yiyor.
Kilo problemi yaşayabilirsiniz yakında üstelik sağlık problemi de:(

onlar çok sağlıksız ama..
ha bu aklı veren kadın anca çocuktan sonra sağlıklı yeme alışkanlığı edinmiş o ayrı :KK70:

Back
X