Masraflardan Kısmak

bu hazırları çok yiyoruz. Böreği falan da hazır alıyorum ben. patates kızartması, halka soğan falan zart zurt. Bir de aldık mı 3-4 tane falan almam gerekiyor çünkü eşim bir yedi mi 2 paket o hazırlardan yiyor.

Bunları bimden alabilirsiniz yada a101
patates 3,75 soğan halkası 3,25 civarı
sıper fresh çok pahalı

biz markete gittiğimizde toplu alışverişe 150-200 arası olunca ooo ne kadar alış veriş yaptık diyor eşim :D
tabii borç çok olunca nereden kısılacak tabii boğazdan :)
tabii bazı eksikleri yoğurt peynir ıvır zıvırı sonradan az az alıyor ama 300 ü geçirmeyiz yani

yemekleri siz yapın. siz yemek yaparken eşiniz evi toparlasın. bir gün silip süpürsün, bir gün toz alsın, bir gün tuvalet banyo yıkasın falan. kadını da ayda 1 kere büyük temizliğe çağırın.

Bunları bimden alabilirsiniz yada a101
patates 3,75 soğan halkası 3,25 civarı
sıper fresh çok pahalı
aynen marka vermeyeyim dedim ama superfreshten aldım. Bunların bi de kalamarları balıkları falan oluyor. Onları aldık mı daha pahalı. Bim daha ucuz olduğunu biliyorum ama güvensizim ona karşı.

eşim evde değilken bile pc yi hep açık bırakıyor. Sürekli bir şeyleri update ediyor. acaba diyorum elektrik bu yüzde mi yüksek geliyor. Kaçak mı var bilmiyorum. Aşağı komşunun da 210 tl gelmiş geçen ay. Ben yeni evli sayılırım aslında, ev değiştirdim ama o zamanda yine 200 tl yi buluyordu elektrik. Kış diye mi bilmiyorum. Ne kadar gelmesi gerek normalde??
2 kisiye 300 tl elektrik faturasi cok fazla degil mi? Ne kullaniyorsunuz?

Biz de 2 kişiyiz;
Mevsim şartlarına göre bizim 7-24 klimalar açık olur yazın, 400ün altına inerse ne ala.
Bunun haricinde, 7-24 modem açık olur, pc açıktır, tvler stand by modda kalır, her şey şarjdadır, bulaşık makinası paso çalışır (Her şeye ayrı çatal bıçak, tabak vb. kullanma huyumuz var). Ortalama 200ü bulur.

Belki makinaların markaları ile de ilgilidir, bazı marka eşyalar daha az elektrik tüketiyor.

Biz de 2 kişiyiz. 180 metre kare ev 40- 60 tl elektrik elektrik gelir. Elinde açık fön makinesiyle mi uyuyorsun ne yapıyorsun anlamadım.
bana bu güne kadar hiç gelmedi 40-60. hatta ben onları doğuda daha ucuz orada sanıyordum. Annemn evinde de40 lira gelmedi yaa. süper bir şey. Evde 3 tane bigisayar var. Bir tanesinde eşim bir oyun oynuyor. O sürekli açık. Oyun kasıyorlar hileyle. Gece gündüz açık kalıyor. Ben de sürekli şarjda tutuyorum.

2 kişi 300 tl elektirik fazla şehir fArk ederim bilmem ama biz ankaradayiz kışın 100 liranın üstünde geldi bir ay evde akvAryum vardı 90 100 o civarda geliyordu akvAryum sattık 60 lirAya düştü. Geçen yad 60 geldi bence 60 70 normAldir, bütün esyLarimiz var bu arada her gün bulaşık makinesi çAlışır haftA dA en az 2 defa çamaşır makinesi çAlışır ev k ombili eviniz mi büyük elektrikli isiticimi kullanıyorsunuz çok bence faturanın. Beyaz tasarruflu ampul kullanın. Ne bileyim salonda 4 lu avize var hepsini yapmayız biz ne gerek var, arkanızdan açık ışık bırakmamaya dikkat edin. Bilgisayarda mecbur ini açık olması gündüz eve mi bakıyorsunuz o kısmı anlamadım. Bilgisayarda çok elektirik yakar.
Markete bir arkadaş daha yazmış bim a101 uygun oluyor gayet ürünlerde kaliteli. Orada olmayanları başka marketten Hallediyoruz biz annemle 4 5 market gezeriz bi alışverişe çıkalım 1 yerden almayız herşeyi, hangisi uygun ordan alır çıkarız.

