Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cancan bişey sorcem şu incir kürü varya millet konuşuyor yumurtlar icin kaynatiyon falan. Kaynatmadan direk yesek hiç araştırdın yada duydun mu olurmu bi faydası ki

kaynatma bana da zor geldı, ıncırı zeytınyagına koydum anam bı ıgrenc geldı allah gunah yazmasın. sadece ıncırı cok severım delı gıbı de yerım. oyle yemeye devam edıyorum sadece ıncır yıyorum canım. zeytınyagını da salatada yerım bırbırlerını bulsunlar :)

6. gune yukarı dogru tırmanısı tamamlanıp yerlesmeye calısıyor okuduklarımdan anladıgım kadarıyla, ılk bırlıktelıkte hamıle kaldıysa dıye dusundum ben gulum. olur mu olur :)
Olmaz olur mu ol desin Rabbim oluverir. ..

Günaydın kızlar
Havaalanındayız. Misafirimizi gönderiyoruz ve yeniden kendi rutinimize döneceğiz. Çok güzel geçti, şansımıza havalar da güzel gitti, eşime de bana da moral oldu.. bir an herşeyi bırakıp tatile mi gitsek çok ihtiyacımız varmış diye düşündük ama bu mola da gayet iyiydi.
Yeni tedavi planım da belli oldu ilaçlarımı haftaya alacağım. Haziran’da başlayacağız. Rahimin durumda göre değişir ama standart planda 17. Gün gibi transfer planlanıyor.. Muhtemelen Temmuz’da da sonuç alırız. Türkiye’ye gitme planları yine ertelendi, yine belirsiz bir zamana kaldı. Bu iyice can sıkıcı olmaya başladı benim için. Ama kararımı verdim, bu tedaviden sonra sonuç ben olursa olsun soluğu Türkiye’de alacağım :)

hoşgeldin canım, yeni planın hayırlı olsun, sana ugurlu bır bebıs getırsın ınsallah.

kaynatma bana da zor geldı, ıncırı zeytınyagına koydum anam bı ıgrenc geldı allah gunah yazmasın. sadece ıncırı cok severım delı gıbı de yerım. oyle yemeye devam edıyorum sadece ıncır yıyorum canım. zeytınyagını da salatada yerım bırbırlerını bulsunlar :)
Buluşurlar bencede 😀😁😂ne güldüm gene... zeytin yağını yeni duydum kaynatma biliyodum ben yahu yakışmaz ki hiç yağ ve incir yok yapamam yaa. Hayit çayı diyorlar bide onu mu içsem ki. Gerçi onda da düzensiz adeti olanlar mı ne kullaniyormus

Ben bilmediğim çok şey olduğunu düşünüyorum o yüzden emşn olamıyorum
Tatlım senin gittiğin hastane ile ilgili yorum yapıp seni etkilemek istemem, ben burda her zaman pozitif yorumlar olmasından yanayım,yani memnuniyet varsa belirtilmeli yoksa yorum yapmamalı(telafisi olmayan büyük hatalar dışında) çünkü benim memnun olmadığım yerde başkası memnun kalabilir kişilerin memnuniyet kriterleri çok farklı çünkü,ama tedavin bitip bilmediğim çok şey diyorsan olmaz bilmediklerini mutlaka öğren, kafada şüphe, soru işaretiyle yeni tedaviye başlama yoksa bunlar seni olumsuz etkiler. Tedavi olduğumuz yere bir dünya para ödüyoruz parasını geçtim bunlar sağlık bakanlığı denetiminde çalışan yerler ve merak ettiğimiz her şeyle ilgili bize aydınlatıcı bilgi vermek zorundalar, sormadan söylemiyorlarsa sen tatmin olana sor bence. Benim ilk tedavide embriyon sağlıksız gelmişti dr ma testi yapan genetikçiyle konuşmak istiyorum dedim tabi dedi telini verdi aradım telefonda yarım saat kafamdaki tüm soruları sordum, ki bu kişi klinik dışı bir laboratuarın genetikçisiydi ama o embriyoyu o inceledi ve beni aydınlatacak kişi doktorum değil oydu. Senin de gittiğin klinikte hangi aşamada kafanda bilinmeyen ne varsa sen rahatlayana kadar sor öğren bence. Yanlış anlama nolur aynı yollarda geçtiğimiz için nacizane tavsiyem. 😘

flx77 flx77 sen adet oldun mu kürtajdan sonra? En son uzadı diye sıkılıyordun, belki kaçırdığım sayfalarda oldum demişimdir görmemişimdir.

oldum canım, 33. gunde oldum carsamba gunu, fakat enteresandır normalde agrı falan oluyodu ne sıkıntı ne agrı hıcbır belırtı olmadan bı baktım adet olmusum :) sagolasın

Kızlar dün yapmştm bugnde uyanır uyanmz yaptım gene çıktı cizgi 13 gün ignenin etkisi gecmişmidr sizce
Düne göre daha koyumu mu peki? İğne etkisi 12. Gün geçiyor diyorlar ama bünyeden bünyeye fark eder mi bilmiyorum. Umarım bu bebeğin pozitifidir :) kan versen kesinleştirirsin aslında.

