Hanimlar dediginiz yontemleri uyguladim bugun gogsum yumusadi ve agrisi azaldi herkese tesekkurler umarim benim gibi olup bu konuyu okuyan kisilere de faydali olur
Cok saolun ama o bezeleri bastirarak nasil sagdiniz kiyafetim degince bile aciyo cunku dediklerinizi yapmaya calisicam bende allah razi olsun hepinizden
Çok geçmiş olsun. Bastırmaya hafif dokunsalar ile meme ucuna doğru masaj yapın. Hatta tarak ile meme ucuna doğru hafifçe tarayabilirsiniz. Bu sırada ya emzirin ya da sağın. Bunu 2-3 gun tamamen gecene kadar 2 saatte bir yapin. Bebeği farklı pozisyonlar da emzirmek de çok faydalı.
Benim de olmuştu. 2 kere. Süt biriktirme el değmez. Ancak sagdikca rahatlayacak. Çok bastırmayin. Hatta diğer memenizde bebeği emzirirken mastitli memeyi sağmak da çözüm sağlayabilir. Beyaz lahana yaprağı onerilir
Benim de başıma gelmişti. Ağrı verici birşey mastite çevirmeden kurtulmuştum şükür. Ama şunu diyim bazı durumlarda sıcak bazı durumlarda soğuk uygulanıyor. Yani herkes sıcak uygula demiş ama daha kötü edebilirsiniz mutlaka doktora gidin onun önerisini dinleyin. Bende bunun yanında meme ucunda beyaz bir baloncuk olmuştu çıkamıyordu süt ucunda birikiyordu balon gibi olmuştu. Neler çektim ondan bir bilsen hala daha çekiyorum. Igneyle delme sütü akıtma antibiyotik tedavileri yok yok yok. Tek çözüm sağmak veya emzirmek. Göğsümüzü devamlı boşaltmaya çalışın. Diğer sorunuz da evet süt üretimi diğer emmesine oluşur. Gerekirse 2 meme verirsiniz emmesi icin. Ne kadar boşaltirsaniz o kadar süt üretir
Hanimlar dediginiz yontemleri uyguladim bugun gogsum yumusadi ve agrisi azaldi herkese tesekkurler umarim benim gibi olup bu konuyu okuyan kisilere de faydali olur
Cok saolun ama o bezeleri bastirarak nasil sagdiniz kiyafetim degince bile aciyo cunku dediklerinizi yapmaya calisicam bende allah razi olsun hepinizden
Arkadaşlar 13 günlük bebeğim var .bide 6 yasında kızım.birincide defalarca kez mastit oldum bıraktırma aşamasında bile hiçbir derman bulamadım elle sağma makina sağma süt çoksa yağlıysa kanallar darsa bu bela illaki oluyor.en son amiliyatla bitti maceram. Süt kesilemdi.tıkalı kanalarım alındı.o kadar çare aradım ki.şimdi deneyimlerimi paylaşma zamanı bende.bu bebeğimde olmim diye çok dua ettim.normal doğum su ikiside 3.gün ben yine mastit oldum.birincisi arkadan gelen sütü durdurmak ve ateş çıkmasını enfeksiyona dönüşmesini önlemek için kesinlikle soğuk kompleks uyulayın.sıcak uygularsanız beter oluyorsunuz çünkü.ikincisi.ben bu doğumda yaptım buradaki arkadaşlar dan öğrenip.kesinlikle ters meme emzirmeyi deneyin.ben ondan derman buldum.ayrıca benim gibi meme ucunuzda yaraysa.karabaş otunu kaynaıp pamukla meme başına koyun.ve tahin yağı.harika sonuç alıyorsunuz.Allahım hepimize yardım etsin.bebeklerimize ve bize sağlık versin inşallah