Memenizi tam boşaltamamış. İlerlerse Ateş yapar. Sıcak havlu ile kompres yapın ondan sonra süt sağma makinesi ile güzelce sağın. O bezeleri ovalayarak iyice bastıra bastıra sağın. Bebeğim ememediği içimin topaç topaç olmuştu memem. Mastit olmadı çok şükür ama yeğenimin yardımıyla sağmıştık. Günde 2-3 defa mutlaka uygulayın. 2-3 güne geçer. Geçmezse o zaman bir doktora danışın derim.Selam arkadaslar. Dunden beri sol gogsumde bir aci var emzirirken de devam ediyor ustelik dokundugumda sertlikler geliyo elime biaz arastirdim mastit cikti karsima ama kizariklik ates yok. agri, gogus ucumda hassasiyet ve dokundugumda bazi bolgelerinde sert dokular var dokundugumda aciyan kucuk top seklinde. Yasayan var mi bu durumu. Mastit boyle bisey mi. Simdi sicak su torbasi yapicam. Baska neler iyi gelir. Yasayanlar yardimci olabilir mi acaba. 3 bucuk aylik bebegim bu arada dogdugndan beri emziriryorum ilk defa boyle oldu
Hemen duş
Ilık sıcak soğuk değiştirerek
Hatta yavaşça öbür memeyi sağ o da akmaya başlasın kendisi
Pompa varsa da bol bol sağ
Yalan Yok çığlık çığlığa sağdık. O nedenle eşiniz yada evde yanınızda başka birisi varsa o yardımcı olsun. Ben kendime o kadar sert bastıramamıştım açıkçası. Geçmiş olsun.Cok saolun ama o bezeleri bastirarak nasil sagdinizkiyafetim degince bile aciyo cunku dediklerinizi yapmaya calisicam bende allah razi olsun hepinizden
Soru başkasına olmuş ben yanıtlayayım :) her emzirmeden sonra güzelce sağın. Tek çaresi memenin boşaldığından emin olmak.Bunun hiç olmaması için napmalı damdan?
Korkuyorum ya bunları okudukça
Çok geçmiş olsun konu sahibi
SağolunSoru başkasına olmuş ben yanıtlayayım :) her emzirmeden sonra güzelce sağın. Tek çaresi memenin boşaldığından emin olmak.
Gecmis olsun.bende olmustum o kadar agrim vardi ki kolumu kaldirip kapiyi acamiyordum.sicak dus havlu hepsini denedim.bana gore tek caresi cocuk emerken ayaklarini kucaga degilde diger tarafa koymak.anlatabildim insallah.Selam arkadaslar. Dunden beri sol gogsumde bir aci var emzirirken de devam ediyor ustelik dokundugumda sertlikler geliyo elime biaz arastirdim mastit cikti karsima ama kizariklik ates yok. agri, gogus ucumda hassasiyet ve dokundugumda bazi bolgelerinde sert dokular var dokundugumda aciyan kucuk top seklinde. Yasayan var mi bu durumu. Mastit boyle bisey mi. Simdi sicak su torbasi yapicam. Baska neler iyi gelir. Yasayanlar yardimci olabilir mi acaba. 3 bucuk aylik bebegim bu arada dogdugndan beri emziriryorum ilk defa boyle oldu
Süt tamamen arz talep meselesi aslında. Meme ne kadar boşalırsa yerine yenisi gelir ve hatta süt yetmiyor diye daha fazlası gelir zamanla. İlk 2-3 gün şüphe oluşuyorsa sağdınız sütü yine verirsiniz bebişe.Sağolun
Peki bi dahaki emzirmeye kadar yeni süt oluşur mu hemen? Hepsini sağınca yani
Bunun hiç olmaması için napmalı damdan?
Korkuyorum ya bunları okudukça
Çok geçmiş olsun konu sahibi
Bende olmadı mesela
Ama arkadaşımınki 3 hafta erken doğdu ilk hafta olmuştu ona ilaç vs vermişti doktor
Benim oğlan bol emerdi arada mehe reddi Yaşamadı
Zaten 3 Aydan sonra günde 3 kere sağmaya başladım işe başladım o Zaman da terbiye oldu
Konu sahibine geçmiş olsun ilerlemeden çözerse çok sıkıntı olmaz
Sen de çok düşünme böyle şeyler
Olursa o Zaman düşünürsün sorarsın elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz
Sağlıkla kucağına al çok düşünme o seni yönlendiriyor doğunca
Canim benim iki cocukta da olmadi herkeste olmuyor merak etme. Baslangic oldu bende . o mememi bol emzirip , sagdim.Ay işte insan bilmediği şeyden korkuyor :)
Ya sarılık olur da anlamazsam
Ya ateşi çıkar da ben fark etmezsem gibi
Yaşadıkça öğrenicem sanırım
Canim benim iki cocukta da olmadi herkeste olmuyor merak etme. Baslangic oldu bende . o mememi bol emzirip , sagdim.
Birde mastit olmamasi icin emme pozisyonu var. Normal pozisyonda bebek kucak ta olur ya , bunda ters tutuyorsun yani bebegin bebegin bacaklar dista durucak. O da faydaliymis.
Sicak bi banyo agriniza iyi gelebilir.ordaki sut tam bosalmamis acaba bebegnz azmi emiyo yada sutuniz cokmu coksa sagin buzluga kaldirin ilerde sutunuz azalicak lazm olurSelam arkadaslar. Dunden beri sol gogsumde bir aci var emzirirken de devam ediyor ustelik dokundugumda sertlikler geliyo elime biaz arastirdim mastit cikti karsima ama kizariklik ates yok. agri, gogus ucumda hassasiyet ve dokundugumda bazi bolgelerinde sert dokular var dokundugumda aciyan kucuk top seklinde. Yasayan var mi bu durumu. Mastit boyle bisey mi. Simdi sicak su torbasi yapicam. Baska neler iyi gelir. Yasayanlar yardimci olabilir mi acaba. 3 bucuk aylik bebegim bu arada dogdugndan beri emziriryorum ilk defa boyle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?