maxi etek giyerken zorlanıyorum..

busrabci

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
4
0
16
Erzurum
Selamlar herkese,
kapanma aşamasında olan biri olarak giyim tarzımı da değiştiriyorum ve pantalona alışmış biri olarak biranda maxi eteğe geçince baya zorlanıyorum...İllada giyicem ben bunu ama bu etekle yürümesi, merdiven çıkması, çömelmesi vb. herşey çok zor yaaa.. Bi kolayını bilen var mı?

Eteğe alışkın olanlar çok rahat pantolon giyemiyorum dediklerine göre etek rahat bir şey olmalı, belki de başlarda dümdüz inen veya dar modeller yerine daha esnek modeller daha dökümlü kumaşlar seçmelisin. Maxi etek denen modeli tam olarak bilemiyorum ama tahmin ediyorum. Bir de ille de etek diye kendini zorlama bence, pantolon ve tuniklerle de çok şık
usturuplu olabilen kapalı bayanlarımız var. Kararını tebrik eder, başarılar dilerim.

arkadaşa katılıyorum bol pantalon ve tunik ve ya uzun kabanlarla kombinleyebilirsin canım
kararını da tebrik ediyorum

hem pantolon hem etek giyerim bi zorlugunu gormuyorum. ama pantolon daha rahat..uzerine uzun seylerle giyersen daha kolay bence..zamanla olur maxi etekte dert etme.

ben günlük hayatımda pantolon giyiyorum...
üzerine de bol, diz kapağıma kadar inen tuniklerle çok rahat ediyorum...
her zaman uzun etek giycem diye zora sokma kendini...
zamanla ona da alışıyo insan zaten...
dar olmayan ve vucut hatlarını beli etmeyecek şekilde olursa,
üstüne de en az diz kapaklarına kadar inecek bi tunik tercih edersen, tesettüre uygun oluyosun zaten..
çabandan dolayı seni tebrik ederimmm

once bi pantolon ustu etek farzlarini dene derim.sonradan alisirsin maxi lere.
bencede, tebrik ederim cabandan dolayi.

bence maxi etek her bayanin dolabinda olmali.
maxi etek degilse bile maxi gece kiyafetleri olmali.
onca kadin tasiyabiliyorsa bunu demekki zor degil.

ben her türlü giyiyorum ve her kiyafete göre dikkat etmen gereken seylerde degisiyor tabi, bu tek uzun etek icin gecerli degil.

uzun etek de dikkatedilmesi gereken:

Otururken: aslinda hicbir sorun yok. sadece bazi etekler yukari kayiyor, bu nedenle otururken etegi kenerlarindan bacaklarinin arkasina dogru alip oturmak. kücük bir hamleyle yaparsin bacaginda acilmaz.

yürürken rüzgar varsa: bir elinle dizlerinin hizasinda diger elinle ayni hizanin arka tarafinla elini tutuyorsun.

cömelirken: etegi arka diz hizasindaiki elinle yandan bacaklarinin arkasina skistirip cömeliyorsun. ne önden nede arkadan etek acilmiyor.

merdiven cikarken: ne yerlere degmesini nede bacagin görünmesini istemiyorsan.. merdicen cikarken: önden iki yerden cok hafif etegi havaya kaldirarak cikiyorsun.
merdiven inerken sadce bir elinle sag veya soldan etegin arkasi hafif ayaga kalacak kadar kaldiriyorsun.

birde ben uzun etek giydigimde icime mutlaka tenimi göstermeyen uzun tayt giyerim. hani düsersem etegim acilir diye.
böyle yaptigimda iyi oldu bir kez kayip düsmüstüm karda. etegim dizimin üzerine kadar acilmisti, ama etek ve uzun tayt siyah oldugundan ben bile acildigini kalkacagim sirada farkettim

Uzun etek giyemem, hep dolanır bacaklarıma. Nasıl alışırsınız bilmiyorum. Pantolon ve tuniklerle başlayın, arada bir etek giyerek alışırsınız. Önce evde etek giymeye, alışmaya çalışın. Alışık olmadan dışarıda giyerseniz zor anlar yaşayabilirsiniz.

Ben bol pantolon giyiyorum. Hem daha derli toplu hem de rahat. Etekle kendimi çıplak gibi hissediyorum.

Ne uzun ne kısa,ne dar ne bol hiç etek giymezdim pantolon aşığı biriydim.
Eteğe başlayınca pantolonu unuttum sanki. Şimdi bana daha bile rahat geliyor.:26:
Emin ol zamanla alışacaksın üzerinde ne giydiğini unutacaksın o kadar diyorum..:)
Başlarda adım atarken falan tuhaf gelir. Yürümene engel olur sanki.
Oturup kalkarken bir yerim açıldı mı diye düşünürsün ama özel bir çabaya gerek yok
Çok kısa zamanda kendiliğinden kolaylaşacak her şey.
Ben de tebrik ederim

ben de her zaman etek ve altına da tayt giyerim
uzun pardesüsüz de çıkmamaya özen gösteririm
sadece haftasonları pantalon giyerim pardesümle yine ama o da nadir
işe hiç pantolonla gitmedim mesela
ben rahat ediyorum sen de edersin inşAllah
ben de kapanalı yeni 1 yıl oldu sayılır direkt pardesülü kapandım
hiç de zorlanmadım merdivenlerrden inerken eteklerini topla yerleri süpürme :))

Uzun etek yerleri süpürdüğü için özellikle merdiven çıkarken paspas gibi her basamağın tozunu alıyor bu yüzden rahat edemiyorum.

Ben uzun tunik ve pantolon tercih ediyorum. Aynı nedenlerden dolayı uzun manto, pardesü de giyemiyorum...

hepinize tesekkurler, özellikle sersecik cevabın baya bilgilendirici...Yerleri süpürmemey dikkat ediyorum...ufak bir takılma dışında bir olay yaşamadım henüz... yolda giderken imreniyorum valla maxiyi çooo rahay giyen var...

aynen, bir de ben pantolona alışmış biri olarak etek giyemiyorum. ayrıca bende sandalye üstünde bile ayaklarımı toplayabilme rahatlığı oldugu için etek imkansız zaten rezil olurum arkadaşların dediği gibi tunik ve bol pantolonla başlayabilirsin alışmak için :) artık tesettürlüler için uzun eşofmanlar bile var bayılıyorum onlara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…