Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merkezden aradılar, benim tek taş kompact olmuş fakat henüz açılıp blast olamamış, 1 gün daha bekliycez dedi doktorum, çok ümitli değilim ocakta da aynı şey olmuştu ama hiç belli olmaz tabi yarın ola hayrola🐣

sakın ruhlu bır bebe demek ki, sakın ama savascı hadı bakalım hayırlısıyla guzel haberler ıcın kadır gecesını beklıyor belkıde ne bılıyoruz

Henüz yumyumlamadim ama öncesinde çalışın diyor ya millet lafta çalışıyım dedim ama ehh işte . Takvime göre yarın yum günü ama biz takvime pek yetişemiyoruz sanırsam güya sıkı tutacaktim ipin ucunu 1 hafta kala dedim 2 günde bir lambada nerdeeee.. ramazan misafir iş güç derken gene yalan oldu ve olacak gibi :KK43: :) ağlasam mı gülsem mi bilemedim kendime. Anammmm hadi bakalım mübarek günün hatırına Rabbim olumlu sonuçlar nasip etsin kadir gecesi cuma ramazan bol bol dua edelim. Olucak inşallah 😍

aynı durumdayız, ben de bu ay sıkı tutarım dedım daha bir şut çektik o da gol mü değil mi VAR a gidicez artık, BAT zamanı goruruz gol mu değil mi, bugünlerde de denemem lazım ama uymuyo durumlar, Allah buyuk verecekse her turlu verır dua edelım .

Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)

Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.

Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)

Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)

Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..

Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..

Selamlar bacılar:KK64:
Bugün ilk doktor muayenesine gittim. 4Hafta 7günlük oluyorum sat.a göre. Sonsuz gibi geçen o birkaç dakika sonunda ekranda kara delik gibi kese göründü şükür. Kese haftasına göre büyük ama, ultrason kendi hesabında 5+4 dedi keseye. Son adet 4 gün gecikmişti bende, kese gecikmemiş gibi tövbe est.! İçinde bebek seçilmiyor henüz. Bizim için önemli olan bebeğin ölçüleri, keseye oranı falan dedi doktor. Ama bu işlerde fazla mal göz çıkarmaz diye bir durum yok malum, bir sıkıldım ben... İnşallah içi dolar şu kesenin. Bu arada tahmin ettiğim gibi kan sulandırıcı iğnemi yazdı. Biz sevgili kocamla salak ve avanak:KK60: bir şekilde iğne yapmayı öğreneceğiz artık. Önümüzdeki hafta cuma gel o zaman bebeği de görmeli, kalp atışını da duymalıyız dedi ama ben tam iki hafta sonra 7. haftada gitmek istiyorum dayanabilirsem, arada görüldü görülmedi duyuldu duyulmadı stres olmak istemiyorum. Bu yola girildi mi endişe yokolmuyor şekil değiştiriyor sadece ta doğuma kadar. Allah inşallah herkese her aşamasını keyifle nasip eder. Haziranın başı karnaval yeri gibi olacak burası inşallah gözüm üstünüzde :KK5:

coook tebrık ederım, ılk adımı gordun bır tık daha ıyı olmalısın, bundan sonrakı stres cok berbat bılıyorum o kalp atısının duyulması cok onemlı, ama bence 7. haftayı bekleme beklerken de stres yapacaksın doktorun cagırdıgı gun gıtmelısın kı en azından doktorun mudahale etmesı gereken bır durum olur tahlıl yapar vıtamın falan verırse kullanırsın. zaten aslına bakarsan 5 hafta da kalp atısını cok arkadasım duydu, bız cok garantıcı davranıyoruz. allah saglıkla kucagına aldıgın gunlere kadar sabrını arttırsın kolaylıklar versın canım

benim 42sinde 2.yi doğuran kuzenimin ablasının çocuğu olmadı 5 tüp denemesinden sonra vazgeçti artık olmuyor diye. 14 yıllık eşinden de ayrıldı.. 4 yeğeniyle muhabbetini görmeniz lazım.. 2 de erkek kardeşinden var.. siz yeğen diye bahsedince aklıma geldi.. ölür onlar için.. Rabbim böyle uygun görmüş demek ki dedi, seneye de emekli olucak inşallah yaşı bekliyordu.. 5 kafadar kadın hayatını yaşıyor.. yani bu belki güzel örnek değil ama paylaşmak istedim.

