• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Matematik bilenler yardimci olabilir mi?

AglayanPasta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
458
2
46
Diğer
Arkadaslar benim kendime gore cok buyuk bir sorunum var.6. siniftan beri... matematik dersim hic iyi olmadi..hic anlamadim cozemedim...
Simdi 22 yasindayim ve universite sinavina hazirlanmak istiyorum. Ve en korktugum sey de matematik...Dershaneye gidip calisma gibi bir durumum yok suan oyuzden kendi basima evde calismam lazim. internette videolar izliyorum konu anlatan...anliyorum ama kendim cozmeye gelince cozemiyorum.. aslinda okadar cok seviyorumki matematigi ama olmuyor. Ne yapmam lazim? nasil calismam lazim? bana destek verirseniz cok mutlu olurum...herkese cok tesekkur ederim:71:

Arkadaslar benim kendime gore cok buyuk bir sorunum var.6. siniftan beri... matematik dersim hic iyi olmadi..hic anlamadim cozemedim...
Simdi 22 yasindayim ve universite sinavina hazirlanmak istiyorum. Ve en korktugum sey de matematik...Dershaneye gidip calisma gibi bir durumum yok suan oyuzden kendi basima evde calismam lazim. internette videolar izliyorum konu anlatan...anliyorum ama kendim cozmeye gelince cozemiyorum.. aslinda okadar cok seviyorumki matematigi ama olmuyor. Ne yapmam lazim? nasil calismam lazim? bana destek verirseniz cok mutlu olurum...herkese cok tesekkur ederim:71:

Benimde ''matematikle hiç iyi olmadı aram''

Salla... Edebiyat okudum:34:

ilk olarak önyargıyı at üstünden, sonra da ezber yapmadan mantığı kavrayarak git
basamak basamak çözümlü örneklerden bakarsan kolayca anlarsın.

uydu antenin varsa z tv diye bir kanal var 7 gün 24 saat ders anlatıyor içerik takip edip ilgili dersleri takip edebilirsin. eğer kendi başına çözemiyorsan bunun sebebi konuyu anlamamış olmandır.öğretmen çözerken anlıyomuşsun gibi gelir her zaman sen sınıf ortamında olsan hemen dersten sonra tekrar et diyeceğim ama şu durumda daha avantajlısın gibi geldi bana. video izlerken bir örnek soru çözülüyor diyelim ki durdur bitince sen kendin çöz çözersen anlamışsındır çözemezsen tekrar izle olmassa konu anlatımını tekrar izle olmassa başka bi siteden yararlan bunun için de önerim ekol hoca dır.başka soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım..

uydu antenin varsa z tv diye bir kanal var 7 gün 24 saat ders anlatıyor içerik takip edip ilgili dersleri takip edebilirsin. eğer kendi başına çözemiyorsan bunun sebebi konuyu anlamamış olmandır.öğretmen çözerken anlıyomuşsun gibi gelir her zaman sen sınıf ortamında olsan hemen dersten sonra tekrar et diyeceğim ama şu durumda daha avantajlısın gibi geldi bana. video izlerken bir örnek soru çözülüyor diyelim ki durdur bitince sen kendin çöz çözersen anlamışsındır çözemezsen tekrar izle olmassa konu anlatımını tekrar izle olmassa başka bi siteden yararlan bunun için de önerim ekol hoca dır.başka soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım..

zaten ekol hocayi dinliyorum. okadar guzel anlatiyorki oysa... niye zorlaniyorum bilmiyorum. yani adam soru cozuyo aa diyorum ne kadar basit...sonraki soruyu kendim cozmeye calisinca takiliyorum istee..

bende zaten ingilizce ogretmenligi okumak istiyorum ama sinavda muhakkak matematik soruyorlar...ogrenmem lazim ama olmuyor:43::50:

Basit soruları cevaplayarak hallettim ben sorunu..

Örnek veriyorum sınavda 50 sayısal 50 sözel soru varsa..

Sözelin hepsini cevaplar genelde çok az yalnışım çıkardı.

Sayısaldada 50 sorunun 10unu falan cevaplardım cevapladıklarım doğru cıkardı..

Mantık sorusu tarzında olan soruları cevapla

Ne matemetiği severim nede o beni sever..

''Dar kalıplara giremem ben'' bu yüzden hiç sevmedim sayısalı..

Boşver sende hiç takılma..

canım ben matematik bölümünde okuyorum. herkesin anlama,çalışma stili farklı tabi ki bunu sen kendin daha iyi bilirsin ama bildiğim bişey varsa o da matematik çalışırken iyice öğrenene kadar herşeyi yazmak.Yani mesela bi soruyu çözerken biliyorum diye basamakları atlama. gözün kapalı çözebilene kadar hepsini yaz. diğer tavsiyem de konuyu iyice anlamadan soru çözmeye başlama. konuyla ilgili herşeyi iyice anladığından emin olduktan sonra çözümlü örneklere bak neyi nasıl yapmış diye sonra da çok çok soru çöz. zaten zor olan kısmı bu :) ama malesef matematik böyle çok soru sormadan olmuyo. umarım çok çok başarılı olursun tatlıım:66:

bu genelde bütün öğrencilerde olur anladım zannediyorsunuz anlamıyorsunuz sebebi bu tekrar tekrar izleyip durdurup kendiniz çözün konu anlatımı izlemeden soru çözümü yapmayın ve de mutlaka kolaydan alan bir kaynak kitap olması şart.. dershaneye gidecek durumunuz yokmuş gidip kaynaklarını alabilirsiniz satarlar ya da durumunuzu anlatırsanız ücretsiz verirler..

