Mavi Gözlülerin Atası Tek

arzusoydan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2007
795
1
96
İstanbul
Mavi Gözlülerin Atası Tek

Mavi gözlü insanların tek bir ortak atadan geldiği iddia ediliyor.

Kopenhag Üniversitesi'nden Hans Eiberg başkanlığındaki bir araştırmacı grubu, göz rengiyle ilgili gende yaşanan bir mutasyon nedeniyle, "melanin" maddesi üretimi azaldığından kahverengi olması gereken gözün mavi renk aldığını bildirdi.

Eiberg'e göre mavi gözlülerin DNA'sındaki mutasyon aynı döneme denk geliyor, bu da tek bir atadan dünyaya yayıldıkları anlamını taşıyor. Hans Eiberg, "Orijinal olarak, aslında hepimiz kahverengi gözlüyüz. Ancak kromozomlarımızdaki OCA2 geninin mutasyona uğraması sonucu, renkte değişim meydana geliyor. Yani bir anlamda göz renginin kahverengi olması yeteneği kayboluyor. Böylece göz rengi maviye dönüşüyor.

Oysa gözde yeşil renk, iris tabakabındaki melanin oranının değişmesinden kaynaklanıyor" dedi. Eiberg, bu sonuçtan yola çıkılarak, mavi gözlü insanların tek bir ortak atadan geldiğinin söylenebileceğini ifade etti.
alıntı...

Enteresan bir bilgi. Bu bolumu kesfettigime cok sevindim. KK'da. Zira boyle konulardan sohbet edebilecek, bilgisi olacak ve bunlari Turkce ifade edebilecek kimse yok etrafimda. Ozledigim de bu olsa gerek.
Inanamayacagin kadar cahil insanlar var (gocmenler) burada! Onca imkana ragmen egitmemisler kendilerini! Istanbul'u bu yuzden ozluyorum. Daha adam gibi iki kelime eden ve Turkce konusana rastlayamadim. : (
Uzgunum ama umutluyum...

(Kahverengi goz rengi de baskin gen degil mi?) : )

yani demek biz aslında imalat hatasıyız

:roflol::roflol::roflol::roflol:
süper bir cevap.
bende mavi gözlüyüm,babam,ablam,ablamın iki kızı,amcam,dedem,sülalede birçok kişi mavi gözlü.
şimdi biz imalat hatasımıyız :roflol::roflol::roflol:

Hepimizin atası bir zaten Hz.Adem ils Hz.Havva.

Yani denildiği gibi amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Saçamlık bence ne işimiz olur amerikan atasıyla türk olsa neyseyasakkelime

Kabul tmiyorum banane ben tür soyundna geldim:kızgın::mymeka:

millet mavi göz die ölüp gidiyo bide len resmen yarım insanmışız haberimiz yok puhahaha:dance::dance:

ee az bulunan her zaman kıymetli olurmuş :jeyyar: hatalı matalı millet bayılıyo işte mavi gözlere hihoyyyt

Back
X