yarın atarım şu an o konuyu düşünmek feci sinirimi bozuyor..:KK70:
az sindireyim olayı..

diyorum ki sözleşmeyi okumadan imzalayan türk kervanına eklendim evelallah :KK70:
allah kahretmesin seni :)) bir de diyorsun ki yoo bana öyle bir şey imzalatmadılar. bir bakmakta fayda var. Kendine gelince yolla :)))

aynen marka vermeyeyim dedim ama superfreshten aldım. Bunların bi de kalamarları balıkları falan oluyor. Onları aldık mı daha pahalı. Bim daha ucuz olduğunu biliyorum ama güvensizim ona karşı.

Bim vb yerlerin kendi markalarını paketteki adresten netten araştırıp gerçekte hangi marka olduğunu bulabilirsin.
Carrefourda carrefour yazan markaların paketin hemen arkasında hangi marka olduğu yazar.
Mesela hünkar pirinç 15 liradır carrefour yazan da aslında hünkardır ama 10 liradır.
Baldo reis 20 liradır carrefour ambalajındaki pirinç 15 liradır aslında ikiside aynı sadece ambalaj farklı.

O nasil bir elektrik faturasidir 2 kisisiniz ve calisiyorsunuz. Aksamdan aksama nasil harciyorsunuz bu kadar. Tum gun evde olsaniz bile cook cok fazlao_O
Arkadaslar soylemis zaten 5 tl ye nasil domatestir o asiri pahali. Pazarlara gitmeyi deneyebilirsiniz. Yada daha uygun fiyatli bir markete.
Markette fiyatlara bakin alisverisiniz bitince cikmadan fisinizi kontrol edin. Bazi marketler gordugunuz fiyattan cok farkli fiyat geciyorlar :KK12:
Baya sagliksiz besleniyorsunuz aslinda.
Temizlikcide ayda 1 kere gelse nasil yetmiyor ki. Hafta sonu 2 saatinizi supurup silmeye ayirirsiniz. Hic olmadi 2 haftada bir cagirin 300 tl bile olsa kar :110:

Yumuşatıcı mesela a101de var abc marka inan harika kalıcı ve cok guzel kokuyo hemde ucuz... Ya ne bilim a101,bim,şok herşeyi halledio bzde aslnda...

:KK57::KK57::KK57: Böyle Okudum Konuyu Arkadaşım Siz Nerede Yaşıyorsunuz Bu Ne Müsriflik

Bizde 2 Kişiyiz Market Alışverişi Ayda En Fazla 400 Pazarda 100 Elektrik 60 Gelir Ve En Pahalı Şehirde Yaşıyorum

5 Liraya Bu Mevsimde Domates mi Olur 700 Liraya Market Çok Et Bile Yok İçinde

Bana O Parayı Versen O Kadar Parayı Harcayamam Pes

Bim vb yerlerin kendi markalarını paketteki adresten netten araştırıp gerçekte hangi marka olduğunu bulabilirsin.
Carrefourda carrefour yazan markaların paketin hemen arkasında hangi marka olduğu yazar.
Mesela hünkar pirinç 15 liradır carrefour yazan da aslında hünkardır ama 10 liradır.
Baldo reis 20 liradır carrefour ambalajındaki pirinç 15 liradır aslında ikiside aynı sadece ambalaj farklı.
siz bayağı iyisiniz yahu :) ben öyle büyük marketlere hiç gitmiyorum. Benim evin yanında bir tane var. oraya gidiyorum hiç marka falan da bakmıyorum. Aynı ürünü daha uyguna sattıklarıı bimiyordum. ben de öyle yapacağım.

Back
X