Bölümünü sormuştum ama...
Neyse ing.öğretmenliği istiosan sadece mat1 öğrenmen yeterli ben de matematikten nefret eden ve başaramayan biri olarak 5-6 ayda mat1'i çok iyi bi şekilde öğrenmiştim mat1'e verimli çalışırsan mutlaka yaparsın işlem yeteneğinden başka bişey değil.
Mat2 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama zaten istediğin bölüm için mat2'ye gerek yok...

Bence bu ''anlamak'' '' anlammak'' tabiri caize kafa basması değil, istek meselesi..

Eğer gerçekten bunu bir eksiklik olarak görüyorsan kendin çalış..

Durum yok diyorsun dershaneye gitmeye..

Ben hayatım boyunca hiçbir zaman gitmedim dershaneye..

Hiç kursda görmedim..

İstiyorsan zaten ilk seferinde anlamasan 2. yine olmazsa 3. üzerine gide gide anlarsın dediğim gibi sorun etme..

Hadi iyi akşamlar..

canım ben matematik bölümünde okuyorum. herkesin anlama,çalışma stili farklı tabi ki bunu sen kendin daha iyi bilirsin ama bildiğim bişey varsa o da matematik çalışırken iyice öğrenene kadar herşeyi yazmak.Yani mesela bi soruyu çözerken biliyorum diye basamakları atlama. gözün kapalı çözebilene kadar hepsini yaz. diğer tavsiyem de konuyu iyice anlamadan soru çözmeye başlama. konuyla ilgili herşeyi iyice anladığından emin olduktan sonra çözümlü örneklere bak neyi nasıl yapmış diye sonra da çok çok soru çöz. zaten zor olan kısmı bu :) ama malesef matematik böyle çok soru sormadan olmuyo. umarım çok çok başarılı olursun tatlıım:66:

matematik bilenleri hep kiskanmisimdir... okulda okadar zorlandimki..kendimi aptal sanirdim.. tavsiyelerin cok guzel...hergun calisiyordum ama dun konuyu bitirip anladigimi dusundugumde ve soru cozmeye calistigmda ve cozemeyince hevesim gitti.. bugun hic bakmadim matematige...cok tesekkur ederim canim

O zaman bebeğim birincisi sıkıntıya girmeyeceksin, ikincisi ne kadar soru yapman gerektiğini hesaplayacaksın, üçüncüsü de dişine göre kolay konular belirleyip o konularda sınavda çözmen gereken kadar tabi iyice çalışacaksın

Ben dil öğrencisi olmama rağmen iç mimarlığa sayısaldan girmiştim, ama gerçekten yapamayacağım bir meslek. Ben de ingilizce öğretmenliği istiyorum, ve sadece mat-geo1 den 15-20 net çıkarsan ygs çantada keklik olur, sen yine iyi hazırlan, bak herkes çok güzel tüyolar vermiş. Mart ayına kadar olur bence.:8:

Bölümünü sormuştum ama...
Neyse ing.öğretmenliği istiosan sadece mat1 öğrenmen yeterli ben de matematikten nefret eden ve başaramayan biri olarak 5-6 ayda mat1'i çok iyi bi şekilde öğrenmiştim mat1'e verimli çalışırsan mutlaka yaparsın işlem yeteneğinden başka bişey değil.
Mat2 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama zaten istediğin bölüm için mat2'ye gerek yok...

kusura bakma canim yazacaktim sana unuttum:14: ben ingilizce ogretmenligi istiyorum. cevaplarin icin cok tesekkur ederim. inshaallah cok calisacam... su matematigi ya ogrenecam yada ogrenecam baska sansim yok.. aslinda seviyorum o dersi ama anlamayinca .....

buna bende cevap vermek istedim aslında canım bende üni. sınavına hazırlanıyorum lise 3teyim ve anadolu lisesi okuyorum.Malumm bizim matematik dersi biraz daha zor oluyor.Bende hiç sevmezdim matematiği ve çözme gereği duymazdım hatta lise sınavlarına hazırlanırken hocalara dediğim şey ''Ben matematiği boş bırakacağım''..Açıkçası baktım böyle olmuyor bende deneyim biraz dedim ve matematik çalışmaya ağırlık verdim konu anlatımlı kitaplar aldım çözmeye başladım tek tek özet çıkara çıkara..Önce kolay test kitaplarından başladım çözmeye çözdükçe insana güven geliyor ve şuan sınıfta mat. netleri en iyi olanlar arasındayım :) bence sende bunu bir dene işe yaracak eminim ve kendine güven asla çözemiyorum diyip kapatma sayfaları başarılar canımcım :) :69:

kusura bakma canim yazacaktim sana unuttum:14: ben ingilizce ogretmenligi istiyorum. cevaplarin icin cok tesekkur ederim. inshaallah cok calisacam... su matematigi ya ogrenecam yada ogrenecam baska sansim yok.. aslinda seviyorum o dersi ama anlamayinca .....

Önemli değil canım.
Lisedeki bölümünü sormuştum dil bölümü mezunu musun?

Back
X