Esin de konuşmak istemez telde uzun uzun kısa keser ki en güzeli uzun süreli sohbet sıkıntı ama görüntülü konuşun işte ona da mı yanaşmaz.. bizim tanıdığın kızkardeşi de uzakta görüntülü konuşurlar. Hem uzak olur cep de vücuda çok yakın olmaz:)
Yine mi çocuk yapıyora güldüm kuzummm ya çok tatlı maşallahh..
Ay o tepkisine ben de çok gülmüştüm. Zaten istemiyor çocuk yapalım, bir de çocuk yapmak için Türkiye’ye gidişi erteleyip duruyoruz iyice sinir oluyor :) kardeşime dedim söylemeyelim bu kez tedaviyi.. onun olumsuz enerjisinden etkilendiğimi düşünüyorum. Eskiden çok sık onu ikna etmek gerektiğini, onun yüzünden olmadığını dillendiriyordum. Artık böyle konuşmayı kestim tabiki :)
görüntülü biraz daha iyi oluyor, o zaman konuşuyor canım. Ama bir şey yapıyorlar diyelim, fotoğrafımı çek teyzeme yolla diye annesine söylüyor. Hayatında olanlardan da haberdar olmamı istiyor. Bu seneye kadar bütün ilklerinde yanında oldum o da buna alışkın, bu sene hiç bir şeyde yoktum. Buradan katılmaya çalıştım onun gündemine. Çok belli etmiyor ama belki bundan o da etkileniyor, sadece dillendirmiyor. Ben artık yurtdışını sevmiyorum diyor sadece, önceden gelmek için can atıyordu :)

benim 42sinde 2.yi doğuran kuzenimin ablasının çocuğu olmadı 5 tüp denemesinden sonra vazgeçti artık olmuyor diye. 14 yıllık eşinden de ayrıldı.. 4 yeğeniyle muhabbetini görmeniz lazım.. 2 de erkek kardeşinden var.. siz yeğen diye bahsedince aklıma geldi.. ölür onlar için.. Rabbim böyle uygun görmüş demek ki dedi, seneye de emekli olucak inşallah yaşı bekliyordu.. 5 kafadar kadın hayatını yaşıyor.. yani bu belki güzel örnek değil ama paylaşmak istedim.

Yeğenimle hayalimdeki hayat :) şimdi küçük biraz, hele biraz büyüsün daha neler neler yaşayacağız :)
Bence bu örnek kötü bir örnek değil. Hayata dair Harika bir örnek. Benim yeğenim çocuk yapmamı istemezsek, ben senin de çoçuğunum, neden başka çocuk istiyorsun diyordu. Henüz anne olmadım bilmiyorum ama bir çocuğu ancak bu kadar sevebilir, sahiplenirim gibi geliyor şimdilik..

Yeğenimle hayalimdeki hayat :) şimdi küçük biraz, hele biraz büyüsün daha neler neler yaşayacağız :)
Bence bu örnek kötü bir örnek değil. Hayata dair Harika bir örnek. Benim yeğenim çocuk yapmamı istemezsek, ben senin de çoçuğunum, neden başka çocuk istiyorsun diyordu. Henüz anne olmadım bilmiyorum ama bir çocuğu ancak bu kadar sevebilir, sahiplenirim gibi geliyor şimdilik..
kuzum kötü örnek demedim de :) hani olmadı ayrıldılar falan... o kısmı :) yoksa diğer taraf özenilen taraf :p
yazarken hatta hayatın gerçekleri vs de yazdım sildim kuzum.. yanlış kelimeler kullanmak istemem.. sizi yakınımdasınız gibi benimsedim hayatımdasınız bildiğin :))
Test yapacak mısın canım tekrar ? Ne düşünüyorsun?
test de yarın sabah yapayım diyorum son şansımı da deneyim hemi sonra yapmam :) dün geri geldi olacakmış gibi ağrılar bir umudum memitolar sanki olmuşum da inmeye başlamış gibi.. hayırlısı kuzumm yaa.. Rabbimizin dediği olur.

flx77 flx77 Teşekkür ederim. Evet eve gelince 7.haftaya kadar gitmem diye bir dayılık yaptım ama dayanamam meraktan çağırdığı gibi 6+3de giderim. Normalde valla billa çok tevekkel insanımdır hatta soğukkanlılığımla dalga bile geçilir ama bu iş başkaymış. Burç muhabbetini yakalayamadım ama buraya sıkıştırayım ben de balık burcuyum. Bu sene üreme senemiz midir nedir hadi inşallah.

