• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Siz transfer olmuştunuz sanırım şuan size parol dışında vermezler ilaç hamilelere verilen tek ağrı kesici o bildiğim kadarıyla . Ben majezik içtim cataflan içtim yok geçmiyor . Sabah kahvaltıda bir bardak açık filtre kahve içiyorum sonra gün içerisinde 1 tane Türk kahvesi o kadar . Türk kahvesi içince azıcık geçiyor sanki ağrı sonra geri geliyor
Evet transfer oldum ben pazartesi. Siz transfer olmadan randevu alarak çok iyi yapmışsınız. Bakalım doktor ne diyecek. En azından uğraşmazsınız transfer sonrası 😌

Kızlar iç camasirimda sütlü kahve şeklinde biraz akıntı olmuş ama tuvaletimi yapıp kendimi sildiğimde bir şey yoktu. Bu saat olunca Dr da arayamadım. Sizin dediğiniz kanama böyle sütlü kahve şeklinde mi
Lekelenmeden korkma, artmadikca ve rengi kirmizi olmadikca sorun yok. Ama yat dinlen kardesim, lekenin durmasi ve hic olmamasi daha hayirli. Insallah artmaz/tekrarlamaz ama artarsa nereye gidersen git Proluton Depot igne yapip yat dinlen diyecekler.

Doktor bana kahve cay adacayı kesinlikle yasak dedi. Ben açık içiyordum bikaç bardak ama kesçem mecbur 😢 protein agırlıklı beslen haftada bir balık haftada bir baklagil hergün süt yoğurt peynirden birini tüket dedi.
Ben de çay içiyorum bir kere demli 😔 kahveyi kestim bu aralar haftada 1 içiyorum çok canım çekerse. Ama günlük kafein Miktarı denen bişey var 200 mg a kadar normalmiş 😔

Ben 3 kez dış gebelik geçirdim tüplerim hasar gördü o yüzden alındı ikisi de

Yumurtalar toplanmadan önce alındı canım tüplerin yumurtayla ilgisi yok tüpler olmadan da yumurta oluyor toplanıyor.
Bu dediğin bana iyi geldi. Doğumda aldirayim ben de o zaman.

Yumurta toplama ve tüplerin alalası yok. Tüpler yumurta ve rahim arasındaki geçit gibi. Yumurta yine gelişir, çatlar ama spermle buluşup rahme gidemez doğal yolla. Tüpler alındıktan sonra tüp bebekle gebe kalınabilir. Adı da ordan geliyor tüp bebeğin 😊
Ya benim tuplerimi bağlayan Dr dedi ki almıyorum tüpleri çünkü yumurtaliklarimda besleyen damarlar var falan. Sadece tuplerimi bagladi

Lekelenmeden korkma, artmadikca ve rengi kirmizi olmadikca sorun yok. Ama yat dinlen kardesim, lekenin durmasi ve hic olmamasi daha hayirli. Insallah artmaz/tekrarlamaz ama artarsa nereye gidersen git Proluton Depot igne yapip yat dinlen diyecekler.
Bugün Dr kan sulandiricilari kesti 3 günlüğüne. 3 gün sonra iğneyle başla hap dursun ben diyene kadar dedi

Ben günde bir tane az kahveli Türk kahvesi içiyorum. İzin verdi. Şunu farkettim, kahve ve hapı içtikçen sonra baş ağrım baya azaldı. Acaba kahvesizlik baş ağrısı yapar mı?
Ben sabah kalkar kalkmaz filtre kahve içerim normalde, kahveyi içmem yerim 😌
Çay ve kahvesizlik deli gibi baş ağrısı yapar malesef 😫 Ben diş beyazlatma işlemi yaptırmıştım, 10 gün çay kahve yasaktı. Nasıl başıma ağrılar giriyordu. Bağımlısı olmuşuz:)
Şimdi herhalde dediğin gibi aşamalı olarak azaltmışım hiç sıkıntı çekmedim içmiyorum.

Çok teşekkür ederim, içmeyeyim ben de 🙏. Şimdi bir sorun yok ama değil mi?
Yok canım cok sükür kanamam 1 gün sürüp durmuştu. Doktorum şuan tek ihtiyac folik asit bebek zaten vucuttan almıyormus şuan.
kan'a genelde 3.aydan sonra baslatıyorlar 😊 benm demir eksikliğim oldugu için içeyim diyordum ama 2.aydan sonra başlarız artık 😊

Kızlar bgn transferim gerçekleşti 🥰 Hemşire cok ağır kaldırmamak ve uzun süre ayakta dikilmemek dışında normal hayatına dönebilirsin. Yemek yapabilirsin, devamlı yatma arada bir evde yürüyüşler yap, hamile modunda agır ağır hareketler yapma ki vücudun strese girip embriyoyu disariya atmasın tarzı tavsiyelerde bulundu. Başka birine de doktoru tuvalet dışında yerinden kalkma, yürürken ayaklarını yere sürterek yürü tarzında tembihlerde bulunmuş. Acaba sizlerin transfer sonrası 3 gününüz nasıl geçti? 🦋

Ya benim tuplerimi bağlayan Dr dedi ki almıyorum tüpleri çünkü yumurtaliklarimda besleyen damarlar var falan. Sadece tuplerimi bagladi
Canım ben dış gebelik geçirdim sağ tüpüm alındı. Hep sağdan yumurtluyordum eğer öyle bişey olsa ben sağdan yumurtlayamazdım. Her ay sağdan yumurtladğm için gebelik oluşmadı orada tüp olmadıgı icin. Yanlıs bilgi yani bence.

Kızlar bgn transferim gerçekleşti 🥰 Hemşire cok ağır kaldırmamak ve uzun süre ayakta dikilmemek dışında normal hayatına dönebilirsin. Yemek yapabilirsin, devamlı yatma arada bir evde yürüyüşler yap, hamile modunda agır ağır hareketler yapma ki vücudun strese girip embriyoyu disariya atmasın tarzı tavsiyelerde bulundu. Başka birine de doktoru tuvalet dışında yerinden kalkma, yürürken ayaklarını yere sürterek yürü tarzında tembihlerde bulunmuş. Acaba sizlerin transfer sonrası 3 gününüz nasıl geçti? 🦋
Hayırlı olsun 🙏 ben 3. Günümdeyim. Birazdan parka yürüyüş yapmaya çıkacağım. Şu ana kadar genelde uzandım. Kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği vs bunlar için ayaktayım. Wc bir de, çok su içerim sık sık giderim o yüzden. Onun dışında bir şey yapmadım. Ama artık tutunmuşsa tutunmuştur diyip biraz normal insan hayatına karışmayı düşünüyorum abartmamak şartıyla 🐥😄

Back
X