Günaydın kızlar
Havaalanındayız. Misafirimizi gönderiyoruz ve yeniden kendi rutinimize döneceğiz. Çok güzel geçti, şansımıza havalar da güzel gitti, eşime de bana da moral oldu.. bir an herşeyi bırakıp tatile mi gitsek çok ihtiyacımız varmış diye düşündük ama bu mola da gayet iyiydi.
Yeni tedavi planım da belli oldu ilaçlarımı haftaya alacağım. Haziran’da başlayacağız. Rahimin durumda göre değişir ama standart planda 17. Gün gibi transfer planlanıyor.. Muhtemelen Temmuz’da da sonuç alırız. Türkiye’ye gitme planları yine ertelendi, yine belirsiz bir zamana kaldı. Bu iyice can sıkıcı olmaya başladı benim için. Ama kararımı verdim, bu tedaviden sonra sonuç ben olursa olsun soluğu Türkiye’de alacağım :)
Hoşgeldin canım, kafa dağıtmak hormonlarımıza çok iyi geliyor İnan, bu keyifli günlerinin üstüne transferin çok daha güzel olucak inşallah, olumsuz olursa düşüncesini at kafandan ki inanıyorum bu sefer o pozitifi göreceksin, tr ye karnında bebişinle tatile geleceksin inşallah 🙏

Buluşurlar bencede 😀😁😂ne güldüm gene... zeytin yağını yeni duydum kaynatma biliyodum ben yahu yakışmaz ki hiç yağ ve incir yok yapamam yaa. Hayit çayı diyorlar bide onu mu içsem ki. Gerçi onda da düzensiz adeti olanlar mı ne kullaniyormus

gulum ya bır arada bırden fazla kürle ugrasınca da vucudun hormon dengesı bozulmasın, hayıt zaten kadın otu dıye gecermıs kadın hastalıklarında ıyı bır otmus. bu tur seylerı dıkkatlı kullanmalıyız bence. ben dusukten once delı gıbı hurma yemeye baslamıstım, canım cok ıstemıstı ve abartılı derecede yemıstım, ama dogumu kolaylastırdıgı ıcın ılk 3 ayda onermıyorlarmıs normalde. belkı de vucut dengemle oynadım abarttım hurmayı, dusurdum kızanı :(

Neden öyle düşünüyorsun ki, pozitifi görmemiş olabilirim ama bu süreçte gittiğim merkez gayet profesyonelce işini yaptı, benim yumurta sayım ve kalitem onların elinde olan bişey değil ki, ben pozitifi gören fakat gittiği klinikten bir çok şikayeti olanı da çok okudum, netice olarak ben gittiğim klinikte şikayetçi olacağım hiç bir şey yaşamadım, bu işin içinde yıllarca çalışan biri olarak ve yaşımız gereği embriyolog-laboratuarın önemi nedeniyle memnuniyetimi söylemekten kaçınmam,inşallah bende kaliteli yumurta üretip pozitif sonucu da alırım.
inşallah canım alıcaksın sende müjdeli haberi.. bencede biraz kişisel bi durum pozitifi görmek vs her bünye farklı tabi. bende memnuniyet sorusunu senin baktığın açıdan sormuştum. E Effective sanırım kimseyi yanlış etkilemek istemiyor. hassas bi konu sonuçta..

gulum ya bır arada bırden fazla kürle ugrasınca da vucudun hormon dengesı bozulmasın, hayıt zaten kadın otu dıye gecermıs kadın hastalıklarında ıyı bır otmus. bu tur seylerı dıkkatlı kullanmalıyız bence. ben dusukten once delı gıbı hurma yemeye baslamıstım, canım cok ıstemıstı ve abartılı derecede yemıstım, ama dogumu kolaylastırdıgı ıcın ılk 3 ayda onermıyorlarmıs normalde. belkı de vucut dengemle oynadım abarttım hurmayı, dusurdum kızanı :KK43:
kız hiçbirşeyle uğraştığım yok ondan sorup duruyom zaten bari bişeycik yapayım diye.. hiç birşey yapmamış olmamak için..:) incir yiyim ben o zaman severim zaten..:)

Yarın vercm kan inşallah hiçte belirtim yok doktorumada yazdm baklm ne dck
Şimdi ilaçlar hakkında baya bi bilgim var içini rahatlatayım, çatlatma iğnesi yapıldığında içinde hcg var o nedenle test pozitif çıkar gün geçtikçe bu değer düşer sen çatlatmadan 8 gün sonra kanda hcg 6 demiştin yani iğne etkisiyse 6 değeri 9-10-11. Gün bu değer daha da düşer artmaz artarsa hamilelik olmuştur, 6 san sonra 5 gün geçmiş kaldıki 6 da idrar pozitif vermez o yüzden senin testinin pozitifliği hamileliktendir ama tıp da %100 diye bir şey yok maalesef o yüzden kan testi ve testin 2 gün sonra katlanması gerekir, tabi bu ilk aşama inşallah tüm aşamaları sağlıkla atlatıp sağlıkla kucağına alırsın bebişini, bol şans canım.

gulum ya bır arada bırden fazla kürle ugrasınca da vucudun hormon dengesı bozulmasın, hayıt zaten kadın otu dıye gecermıs kadın hastalıklarında ıyı bır otmus. bu tur seylerı dıkkatlı kullanmalıyız bence. ben dusukten once delı gıbı hurma yemeye baslamıstım, canım cok ıstemıstı ve abartılı derecede yemıstım, ama dogumu kolaylastırdıgı ıcın ılk 3 ayda onermıyorlarmıs normalde. belkı de vucut dengemle oynadım abarttım hurmayı, dusurdum kızanı :KK43:
Rabbim öyle istemiş canım kendinde suç arama sakın.. Tabi dikkat etmek lazım ama kimler nelere dikkat etmiyorda oluyor.

Back
X