dennisgo dennisgo biliyorum Avrupadaki o muayene prosedürünü, bizim için zor ama daha mı iyi sanki? Bak bütün bu kese göründü yok bebek görünmedi yok kalp duyuldu duyulmadı angaryasını bilmesek hakikaten daha huzurlu olabilir miydik acaba biz? Bilemedim.

can09e can09e canım bat.a iki gün kaldı test yaptın mı bugün yapacan mı? He yazmışın yukarı şimdi gördüm pardon.

can09e can09e can09e can09e canım bat.a iki gün kaldı test yaptın mı bugün yapacan mı? He yazmışın yukarı şimdi gördüm pardon.
rica ederim canım.. aslında bat günü yaparım diyodum da kızlar yap yarınn, madem 5 gün önceden yapmasaydın dediler

ayy kuzuuu beni umutlandırmaaa yaa :)) içine mi doğuyor söyle lütfen yazdıklarımdan bişeyler mi çıkardın bu sonuca vardııınn :)))
Ah kuzum bilmiyorum ki malum mu oldu ki🤔 inşallah öyle olsun 🙏 bana hala haber yok bu da olumsuzluğun göstergesi, iyi haber alıp sevinmek istedim nolur sevindir bizi :dua::dua:

Ah kuzum bilmiyorum ki malum mu oldu ki🤔 inşallah öyle olsun 🙏 bana hala haber yok bu da olumsuzluğun göstergesi, iyi haber alıp sevinmek istedim nolur sevindir bizi :dua::dua:
arıcaklar güzel haber için hiç merak etmeee...
inşallah kuzum sevindirmeyi çok isteriimm:)

Yepisyeni ve Türkçe bi makale buldum kızlar.
Biraz uzun ama genetik taramanın aslında embriyoları nasıl harcadığına ve ticari bir yöntem olduğuna dair aydınlanma yaşatan güzel bir makale olmuş. Özellikle tüpçü bacılarım, vaktiniz olunca mutlaka okuyun. :kahve:

Canım bu makale kesinlikle doğru buna benzer yabancı çok yayın okudum hepsi bununla benzer şeyleri söylüyor, ama şu konu yanlış algılanmasın, bu makalede de belirtmiş özellikle mosaizm yani mozaik embriyo sonucu gelenlerdeki hatadan bahsediliyor, mozaik embriyoların %30-35 inin anne karnında düzeldiği bilimsel bir kaynak ama %65-70 risk var!! Artı asıl önemli nokta kromozomlardaki sayısal hatalar bu makalede de belirtmiş düzelmesi imkansıza yakın anomaliler trizomi 13-18-21 ve cinsiyet kromozom fazlalığı, bunlar düzelme şansı olmayan anomaliler ve ileri yaşta en sık görülenler bizim yaşlarımızda çıkan sonuçların büyük bir yüzdesi bunları kapsıyor, mesela benim ngs li embriyom da cinsiyet kromozomu fazla çıktı,artı 300 hücreden yaklaşık 4-5 hücre alınıyor bunlarda embriyonun sağlıklı yerinden alınma riski de mevcut % 15-20 lik bir risk bu da ngs li olup tutmayan embriyolara denk gelebildiği de düşünülüyor. Tıpta %100 diye bir sonuç hiç bir alanda söylenmez çünkü bilinmeyen çözülemeyen bir gerçekte her zaman var doktorlar buna çok inanmaz ama ben buna yukarda Allah var diyorum. Ben ngs yi kesinlikle istiyorum çünkü arka arkaya düşüklerin olumsuz etkisini hala atamadım artı hamile tüm kadınlar 2 li, 3 lü test yaptırıyor, ayrıntılı ultrason taraması yaptırıyor, bunların hiç biri yapılmamalı o zaman, bunların hepsinin sonucunu %80 gösteren bir testi transfer öncesi yaptırma şansım varsa neden bu şansı değerlendirmeyim ,ne gibi bir sakıncası olacak diyorum normal yoldan hamile kalırım o zaman ayrı, ama zaten hamile kalma sürecimi bir klinikte gerçekleştiriyorum madem o zaman her şey klinik ilerlesin diyorum. Risk her zaman var sağlıklı embriyoda da ilerleyen günlerde de kromozom hataları olaşabiliyor yada ngs bakılamayan alt kromozom hatalı olma riski de var. Ben sadece riski düşürmek istediğim için bu şekilde olsun istiyorum.

Back
X